wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

Cytat: maraxela w 15 Maj 2010, 14:26:58
a mnie dzisiaj wkurzyl na maxa moj maclare. Te plastiki sa strasznie slabe. Raz mi sie wozek wywrocil i peknal plastik podtrzymujący plecy dziecka-na tyle ze wozka mozna uzywac ale stalo sie to od lekkiego upadku. Dzisiaj moja mama chciala wyjac wozek i lekko szarpnela i peknal plastik od zabezpieczenia przed otwarciem sie wozka jak on jest zlozony. No wiadomo wszystko to byla wina niewlasciwego uzytkowania ale nie zmienia to faktu ze byle udeżenie a plastik pęka ............ no i teraz musze oddac wozek do specjalistycznego klejenia .
do reklamacji! zaloguj sie na str maclarena, tam tzreba wpisac jego nr i mozesz go naprawic w ramach gwarancji

marax

Cytat: abkasia w 15 Maj 2010, 16:20:01
do reklamacji! zaloguj sie na str maclarena, tam tzreba wpisac jego nr i mozesz go naprawic w ramach gwarancji
ale ja go kupilam na allegro i nie mam zadnego paragonu zakupu wiec nie mam gwarancji

abkasia

Cytat: maraxela w 15 Maj 2010, 16:28:37
ale ja go kupilam na allegro i nie mam zadnego paragonu zakupu wiec nie mam gwarancji
ale na ramie powinien byc jego nr... nie wiem dokladnie bo mojego obecnie nie ma na stanie
i zaloguj sie na str

moze cos z tego wyjdzie.
pzreciez wszedzie sie chwala, ze maja dozywotnia gwarancje.. ;D

jak on ci upadl, ze sie polamal??? moj nie jest traktowany delikatnie, tez czasem gzdies poleci, ale nic sie nie polamalo....

a teraz jest 2 raz w naprawie... jeszcze raz i dostane nowy ;D

Dodany tekst: 15 Maj 2010, 17:00:30

http://www.maclarenbaby.com/europe/component/option,com_frontpage/Itemid,88889666/

ja dostalam do sojego nawet ochraiacze na te zawiasy, coby palcw nie poobcinalo :D

nionczka

Cytat: Angelos w 15 Maj 2010, 15:27:22Ja wpinałam  Bardzo często korzystałam z tej opcji

Ja tez. Do tego stopnia, ze zastanawialam sie czy warto bylo kupowac gondole ;-)
Pewnie wiele zalezy od tego jaki ma sie samochód i jaki bagaznik oraz jak sklada sie wózek. Nasz Buzz w Mazdzie miesci sie jesli nie ma zakupów ani bagazu. Wiec albo jedno albo drugie, 2 rzadko wchodzily. Wozilismy spacerówke na przednim siedzeniu.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: fasolka1980 w 15 Maj 2010, 11:41:40
marcheewka nie wiem czy jest sens kupowania dwóch pierwszych fotelików :hmm:  nie lepiej od razu kupic dobry? Maxi cosi ma te dobrą cechę ze jesgt naprawde spory w porównaniu do innych fotelików tej klasy

Jest sens. Pierwszy fotelik jest dla dziecka do 11 kg, drugi dla dziecka do 18 chyba. Nie wierzę w foteliki uniwersalne, rosnące z dzieckiem. Wolę kupić kilka dostosowanych do wagi i wielkosci dziecka.

Do wózka, ktory wybrałam nie da rady wpiąć fotelika maxi cossi a chce korzystać z tej opcji aby nie targać zawsze gondoli.

zuzia

marcheewka
ale taki do 18 to jest już dla siedzącego dziecka i zazwyczaj jest montowany przodem do kierunku jazdy.
nie chodzi o fotelik rosnący z dzieckiem do 30 kg ale nawet w tej klasie do 11 kg są większe i mniejsze

marcheewka

Cytat: zuzia w 16 Maj 2010, 15:10:28
marcheewka
ale taki do 18 to jest już dla siedzącego dziecka i zazwyczaj jest montowany przodem do kierunku jazdy.
nie chodzi o fotelik rosnący z dzieckiem do 30 kg ale nawet w tej klasie do 11 kg są większe i mniejsze

Wiem, najpierw fotelik dla dziecka do 6 miesięcy, później taki dla siedzącego dziecka. Wszystkie foteliki muszą być montowane tyłem do kierunku jazdy.

Po prostu do wózka, który wybralismy wchodzi tylko ichniejszy fotelik. Do pół roku pojeżdzi w tym, a później kupimy lepszy, bo z większym dzieckiem będziemy wiecej jeździć.

Angie

Na polskim rynku jest chyba mało dostępnych fotelików tych drugich do 18 kg,
które można montować tyłem do kierunku jazdy. I w praktyce w pierwszym foteliku dziecko
jezdzi do około roku. A potem dla dziecka lepiej jak jest przodem, bo już trudniej  mu usiedzieć
w samochodzie. Choć dla bezpieczeństwa lepiej tyłem ;D

Dodany tekst: 16 Maj 2010, 15:31:15

No i najwcześniej dzieci zaczynają siedziec w wieku 6 miesięcy.

zuzia

marcheewka
ale który fotelik od 6 miesiąca masz montowany tyłem?

marcheewka

Cytat: zuzia w 16 Maj 2010, 15:31:17
marcheewka
ale który fotelik od 6 miesiąca masz montowany tyłem?

Nie mam pojęcia, ale chyba kilka jest...
Moj maż ma hopla na tym punkcie i dla niego fotelik musi być tyłem, podobno to bezpieczniejsze dla dzieci.

zuzia

Cytat: marcheewka w 16 Maj 2010, 15:38:56
Nie mam pojęcia, ale chyba kilka jest...
Moj maż ma hopla na tym punkcie i dla niego fotelik musi być tyłem, podobno to bezpieczniejsze dla dzieci.
no to się moze rozczarować
ja znam tylko 1 taki, ale ja swój sprowadzałam z us i on jest do 45 kg (od noworodka, ale tej wersji nie używaliśmy)

marcheewka

Cytat: zuzia w 16 Maj 2010, 15:40:40
no to się moze rozczarować
ja znam tylko 1 taki, ale ja swój sprowadzałam z us i on jest do 45 kg (od noworodka, ale tej wersji nie używaliśmy)
hmm, chyba nie jest tak źle. Kiedyś byliśmy w sklepie z wózkami i fotelikami i sprzedawca pokazał nam kilka montowanych przodem jak i tyłem. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce, ale chcielibyśmy wozić tyłem najdłuzej jak sie da.
http://fotelik.info/pl/art/fotelik_samochodowy_tylem_do_kierunku_jazdy,10.html
kilka fotelików już jest na polskim rynku : maxi cosi, besafe, recaro

ddu

Cytat: doda w 09 Maj 2010, 09:11:38
ddu, mam pytanie
czy Ty jesteś zdecydowana na ten wózek mychoice?

wczoraj widziałam w mothercare, kosztował chyba 2200. widziałaś go na żywo?

widziałam na żywo i mi się podoba :) kosztuje 2260 zł. no nie jest to tanio.
mobka zaproponowała, żebym przyjrzała się się jeszcze mutsy transporterowi, co zrobię jk tylko go gdzieś spotkam na żywo.
w związku z tym, że ja nie mam windy a mieszkam na 4 piętrze baaaaardzo ważna jest dla mnie waga i możliwość wzięcia go "pod pachę". jak wiadomo, do specjalnie silnych kobit nie należę :D

nie znam się, jak już pisałam, nie mam cierpliwosci do oglądania różnorodnych modeli, więc wszelkie uwagi dla mnie na wagę złota!!

nionczka

Irene jeszcze sie miesci w maxi cosi a ma 17 miesiecy :-)

abkasia

Cytat: nionczka w 16 Maj 2010, 21:57:40
Irene jeszcze sie miesci w maxi cosi a ma 17 miesiecy :-)
a jezdzicie jeszcze  maxi cosi? Iren sie na to godzi?

elve

marcheewka a to nie jest tak ze w tym pierwszym foteliku powinno się wozić jak najdłużej? ze względu na pozycję?

zuzia

Cytat: elvelve w 16 Maj 2010, 23:47:26
marcheewka a to nie jest tak ze w tym pierwszym foteliku powinno się wozić jak najdłużej? ze względu na pozycję?
generalnie tak, bo w tym foteliku następnym można wozić dziecko samodzielnie siedzące, a jednak czasem dziecko dosć późno siada.

elve

to trochę tak jakby wsadzić półroczniaka do spacerówki z nierozkładanym oparciem

Kasia

Cytat: marcheewka w 16 Maj 2010, 16:38:56Nie mam pojęcia, ale chyba kilka jest...

marchewka, jezeli o bezpieczeństwo chodzi to jednak tym bardziej lepiej kupić niewózkowy fotelik :D

i dla 6 miesiecznego szkraba to  dalej ten pierwszy fotelik jest najbezpieczniejszy :D
bo te kolejne, nawet te tyłem do kierunku jazdy jednak sa mniej bezpieczne :(
no i ta pozycja siedzaca :hmm: dla ledwo co siadającego dziecka :hmm:

marchewka a ten wózkowy fotelik juz kupiliscie? bo jak tak to i tak juz po jabłkach :D

i jaki wózek kupiliscie?

Dodany tekst: pon 17 maj 2010 08:11:58 GMT-1

Cytat: elvelve w 17 Maj 2010, 00:47:26marcheewka a to nie jest tak ze w tym pierwszym foteliku powinno się wozić jak najdłużej? ze względu na pozycję?

tak jest!
nam sprzedawca sam odradził zmianę fotelika, mimo ze przecież mu na sprzedaży zależy :D

powiedział że mamy największy fotelik na rynku i żeby wozić nim dziecko jak najdłużej

zima minęła, Michał bez kombinezony ma bardzo luźno w maxi cosi :D
tylko pewnie on wolałby jeździć przodem do kierunku jazdy :D

fasolka1980

Cytat: elvelve w 16 Maj 2010, 23:55:29
to trochę tak jakby wsadzić półroczniaka do spacerówki z nierozkładanym oparciem
dokładnie!

niewiemjaka

w pierwszym foteliku - kolebkowym tylem do kierunku jazdy powinno sie jezdzic jak najdluzej sie da

a z tym tylem / przodem to jest kwestia nie tylko i wylacznie siedzenia ale takze glowki - którą malutkie dziecko ma wiekszą nieproporcjonalnie do reszty cialka, pozniej rosnie reszta cialka a glowka juz wolniej, i to sa kwestie 'zachowania sie tej glowki' i jej 'utrzymania' w trakcie kolizji
pozatym siedzace dziecko to juz ma frajde z ogladania tego co na zewnatrz :D

osobiscie ciarki mnie przechodzą jak widze matki włóczące sie po marketach lub w parku z dzieckiem w foteliku wpietym do wozka brrr chociaz wiem ze to pewnie wygodnie.. no i zjebke zaraz dostane heh  :blush:

Kasia

Cytat: niewiemjaka w 17 Maj 2010, 15:40:25chociaz wiem ze to pewnie wygodnie.. no i zjebke zaraz dostane heh  blush
eeee ja tez się uparłam aby małego nie wozić w maxi cosi i nie wiziłam

kilka razy rzeczywiscie przydałyby mi sie adaptery ale to naprawdę kilka razy i wtedy klęłam ich brak :D
ale na co dzień byłam zawzieta i z gondolą czy spacerówka jeżdziłam :D

inna kwestia ze niektóre maluchy w gondoli w ogóle nie chce leżeć a w maxi cosi śpia ładnie :d moja kolezanka tylko z maxi cosi wpietym w stelaz na spacery jeżdziła
jej mała tylko tak spała
w gondoli nie dało rady od samego poczatku ... nie uzywała jej prawie wcale :)
mimo iz wiedziała ze maxi cosi na dłuższą metę zdrowe nie jest. wyjscia nie miała :D

nionczka

Cytat: Kasia w 17 Maj 2010, 15:56:12mimo iz wiedziała ze maxi cosi na dłuższą metę zdrowe nie jest. wyjscia nie miała

Ale co to jest dluzsza meta?
Ja osobiscie jestem wielka fanka maxi cosi i nie wiem czy nie uzywalam go wiecej niz gondoli. Ale u nas to jednak nigdy nie byly dlugie wypady ani z maxi cosi ani z gondola. Ja od kiedy zostalam mama staram sie nie oceniac absolutnie tego co robia inne mamy ze swoimi dziecmi. Nie wiemy czy taka mama w maxi cosi nie jest przejazdem, moze dziecko jej nie spalo calo noc i spi tylko w maxi cosi jak mowi Kasia. Ciekawa jestem ktora z nas przenioslaby wtedy dziecko do gondoli. Ja juz nie krytykuje ani dzieci na sklepach ani wieczorowa pora ani w maxi cosi.

Angie

nionczka  :beer: za podobne poglądy ;D

Ja tez sporo korzystałam z maxi cosi :) Jak jechaliśmy na godzinę do marketu na zakupy,
to nie brałam gondoli ;D 

Kasia

Cytat: nionczka w 17 Maj 2010, 23:47:17Ale co to jest dluzsza meta?

wychodziła na spacery z maxi cosi :) na dłuzsze spacery :)
To że wiedziała że takie spacery w maxi cosi nie są najlepsze dla dziecka sama powiedziała :) to były jej słowa

ja nie oceniam, bo akurat JĄ rozumiałam :D Jak wychodziłyśmy razem na spacer to się modliłam aby maxi cosi wzięła ;) bo w innym przypadku spacer był męką :D

zresztą chyba tutaj nikogo oceniajacego nie ma :D a powymieniać uwagi co jest jednak mniej korzystne dla dziecka mozemy :)
tak ssmo jak piszemy o tym ze lezaczek na dłuższa metę dobrym rozwiązaniem nie jest, że smoczek non stop też najlepszym wyjsciem nie jest, że materac dobrze aby był taki a nie inny itd :D
przeciez to nie jest ocenianie czy przytyki, i chyba kazda z nas ma jakieś "grzeszki" poczyniane dla własnej wygody wiec nie ma co się denerwować :highfive: