wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

ostatnio po Warszawie jeżdzi duzo wózków o nazwie espiro vector
wczoraj go w sklepie widziałam, cena 1000zł z hakiem

nie wiem co to za wózek ale ostatnio w zasadzie wszedzie je widzę, częsciej niz np. x-landery, które do tej pory uwazałam za najpopularniejsze z tych rozpoznawalnych marek :)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

pierwsza lepsza aukcja http://allegro.pl/item1086987554_wozek_vector_air_espiro_plecak_pompka.html

marlen_ka

dziewczyny, ile mniej wiecej pieniedzy przeznaczacie na wóżek? bo ja ogladam wozki w internecie i w sumie roznice cen sa olbrzymie, a wozki bardzo podobne jak dla mnie :)
moja kolezanka ma wózek firmy coneco  i jest bardzo zadowolona:) http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1119&%3CosCsid%3E

mi tez ten wozek sie bardzo podoba, jest wygodny i zwrotny, tylko ta cena..... kurcze, myslałam, ze na wozek trzeba wydac ok 2000 zł i wiecej i ten jest tani i sie zastanawiam, czy nie za tani....

Kasia

marlen_ka nie ma za tanich wózków :) jeżeli wózek tobie odpowiada to czmu nie zapłacić mniej :)
jak podobają ci się droższe wózki i masz na nie kasę to po prostu masz wieksze pole do popisu i tyle :D

mobka

marlen_ka ja sie nad coneco v3 zastanawialam i w koncu nie wiem, czemu go nie wzielam, ale chyba byly tu osoby co pisaly, ze ich znajomi narzekaja, ze sie psuja. Poza tym chyba nie jest za lekki. A i w necie ogolnie chyba tez mial srednie opinie, ale to musisz sama poszukac, bo ja juz nei pamietam.

Mi generalnei zalezalo, zeby wozek byl w miare lekki i nieduzych rozmiarow (nie tylko po zlozeniu), bo ja niska jestem i smiesznie np. przy maxi cosi Murze wygladalam ;) 

A wydalam jak pisalam ok. 2700zl bez fotelika, z kilkoma dodatkowo platnymi gdzetami typu moskitera, pokrowce na kolka, oslonka na nozki do sacerowki, adaptery do fotelika maxi cosi.

A i jak zamierzacie jezdzic z maluchem sprawdz tez jakie foteliki sie wpinaja do wozka, szczeglnie jak macie zamiar wpinac taki fotelik w stelaz. Bo jak nie, to bez roznicy.

marlen_ka

Kasia no własnie o to chodzi, ze wozek dostaniemy od moich rodziców, wiec mam nie patrzec zbytnio na ceny, tylko zamówic do nich, a oni zapłaca  :) i z jednej strony moge kupic jakis wypasiony i drogi wozek i to nie bedzie problem, a z drugiej ja sie za bardzo nie znam, a akurat ten widziałam, prowadziłam i dla mnie jest ok, wiec nie wiem.....

Dodany tekst: 01 Lip 2010, 14:01:31

mobka on wazy 10,5 kg czy to duzo? glupie pytanie, ale jak sie nie znam

mobka

Cytat: marlen_ka w 01 Lip 2010, 14:58:04mobka on wazy 10,5 kg czy to duzo? glupie pytanie, ale jak sie nie znam
to sam stelaz pewnie

marlen_ka

na stronie jest napisane :
wersja spacerowa -10.5 kg
wersja gleboka 13, 5 kg
wiec mysle, ze to jest waga całkowita

aniak1211

Cytat: mobka w 01 Lip 2010, 14:57:22ze sie psuja. Poza tym chyba nie jest za lekk

Ja mialam coneco v3 i bylam z niego zadowolna :)
Ladnie wyglada,dobrze sie prowadzi,jest lekki!!!
Nic nigdy mi sie nie popsulo!!!
No i jest tani ;)

Wozek nie bedzie służył 10 lat wiec szkoda wydawac kilka tys.-takie jest moje zdanie.
Wiekszos mam i tak kupuje pozniej mala spacerowke ;D

marlen_ka

aniak1211 dzieki za opinie:) miałam cicha nadzieje, ze ktos go miał i moze sie wypowiedziec:)

aniak1211

marlen_ka
Z czystym sumieniem go polecam :)
Z tego co wiem to jest nowsza wersja v4 ale tego juz nie widzialam :)

marlen_ka

dzieki dziewczyny za pomoc :beer: w sumie mam czas, bo dopiero w połowie lipca bedziemy zamawiac wózek, ale dobrze byłoby sie na cos zdecydowac, bo potem, jak sie Mała urodzi, moze nie byc na to czasu

martullek

w temacie mutsy transportera - podpisuję się pod wszystkim co powiedziała zosia

używam już spacerówki i jestem zadowolona. na samym początku trochę brakowało mi tego, że siedziska nie da się obrócić tyłem do jazdy, ale Wojtkowi to nie przeszkadza. myślę, że większym minusem jest brak podnóżka - używam deseczki. obecnej kolekcji to już nie dotyczy, bo podnóżek jest.

teraz w te upały trochę niekomfortowe jest też to, że siedzisko jest ze sztucznego materiału, ale chyba dotyczy to większości wózków. mama uszyła mi pokrowiec/wyściółkę na miarę w kolorze wózka i problem znikł.

ogólnie bardzo polecam, ale powoli chyba będę się przymierzać do zakupu parasolki, a na zimę wrócę do mutsy

marcheewka

Wczoraj zakochałam sie w tym wózku, boskie kolorki!!

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1625&<osCsid>

Podobno to nowa wersja, która weszła do sprzedaży w maju, czy ktos go widział na żywo?? A wogole jaka jest opinia o bolderach??

Tylko problemem jest cena, bo kosztuje o 500 zł więcej niż tako, który planowaliśmy...  1500 zł to tako z fotelikiem Maxi cosi cabrio fix....a tutaj ceba bez fotelika, z fotelikiem zrobi sie 2000 zł...
Mąż sie trochę buntuje, ale ja go muszę zobaczyć na żywca i ocenić.

Wkurzam się, bo kiedyś tam teściowie powiedzieli, że kupią nam wózek, moi rodzice też coś wspominali a teraz cisza. Nikt nic nie mówi, no i nie wiemy, czy kupić to co nam sie podoba, czy kupić taki, na jaki nas stac ( dużo wydatków, więc trzeba ciać koszty) Głupio mi sie pytać, czy nam kupią....

Tylko szlag mnie trafi, jak wybiorę taki po kosztach a potem oni będa mieli gest!

Kasia

marcheewkamoja siostra ma boldera i raczej nie narzeka :)

my też go rozwazalismy :)

wśród zalet moge wymienić podnoszone dno w gondoli :)

marcheewka

Cytat: Kasia w 06 Lip 2010, 11:50:46
marcheewkamoja siostra ma boldera i raczej nie narzeka :)

my też go rozwazalismy :)

wśród zalet moge wymienić podnoszone dno w gondoli :)

właśnie, tylko w tym tańszym tako też jest regulacja podgłówka w gondoli, no i też można montować spacerówkę w obie strony... no i też są pompowane koła, skretne..

Tylko kolorki kiepskie..

mobka

Mnie sie ten Bolder znacznie bardziej podoba. Dosc funkcjonalnie wg opisu wyglada, ale na zywo go nie widzialam. Jak niemasz kryterium wielkosci po zlozeniu i wagi wozka, to ja bym go brala :D

marcheewka

Cytat: mobka w 06 Lip 2010, 12:02:09
Mnie sie ten Bolder znacznie bardziej podoba. Dosc funkcjonalnie wg opisu wyglada, ale na zywo go nie widzialam. Jak niemasz kryterium wielkosci po zlozeniu i wagi wozka, to ja bym go brala :D
no tak, tylko kryterium na teraz to kasa!
Tak jak pisałam, kiedys rodzice i teściowie cos tam mówili, że niby kupia a teraz cisza!
No a ten wózek bez fotelika kosztuje tyle co tako z fotelikiem. Kurcze, za 600 zł to ja jeszcze łóżeczko z materacem i pościelą kupię....No i nie wiem, czy on wart tej dopłaty, ale bardzo mi się podoba

http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=295

tutaj tem tako, tylko chcemy bez fotelika 1025 zł

feeling.good

marchewka zapytaj ich w takim razie. Powiedz, że musicie już planować zakup wózka, a kiedyś oferowali się, że pomogą, więc chciałabyś wiedzieć, czy się dołożą.

marcheewka

Cytat: feeling.good w 06 Lip 2010, 13:59:14
marchewka zapytaj ich w takim razie. Powiedz, że musicie już planować zakup wózka, a kiedyś oferowali się, że pomogą, więc chciałabyś wiedzieć, czy się dołożą.

Chyba tak zrobię...
bo teoretycznie sie deklarowali jedni do wózka a drudzy do łóżeczka

Wkurzam sie, bo ja chce szybciej wszystko zaplanować i kupić a oni czekają na ostatnią chwilę jak sie dziecko urodzi.. ( bo niby miałoby sie nie urodzić? nie zakładam takiej opcji!), no i wtedy to my juz bedziemy mieli wszystko kupione, to wówczas w dupie będę miała ich teksty, ze oni chcą coś kupić, bo co??
Zresztą, chciałabym wiedzieć na ile możemy sobie pozwolić i na jakie ceny.

bozena.dp

a zna któraś z was firme Hebart? i taki wózek?
http://www.hebart.com.pl/index.php?id=produkt&lang=pl&numer=1

bo ja mam straszny mętlik wózkowy....
chce tani i "fajny" wózek, mogłabym nawet odkupić, gdybym miała od kogo, bo niestety musimy sami kupic (nie tylko wózek) ;D

rilla

marcheewka tako naprawę jest ok. U nas nic na razie sie nie psuje. A wózek sprawdzony na plaży, nad jeziorem, w lesie, na polnych drogach. Jest ciężki ale ja sobie z nim radze. Młode w gondolce bez problemu przenoszę. A podnoszony zagłówek i możliwość przepięcia gondolki przodem i tyłem do kierunku jazdy są dla nas zbawieniem, bo P. się prawie w niej nei mieści i zlości się nie widząc świata.

mobka

ishka82

marcheewka, śliczne kolory ma ten bolder :) Ja go rozważałam, ale jednak cenowo wypadł dużo gorzej...za jumpera GT zapłaciłam 1200zł za zestaw z fotelikiem ;D

Dodany tekst: 06 Lip 2010, 20:21:51

bozena.dp, ja niestety nic o tych wózkach nie słyszałam, ale wydaję się całkiem ok :) A ile nowy kosztuje?

bozena.dp

Cytat: mobka w 06 Lip 2010, 21:08:13A nie wolisz poszukac czegos uzywanego na allegro?

przeglądam też allegro

mobka

A jakie masz oczekiwania i jaka cena cie interesuje? I tylko Twoje okolice?