wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

nionczka

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

do mojego raona powinni dolanczac karnet na silownie lol lol lol

Dodany tekst: śro 08 lip 2009 14:17:29 GMT-1

nioniczka wiem ze marudzę ale odpadają podwójne kolka poprostu nie moge na to patrzeć chcialabym zeby to bylo jednak cos takiego nowoczesnego 3 kola
http://www.allegro.pl/item681105157_nurse_run_neon_totalnawyprz_gls_ozl_mega_gratis.html
ideał cos takiego tylko wieksze te przednie kola.Zastanawia mnie w ty wozku tylko to ile on posłuży żeby dziecku nogi nie zwisały bo tego tez nie znoszę.Jak widzę takie dzieci wtłoczone w wozeczki,wiszące nogi itp to mi slabo .Wydaje mi sie ze i tak jak Laura bedzie miala z 1,5 roku to trzeba bedzie zmienić wozek na jeszcze inny bo wyjda kolejne mankamenty

Dodany tekst: 08 Lip 2009, 15:29:58

http://www.allegro.pl/item672426456_streety_bebe_confort.html
widzialam ten wozek calkiem sympatycznie wyglądal

nionczka

Marudzisz, ale to dobrze. Ty marudzisz, my szukamy i moze w tej sposób uda sie unikanc kolejnego roana?

Nieee, 3 wózków nie mozesz miec dla jednego dziecka...

Ten Run Neon nie jest zly, ale to etz 8 kg. Tak jak stelaz mojego quinny.
Przyjrzyj sie dobrze temu wózkowi. Moim zdaniem ten czarny palak podwiniety pod spod siedziska to podnozek skladany.
Do skladanie ten wozek pewnie jest super bo system ma ten sam co quinny.

nionczka

dragonfly

Cytat: Kasia w 08 Lip 2009, 13:56:15

Ja stokka nie daje rady znieść po kilku schodkach i nie ma rady musze go na raty znosić - lzejszej alternatywy i tak nie ma więc jakos nie narzekam ;)

powaznie? ja znosze i wnosze bez problemu (jakies 7 schodkow, ale wiecej bym tez dala rade; bez dziecia oczywiscie)

marax

http://www.allegro.pl/item653223212_super_fajny_w_super_cenie_nurse_futura.html
nioniczka o to ci chodzil? calkiem ok tylko mi sie wydaje ze bardziej na Hiszpanie .Jak dziecko w tym wozic zima? Ja musze miec wozek w ktorym laurze bedzie cala zimne wygodnie i cieplo

justynaaaa2

maraxela mam wrażenie, że jeszcze nie wyprodukowali czegoś dla ciebie :D
takie rzeczy to tylko w erze chyba ;D

marax

Cytat: justynaaaa2 w 08 Lip 2009, 17:39:38
maraxela mam wrażenie, że jeszcze nie wyprodukowali czegoś dla ciebie :D
takie rzeczy to tylko w erze chyba ;D
wyprodukowali roana jako kara za moje marudzenie lol lol lol

nionczka

Cytat: maraxela w 08 Lip 2009, 17:24:42
http://www.allegro.pl/item653223212_super_fajny_w_super_cenie_nurse_futura.html
nioniczka o to ci chodzil? calkiem ok tylko mi sie wydaje ze bardziej na Hiszpanie .Jak dziecko w tym wozic zima? Ja musze miec wozek w ktorym laurze bedzie cala zimne wygodnie i cieplo

Dokupujesz cieply spiwór jak do kazdej innej spacerówki.

marax

Cytat: nionczka w 08 Lip 2009, 18:02:31
Dokupujesz cieply spiwór jak do kazdej innej spacerówki.

a............. to tej klapy byc nie musi ?

nionczka

Cytat: maraxela w 08 Lip 2009, 18:04:21
a............. to tej klapy byc nie musi ?

Nie. Poszukaj w necie. Spiwor do wozka spacerówki. Przyczepia sie do wozka i odpina suwakiem przykrywe. Moze byc ortalionowy podbity polarem, na misiu. Moze byc polarowy, nawet z kapturkiem. Sa spiworki do konkretnych modeli wózków i takie uniwersalne.

Dodany tekst: 08 Lip 2009, 18:21:23

A jak juz jest bardzo zimno mozesz wpakowac do spiworka dziecko w kombinezonie!

justynaaaa2

no i widziałam dzisiaj stokke u Kasi naszej...przepadłam ;D
Kasi mąż zrobił pełną prezentację wózka i normalnie się zakochałam :D stałam na środku pokoju z tym wózkiem jak głupia jakaś  :stupid: nie wiem co bym miała w nim na razie wozić, ale wiem, że MUSZĘ go kiedyś mieć  :blush:
sama bym w takim chętnie pojeździła  :point_lol:
Kasia pamiętaj, że jeszcze się wproszę na prawdziwy spacer  :knuje:

Kasia

marax

przegladam te wozlki i maclaren ma super opinie calkiem niezle wyglada ten maclaren Xt i XLR-w sumie jak to ma sluzyc kilka lat to warto wydac te pieniadze.Musze tylko posprzedawac ciuszki malej i niepotrzebne rzeczy i sobie uzbierac pieniadze.

nionczka

Sprzedaj ciuszki, nieuzywane nosidelka, etc i bedzie na wózek. Nie bedziesz zalowala (chyba).
A ja widzialam ten Nurse Dakar na zywo wczoraj, fajny, ale duzy wózek.

marax

posprzedawalam juz klka rzeczy wiec jak na razie mam 380 zl to mi jeszcze duuuzo brakuje.WYbiore sie za kika tygodni na taki pchli targ we wroclawiu sprzedam wszytko czego juz mala nie potrzebuje kolyska/ciuchy/chusta/rozki/grajace zabawki etc moze na uzywany sie uzbiera

gatka2804

my ostatecznie nie zdecydowalismy sie na 3-kolowego haucka ani na x-lander 4-kolowego ze skretnym przodem.
Wypatrzylam na aukcji na allegro fajna spacerowke 4 kolowa ale przednie kolka ma podwojne i skretne i co najwazniejsze wszystkie kola pompowane.

I tu mam pytanie do mam uzytkowniczek wozkow ze skretnym przodem. Czy np na takiej nawierzchni jak kostka brukowa ale taka stara polokragla, przednie kolka tez Wam "wariuja"? Tzn nie moga znalezc prawidlowego kierunku tylko tak jakby obijaly sie w prawo i lewo. Czasem sie tez tak dzieje na jakis nierownosciach. Wyobrazalam sobie ze te przednie kolka raczej same beda trzymac kierunek na wprost np za pomoca jakiejs wewnetrznej sprezyny ale tak nie jest. Czy moze jakis zdezelowany juz ten wozek kupilam?
Moze musze sie przyzwyczaic i nauczyc prowadzic taki wozek samoskrecajacy...

Kasia

gatka2804 skretne kółka bez mozliwosci blokowania niestety wariują

gatka2804

nasz ma mozliwosz blokowania ale wiadomo jak wejde na jakis nierowny odcinek to od razu nie blokuje, bo zaraz bedzie rowno. Zreszta sama chcialam skretne kolka bo o niebo lepiej sie prowadzi niz standardowy "sztywniak", lekko i swobodnie.
Kasia, ja myslalam ze moze kupilam jakis zepsuty model, ale skoro skretne tak maja to trudno, przyzwyczaje sie. Nie jest to zreszta ciagle i nagminne, do wytrzymania

aja

dragonfly

marax, smich smichem ale jak by przyszlo co do czego, to mi sie sensowny ten wozek wydaje ;D

kasiad

widziałam podobny wózek na spacerze, zamontowane były w nim 2 spacerówki  ;) przyznam, że ciekawie to wyglądało :D