co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

malutenka

Mam teraz do czytania "Londyn w czasach Sherlocka Holmesa". Pięknie wydany,dopiero zaczelam w drodze do pracy,ale zacnie się zaczęło.

golinda

Cytat: szelma w 07 Wrz 2016, 10:37:52
No wiesz :D Nawet Sylvia Plath najpierw nakarmiła dzieci, a dopiero potem wsadziła głowę do piekarnika ;)

bo ona była wariatką :D

mayagaramond

Udalo mi sie wreszcie dorwac dobrze napisana powiesc historyczna, o corce Mieszka 1 Swietoslawie (dorobcie sobie znaki diakrytyczne):
Harda, Elzbiety Cherezinskiej.

Nawet przegapilam przez nia przystanek autobusowy :)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

mayagaramond, ooo, chetnie! musze poszukac :)

miała babka ciekawe zycie :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: mayagaramond w 07 Wrz 2016, 13:49:53Udalo mi sie wreszcie dorwac dobrze napisana powiesc historyczna,

to poczytaj Montefiore
Margareta mi tu go poleciła - jestem zachwycona. czytam teraz o Stalinie.

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mayagaramond

szelma

A 14 września wychodzi nowa książka Ćwirleja! Wróbel, musisz koniecznie Ćwirleja obczaić, bo to poznańskie klimaty i świetnie się czyta :)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

szelma, zapisuje :D

a swoją drogą czytałam u rodziców Grzędowicza. Tylko jedno opowiadanie: Weekend w Spestreku z tomu Wypychacz zwierząt. Ale niezle - takie political fiction dot. politycznej poprawnosci ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

czytałam tylko fragmenty, ale ponoc swietne miedzywojenne felietony, ten tom akurat sądowy :D zamierzam nabyc :D

www.empik.com/maz-za-tysiac-zlotych-wiechecki-stefan-wiech,8041,ksiazka-p

ishka82

skończyłam Grę o Tron i poluję na kolejną część (Starcie Królów) najlepiej w twardej oprawie i po promocyjnej cenie ;) jakby ktoś gdzieś widział ;)

a tymczasem od jutra w Biedronce :) http://www.biedronka.pl/pl/bestsellery-19-09

ddu

o, ishka,a kupię męzowi Samotność Portugalczyka!

wrobelek0403

Skończyłam Ciemno, prawie noc Joanny Bator. Dawno żadna książka "fikcyjna" mnie tak nie poruszyła. Spłakałam sie pare razy.

Teraz dla odsapnięcia Annapurna. Góra kobiet :D
http://www.gandalf.com.pl/b/annapurna-gora-kobiet/?gclid=CP7c0vr71M8CFYcocgodIEgLiA&gclsrc=aw.ds

malutenka

Bardzo zła jest ta nowa Bonda. Bardzo. W Krakowie będzie spotkanie autorskie, pójde i zapytam czemu ta nowa ksiązka jest tak beznadziejna.

wrobelek0403

malutenka, jeny, dlaczego???

jeszcze nie zaczełam :/

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 12 Paź 2016, 14:53:35malutenka, jeny, dlaczego???
Bo wyszła kiepsko. Bonda poszła w terroryzm i inne takie i to w Łodzi, z całym szacunkiem dla Łodzi. Nie ma ani jednego wątku, który by mnie zainteresował (W "Pochłaniaczu" były te przebitki z przeszłości, które się składało w całość, w "Okularniku" wątek konfliktu polsko-białoruskiego przy granicy - byłam zachwycona). Tu nie ma nic. Sasza Załuska zrobiła się płaska jak deska. Główny wątek z przeszłości z Czerwonym Pająkiem wyparował w mrokach. Be jest. To już wolę Gosię Kuźmińską z mężem i "Slebodę" i "Pionka" - w tym ostatnim bardzo fajnie zainspirowali się sprawą Marchwickiego.
Jedyne dobre co wyniosłam z ""Lampionów" Bondy, bo trzeba oddac sprawiedliwość, że był pozytyw to postać łódzkiego mordercy i gangstera z dwudziestolecia międzywojennego, niejakiego Ślepego Maksa, którego historię właśnie zgłębiam.

wrobelek0403

malutenka, to co piszesz, zasmuca mnie niemożebnie :/

ja myslalałam, ze sprawa Czerwonego Pająka zostanie wyjaśniona i ojca jej dziecka i w fokule :foch:

malutenka

wrobelek0403

dramat :/

no chyba ze ona chce to wyjasnic w ostatnim tomie, no ale...

jusia

A mnie Bonda w ogole rozczarowuje przeczytalam 3 pierwsze czesci i nawet noc zarwalam bo czytalam do 4 rano(dobrze ze na urlopie) a final jest zawsze taki nacigany,ze wszystko opada
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jo_miekka

A ja bardzo polecam to: http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,18950,Naczelne-z-Park-Avenue
Naprawdę ciekawe i fajnie napisane. A tłumaczyła moja serdeczna koleżanka  :)

wrobelek0403

golinda