slubna elizypj - etapy przygotowan + kilka fotek ze slubu, reszta w relacjach

Zaczęty przez elizapj, 29 Kwi 2008, 11:06:42

wrobelek0403

elizapj, super ten tort, a smaki jakie wybierasz??? moze tez takie owocowe jagodowe porzeczkowe????
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond

Moj szewc byl w Milanowku, ale juz jest na emeryturze. Przejdz sie na swietokrzyska, to byla zawsze mekka szewcow.

Czy moge wpasc na tort? :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

Cytat: wrobelek0403 w 23 Lip 2008, 17:53:49
elizapj, super ten tort, a smaki jakie wybierasz??? moze tez takie owocowe jagodowe porzeczkowe????
dostalam do domu na probe maline i czekolade...
skoro mam tyle pieter....to moze jedno malina, drugie czekolada..?

niestety nie maja zbyt wiele owocowych...a juz porzeczki to sie nie spodziewam...

maya - dzieki na swietkskiej bede pewnie jutro wiec wezme buciory:)

beesok

Eliza fajny tort! :) Ja bede miala z trzech rodzajow czekolady i bedzie "pomalowany" biala czekolada ale efekt taki podobno "porowaty" i chyba udekoruje go po prostu kwiatami :) ten tort miala juz kolezanka na weselu pare lat temu i podobno jest przepyszny :)
Na razie ustalilam 3 pietra ale chyba sie skusze na 4 :) Wystarczy na pewno bo tez ok 11 kg :)

Co do butow - a po co wogole Ci ta gumka? Pytam bo ja mam wszystki buty na cienkiej skorzanej podeszwie (innych nie kupie :) i nigdy nie zeluje - chyba ze w ostatecznej ostatecznosci jak juz pochodze w butach :) mam bardzo ladnie zrobione ale niestety w Anglli albo w NY - tam sa przyzwyczajeni do widziwiajacych klienetek ktore np nie chce zaslonic czerwonej podeszwy :P

Na Twoim miejscu ubralabym bez zelowania - i tak mozesz pozniej to zrobic a przeciez w tych butach to juz niewiele bedziesz chodzi :P

Anupka

Cytat: elizapj w 23 Lip 2008, 17:34:10
pozostal mi, z kreatywnych, wybor tortu[/b]....dzis bylam u blikle'a/bliklego (nigdy nie wiem)
i zabukowalam sobie termin ale powiedzialam, ze decyzji o wzorze i smaku jeszcze NI MA!
mam myslec do ptku...

chodzi mi po glowie caly bialy z porzeczkami:D
podsunela mi pomysl pani przyjumujaca zamowienie...i twierdzi, ze juz taki robili do sesji w vivie (moze ktos widzial i pamieta???), mowi ze byl przepiekny:)

Eliza, na ile najpóźniej Blikle przyjmuje zamówienia? Mnie się coś majaczy, że pisali mi w mailu o tygodniu przed slubem, czyżby coś się zmieniło?

I jeszcze jedno - moim marzeniem był smak jagodowy.. ale w wymienianych smakach nie pisali nic o jagodowym. Ale i o porzeczkowym nic wtedy nie mówili, więc może rozszerzyli ofertę? Czy mogłabyś - przy okazji piątkowej wizyty - zapytac dla mnie o smak jagodowy?
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

elizapj

anupka smaki ich sa niestety tak ograniczony chyba jak byly....
moje porzeczki beda jedynie dekoracja...w pewnym sensie kto je zje bedzie mial i smak porzeczkowy;)
wiec jesli nie ma na liscie to nie robia wg mnie:( a ja zamowienie dzis zabukowawszy reszte bede chyba robic mailami. ale moge sie spytac:)

termin tak jak pamietaz na tydz przed:)  ja dzis poszlam mimo braku dec tak na wszelki wypadek...i mi pwoiedziala ze na 2ego maja tylko jeszcze jedno inne zaowienie wiec ze ma klopotu , za to na ta sobote oraz na 9 bardzo wiele...

mayagaramond

beesok - ja buty na skorzanej podeszwie zawsze daje do podzelowania, chodze glownei na pichote lub jezdze rowerem, wiec po paru dniach buty nadawalyby sie do wywalenia.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

elizapj

beesok potrzebuje im cos tam przylepic. bo sie bpje ze fikne...w drodze do oltarza...niby bedzie dywan...ale po czesci bede szla po kamiennej podlodze...albo ze potem w palacu mi za bardzo wyfloteruja....cos tam chce miec, bo ocencnie jest sliczna podeszwa...ale sliska...

i ja jak najb planuje w mojach chodzic:) mam 3 wesela we wresciu zatsanwiam sie czy na oba nie isc w moich slubnych :)

elizapj

claridad

Sesji w Vivie nie widziałam, ale za to  w oko wpadł mi b.fajny tort - chyba korespondujący z klimatem o którym piszesz :) Póki co jest faworytem jeśli o mój tort ślubny chodzi :) Trochę więcej owoców niż porzeczki - ale je widać chyba najbardziej i najfajniej - tyle, że czerwone :) Ale pewien pogląd na sprawę dają :)

tachogti

elizapj ehhh piekny masz ten welon  :love:
A co robia tancerze z butami zeby im sie nie slizgaly ktos wie? bo to podzelowanie guma takie troche kiepskie bo jak guma bedzie za miekka to nic nie potanczysz  ???
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

beesok

Cytat: mayagaramond w 23 Lip 2008, 20:37:07
beesok - ja buty na skorzanej podeszwie zawsze daje do podzelowania, chodze glownei na pichote lub jezdze rowerem, wiec po paru dniach buty nadawalyby sie do wywalenia.

no ja tez rolls roycem nie jezdze he he he ---jeszcze!  :P
ale jakos nie niszcza mi sie strasznie - wiadomo na deszcze nie zakladam ulubionych obcasow ale ogolnie zeluje dopiero po jkims czasie jak juz naprawde musze :) Mimo wszystko - buty nie wygladaja tak sama po podzelowaniu  ???

beesok

Eliza pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeknnnnnnnnnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!
Jak ladnie wyszlas na drugim zdjeciu - tak tajemniczo :)

elizapj

Cytat: beesok w 24 Lip 2008, 00:37:25
Eliza pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeknnnnnnnnnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!
Jak ladnie wyszlas na drugim zdjeciu - tak tajemniczo :)

to albo za sprawa fleszu w lustrze  ;D albu jednego oka brazowego , jednego szarego  ;)

claridad
  przytul dzieki wielkie za ten przyklad tortu. mimo ze wole gladki (bez tych rurek) to wlanse brakowalo mi przykladu porzeczek na bialym/kremie...wiec ciesze sie ze wreszcie je widze, nie tylko oczami wyobrazni;)
Cytat: tachogti w 23 Lip 2008, 23:16:07
elizapj ehhh piekny masz ten welon  :love:
A co robia tancerze z butami zeby im sie nie slizgaly ktos wie? bo to podzelowanie guma takie troche kiepskie bo jak guma bedzie za miekka to nic nie potanczysz  ???
do bloga wrzucialm kiedys rade wyczytana na brides.com zeby podeszwy zetrzec papierem sciernym...ze to niby da wystarczajace tarcie...ale mi SZKODA trzec moje butki:(
poza tym moje podeswzy sa 'lodkowate' tzn boki i czubek sa zaokraglone lekko do gory...wie styczne z ziemia jest tylko jakies 80% podeszwy...i chyba tylko ta styczna czesc nalezaloby 'podkuc'..nie wien...

to co mowicie zeby nic nie robic?

siog

Eliza, matko!!!!Ty juz za 9 dni!!!!!!!!!!! dlugo mnie nie bylo wiec przeoczylam!

juz nie moge sie doczekac Twojego i Beesokowego:)  ;D

pokaz buty, gdzie sa? nie widzialam

Na slub mozesz isc w niepodzelowanych i potem zobaczysz co o jak. Ja zazwyczaj zeluje po jakims tam zalozeniu i po obserwacji jak ta podeszwa sie trzyma.

beesok

Eliza - ja tak jak Siog - uwazam ze spokojnie idze bez zelowania - ewentulanie LEKKO przetrzyj delikatnym sand paper srodek podeszwy - bedzie dobrze a jak podzelujesz i zniszcza buty w ostatniej chwili to bedziesz wsciekla   :o

Nie moge sie doczekac!!!! Prosze nie kaz nam czekac dlugo na zdjecia tylko wyslij pare fotek od razu po .....a najlepiej jeszcze przed zasnieciem  :P :P :P :P :P :P

A gdzie sie wybierac na honeymoon?????

elizapj

Cytat: beesok w 24 Lip 2008, 17:42:15
Eliza - ja tak jak Siog - uwazam ze spokojnie idze bez zelowania - ewentulanie LEKKO przetrzyj delikatnym sand paper srodek podeszwy - bedzie dobrze a jak podzelujesz i zniszcza buty w ostatniej chwili to bedziesz wsciekla   :o

Nie moge sie doczekac!!!! Prosze nie kaz nam czekac dlugo na zdjecia tylko wyslij pare fotek od razu po .....a najlepiej jeszcze przed zasnieciem  :P :P :P :P :P :P

A gdzie sie wybierac na honeymoon?????
ALASKA!:)

beesok

[/quote]
ALASKA!:)
[/quote]

Na serio??  ;D Ale w sumie sie nie dziwie  ;) Wy to juz macie dosyc plaz i palm  ;D

sierpniowajulka

elizapj

ladem, ladem...
jakis pociag czy cos...jeszcze nic nie wiem..bo kompletnie sie tym nie mielismy czasu zajac..mamy tylko loty tam i z powrotem...
srodku 2 tygodnie puste HAHA!

katgoli

elizapj jak zwykle slicznie-sliczny tort bedzie a o welonie juz nie mowie. Kurcze ja za tydzien chyba bede chodzic jak na szpilkach.

Nie mam w swoim skladzie tortu z porzeczka ale taki z poziomkami

elizapj

czy wy sie tez tak ze wszystkimi klocilyscie tuz przed???
jestem w szoku nie rozumiem co sie dzieje...jestem tak zmeczona, ze nie mam iedy sie denerwowac, wiec jestem pewna ze to ni sa nerwy, al epo prostu non stop jest jakies darcie kotow...
mam juz dosc...
nie wiem jak to robic zeby nie wygladalo ze to ja jestem brizilla:((( i czuje ze wiekszosc ludzi tak to odbiera..a ja sie tak nie widze, nie uwazam ze jestem bardziej zirytowana czy irutyjaca niz zwykle..a napiecie jest takie miedzy wszystkimi, ze ja sobie takiego nigdy wczensije w zyciu nie przypominam...co sie dzieje?
przeciez ni emoge tak do konca przygotowan miec bo pod oltarzam bede wrakiem czlowieka...nie mowiac o tym, jak to wplywa na urode...a jeszcze nie zaczelam sie slubem stresowac...jedyne co mnie stresuje to te klotnie:(

katgoli

elizapj pocieszam-u nas tez tak bylo w tydzien - dwa przed slubem :-( a to tylko slub cywilny przed koscielnym to chyba calkowiecie juz zwariuje. Glowa do gory bedzie dobrze!!

Acha a co do Alaski: odwiedzisz moze Elmo? (Miasteczko z Men in Trees :-))

siog

Cytat: elizapj w 25 Lip 2008, 15:21:09
czy wy sie tez tak ze wszystkimi klocilyscie tuz przed???
jestem w szoku nie rozumiem co sie dzieje...jestem tak zmeczona, ze nie mam iedy sie denerwowac, wiec jestem pewna ze to ni sa nerwy, al epo prostu non stop jest jakies darcie kotow...
mam juz dosc...
nie wiem jak to robic zeby nie wygladalo ze to ja jestem brizilla:((( i czuje ze wiekszosc ludzi tak to odbiera..a ja sie tak nie widze, nie uwazam ze jestem bardziej zirytowana czy irutyjaca niz zwykle..a napiecie jest takie miedzy wszystkimi, ze ja sobie takiego nigdy wczensije w zyciu nie przypominam...co sie dzieje?
przeciez ni emoge tak do konca przygotowan miec bo pod oltarzam bede wrakiem czlowieka...nie mowiac o tym, jak to wplywa na urode...a jeszcze nie zaczelam sie slubem stresowac...jedyne co mnie stresuje to te klotnie:(

Eliza, to normalka!
nie martw sie... staraj sie uspokoic i bedzie dobrze. Ja dzien przed slubem juz nie mialam ani nerwow ani sily. Pamietam jak siedzialam prawie w nocy pod zamkiem i palilam i plakalam, gdyby ktos zobaczyl to by sie przestraszyl ze jakis duch  ;D

Zobaczysz ze bedzie dobrze. Dajcie sobie troche space i czasu na wyciszenie sie.Moze nawet oddzielnie na 2 dni...

malybob

Piiiiiiiiiiiiiiiiięęęęęęęęęękny welon!!!!! 
Skąd go masz? (właśnie  się przymierzam do akcji pt.kupno welonu..).