co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Paragraf 22 przeczytałam w LO
Niewiele już pamiętam

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

dragonfly

Cytat: golinda w 21 Lip 2016, 14:07:10
podziel się wrażeniami jak przeczytasz Gateway (czy to można gdzieś jeszcze kupić?)

fantastyczna!!! zamowilam nastepna z tej serii

Salsa, przeczytalam cala serie tego Malowanego, wciaga

wrobelek0403

Afery i skandale II RP Kopra. Świetne.

i na urlopie Szamański blues Jadowskiej. Ale juz nie jest takie dobre, jak wczesniej. Widac, ze autorce zdecydowanie lepiej wychodzą postacie kobiece.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: dragonfly w 02 Wrz 2016, 13:03:58fantastyczna!!! zamowilam nastepna z tej serii

cieszę się! może kolejne też Ci się spodobają :) na mnie już żadna nie zrobiła takiego wrażenia jak 1

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 02 Wrz 2016, 13:08:08Afery i skandale II RP Kopra. Świetne.

dzięki za polecenie Kopra, jego też mam na liście, bo obdarowana osoba powiedziała, że niesamowicie interesująca książka :beer:

dragonfly

Cytat: golinda w 02 Wrz 2016, 13:49:22
cieszę się! może kolejne też Ci się spodobają :) na mnie już żadna nie zrobiła takiego wrażenia jak 1
no wlasnie podobno nastepne nie sa juz takie wow ale zobaczymy... w oczekiwaniu na przesyłkę, zaczelam czytac Slugi Boze (chyba teraz film jest?), nie mam zdania jeszcze ;)

wrobelek0403

golinda

Saszeńka wstrząsnęła mną
Za wcześnie, żeby pisać recenzję bez ścisku w gardle...

jusia

Justynna to sobie powrot do klasyki robisz :)
Ja czytam teraz Jedwabnika kryminal tej od Harrego Pottera ale wydany pod pseudoninem,fajna letnia (jeszcze)lektura
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

szelma

Przeczytałam nową Chyłkę - trochę wkurza mnie Mróz i te jego cliffhangery... Pfff. Kryminalnie nowa Bonda będzie niedługo i nowa Puzyńska. A tymczasem wracam do nadrabiania klasyków - Shining odhaczone, Fahrenheit 451 też, teraz czytam American Gods Gaimana.

I policzyłam ostatnio, że w tym roku przeczytałam już ponad 50 książek. Dobry rok :D

golinda

Cytat: szelma w 07 Wrz 2016, 09:15:15I policzyłam ostatnio, że w tym roku przeczytałam już ponad 50 książek. Dobry rok

lol

a ja sobie pomyślałam, że to dobry rok, bo ja już cztery przeczytałam i zaczęłam kolejną

weź idź, szelma! tak podciąć golindowe skrzydła lol

wrobelek0403

nie wiem ile przeczytałam, ale czytam wiecej odkąd zapisałam sie do biblioteki :) czyli jednak aspekt ekonomiczny ma znaczenie.

szelma, bedzie dalszy ciąg okularnika?

szelma

wrobelek0403, tak, Sasza powraca. 28 września premiera będzie.

wrobelek0403

super! Może nawet sobie kupie i nie bede czekać na biblioteke :D

Justynna

Cytat: szelma w 07 Wrz 2016, 09:15:15I policzyłam ostatnio, że w tym roku przeczytałam już ponad 50 książek. Dobry rok :D
nieźle!
Kurde, gdzie te czasy, jak miałam ok. 25-35 książek przeczytanych w roku? Może na emeryturze sobie odrobię :D

szelma

Ja czytam w zbiorkomie - jak się dojeżdża 3h dziennie do pracy, to ma się czas na czytanie :D

wrobelek0403

moim rekordem było 120 ksiązek w 7 klasie SP. Dostałam nawet dyplom dla najlepszego czytelnika szkolnej biblioteki :D

golinda

Cytat: szelma w 07 Wrz 2016, 10:25:58
Ja czytam w zbiorkomie - jak się dojeżdża 3h dziennie do pracy, to ma się czas na czytanie :D

no tak :)
ja nie mam czasu, ostatnio jak mnie Saszeńka wciągnęła na maxa i nie mogłam się oderwać, to moje dzieci głodne chodziły :blush:

szelma

No wiesz :D Nawet Sylvia Plath najpierw nakarmiła dzieci, a dopiero potem wsadziła głowę do piekarnika ;)