wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

iksa_nl

to w tej gondoli fashion tak jest? chociaz w sumie to nie problem bo dziecie styczniowe i upalow nie przewiduja ;)
z dzieckiem lekko sie prowadzi? nie jest ciasny ten wozek? No i tak na "zywo" to ciezki? Mieszkam na prawie 3 pietrze bez windy (w ostatecznosci wozek bedzie zostawal w piwnicy) :) latwo sie sklada/rozklada tak dla laika?

mobka

Tak, w gondoli fashion. Prowadzi sie bardzo fajnie. Nawet jaK sie dorzuci jeszcze zgrzewke wody mineralnej ;) Czy ciasny, no raczej jak wiekszosc wozkow. Wiekszosc ma takie nieduze gondole. Wieksze na moj eoko maja emaljungi, bebecary i jedo. A reszta ma wlasnei takie niezaduze jak teutonia.
Co do wagi, hmmm, moim zdaniem na wnoszenie ciezki. Troche lzejszy byl Fun, ale sie gorzej skladal, bo raczka sie miedzy  kola nie miescila bez zdjecia jednego kola. Transporter moze ciut lzejszy jest, ale wiekszy i  mi, jako niskiej osobie trudniej bylo go podniesc. Z reszta w transporterze mi sie spacerowka nie podobala.
A skalda rozklada sie bardzo fajnie.

zosia2007

ja mam transportera. tutaj jego opis:
Cytat: zosia2007 w 01 Lip 2010, 13:17:45
na prosbe tatuli

wozkiem jezdze juz 2 m-ce i szczerze powiem ze jakbym wybierala jeszcze raz to bym wziela ten sam model, tylko z kolekcji 2010 ;)

wozek super sie prowadzi, jest stabilny zarowno po plaskim terenie jak i na wertepach. jezdzilam nim i po pieknym rowniutkim chodniku, po lasach, polach, piasku. przednie kola sa skretne ale mozna zablokowac co sie bardzo przydaje np przy jedzie po piasku lub ja uzywam tej funkcji jak usypiam malego w wozku, bo czasem jak jezdze po mieszkanie tylko w tyl i przod to te przednie kola sie przekreca i sie blokuja wiec jak wlacze blokade jest ok. wozek jest bardzo lekki, ostatnio jak bylam w piaseczynskim US musialam pokonac ok 10-15 schodkow, bez problemu sama wnioslam i znioslam wozek z dzieckiem w srodku. pozlozeniu i zdjeciu kol stelaz wozka miesci mi sie za siedzeniem pasazera w aucie (skoda octawia).

nie wiem jak bedzie ze spacerowka bo po pierwsze dziecko jedzie przodem do kierunku jazdy - nie da sie inaczej zamontowac siedziska a po drugie podnozek. ale mysle ze damy rade. w nowej kolekcji nie ma juz problemu tego podnozka, no ja niestety mam wozek z kolekcji 2009 wiec bede musiala uzywac deseczki, ale nie jest to dla mnie problem.

tatula jesli ci zalezy na wozku w miare tanim, bardzo lekkim i skladajacym sie do rozmiarow dwoch pudelek po butach to polecam transportera. jezeli chcesz to przy najblizszym spotkaniu bedziesz mogla wyprobowac mozliwosci wozka na zywo. zreszta zawsze mozecie podjechac z mezem do piaseczna to sobie sprobujecie czy wam taki mode odpowiada. u mnie nie ma rownych chodnikow jak w sklepie wiec przetestujecie sobie wozek ;)
ostatnio mi sie stelaz popsul (jakas linka w srodku pekla) i sie nie skladal ale juz naprawiony. mimo tej malej wady nadal moge go polecic, ja przynajmniej jesczze raz bym go kupila ;)

Dodany tekst: 08 Paź 2010, 14:03:12

Cytat: mobka w 08 Paź 2010, 14:38:50Transporter moze ciut lzejszy jest, ale wiekszy i  mi, jako niskiej osobie trudniej bylo go podniesc.
no ja raczej wyzsza od ciebie nie jestem a dla mnie teutonia byla ciut za niska :D

OlaFasola

Ja się podpisuję pos tym co pisze Zosia, jestem zadowolona z Transportera.

Super się składa i jest bardzo lekki.

martullek

ja też się podpisuję pod zosią i OląFasolą :D

wózek jest super lekki. wnosiłam go (z dzieckiem w środku) bez problemu przez 6 miesięcy na wysoki parter - 15 schodów ;)

zuzia

iksa_nl
ja mam teutonie, ale mistral s :)

martullek

dostałam wczoraj z powrotem wózek - jednak naprawili :( ;)

zosia2007

Cytat: martullek w 14 Paź 2010, 21:39:00
dostałam wczoraj z powrotem wózek - jednak naprawili :( ;)
łeee, to nie bede swojego znowu psula ;)
a moze oni maja kilka stelazy z 2009 roku i musza sie ich pozbyc a sprzedac ich nie sprzedadza to nam wymieniaja na stary stelaz :hmm:

rilla

a ja zastanawiam sie nad spacerowka... oglądałam espiro magic 4 i baaardzo mis ie spodobał, bo powinien zmiecic sie w bagazniku mojej pandy. Zwykle parasolki, które widzialam po złożeniu były za duże.
Magdalinska jestes z tego wózka zadowolona?

elve

rilla ja jestem, bardzo
ale na zimę nie będzie się nadawał

rilla

tez masz ten wózek? ja chce tylko na zakupy. Bierzemy P. w nopsidełku, ale zaczyna sie denerwowac. A czasami chce jechac gdzies na chwilke tylko i taki wózek by sie przydał

Dodany tekst: 15 Paź 2010, 09:53:33

a na zime specjalnie mam tako pancernego

elve

rilla no do sklepu, na spacer po chodniku sprawdza się rewelacyjnie, łatwo się składa i zajmuje b.mało miejsce w bagażniku

ishka82

Ja też rozważam gdzieś bliżej wiosny zakup espiro magic 4 :D
A jeśli chodzi o tako jumpera, to ze spacerówki jestem dużo mniej zadowolona niż z gondoli :thumbdown: Do kosza na zakupy praktycznie nie ma dostępu, co jest bardzo denerwujące...podpatrzyłam choćby w x landerze, ze da się to inaczej rozwiązać. Poza tym zacina mi się często oparcie, jak chcę je złożyć lub rozłożyć, to bywają szrpaniny z wózkiem :( A Niusia raz chce siedzieć, raz spać, więc niestety często tym manewruję. Zauważyłam też, że mechanizm (nie wiem, zębatka chyba) przy siedzisku jest plastikowa...ciekawa jestem kiedy się to rozleci, chociaż fakt, że nie wiem jak jest w innych wózkach. Wydaje mi się, ze problem z oparciem jest częsty, bo kumpela z tym samym wózkiem ma to samo ;D No i pasy bezpieczeństwa są totalnie nie przystosowane dla małego dziecka...niby regulowane, ale na taką drobnicę jak Domi się nie nadają...ogólnie po przejściu na spacerówkę jestem tym wózkiem rozczarowana. Marzę już o lekkiej spacerówce, ale wiem, ze na zimę nie ma to sensu ;)

magdalinska

Cytat: ishka82 w 18 Paź 2010, 09:16:36Ja też rozważam gdzieś bliżej wiosny zakup espiro magic 4
:D :D :D  fajny jest ;) tylko ten kosz mnie wkurza, mały i ciezko sie do niego dostac

natka

u mnie decyzja zapadla, jednak transporter :) ale kupimy po poprodzie :) mam tylko pytanie: czy do niego potrzebny jest adapter do fotelika maxi cosi citi?? w jakims sklepie netowym znalazlam info ze nie...

rilla

ishka82 oglądałam wczoraj espiro magic i już bym go chciała, zielony:) jest super lekki, porównywała z innymi w sklepie - niby lżejszymi i okazuje sie, ze producenci kłamią:)|

Co do tako - my z oparciem problemów nie mamy, pasów nie zakładam, wiec ni wiem w sumie czy sa złe:) Ale spacerówka mnie meczy, bo mam problem z wsadzaniem jej do auta.

ishka82

rilla, to możliwe, że i kolejny wózek kupimy taki sam ;)
Mi juz jakoś to siedzenie zaczęło normalnie chodzić, pasy przestałam zapinać, bo to było i tak bez sensu...dalej bardzo wkurza mnie nie dostepność do kosza na zakupy ;D No i kurde on jest ciężki...im cięższe dziecko, tym bardziej to czuć ;)

OlaFasola

Nam tydzień temu na spacerze urwało się przednie kółko od transportera. Dobrze, że akurat byliśmy w 3 na spacerze i jedno mogło nieść małego, a drugie wózek :D

elve

czy ja dobrze zrozumiałam, ze nie zapinacie pasów w wózku?
w zeszłym tygodniu mąż było do dziecka ze wstrząsem mózgu po wypadnięciu z wózka
podobno to był moment

vobi

Cytat: elvelve w 29 Paź 2010, 23:40:05czy ja dobrze zrozumiałam, ze nie zapinacie pasów w wózku?

tez mnie to zaintrygowalo - dlaczego zapinanie pasow jest bez sensu? :hmm:

brawurka

mi kiedys Iga prawie wyleciała pod barierką i to było przy zjeżdzaniu z krawężnika na ulice, juz zawsze zapinam

zuzia

rilla

ja nie zapinam, bo P. nie siedzi jeszcze i na razie nie zamierzam.