wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

magdalinska

justynaaaa2

magdalinska mam nadzieję że się nie gniewasz za tą kobyłę  :blush: :hugsurprise: napisałam to też trochę pod kątem tego, że widać jak technika idzie do przodu nawet w wózkach dziecięcych i przyzwyczajamy się do dobrego (np. skrętne koła) i ładnego (nowocześniejszy design, ładniejsze materiały) ;)
ale dom masz faktycznie ładny :) :beer:

abkasia

Cytat: Angelos w 18 Wrz 2010, 10:22:25
Dziewczyny któraś jeździła maclarenem zimą?  Mam ochotę zmienić wózek,
ale maclarena kupię tylko jeśli sprzedam mutsy :D  I pytanie czy nie będę się
wkurzac zimą  :hmm: :hmm:  Lena coraz mniej już jeździ wózkiem,
więc przydałby się jakiś mniejszy ;D
ja :)
ciezko sie jezdzi po sniegu, chociaz, mozna zablokowac kola przednie i wtedy jest lepiej

Angie

Cytat: abkasia w 19 Wrz 2010, 21:58:56
ja :)
ciezko sie jezdzi po sniegu, chociaz, mozna zablokowac kola przednie i wtedy jest lepiej

abkasia a quinny jeszcze masz i korzystasz, czy już tylko maclaren?

abkasia

Cytat: Angelos w 19 Wrz 2010, 22:01:07
abkasia a quinny jeszcze masz i korzystasz, czy już tylko maclaren?
mam, teraz nie korzystam, ale my wogle na spacery nie chodzimy z wozkiem, czasem tylko do galerii na zakupy ;)

zosia2007

zwierzy mama u rodzicow ten chicco trio costam - jutro ide nim na soacer wiec wyprobuje i opisze.
ogolnie wozek jest piekny zielono-turkusowy ;D

kasiad

Cytat: ishka82 w 18 Wrz 2010, 08:56:12
rilla, nie żałuj ;) Zobaczysz, że zimą nasze spacerówki będą niezastąpione :) Myślę, ze na śnieg i pluchę lekka spacerówka nie jest najlepsza ;D Ja lekką zamierzam kupić na wiosnę...tylko zastanawiam się, czy warto, bo mała będzie już miała ponad rok ;) Ale myślę, że kupię, bo jednak będzie mi lżej, a my często daleko chodzimy i może wreszcie gdzieś na wakacje pojedziemy i będziemy potrzebować lekkiego wózka :)

o tak :)

My mamy 2 wózki, i duży, wygodny, typu 2w1 i lekką spacerówkę  ;)
Używamy i jednego i drugiego wózka  ;)
Wiosną, latem, gdy jest ciepło i na bliskie trasy, do sklepu, jeździmy tą lekką spacerówką  ;)
Również Dziadkowie chodzili z nią na spacer, bo łatwo było z nią zejść z parteru  ;)
Ale jesienią i zimą to tylko i wyłacznie spacerówka od wózka wielofunkcyjnego :)
Jest duza, wygodna, można opatulić Dziecko w kocyk/śpiworek etc. i będzie mu wygodnie  ;)
A my przede wszystkim nie zmęczymy się pokonując zaspy śniegu :)

magdalinska

Cytat: justynaaaa2 w 19 Wrz 2010, 21:48:52
magdalinska mam nadzieję że się nie gniewasz za tą kobyłę  :blush: :hugsurprise: napisałam to też trochę pod kątem tego, że widać jak technika idzie do przodu nawet w wózkach dziecięcych i przyzwyczajamy się do dobrego (np. skrętne koła) i ładnego (nowocześniejszy design, ładniejsze materiały) ;)
ale dom masz faktycznie ładny :) :beer:
nie, no co ty :D  :beer:  sama wiem, ze piekny nie jest ;) chociaz nie tez taki najgorszy, teraz swierdzam ;) zeby gondola była jakos lepiej montowana, to byloby całkiem ok, spacerówka juz wyglada w miare dobrze.  pierwsze dwa spacery to sie faktycznie wstydzilam, nawet na mojej wsi kazdy mijany wózek byl o niebo lepszy ;) kaptur miałam głeboko na oczy zasuniety :D a pozniej olałam sprawe i podniosłam głowe ;)
powaznie, teraz mam to w dupie, jak wyglada, wazne, ze dla dziecka wygodny. a tak za ta kase co zaoszczedzilam, moze w koncu zrobie sobie szafe, bo zima idzie, a ja nie mam gdzie kurtek powiesic ;)
aaaa, raz widzialam wózek, spacerówke, chyba sprzed 20 czy 30 lat, zabytek normalnie

zosia2007

ok, przetestowalam troche ten chicco i ogolnie mowiac nie kupilabym go

wozek wizualnie super, tzn mi sie podoba ale:
1. gondola jest bardzo waska, moj maly sie miescia ale on jest szczuplutki i byl w samej bluzie, nie wyobrazam sobie wlozyc do tej gondoli dzieka w kombinezonie, nie ma mozliwosci jakiegokolwiek ruchu. jesczze niemowle do mniej wiecej trzech miesiecy by sie zmiescilo ale juz starsze to nie bardzo

2. wozek ma beznadziejne raczki do trzymania. tzn nie ma jednej raczki laczonej tylko te dqwie po bokach., w prowadzeniu nie odczuwa sie roznicy ale juz przy podniesieniu przedniej czesci wozka przy wjezdzie na kraweznik czuje sie duuuuzy dyskomfort - duzo lepiej podniesc mi jest nawet ta ciezka bartatine niz lekki wozek chicco

3.plusem jest to ze zarowno gondola jak i spacerowka maja dosc duza budke i dziecko jest dobrze oslonione od wiatru

4. male kolka wozka sa ok jak sie jedzie po rownych chodniku, przy jezdzie po nierownosciach lub polnej drodze dziecko praktycznie skacze w wozku

5. plusem jest tez to ze gondola ma podnoszone dno wiec dziecko wiecej widzi, ale to tez maja inne wozki ;)

ogolnie podsumowujac to nie jest wozek na polskie chodniki, ale juz na zakupy jako np drugi wozek swietny: maly, zgrabny, lekki ;)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

A ja musze pochwalic moje Cosmo - stelaż miesci sie do mojego mikroskopijnego bagaznika w VW Lupo! W sumie tylko jedno kolo musialam zdjac, ale to pikus! Bomba!

zosia2007

i jesczze jedno dot. chicco - nie da sie prowadzic jedna reka. jak masz dzieciaka na reku i probujesz druga pchac wozek, beznadzieja - wozek skreca na boki, kola sie blokuja, koszmar!

Kasia

no to się chyba tyczny wszystkich parasolek :(

ja włąsnie dlatego traktuje je tylko jako urlopowa konieczność

zosia2007

Cytat: Kasia w 22 Wrz 2010, 16:36:54
no to się chyba tyczny wszystkich parasolek :(

ja włąsnie dlatego traktuje je tylko jako urlopowa konieczność
no wlasnie chyba tak, dlatego juz teraz wiem ze nie kupie maclarena, zlasnie ze wzgledu na ta raczke :(

a moze uzytkownicznki parasolek opisza czy da sie je prowadzic jedna reka

zuzia

martullek

Cytat: zuzia w 22 Wrz 2010, 23:58:27
ja z maclarenem daję radę :)

ja też próbowałam i się da. wózek bez dziecka oczywiście.

kasiad

Cytat: zosia2007 w 22 Wrz 2010, 21:28:15

a moze uzytkownicznki parasolek opisza czy da sie je prowadzic jedna reka

niekoniecznie ;D
Moją jest bardzo ciężko prowadzić jedną ręką, oj baaardzo cieżko  ;)

Kasia

trzy dni temu kolezanka uzyczyła mi na chwile maclarena, chciałamzobaczyc czy lżej, lepiej się prowadzil od tego mojego chicco

wózek rzeczywiscie solidniejszy, prowadził się jakby płynniej i jakby lzej
ale i tak nie ma niestety porównania do wózka wielofunkcyjnego :(
jedna reka dało się prowadzić, podobnie jak i chicco ale o ile wielofunkcyjnego mogę musnąć jednym palcem i juz jedzie to tego musiałam pchać i balansować tą ręka aby jechał prosto.

nie wiem jaki to był model maclarena, bo się nie pytałam
był brązowy z niebieskimi wstawkami, moze to pomoze w identyfikacji :d

aniak1211

Prowadzenie parasolki jedna raka jest trudne ale nie niemozliwe ;D
pusta spokojnie daje rade,gorzej z obciazeniem :D

Ja nie wydalabym tyle kasy na maclarena dla rocznego czy starszego dziecka,
co innego od malego-zaraz po gondoli ;)

fasolka1980

parasolki mozna prowadzic jedna reka jesli mają całą rączkę, a nie tylko uchwyty ;)

np espiro (taki, który ma magdalinska), wiele wozków peg perego, mamas and papas (np moja aria) i chyba tez graco. na pewno sa tez inne

elve

zosia2007 w moim chicco jest opcja ustawiania rączek, jak się je ustawi w poziomie to wtedy łatwo się podbija wózek

niewiemjaka

czy jest jakis uaktualniony pliczek wózkowy ? chodzi mi o gondole ofcors

ALBO ktos wylookał lekką ale dużą gondolę dla kolezanki ktora bedzie taszczyc wozek bez windy oraz ma teren wioskowy wiec kolka raczej duze... lekkosc jest priorytetem

marax

maclarenow sie nie da prowadzic jedna reką . Moze sie da ale reka boli

nionczka

Ja prowadze parasolkowa spacerówke jedna reka, nawet z dzieckiem, ale to musi byc na prostej drodze. Czesto potrzebuje reki, zeby jesc lub odebrac telefon i tak chodze. Ale nie jest to wygodne. Quinny popychalam brzuchem albo lokciem ;-)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

martullek

niestety nasz transporter też się popsuł. pękł nam stelaż... jutro dzwonię do sklepu.