sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rudasekawf

Dzieci zostają u moich rodziców.  W każdym razie taki jest plan.

Jedno ramiączko bardzo mi się podoba. Jedynie parę dni wcześniej wrócimy z wakacji. Pytanie czy nie opale sobie ramiączka od stroju lol lol

Idę zapytać jutro ile kosztuje uszycie takiej sukienki, bo w sklepie nie widziałam. Macie pomysły na sklep stacjonarny?

rubin04

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

callja

rudasek, obie ładne, ale pierwsza chyba bardziej glamour ;)

I nie było podobnych sukienek ostatnio w Mango, względnie H&M?? Coś mi świta... :hmm:

Szycie to raczej u krawcowej specjalizującej się w ślubnych kieckach (chodzi mi o drapowanie, nie każda krawcowa coś takiego uszyje).
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

rudasekawf

Wczoraj z mężem byłam w Mohito przymierzalam wszystkie. Słabo to wyglądało.
Cytat: rubin04 w 19 Maj 2016, 23:22:27
Rudasek w Mohito są piekne:

tu krótka: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/om512-60x/pleated-dress

i np. taka chabrowa - widziałam na żywo i kolor ma super: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/ou608-59x/ladies-dress

Krótka najbardziej ok. Ale chciałam z paru względów długa.  (Oczywisice jeśli nie znajdę to trudno).

W tej chabrowej strasznie. Bardzo źle wygladam w takiej górze sukienki.

Cytat: rubin04 w 19 Maj 2016, 23:22:52
i jeszcze ta: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/oy088-03x/maxi-single-shoulder-dress

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/celebration/oq758-05x/celebration-long-dress
Bardzo podobała mi się ta pierwsza,ale słabo wyglądam. kolor absolutnie nie pasuje Mam zdjęcie na tel. Robione na szybko, bo bylam sama z młodym. 

Ogólnie w Mohito to był jedyny sklep gdzie duuuuuuuuzo sukienek przymierzalam.

Pisałam do jeden krawcowej. Odpisała mi, że koszt uszycia takiej sukienki - pierwszej - ok 200 zł.  Czekam na odpowiedzi od innych i idę rano do babki, która szyję suknie u nas w mieście. 

konwalia

Ta turkusowa pierwsza super.  W tej co  masz foto masz za długi tułów, zaburza proporcje wg mnie

rudasekawf

Cytat: konwalia w 20 Maj 2016, 07:03:20
Ta turkusowa pierwsza super.  W tej co  masz foto masz za długi tułów, zaburza proporcje wg mnie
zdjęcie było robione jakoś z góry,  ale a i tak było kiepsko :/ No i brak obcasie.  Na boso

mayagaramond

rudasekawf pomysl, ze jak sie opalisz, to ten kolor moze ci pasowac.
Poza tym, bedziesz miala makijaz, dodatki.

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

turkusowa nr 1 super!!!! jestem za :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

Piękna pierwsza turkusowa!

rudasekawf

Cytat: mayagaramond w 20 Maj 2016, 07:45:18
rusdasekawf pomysl, ze jak sie opalisz, to ten kolor moze ci pasowac.
Poza tym, bedziesz miala makijaz, dodatki.

Gdybym była rzeczywiście opalona to mogłoby wyglądać nieźle, ale ja ogólnie bardzo rzadko jestem opalona. Raczej stronie od słońca,  tyle co mnie złapie w czasie aktywności.  Zresztą pamiętacie szopki z opalenizną do sukni ślubnej lol lol

zwierzatko_mojej_mamy

rudasekawf, j ateż bym chociaż raz chciała taka długą piękna na jedno ramię, jak ta Twoja wklejona ;) kumpela na ostatnio foconym ślubie była w takiej czerwonej pół roku po porodzie i pozamiatała wszystkich :)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

rudasekawf

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 20 Maj 2016, 09:27:47
rudasekawf, j ateż bym chociaż raz chciała taka długą piękna na jedno ramię, jak ta Twoja wklejona ;) kumpela na ostatnio foconym ślubie była w takiej czerwonej pół roku po porodzie i pozamiatała wszystkich :)
tez mam taki zamiar 5 miesięcy po porodzie lol lol lol

Tylko musicie mi pomóc :):) inaczej czeka mnie dres.

rubin04

Rudasek, ja mam tę co wkleiłaś :) własnie z Mohito i w tym kolorze :)
Czekam tylko na okazję kiedy znowu bede mogła założyc.

calla

Cytat: rubin04 w 19 Maj 2016, 23:22:52
i jeszcze ta: http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/oy088-03x/maxi-single-shoulder-dress

Ta sukienka jest piękna na żywo. Wygląda o trzy nieba lepiej niż na modelce!
Kupiłabym ja sama na wesele, ale tydzień przed PL kupiłam juz na miejscu inna.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

calla

rudasekawf, ta pierwsza bardzo ładna! I kolor, i fason.

calla

rudasekawf, zobaczyłam teraz zdjęcie. Ta z mohito faktycznie nie dla Ciebie.

rudasekawf

Babka powiedziała mi, że krótki termin, wiec w miarę szybko się decydować jak coś. 

salsa

piękna ta ta turkusowa krótka muszę sie wybrac do mohito i sobie kupię, jakas okazja się kiedys zanjdzie :P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

ruda, bierz pierwszą długą z jednym ramieniem!
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

Mysle, ze to przyzwoita cena.

justynaaaa2

cena ok, pytanie jaki będzie efekt

rudasekawf

Cytat: justynaaaa2 w 20 Maj 2016, 14:27:11
cena ok, pytanie jaki będzie efekt
w znaczeniu jakość?  Czy jak będę wyglądała?