wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

marax

kasia wiesz jak to jest ze zdejmowaniem brudnych kolek.Na razie ejstem na etapie speedi on po zlozeniu razem z tapicerka spacerowki ma 60*60*90 wiec bardzo malo

Kasia

chyba mało wózków wchodzi do bagażnika z kółkami

marax no to bierz tego speedi :) nad czym sie głowisz? tylko czy go udźwigniesz? lepiej zrób próbe w jakims sklepie.

marax

kasia pojechalam do sklepu i bylam w szoku.Patrzyłam na speedi i na high trek tam sie kolka sciaga jednym kliknieciem u mnie w moim Roanie sciagam je 2 rakami zapierajac sie mocno noga:) a w torbie od wozka wożę młotek na wszelki wpadek.Co mnie podkusiło z tym wózkiem aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Zastanawiam sie dlatego ze oba z nich waza jednak 12 kg i nie chce znowu za 2 miesiace kupowac 3 wozka

Angie

maraxela chyba rzeczywiście nie najlepiej wybrałaś ten wózek. My mamy mutsy który jest raczej dużym wózkiem,ale jego składanie zajmuje chwilę i sam stelaż nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Koła ścigają sie jednym kliknięciem, a są na tyle duże że u ciebie po tym błocie dałyby radę.

marax

tyle osob chwalilo sobie tego Roana ze kupilam go .Chyba te osoby to matki ktore nie uzywaja codziennie samochodu a chodza z wozkiem na nogach i maja winde-wtedy wozek jest ok.

Kasia

marax no własnie wiem ze te kółka sie szybko zdejmują a na ubrudzone zawsze mozesz mieć rekawiczki w bagazniku

ale to 12 kg to też lekkie nie jest więc proponuje w sklepie go dxwignąć

Ja stokka nie daje rady znieść po kilku schodkach i nie ma rady musze go na raty znosić - lzejszej alternatywy i tak nie ma więc jakos nie narzekam ;)

Angie

Ja mam w bloku windę, bez niej nie dałabym rady dzwignąć mutsy.

Ale samo składanie wózka i to że nie zajmuje aż tak dużo miejsca w bagażniku to duży plus :)

Kasia

chyba żadna kobieta o przecietnej sile nie da rady dxwignąć na raz takiego normalnego wózka!
nie ma co się łudzic że ktorys bedzie znacznie lżejszy.

marax

ale nie dajecie rady udzwignac swojej spacerowki bez dziecka ? bo chyba mowicie ze na raty stalaz a pozniej gondola z dzieckiem.U mnie nie ma mozliwosci uniesienia gondoli z dzieckiemMoj maz mial nawet z tym problemy bo ona duza jesti przechyla sie  na rozne strony

nionczka

Ja tez nosze na raty Quinny 1 pietro. Wózek sam w sobie jest z najlzejszych, dziecko moje wazy malo a i tak latwo nie jest.
A z bagaznikami to dodatkowy problem jest taki, ze oporcz stelaza musi sie zmiescic jeszcze siedzisko jesli nie bierzemy tylko maxicosi. Jesli to jakis wypad tzreba zabrac jakies bagaze oporcz tego a jesli jedziemy na zakupy musza sie one zmiescic. Wiec to nie tylko wózek ma sie zmiescic w bagazniku. Ma tez zostac miejsce na pozostale rzeczy.
Marax jesli potzrebujesz spacerówki do samochodu to chyba nie musi byc terenowy, nie?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: maraxela w 08 Lip 2009, 14:08:11
ale nie dajecie rady udzwignac swojej spacerowki bez dziecka ? bo chyba mowicie ze na raty stalaz a pozniej gondola z dzieckiem.U mnie nie ma mozliwosci uniesienia gondoli z dzieckiemMoj maz mial nawet z tym problemy bo ona duza jesti przechyla sie  na rozne strony

ja pustego wózka nie udxwignę

gondola z małym jest lekka
ale np. sam stelaż juz jest przycieżkawy

Dodany tekst: 08 Lip 2009, 14:11:08

Cytat: nionczka w 08 Lip 2009, 14:08:32

Marax jesli potzrebujesz spacerówki do samochodu to chyba nie musi byc terenowy, nie?

no własnie to samo jej wcześniej napisałam!

a jak jedziecie poza miasto to pewnie we trójke wiec roana mąż do bagaznika wrzuci

nionczka

Ja stelaz nosze jedna reka, ale z gondola bylo gorzej. Teraz siedzisko spacerówki tez jedna reka moge nosic, ale sie boje, ze mi wypadnie z dzieckiem. Mam takie rozne paranoje...

Dodany tekst: 08 Lip 2009, 14:12:54

Maraxela, ja mam buzza, nie interesuje Cie bo za duzy jak na dodatkowy.

marax

chcialabym zeby mial kolka wieksze niz te od maclarena zeby w razie czego poradzil sobie z rozna nawiezchnia bo ja w warszawie nie mieszkam tutaj roznie byla w chodnikami

nionczka

A ten Nurse co kiedys wklejalam, podobny do Zappa widzialas?

golinda

Cytat: maraxela w 08 Lip 2009, 14:14:50
chcialabym zeby mial kolka wieksze niz te od maclarena zeby w razie czego poradzil sobie z rozna nawiezchnia bo ja w warszawie nie mieszkam tutaj roznie byla w chodnikami

chciałaś napisać: w Monachium/Nowym Jorku nie mieszkam lol
w Warszawie chodniki są takie same jak w całej Polsce

nionczka

Cytat: maraxela w 08 Lip 2009, 14:40:29
http://www.allegro.pl/item678992627_wozek_nurse_dakar_travel_system_wys_0zl_gratis.html
ten?

Ten chyba jest wiekszy. Tamten byl model Futura i byl bardziej parasolkowaty. Ale ten tez fajnie wyglada. Ogromnie podoba mi sie ta tapicerka z mapa ;-)

marax

Cytat: nionczka w 08 Lip 2009, 14:46:39
Ten chyba jest wiekszy. Tamten byl model Futura i byl bardziej parasolkowaty. Ale ten tez fajnie wyglada. Ogromnie podoba mi sie ta tapicerka z mapa ;-)
ale on jest duzy po zlozeniu !! o wiele wiekszy niz quinny

Dodany tekst: 08 Lip 2009, 13:49:51

http://www.allegro.pl/item681105157_nurse_run_neon_totalnawyprz_gls_ozl_mega_gratis.html
cos takiego mi sie podoba tylko zeby te kolka przednie mial wieksze takie jak te tylne

Dodany tekst: 08 Lip 2009, 14:55:33

http://www.allegro.pl/item677848286_wozek_concord_fusion_2009_limuzyna_wys_0_zl_ss.html
ten wygladal w sklepie na pozadny tylo ta cena

Kasia

marax ale ten concord to raczej normalny wózek i wagowo i gabarytowo - bardzo fajny wózek zreszta :)

marax

kasia teraz doczytalam ze wagowo ok 12 kg wiec norma a gabaryty po zlozeniu nie sa takie zle .Wizualnie wygladal na bardzo porządny

nionczka

Maraxela, pamietaj, ze Ty szukasz wozka okolo 5-6 kg. inne po prostu beda lzejsze od Twojego, ale to nie beda lekkie wózki do samochodu.

nionczka

Ja widzialam w sklepie normalnym zestaw Concorda za 2 tys euro, ale pozniej w necie znalazlam o wiele tansze. Nie wiem co to za zestaw byl i teraz umieram z ciekawosci.

Kasia

maraxela nionczka dobrze pisze, kupisz koeljna kobyle i znowu jej nie dxwigniesz!