wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

Angie

ja swoich nigdy nie blokuje ;D
dla mnie skrętne koła to niezbędny element wózka.

fasolka1980

elizapj tak, one są tylko w nieskretnych, tzw tradycyjnych wózkach
super się dzięki temu buja malucha no i są swietną amortyzacją

no ale to IMO tylko w gondolach się sprawdza, brak skrętnych kół na dłuższą metę moze byc uciążliwy

aja

ja nie miałam skrętnych kół  - jakoś dawałam radę, podnosić wózka nie trzeba na zakrętach - nie wiem jak to wytłumaczyć ale pcha się i siejedzie ;D
może bym zmnieła zdanie gdybym pojedziła wózkiem na skrętnych kołach :)

magdalinska

Cytat: aja w 09 Cze 2010, 20:08:19podnosić wózka nie trzeba na zakrętach - nie wiem jak to wytłumaczyć ale pcha się i siejedzie Grin
to jak Ci skrecały te koła? ja musze podnosic przy kazdym, nawet najmniejszym zboczeniu z linii prostej ;)

kotabma

moja bratowa ma bez skretnych kol (dostala od kolezaniki) i na dodatek z jakim felerem bo prosto nie jezdzi ten wozek tylko zbacza z wyznaczonej trasy - skonczylo sie na tym ze go uzywaja tylko w domu i na balkonie a na spacety kupili drugi
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

Cytat: kotabma w 09 Cze 2010, 21:09:28i na dodatek z jakim felerem bo prosto nie jezdzi ten wozek tylko zbacza z wyznaczonej trasy
moj tez troche zbacza :D juz nie moge sie doczekac az kupie normalna, mała spacerówke.....

elizapj

dzieki, wszystkim polalam:) biore urlop od myslenia o wozkach. moze sie samo rozwiaze:)

niewiemjaka

a my uzywamy blokady skrecania kolek np przy chowaniu w bagazniku :D

mobka

Cytat: golinda w 15 Cze 2010, 12:43:56
quinny buzz spacerówka jest do dupy na lato, sztuczne to coś na czym dziecko siedzi sprawia, że jest mu gorąco i poci się, muszę podkładać pieluszkę flanelową, która się zwija

Przypuszczam, ze w kazdej bys miala ten problem, bo wszystkie maja to cos sztuczne. Tylko tu kubelek moze byc w sumie wiekszym problemem.

mobka

No bo nie ma takiej cyrkulacji powietrza, dziecko siedzi jakby glebiej.

nionczka

Nam Irene nie pocila sie jakos strasznie. A tez masz z neoprenu obicie?

sonatina

Wczoraj nabylismy takią oto dostawkę:

http://www.buggypod.pl/

Liczę, że się sprawdzi :).Planowany wózek okazał sie niewypałem. Ignacy jest na niego za duży!!

feeling.good

wygląda interesująco. Mam nadzieję, że się sprawdzi  :thumbup:

brawurka

sonatinajestem pewna, że Ignasiowi będzie wygodnie, ale czy Tobie?  :mocking: pociesze Cie tylko tym, że wózki dla dzieci rok po roku nie są wygodne dla rodziców (mialam 2)

sonatina

Cytat: brawurka w 18 Cze 2010, 22:00:01sonatinajestem pewna, że Ignasiowi będzie wygodnie, ale czy Tobie?
heh to się okaże dopiero :). Innego wyjścia nie małam bo wózek, który miałam na oku okazał się za mały dla Ignca. A nie maiałam zamiaru inwestować w taki wózek dla bliźniaków. Ignaś coraz więcej chodzi i licze na to, że dostawka nie będzie nam długo potrzebna :).

abkasia

dal Hugusia wozek to zlo konieczne... wcale juz nie zabieramy wozka jak gdzies jedziemy.... ;)

marax

a ja sie powolij bede rozgladac za tym takim zappem czy jak mu tam tym co elve ma . Duzo jezdze z mala rowerem a ten wozek mozna przypiac do roweru i jest git . Maclarena raczej sobie na rower nie zarzuce .

abkasia

Cytat: maraxela w 19 Cze 2010, 16:31:26
a ja sie powolij bede rozgladac za tym takim zappem czy jak mu tam tym co elve ma . Duzo jezdze z mala rowerem a ten wozek mozna przypiac do roweru i jest git . Maclarena raczej sobie na rower nie zarzuce .
mozna do roweru przypiac??????????? hmm... ciekawe :D

marax

Cytat: abkasia w 19 Cze 2010, 16:42:32
mozna do roweru przypiac??????????? hmm... ciekawe :D
gdzies na allegro widzialam specjalne mocowanie

Dodany tekst: 19 Cze 2010, 16:45:49

http://www.allegro.pl/item1061876012_quinny_zapp_uchwyt_na_rower_wyprzedaz_24h_waw.html

abkasia

aaaaa tak montowac.. :D
myslalm, ze go sie przyczepia do tylu i mozna go ciagnac z dzieckeim w srodku  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

talula

mam ambicje przeczytać cały ten watek! ;) .... do wrzesnia hehe ;)

powiedzcie mi tylko, zanim przeczytam, wózki są dostępne od razu czy czeka się na nie? jesli tak, jak długo ?

Kasia

te co stoja w sklepie sa dostepne od razu ale jak sobie wybierzesz jakiś np. kolor który akurat na wystawie nie stoi lub nie chcesz wózka z wystawy to trzeba poczekać

a czas oczekiwania zalezy od producenta.

mobka

Na Teutonie czeka sie ok. 6-8tygodni :D

talula

Kasia, Mobka,

dzieki;)

no ja oczywiscie zaczynam wybór wozu od koloru :)

zosia2007

na prosbe tatuli

wozkiem jezdze juz 2 m-ce i szczerze powiem ze jakbym wybierala jeszcze raz to bym wziela ten sam model, tylko z kolekcji 2010 ;)

wozek super sie prowadzi, jest stabilny zarowno po plaskim terenie jak i na wertepach. jezdzilam nim i po pieknym rowniutkim chodniku, po lasach, polach, piasku. przednie kola sa skretne ale mozna zablokowac co sie bardzo przydaje np przy jedzie po piasku lub ja uzywam tej funkcji jak usypiam malego w wozku, bo czasem jak jezdze po mieszkanie tylko w tyl i przod to te przednie kola sie przekreca i sie blokuja wiec jak wlacze blokade jest ok. wozek jest bardzo lekki, ostatnio jak bylam w piaseczynskim US musialam pokonac ok 10-15 schodkow, bez problemu sama wnioslam i znioslam wozek z dzieckiem w srodku. pozlozeniu i zdjeciu kol stelaz wozka miesci mi sie za siedzeniem pasazera w aucie (skoda octawia).

nie wiem jak bedzie ze spacerowka bo po pierwsze dziecko jedzie przodem do kierunku jazdy - nie da sie inaczej zamontowac siedziska a po drugie podnozek. ale mysle ze damy rade. w nowej kolekcji nie ma juz problemu tego podnozka, no ja niestety mam wozek z kolekcji 2009 wiec bede musiala uzywac deseczki, ale nie jest to dla mnie problem.

tatula jesli ci zalezy na wozku w miare tanim, bardzo lekkim i skladajacym sie do rozmiarow dwoch pudelek po butach to polecam transportera. jezeli chcesz to przy najblizszym spotkaniu bedziesz mogla wyprobowac mozliwosci wozka na zywo. zreszta zawsze mozecie podjechac z mezem do piaseczna to sobie sprobujecie czy wam taki mode odpowiada. u mnie nie ma rownych chodnikow jak w sklepie wiec przetestujecie sobie wozek ;)