co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jo_miekka

Cytat: jusia w 05 Sie 2015, 21:22:27Na kindlu mam Szczygla-dzis zobaczylam jakie to opasle tomiszcze jest!Chyba 1000 stron ma

800, ale czytaj, bo dobre!
Mi zostało już tylko 550 stron.
Nie mam kiedt czytać.

ddu

Cytat: dragonfly w 26 Lip 2015, 19:36:45
Ja ostatnio przeczytałam Ciemno, prawie noc Joanny Bator. Dosyć mroczna, polecam
Zaczynam dziś. :)
Niedawno przeczytałam jej opowiadania dotyczące Japonii. Świetne. (choć część ominęłam, za mało wiem o tym kraju)

Dziś skonczylam Dracha Twardocha. Polowa wartka, wciągająca... Potem zaczęło mi się dłużyć. Ale polwcam

salsa

ja mam teraz na tapecie Jutro, w czas bitwy, o mnie myśl i Twoja twarz jutro
koleżanka mi bardzo p0olecała i się skusiłam
autorem jest Javier Marias
znacie ?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

ddu

Nie znam

Skończyłam Ciemno prawie noc

Po tempie widać, że pomknęłam, ale mnie nie uwiodła. Czytadło. Denerwuje mnie taki język, nazwiska typu Edgar Smutny, Dawid, kt nie ma itp... Nike?! Hmmm

Zabieram się za Wschód Stasiuka

elve

Uciekinier Kena Folletta
nie wiem jakim cudem go dopiero teraz przeczytałam, kilka lat przelezał na półce

Druga połowa XVIII wieku, Szkocja. Obyczajowo. Pozostawia lekki niedosyt, no mogło być jeszcze lepiej. Ale i tak warto

jestynka

Hrabal,"Osługiwałem angielskiego króla" - świetna!

"Piaskownica" - czytadło, lukier, szkoda czasu

Klejnoccy  "Pokochać cudze dziecko" - o adopcji 17letniej dziewczyny. Rzeczowo, ciekawe napisane, bez ckliwości

Hołownia "Ludzie na walizkach" - dobra książka, ale specyficzna

Justynna

Cytat: jestynka w 24 Sie 2015, 14:18:52Hrabal,"Osługiwałem angielskiego króla" - świetna!
Lubię Hrabala :) Czytałaś "Pociągi pod specjalnym nadzorem"?

jestynka

Cytat: Justynna w 24 Sie 2015, 14:42:55
Lubię Hrabala :) Czytałaś "Pociągi pod specjalnym nadzorem"?

jask zwykle tak samo :D
dopiero czytam pierwszą ksiązke,ale coś czuję,że dłużej będzie to pisarz, którego rpzeczytam całego :)

mobka

Teraz mam Okularnika na tapecie, poprzednie Bondy wszystkie przeczytałam. Ale... nie zachwyciły mnie, ciężko się czytało.
Szczygieł czeka już w kolejce.

ishka82

Cytat: elve w 23 Sie 2015, 20:28:57
Uciekinier Kena Folletta
nie wiem jakim cudem go dopiero teraz przeczytałam, kilka lat przelezał na półce

Druga połowa XVIII wieku, Szkocja. Obyczajowo. Pozostawia lekki niedosyt, no mogło być jeszcze lepiej. Ale i tak warto
czytałam lata temu, podobało mi się :)

malutenka

Matko i córko wsiąkłam w Jeźdźca Miedzianego, takie nic, a tak się dobrze czyta, jestem w połowie drugiego tomu i jeszcze się nie odnaleźli, az mam ochotę poprzewijać lol lol

elve

xmikax

Ja teraz romansuje z Jo Nesbø a dokladnie czytam Pierwszy Snieg. Polecam jak ktos lubi nutke grozy i kryminaly  ;)

malutenka

Cytat: elve w 25 Sie 2015, 21:32:07malutenka, trzeci tom przewiniesz
dobra, dążę teraz do momentu aż się spotkają, bo szału dostanę jak Ta święta Tatiana z aureolą po NY chodzi.
Ale musze Wam powiedzieć, że "Marsjanin" świetny, o przetrwaniu i będzie ekranizacja z Mattem Damonem :)

salsa

Cytat: xmikax w 26 Sie 2015, 11:41:02
Ja teraz romansuje z Jo Nesbø a dokladnie czytam Pierwszy Snieg. Polecam jak ktos lubi nutke grozy i kryminaly  ;)
dzięki za polecenie - ja lubię :)

elve

A może mi coś polecicie? Typu Filarów Ziemi, Katedry w Barcelonie czy Medicusa. Historyczne. Epoka bez znaczenia. Z porządnym tłem obyczajowo-społecznym. Mam wrażenia że wszystko juz przeczytałam :rotfl:

salsa

callja

elve, a klasyk w stylu "Królowie przeklęci" Druona albo powieści Gravesa (nie tylko "Ja, Klaudiusz" ;) )?? Albo z modnych aktualnie & polskich - "Korona śniegu i krwi" Cherezińskiej?? Ostatniej pozycji jeszcze nie czytałam, ale polecało mi ją sporo osób, czaję się teraz jeszcze na "Sekrety kobiet złotnika" Jeanne Bourin i kontynuację - "Burzliwe lato".

wróbelek polecała chyba serię o Kacprze Ryxie, dołożę (jeśli nie czytałaś) trylogię husycką Sapkowskiego, magii w niej nadal sporo, ale historia i tło społeczno-socjologiczne potraktowane są poważnie & konkretnie.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

margareta

jo_miekka

golinda, jusia, przeczytałyście Szczygła? Jak Wam się podobało? Ja dopiero niedawno skończyłam.

golinda

Cytat: jo_miekka w 19 Lis 2015, 14:21:14
golinda, jusia, przeczytałyście Szczygła? Jak Wam się podobało? Ja dopiero niedawno skończyłam.

tak! mnie się bardzo podobał

jo_miekka

Mnie również. Świetna książka, prawdziwa proza "z mięsem". Długo mi zeszło, bo w międzyczasie czytałam inne książki, ale warto było.
Chociaż końcówka trochę mnie rozczarowała, ale tak czy siak. Super.

Teraz czytam nowego Witkowskiego.

Golina, jak Ci się Tartt podoba, to spróbuj Franzena. Polecam gorąco!