co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

zwierzatko_mojej_mamy

oki ;) chociaż bardzo możliwe, że jednak dam radę, o której się wybierasz?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

na urlopie dwie:

Zatoka Świn http://www.empik.com/zatoka-swin-aksamit-bozena-gluchowski-piotr,p1122278423,ksiazka-p bardzo mocne i bardzo smutne w gruncie rzeczy.

Miedzianka, Historia znikania. Filip Springer. Swietne, czytałam "na miejscu" czyli w Miedziance, połknełam jednym tchem, a potem szukałam opisanych tam miejsc. Polecam gorąco! Choć podczas czytania towarzyszyły mi rózne smutne refleksje.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jo_miekka

Miedzianka jest super. Zazdroszczę wycieczki!

wrobelek0403

Nadrabiam zaleglosci ;)

Pochlaniacz K. Bondy. Czyta sie ok, historia ciekawa, ale lekcji z prawa pani autor nie odrobila nawet pol. I to zgrzyta i czyni cala ksiazke (w tym watki kryminalistyczne) niewiarygodna. No, bo jesli ona nie wie, ze w sprawie aresztu wydaje sie postanowienie na posiedzeniu, a nie na rozprawie, w skladzie jednoosobowym a nie ławniczym, to skad ja mam wiedziec czy tak opisywane procedury badania sladow tez sa opisane prawidlowo. No skucha straszna ;) Reszte bledow pomine litosciowym milczeniem ;) ale reszta czyta sie super!
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

ja ostatnio czytam taki zbiór "jędza w domu" Są to rozdziały (felietony, artykuły ??? ) które 26 kobiet napisało o swoim zyciu w małżeństwie, o seksie, o stosunkach z rodzicami, z męzami , z dziećmi itp. o romansach i rozwodach, o pracy o macierzyństwie , o przeróżnych emocjach i doświadczeniach. fajnie to się czyta, bo autorki na co dzien piszą zawodowo (dziennikarki, redaktorki, pisarki itp.) albo są nauczycielami akademickimi. Świetna rzecz, szczególnie jak się czyta i porównuje ze sobą ;) życiowa  zabawna wciągająca szczera i przede wszystkim ciekawa - polecam :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

jestynka

malutenka

Ostatnio pierwszy tom "Malowanego Człowieka" i byłam zaskoczona, że coś fajnego z fantasy jeszcze wychodzi. A teraz nie mam co czytać zupełnie i zasiadłam znoowu do Mrocznej Wieży Kinga

wrobelek0403

Zaginiona Pilipiuka - autor nie traci poziomu :)

Okularnik Bondy - się zabieram, zobaczymy.

pozyczyłam tez 1 tom Swiata Dysku, ciekawam  :)

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 02 Lip 2016, 09:19:57pozyczyłam tez 1 tom Swiata Dysku, ciekawam  :)
Mam nadzieję, że Ci się spodoba. Ja nie kupiłam zupełnie pierwszego i w ogóle całej serii o Rincewindzie, jakby co to sięgnij po te z wiedźmami :)

elve

ja odgrzebałam całe Ziemiomorze LeGuin, genialne
muszę jeszcze te nowsze jej pozycje zdobyć

elve

malutenka, mnie też Swiat Dysku nie podszedł, ale to było 20 lat temu. może wrócę?
wrobelek pisz jak wrazenia

malutenka

Cytat: elve w 02 Lip 2016, 10:04:16
malutenka, mnie też Swiat Dysku nie podszedł, ale to było 20 lat temu. może wrócę?
wrobelek pisz jak wrazenia
ja mam wrażenie, że pierwszy drugi tom podszedł mi jak przeczytałam serię o straży i wiedźmach. Bo też chciałam czytać od początku i nie wiedziałam, że nie trzeba. Rewelacyjne sa tez ksiązki o Moiście von Lipwigu, ale to polecam na "po straży"

elve

malutenka, czyli co na początek radzisz? bo zostało mi już tylko 100 stron Cornwella

malutenka

elve, albo "Równoumagicznienie" albo "Straż! Straż!". I później bym poleciała całą serią o Straży/O wiedźmach :)

wrobelek0403

aaa, to ja sądziłam ze trzeba po kolei. No to zobaczymy. elve, dam znac na pewno :)

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 02 Lip 2016, 11:22:35aaa, to ja sądziłam ze trzeba po kolei.
W Świecie Dysku jest to wspaniałe, że absolutnie nie trzeba

wrobelek0403

a, to super! Bo jak wiadomo, w bibliotece nie zawsze jest to co sie chce :D

tiliam

Ja jakos nie przekonałam sie do Świata Dysku, a przeczytałam ze 4 ksiazki. Nie dla mnie to fantasy jednak.
Czytam teraz Ofiarę Polikseny - 1 z 3 części kryminałów o archeologach

http://www.empik.com/ofiara-polikseny-guzowska-marta,p1045911982,ksiazka-p

Fajny język, swietnie sie czyta.

jusia

Ja tez nadrabiam zaleglosci
Florystka Bondy czytalam do 4 rano (jestem na urlopie) ale koncowka znowu rozczarowuje
Teraz zaczelam Male zycie H.Yanagihary
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

goga

W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

szelma

goga, czytałaś Chyłkę czy Forsta? Forst mnie przeokrutnie wkurzał i już przy drugiej książce życzyłam mu, żeby w końcu ktoś go zabił na śmierć :D Ale Chyłka była super i liczę na kolejne części.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

goga

I Chyłkę i Forsta, Chyłkę uwielbiam czekam na jesień i nową część
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

a które jest które?

ide dzis do biblioteki :D

szelma

wrobelek0403, tak o:
Trylogia z komisarzem Forstem
Ekspozycja, Wydawnictwo Filia, Poznań 2015.
Przewieszenie, Wydawnictwo Filia, Poznań 2016.
Trawers, Wydawnictwo Filia, Poznań 2016.
Seria z Joanną Chyłką
Kasacja, Wydawnictwo Czwarta Strona, Poznań 2015.
Zaginięcie, Wydawnictwo Czwarta Strona, Poznań 2015.
Rewizja, Wydawnictwo Czwarta Strona, Poznań 2016.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!