wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

ishka82

A gdzie ta tabelka? Bo ja chyba ślepa jestem ;)

brawurka

Kasia

brawur ja bym w tej tabelce jeszcze dopisała kto sie o ktorym wózku moze wypowiedzieć aby zainteresowane dziewczyny wiedziały do kogo konkretnie kierowac pytania

elizapj

Brawurka, ja zupelnei zielona w temacie przyszla uzytkowniczka wozkow zrobilam sobie liste, wg mnie, najcenniejszych funkcji wozka. prosze przy okazji mamy mniej zielone o zaglosowanie na funkcje bez kt da sie nadal komfortowo z wozka korzystac. pewnei moje funkcje sa jzu przez Was ujete w waszych opisach, ale na wypadek jesli sie moze moja ankieta przydac, odsylam do niej:)
nie moge sie doczekac Waszej tabelki, bo dzieki tej bede mogla zobaczyc, kt firmy i modele posiadaja to czego ja poszukuje. dzieki za glosy http://strefaslubna.pl/forum/index.php/topic,4960.25/viewResults.html
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marlen_ka

rozmawiałam wczoraj z kolezanka, która pracowała w sklepie z wózkami i powiedziala mi, ze najwiecej problemów zawsze mieli z wozkami chicco, ciagle do nich wracały zepsute, nie radziła nikomu ich kupowac

iksa_nl

niektóre z tej parady naprawde rewelacja :D
podziwiam kreatywność

elizapj

pytania do mam, z wozkami bez kol skretnych.
bardzo trudne do manewrowania?
jakies konkretne sytuacje kiedy to przeszkadza?
zalety?
dzieki:)

nionczka

Cytat: elizapj w 09 Cze 2010, 13:33:28pytania do mam, z wozkami bez kol skretnych. bardzo trudne do manewrowania?jakies konkretne sytuacje kiedy to przeszkadza?zalety?dzieki:)

wady: jak chcesz skrecic to musisz sie meczyc z wózkiem, unosic go, zeby skrecic. a skretne kola same ida lekko.

zalety: skretne kola czasem na posadzkach w centrach handlowych, etc slizgaja sie i robia co chca, ale wtedy mozna je zablokowac

abkasia

skretne kola to podstawa! :)
ale z mozliwosc blokady :D

aniak1211

Cytat: abkasia w 09 Cze 2010, 13:14:20
skretne kola to podstawa! :)
ale z mozliwosc blokady :D

Dokladnie,
tylko skretne z blokada-chociaz ja nigdy nie uzywalam blokady ;)

Kasia

ja nie mam blokady no i po lesnych wertepach tak sobie mi sie jechało ale dało radę), na pewno wtedy by się przydała

justynaaaa2

Cytat: Kasia w 09 Cze 2010, 13:34:40
ja nie mam blokady no i po lesnych wertepach tak sobie mi sie jechało ale dało radę), na pewno wtedy by się przydała

właśnie mnie to zastanawiam czemu oni nie zrobią tej blokady, przecież wózek na tym nie traci i nie jest to chyba jakiś wielki problem dla nich aby to zamontować  :hmm:

Kasia

Cytat: justynaaaa2 w 09 Cze 2010, 13:42:23
właśnie mnie to zastanawiam czemu oni nie zrobią tej blokady, przecież wózek na tym nie traci i nie jest to chyba jakiś wielki problem dla nich aby to zamontować  :hmm:

tez się nad tym zastanawiałam :hmm: może dlatego że oni przewidzieli ten wózek na miejskie warunki i proste chodniki itd :hmm: no ten mój stokke ma kilka takiech mniejszych wad, widze ze część w tym mikowym modelu juz poprawili

moze w końcu zrobią i tą blokade :)

elizapj

dzieki wszystkim. a jeszcze moze jakas mama, kt skretnych nie ma ...? :P
bo rozumiem, ze wszyscy ze skretnymi je beda chwalic...ale to polowa medalu  :blush:

Kasia

bez skretnych miała moja bratowa (zona brata ciotecznego) i powiem ci ze o ile się prosto całkiem normalnie jeździło to przy ostrych zakretach trzeba było wózek podnosic
albo kombinować na kilka razu

no ale dała radę :) wózka nie wymieniała :)

tylko takim z nieskretnymi to w windzie bedzie Ci ciężko skrecić

elizapj

Cytat: Kasia w 09 Cze 2010, 15:13:19tylko takim z nieskretnymi to w windzie bedzie Ci ciężko skrecić
jak kogos takiego zobacxe na ulicy to zaciagne do domu;)

fasolka1980

elizapj - moja sąsiadka ma wózek tej samej firmy co ja tyle ze bez skrętnych kół  - ma zawieszenie na pasach. Kilka razy prowadziłam ten wózek i na krzywych chodnikach i lesnych sciezkach nie ma sobie równych!

Teraz mnie naszła taka refleksja, ze brak skretnych kół i miekkie zawieszenie (np na pasach - da się bujać) jest fajne jak maluch jeszcze jezdzi w gondoli ( tzn jest malutki i lekki ;)) no i zwłaszcza w zimie. Zatem myslę ze taka gondolka dla Ciebie będzie bardzo OK.

Natomiast spacerówka bez skretnych kół to IMO jakaś pomłka  :crazy:  podbijanie za każdym razem przy skręcaniu wózka z np 10 kg dzieckiem jest naprawdę uciążliwe.

Gdybym teraz miała wybierac to wziełabym jakąś używaną "bujaną" gondolę np Jedo Bartatine i po 6 miesiącach zmieniła na fajną, lżejszą spacerówkę

magdalinska

elizja ja nie mam skretnych kól, wozek jest ciezki i doprowadza mnie do szewskiej pasji. o ile jade prosto to nie stanowi to problemu, ale przy nawet minimalnym skrecie  musze ponosic tyl do góry i wtedy skrecam. nie jezdzilam nigdy ze skretnymi, ale jak widze innych, z jaka latwoscia manewruja, to mam ochote wyrwac im ten wozek  i przepakowac do niego swoje dziecko ;)

Dodany tekst: 09 Cze 2010, 14:43:37

przeszkadza w sumie caly czas, bo zawsze trzeba gdzies skrecic, cos ominac, zalet nie widze ;)

elizapj

Cytat: fasolka1980 w 09 Cze 2010, 15:20:31bez skrętnych kół  - ma zawieszenie na pasach
wstukalam w google obrazki, ale nie jestm pewna - co to jest? tzn gdzie te pasy, czemu sluza?
to cos ca ma kazdy wozek bez skretnych kol?

elizapj

otworzylo sie:) dzieki Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

i te pasy to sa tylko przy kolach niesktretnych?
nigdy wczesniej na to nie zwrocilam uwagi

nionczka

Jak sie nie ma skretnych kol to sie jezdzi bez nich. Ale jak juz sie czlowiek do dobrego przyzwyczai to trudno moze byc. Moim zdaniem to bardzo wzny element wózka, szczegolnie jesli dziecko jest juz starsze i wiecej wazy.
Ja przez pare miesiecy nie wiedzialam, ze mam skretne kola i jezdzilam bez tego. A po tym odkryciu skakalam z radosci. Ale wozek nie wazy nawet 5 kg wiec nie bylo az tak zle.