sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

goga

Maya - ale ty i Golinda macie zupełnie inny styl i preferujecie zupełnie inne długości - trochę się już znamy i wiemy, co kto lubi ;)

Ja nie widzę Golindy w kieckach do pół łydki - ta długość jest dla niej (moim zdaniem oczywiście ;) )  jak najbardziej
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

mayagaramond

Ja nawet nie mowie o dlugosci do pol lydki, ale sukience dluzszej o jakies 5 cm.

Jelsi chodzi o mnie to nie mam preferencji co do dlugosci. Dzis mam na sobie olowkowa spodnice przed kolano, wczoraj mialam olowkowa sukienke troche za kolano. Nie wiem, co zaloze jutro. jesli nie ogole nog, to spodnie lol lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

a mi się najbardziej pierwsza podoba :P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

rudasekawf

Dzwoniła krawcowa. Ma problem z takim kolorem materiału. Proponuje jasno miętowy. Co myślicie? 

konwalia

Ruda ja bym stwierdziła że ten problem może być początkiem innych. Moja zdaniem mięta nie

zuzia

Cytat: rudasekawf w 04 Cze 2016, 15:31:57
Dzwoniła krawcowa. Ma problem z takim kolorem materiału. Proponuje jasno miętowy. Co myślicie? 
ale że nie może znaleźć czy z szyciem? bo jak to drugie to ja bym zmieniła krawcową a nie kolor.

rudasekawf

W hurtowni nie ma takiego koloru dokładnie. Przywiozła próbki. Z tego typu kolorów wchodziła w rachubę tylko mięta.  Hmmm

konwalia

To inna hurtownia,  no bez jaj, przecież teraz jest wybór. Za materiał płacisz osobno? Bo jak nie to może ta mięta dużo taniej ją wyjdzie

goga

Ale to krawcowa kupuje/wybiera materiał? Ile ja się naszukałam, żeby znaleźć taki jak chcialam
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

rudasekawf

Cytat: konwalia w 04 Cze 2016, 16:11:38
To inna hurtownia,  no bez jaj, przecież teraz jest wybór. Za materiał płacisz osobno? Bo jak nie to może ta mięta dużo taniej ją wyjdzie
Może macie rację.  Zobaczymy co będzie jak powiem,  że mnie to nie urządza.

golinda

wymyśliłam sobie na firmową galę w przyszły piątek taką spódnicę:

https://mostrami.pl/pl/ubrania-spodnice/spodnica-mini-rond-czarna-119330

i taką bluzkę (czarna czy ecru?)

http://shop.fanfaronada.eu/pl/p/Bluzka-jedwabna-B051-z-lezka.-Ecru./616

takie mniej więcej, w tym stylu. muszę znaleźć stacjonarnie, bo nie dojdą raczej na czas...

co kumy sądzą?

rudasekawf

Bluzka mi się nie wwyświetla. Spódnica ładna.  Spódnica i bluzka odpowiednie na galę ? ( pytam, bo się nie znam)

niewiemjaka

Mi tez bluzka sie nie wyswietla, wklej foto

konwalia

Bluzka czarna,  będzie super

konwalia

I dałabym tylko długie kolczyki i bransoletkę

inkageo

Pomysł fajny, tylko gdzie znaleźć taką spódnicę??
Imagine there is no hate

wrobelek0403

z czarną bluzką super, z białą wyszłoby szkolnie. Pasowałaby tez taka bluzka, jak ma modelka w spodnicy.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: inkageo w 11 Cze 2016, 23:31:57
Pomysł fajny, tylko gdzie znaleźć taką spódnicę??

pojadę do Klifa, tam jest trochę lepszych sklepów

golinda

a bluzka nie jest białą tylko ecru. mam takie zdjęcie Alicji B-C na kompie w pracy, to jutro wkleję.

wiecie... to nie jest gala rozdania oskarów :D

inkageo

Wg mnie lepiej ecru niż czerń.
Imagine there is no hate

Angie

Golinda poszukaj czy masz gdzies sklepy white house.
Na Ursynowie jrwt kilka. Mają piękne tiulowe spódnice.

damka

golinda