sukienka na wesele (cudze :))

Zaczęty przez panikarola, 08 Mar 2008, 13:28:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ziuta

rudasekawf, to jest ryzyko szycia na zamówienie - bardzo dużo zależy od materiału, od zdolności krawcowej, ale dodatkowo kupując sukienkę z wieszaka możesz przymierzyć i wiesz, czy dobrze wyglądasz, tu wiesz tylko, że ten krój wygląda dobrze na pani ze zdjęcia, a jak będzie wyglądał na Tobie nie wiesz (patrz sukienka z mohito - na modelce wszyscy się nią zachwycali, ale Tobie już niekoniecznie pasowała)
z szyciem jest tak, że do końca nie wiesz, czy będziesz wyglądała jak milion dolarów, a nawet jak już wiesz, że nie będziesz, to i tak musisz za to zapłacić :D

rudasekawf

Kurcze sama nie wiem :( Ziuta wiem, że masz rację. Z drugiej strony ilość sukienek tego typu w sklepach stacjonarnych jest znikoma.

justynaaaa2

miałam na myśli to co ziuta napisała

konwalia

Ja bym szyła tylko jak wiesz, że na pewno zrobi to dobrze, bo to zawsze jest ryzyko a czasu mało

goga

ja szyję na wesele dzieciaków, ale mam tę przewagę że jest jeszcze trochę czasu, bo faktycznie z tym szyciem to różnie bywa......

no a w sklepach przymierzyłam mnóstwo i nic....  Ruda - idź jeszcze do Simple - tam jest długa, niebieska, z jedną nogą odkrytą - zaraz poszukam - na człowieku lepiej niż na modelce - może ci podpasuje?

https://simple-cp.com/odziez/sukienki/ost17394-t1030-00027

i jest -20% na wszystko
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

zuzia

golinda,
druga nie, zdecydowanie. Myślę, że nawet na tobie nie będzie wyglądać bosko.

golinda

tak, ją też jako pierwszą odrzuciłam :)

w tiulu chyba będę się czułą przebrana

fasolka1980

malutenka

Cytat: golinda w 22 Maj 2016, 08:38:49co myślicie o tych trzech?
Pierwsza i trzecia bardzo mi się podobają, ale pierwsza z tiulem do Ciebie jakoś nie pasuje :) Druga wcale.

niewiemjaka

Trzecia
Pierwsza wyglada jak podkoszulek z tiylowa spódnicą

inkageo

Imagine there is no hate

jusia

Trzecia zdecydowanie,pierwsza bylaby ok gdyby nie ta kokardka z tylu,druga do kitu
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

jestynka

trzecia, ewentualnie pierwsza :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rudasekawf

Byłam na mierzeniu do kiecki. Za tydzień w poniedziałek mam przyjść ze stanikiem.

jestynka

aniak1211

golinda,
Ciezko mi sobie wyobrazic Ciebie w tiulach;)
Trzecia piekna:)

golinda

trochę mnie niepokoi w tej trzeciej sztywny tiul pod spodem...

mayagaramond

Cytat: niewiemjaka w 22 Maj 2016, 13:53:43Pierwsza wyglada jak podkoszulek z tiylowa spódnicą

ja takie bardzo lubie.

Trzecie jest ok, ale moim zdaniem dluzsza wygladalaby lepiej. Ta dlugosc i fason pasuja mi do 12-latki na zakonczenie roku szkolnego ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: mayagaramond w 24 Maj 2016, 14:24:40dluzsza wygladalaby lepiej.

bo Ty lubisz dłuższe. dla mnie długość do kolana to max. w dłuższej czuję się źle.

mayagaramond

Cytat: golinda w 24 Maj 2016, 14:34:39bo Ty lubisz dłuższe. dla mnie długość do kolana to max. w dłuższej czuję się źle.

jak patrze na modelke na zdjeciu, ktora ma ladne nogi to widze przede wszystkim dwa kolaniska ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: mayagaramond w 24 Maj 2016, 14:38:44dwa kolaniska

wiem, że są osoby, które nie lubią kolan
ja lubię - nie że wszystkie, ale większość jest ok :)