wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nionczka

Kasia, ja sie nie denerwuje. Az juz napewno nie na Twoja wypowiedz. Mnie bardziej "sprowokola" Niewiemjaka kiedy mowila, ze ciarki ja przechodza ;-)
Zgadzam sie, ze mozemy o wszystkim rozmawiac, komentowac, mowic co lepsze co gorsze dla dziecka i dla nas, ale tzreba miec na uwadze, ze sa rozne okolicznosci wiec kategorycznie oceniac sie nie powinno. Tak jak mowisz o Twojej kolezance, ona miala konkretne powody, zeby uzywac maxi cosi a potem ktos ja zobaczy i powie: "wyrodna matka, dla wlasnej wygody i oszczednosci nie ma  gondoli".
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: nionczka w 18 Maj 2010, 11:39:29"wyrodna matka, dla wlasnej wygody i oszczednosci nie ma  gondoli".
abstrahując od przedstawionych tutaj przykładów znam 2 takie mamy bo "przecież na pół roku to szkoda kupować". ręce opadają.

niewiemjaka

Cytat: nionczka w 18 Maj 2010, 11:39:29Kasia, ja sie nie denerwuje. Az juz napewno nie na Twoja wypowiedz. Mnie bardziej "sprowokola" Niewiemjaka kiedy mowila, ze ciarki ja przechodza ;-)
nionczka no ale chyba to oczywiste ze rozumiem matki ktore musza jak kolezanka Kasi, czy ktos tam inny bo akurat takie dziecię itd, ze nie chodzilo mi o takie sytacje - bo wiadome ze kazde dziecko jest inne, ani tez o szybkie wyjscia

a ciarki mnie przechodza i nic na to nie poradzę, co nie oznacza ze podejde do takiej matki ktora z oszczednosci kupila tylko fotelik i jezdzi po markecie 3 godziny a spoconemu dziecko kregoslup krzyczy o zmiane pozycji i odrobine ruchu ....

chyba jest roznica w tych 2 podejsciach nie?

marcheewka

Cytat: Kasia w 17 Maj 2010, 09:10:16

marchewka, jezeli o bezpieczeństwo chodzi to jednak tym bardziej lepiej kupić niewózkowy fotelik :D

i dla 6 miesiecznego szkraba to  dalej ten pierwszy fotelik jest najbezpieczniejszy :D
bo te kolejne, nawet te tyłem do kierunku jazdy jednak sa mniej bezpieczne :(
no i ta pozycja siedzaca :hmm: dla ledwo co siadającego dziecka :hmm:

marchewka a ten wózkowy fotelik juz kupiliscie? bo jak tak to i tak juz po jabłkach :D

i jaki wózek kupiliscie?

Dodany tekst: pon 17 maj 2010 08:11:58 GMT-1

tak jest!
nam sprzedawca sam odradził zmianę fotelika, mimo ze przecież mu na sprzedaży zależy :D

powiedział że mamy największy fotelik na rynku i żeby wozić nim dziecko jak najdłużej

zima minęła, Michał bez kombinezony ma bardzo luźno w maxi cosi :D
tylko pewnie on wolałby jeździć przodem do kierunku jazdy :D

Nic jeszcze nie kupilismy, rozglądamy się.

Przemyślałam sprawę ponownie i na 90% kupimy maxi cosi cabrio fix. Nie mozna go wpiać do wybranego wozka, trudno, jakos przezyjemy. Zresztą przeanalizowałam sprawe i wyszło, że mamy na tyle duży samochód, ze zmiesci sie gondola a włoczyć sie z dzieckiem w foteliku po supermarketach nie planuje, do lekarza zazwyczaj jeździmy razem, więc M poniesie fotelik.

Bezpieczenstwo dziecka jest ważniejsze niż moda i wygoda mamusi.

Kasia

Cytat: marcheewka w 18 Maj 2010, 13:37:05Przemyślałam sprawę ponownie i na 90% kupimy maxi cosi cabrio fix. Nie mozna go wpiać do wybranego wozka, trudno, jakos przezyjemy. Zresztą przeanalizowałam sprawe i wyszło, że mamy na tyle duży samochód, ze zmiesci sie gondola a włoczyć sie z dzieckiem w foteliku po supermarketach nie planuje, do lekarza zazwyczaj jeździmy razem, więc M poniesie fotelik.

:beer: IMO dobra decyzja :D a może za jakiś czas i do twojego wózka pojawią się adaptery do maxi cosi :)

zuzia

Cytat: marcheewka w 18 Maj 2010, 13:37:05Przemyślałam sprawę ponownie i na 90% kupimy maxi cosi cabrio fix. Nie mozna go wpiać do wybranego wozka, trudno, jakos przezyjemy. Zresztą przeanalizowałam sprawe i wyszło, że mamy na tyle duży samochód, ze zmiesci sie gondola a włoczyć sie z dzieckiem w foteliku po supermarketach nie planuje, do lekarza zazwyczaj jeździmy razem, więc M poniesie fotelik.

:beer:
w moim odczuciu to też dobra decyzja :)

marcheewka

Cytat: Kasia w 18 Maj 2010, 12:41:02

:beer: IMO dobra decyzja :D a może za jakiś czas i do twojego wózka pojawią się adaptery do maxi cosi :)

Pisałam do producenta, nie mają adapterów.
No a później to mi nie będa potrzebne ;)

Patrzę na kuzynkę, która moze przypiąć fotelik do wózka. Jej synek ma trzy miesiace a jeszcze nie miala potrzeby wpiać fotelika - zabierają albo dziecie w foteliku albo gondolkę.
Mma nadzieję, że w tym foteliku dziecie dlugo pojeździ.

elve

marcheewka ja używałam fotelika jako wózka zaledwie kilka razy

Angie

marcheewka myslę, że cabrio fix to najlepszy możliwy wybór :)

A ile pojezdzisz to na razie niewiadoma. Ale koło roku na pewno.
Dla Leny fotelik na szerokość wciąż jest dobry, ale niestety na długość
wyrosła, bo głowa zaczęła jej wystawać.
Nie waży więcej jak 9 kg, ale przez wzrost musi jezdzić w drugim foteliku.
Ale są dzieci, które jeżdżą ponad rok :)

Kasia

Cytat: Angelos w 18 Maj 2010, 14:08:31Ale są dzieci, które jeżdżą ponad rok Smiley
mój Michał chyba takimk przypadkiem bedzie :D

fasolka1980

marcheewka  - myslę, że to dobra decyzja  :friends:

niewiemjaka

Cytat: marcheewka w 18 Maj 2010, 13:45:27Mma nadzieję, że w tym foteliku dziecie dlugo pojeździ.
nasz tez przed roczkiem dopiero wymieniony :)

marcheewka

No a wózek podoba mi się taki:

http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=289

tylko teraz kupimy bez fotelika

Podoba mi sie też mutsy transporter, ale on ma dla mnie taką jakąś małą spacerówkę, no i ten podnózek nie regulowany...

no ale widzę, że ten ma mutsy Slider

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1139&<osCsid>

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 18 Maj 2010, 13:34:59chyba jest roznica w tych 2 podejsciach nie?

Oczywiscie, ze jest :-) I zgadzam sie z Toba.

Z tym poceniem sie dzieci to pamietam, ze kiedys z Gios rozmawialysmy, ze ona miala obicie welurowe a my jakby tiszertowe i Irene pocila sie kiedy naprawde bylo bardzo goraco. Czyli tez trzeba zwracac uwage na obicie. My teraz tez mamy welurowe z ortalionem i pewnie sie bedzie pocic latem dziecina.

Dodany tekst: 18 Maj 2010, 13:17:21

Cytat: Kasia w 18 Maj 2010, 13:11:09
mój Michał chyba takimk przypadkiem bedzie :D

Szczuple spokojnie, nawet grubawe jak irene pod warunkiem, ze jest wiosna/lato i nie musza byc opatulane.

rilla

hm ja mam fotelik do 9 kg niby, tylko mojemu "maluchowi" wystaja juz nogi, bo jest bardzo długi. Nie da sie na poczatku wszystkiego przewidziec

Dodany tekst: 18 Maj 2010, 13:19:40

marcheewka tako jest naprawde ok. My mamy fotelik i tez jets ok, ale jest bardzo mały. Mamy wiec tez drugi niewpinany fotelik do stelaża, który jest duzo wiekszy i wygodneijszy dla malucha

niewiemjaka

Cytat: nionczka w 18 Maj 2010, 14:16:20Oczywiscie, ze jest :-) I zgadzam sie z Toba.
uff :beer:

rilla ze nozki wystaja to chyba zle nie jest, nam wystawaly :D pewnie wiekszosci wystaja :D

nionczka

Cytat: niewiemjaka w 18 Maj 2010, 14:22:26Cytat: nionczka  Dzisiaj o 02:16:20 Oczywiscie, ze jest :-) I zgadzam sie z Toba. uff

Uff uff Leje sie, lejeeee... :beer:

ishka82

marcheewka, ja jeszcze nie korzystałam z opcji wpięcia fotelika w gondolę, może i będzie potrzeba na jakichś zakupach, ale jednak jak mamy wybór, to wolimy małą zostawić z moją mamą niż ciągać do marketu. Jak ja idę do sklepu, to z gondolą. Pewnie jak miałabym prawo jazdy, to częściej by sie ta opcja przydała, ale na pewno nie jest to coś, bez czego się nie da obyć ;) A wózek fajny :D

elve

Cytat: rilla w 18 Maj 2010, 14:17:25hm ja mam fotelik do 9 kg niby, tylko mojemu "maluchowi" wystaja juz nogi, bo jest bardzo długi. Nie da sie na poczatku wszystkiego przewidziec
nogi mogą wystawać (o dzięki strefo!)
byle głowa nie wystawała

Angie

Nogi mogą, głowa absolutnie nie !

Dodany tekst: 18 Maj 2010, 13:35:41

marchewka mutsy transporter z najnowszej kolekcji ma już chyba regulowany podnóżek.

Kasia

Cytat: marcheewka w 18 Maj 2010, 14:14:58Podoba mi sie też mutsy transporter, ale on ma dla mnie taką jakąś małą spacerówkę, no i ten podnózek nie regulowany...
te nowe transportery podobno już mają regulowany :)

marcheewka

Cytat: ishka82 w 18 Maj 2010, 13:29:38
marcheewka, ja jeszcze nie korzystałam z opcji wpięcia fotelika w gondolę, może i będzie potrzeba na jakichś zakupach, ale jednak jak mamy wybór, to wolimy małą zostawić z moją mamą niż ciągać do marketu. Jak ja idę do sklepu, to z gondolą. Pewnie jak miałabym prawo jazdy, to częściej by sie ta opcja przydała, ale na pewno nie jest to coś, bez czego się nie da obyć ;) A wózek fajny :D

No właśnie i u mnie chyba też tak będzie...

Boje się trochę tych pompowanych kół, podobno pękają

Dodany tekst: 18 Maj 2010, 13:45:33

Cytat: Kasia w 18 Maj 2010, 13:43:16
te nowe transportery podobno już mają regulowany :)

Nowe? Tzn z tego roku? Ostatnio któraś na strefie pisała, że kiepsko, że nie ma regulacji i deseczkę sobie przysposobiła ;)

Kasia

Cytat: Angelos w 18 Maj 2010, 14:35:03Nogi mogą, głowa absolutnie nie !

i jeszcze jedno jest bardzo ważne!

większość rodziców wkłada dziecko po prostu, tak normalnie i czesto przy takim normalnym włożeniu pasy wychodzą z fotelika w połowie pleców i to jest złe ułozenie!

dziecko trzeba obsunąć w dół tak zeby otwory z których wychodza pasy były nad ramionami
to jest bezpieczne i prawidłowe ułozenie dziecka w foteliku
wtedy tez jest wieksze prawdopodobieństwio ze głowazacznie później wystawać :D

nionczka

Cytat: marcheewka w 18 Maj 2010, 14:43:30Boje się trochę tych pompowanych kół, podobno pękają

Same z siebie to nie. My juz 3 czy 4 razy zalepialismy dziure/zmienialismy detke. Po prostu trzeba uwazac na chodniki, na ktorych niestety nie trudno znalezc potluczone szklo.

Angie

Ja mam pompowane, nigdy odpukać nie pękły ;D