co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

golinda

Berlin, późne lato

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/172285/berlin-pozne-lato

i kończę biografię Stalina - czytam ją między innymi książkami. Wspaniale napisana, nie sądziłam, że tak dobrze może się czytać biografię

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/59428/stalin-dwor-czerwonego-cara

golinda

Berlin połknęłam w 3 dni

teraz pora na November 9, podobno niesamowita. Zobaczymy :)

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/3705027/november-9

mobka

Jezu, ja męczę Bondę, nie lubię rzucać przed końcem i tak męczę. Jeszcze 5%. A mam zamiar biografię Biedronia przeczytać.

szelma

Ja Bondy nie dałam rady. Tak mnie wkurzała, że po 20 stronach dałam sobie spokój. Za to przeczytałam Beksińskich. Portret podwójny - bardzo dobrze napisana książka. Smutna historia, ech. Tłumaczenie Monty Pythona młodego Beksińskiego to nadal święty Graal tłumaczeń...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

malutenka

Cytat: mobka w 10 Gru 2016, 08:59:30
Jezu, ja męczę Bondę, nie lubię rzucać przed końcem i tak męczę. Jeszcze 5%. A mam zamiar biografię Biedronia przeczytać.
ja zmęczyłam i nigdy więcej nie tknę Bondy.
Za to cała seria horrorowa Piotra Kulpy "Pan na Wisiołach" podobała mi się bardzo, przesłuchałam w wersji Audio jak byłam świeżo po korekcji wzroku :)

damka

A myślałam że tylko mnie ta Bonda tak  meczy. ..

wrobelek0403

Nie wiem czy juz pisalam. Mercedes Benz Huellego. Swietny, poetycki. Sama przyjemnosc czytania. :) Teraz zabralam sie za Weisera Dawidka tez Huellego.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mika

Ja przez jedną książkę Bondy przebrnelam ale już raczej nie siegne ;)

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 11 Gru 2016, 11:04:15Nie wiem czy juz pisalam. Mercedes Benz Huellego.

opis i opinie zachęcają, mówisz że warto? przez Śpiewaj ogrody nie przebrnęłam :blush:
jak na razie nic nie jest w stanie przebić wrażenia po powieściach Montefiore (cóżeś mi uczyniła margareto? :D)

"Słowik" dał radę, ale chyba zbyt uderzał w emocje

wrobelek0403

Golinda, dla obie ksiazki sa podobne. Choc Mercedes krociutki, w zasadzie to dluzsze opowiadanie. Ale tez takie nostalgiczne, choc moze bardziej optymistyczne w wyrazie.  Duzo odwolan do Hrabala.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

Cytat: OlaFasola w 10 Gru 2016, 22:02:32
Król Twardocha. Kolejne doskonała książka tego autora.
dostałam własnie na urodziny :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

jusia

"Góra Tajget" żona Mellera jest autorką,poruszająca,chociaż mam wrażenie,że gdzieś już to kiedyś czytałam.
Zaczęłam "Shantaram"
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

dragonfly

Cytat: jusia w 21 Gru 2016, 22:50:36

Zaczęłam "Shantaram"
wg kindla przeczytałam 5% ;) w ogóle się nie wciągnęłam... jeszcze na urlopie dam jej szanse

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 11 Gru 2016, 15:46:43Golinda, dla obie ksiazki sa podobne.

no i właśnie dlatego chyba nie mogę się wciągnąć
ten styl mi nie leży
za dużo dumania

jusia

Dragon ja mam książkę,opasła oonad 700 stron,zobaczymy
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

wrobelek0403

Dostalam kindla paperwhite lol lol bialego :D

Najgorsze, ze mam jeszcze z 4 ksiazki papierowe zalegle i ten nieszczesny test za pare dni. Nie moge sie podelektowac prezentem :crazy:

Angie

Wrobelek ale super. Czemu mój nie jest biały :D

szelma

wrobelek0403, chcesz troche ebookow? Moge Ci podeslac na nowiutkiego Kindla :)
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

szelma, musze go obczaic :D i chyba jakos podlaczyc do wifi, ktorego tu nie mam :D

Ale pewnie, dzieki wielkie :D :beer:

malutenka

wrobelek0403, gratulacje przejścia na epapier, będziemy się wymieniac ebookami, tylko sobie zarejestruj :D
Nie podzielam zachwytów nad sprzętem elektronicznym w białym plastiku.

wrobelek0403

Nie moge tego gowna zarejestrowac! Nie reaguje na przycisk "register". Nie wiem o co chodzi :/ oczywiscie na stronie procedura rej. jest opisana: postepuj wg instrukcji na monitorze :crazy: