wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

mika

speedi itp. wózki to spacerówki nie parasolki, parasolki z dużymi kółkami nie uswiadczysz bo to sie kłoci z jej definicją ;) mi sie wydaje że twoja cora jest jeszcze za mała na parasolkę, lepsza byłaby spaceerowka
ja wybrałabym z tych dwóch co wymieniłaś quinni ale zastanowiłabym się też nad tym co pokazała Kasiad: zoopeer twist to bardzo dobry wybór

kasiad

Cytat: mika w 04 Lip 2009, 14:13:52
co pokazała Kasiad: zoopeer twist to bardzo dobry wybór

:)
mikuś :beer:

Dodany tekst: sob 04 lip 2009 20:16:31 GMT-1

Cytat: mika w 04 Lip 2009, 12:42:55

http://www.allegro.pl/item670306481_promocja_wozek_maclaren_techno_xt_2009_wys_0zl.html
ale to już wysoka półka

co do maclarenów ja bardzo chciałam kupić ten wózek
ale jest jedno podstawowe ale
ponieważ Olek jeszcze sam nie siada, jest to na to za malutki
chcieliśmy wózek rozkładający się do pozycji leżącej
a maclaren tak się nie rozkłada
to jest wózek dla dzieci siedzących
stąd nasz wybór padł na zoopera twista

nionczka

Oczywiscie, ze maclareny rozkladaja sie na plasko. Moze jest jakis model, ktory sie nie rozklada, ale wiekszosc tak.
Moi znajomi maja i wlasnie sie rozklada. Jedni maja dokladnie ten szary z linku Miki. I pol zlobka maclarenami jezdzi.

Dodany tekst: 05 Lip 2009, 10:37:20

Taka mala refleksja... Nie wydaje sie Wam, ze cos jest nie w porzadku skoro po 3, 4 miesiacach szukacie innego wózka? Podczas gdy teoretycznie Wasze dzieci powinny jezdzic jeszcze w gondolach (przynajmniej wedlug producentów wózków). Nie chce, zebyscie mnie zle zrozumialy bo to nie jest zadna przytyczka do Was dziewczyny. Moze wszystkie powinnysmy kupowac od razu male, lekkie spacerówki, nawet z tych najdrozszych zamiast bawic sie w ogladanie innych wózków. Z czasem (i niestety wyglada na to, ze wczesniej niz bysmy sie tego spodziewaly) nasze wózki staja sie za duze, za ciezkie, etc. Moze od poczatku powinnysmy kupowac wypasiona spacerówke i bardzo tania, uzywana, niemarkowoa gondole?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

ja wczoraj byłam oglądać Stokke'a - już nie chcę innego :)

mayagaramond

Ciekawa jestem jak stokke sprawdza sie na wertepach czyli np. na spacerze w lesie/wokol jeziora itp. Robi wrazenie wozka miejskiego, ktora nadaje sie tylko na chodnik. Ale moze sie myle, nigdy go na zywo nie widzialam. Dragon - jakie wrazenia?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

właśnie pytałam dragon i mówi, że to rzeczywiście wózek miejski. Tak czy siak - jestem w nim zakochana!

mayagaramond

Cytat: golinda w 05 Lip 2009, 16:32:47
właśnie pytałam dragon i mówi, że to rzeczywiście wózek miejski. Tak czy siak - jestem w nim zakochana!

eeee, to juz go nie chce.

Jakis czas temu widzialam parke biegajaca z wozkiem, nawet zapytalam jaki to wozek, ale teraz zapomnialam jaki sie nazywal...na pewno nie byl to quinny, ale tez trzykolowy.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

a mi się w nim strasznie podoba to, że dziecko może siedzieć tak wysoko i nie trzeba się do niego nachylać - w zwykłych spacerówkach widzi świat na wysokości naszych kolan

mayagaramond

Cytat: golinda w 05 Lip 2009, 17:01:12
a mi się w nim strasznie podoba to, że dziecko może siedzieć tak wysoko i nie trzeba się do niego nachylać - w zwykłych spacerówkach widzi świat na wysokości naszych kolan

tez mi sie to podoba, dla rodzicow plusem jest na pewno to, ze nie trzeba sie schylac. Ale nie wiem jakie to ma znaczenie dla dziecka. Jak zacznie chodzic to tez widzi wszystko na wysokosci naszych kolan. A jak raczkuje to z poziomu podlogi ;)

konwalia

dla mnie plusem jest wysoko zawieszona gondola, ale spacerówka już raczej nisko, bo taki malec chetnie "wychodzi" sam

goga

z ciekawości obejrzałam ten wózek - fajny :)  ale czy ta gondola nie jest mała ?- oczywiście w porównaniu do wózków z moich czasów lol lol
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

marax

moja mala majac 4 miesiace byla juz w s[pacerowce wiec jezeli dziecko rodzi sie takie ze majac 4 miesiące jest juz cieplo duza gondola jest zbędna.Napalilam sie na ten ale sama nie wiem czy robie dobrze bo chce go kupic? Dla mnie nie nadaja sie wozki z malymi kolkami bo zeby do mnie dojsc musze ok 400 m isc po piaszczyto-kamienisto-blotnistej drodze .Takie male kolka mi tam utoną,

golinda

Cytat: goga w 05 Lip 2009, 19:15:45
z ciekawości obejrzałam ten wózek - fajny :)  ale czy ta gondola nie jest mała ?- oczywiście w porównaniu do wózków z moich czasów lol lol

ale mówisz o gondoli, czy kubełku?

goga

Cytat: golinda w 05 Lip 2009, 19:34:57
ale mówisz o gondoli, czy kubełku?

nie wiem  :hmm:  o tym czymś w czym wozi się dziecko ;)

golinda

Cytat: goga w 05 Lip 2009, 19:47:41
nie wiem  :hmm:  o tym czymś w czym wozi się dziecko ;)

no ale Stokke ma gondolę, którą wymienia się na kubełek

to pierwsze to "kubełek", czy jak to tam zwą
na drugiej fotce po lewej stronie to gondola

goga

aaa - dzieki za info :)  fajowski ten wózek, podoba mi się

mika

Cytat: mayagaramond w 05 Lip 2009, 16:39:58
eeee, to juz go nie chce.

Jakis czas temu widzialam parke biegajaca z wozkiem, nawet zapytalam jaki to wozek, ale teraz zapomnialam jaki sie nazywal...na pewno nie byl to quinny, ale tez trzykolowy.

phils and ted? http://www.babyelephant.pl/pl/open/catalog/on/product/id/26291
czy baby jogger http://www.allegro.pl/item675764930_baby_jogger_wozek_trojkolowy_elite_city_su.html
albo joggeer run

http://www.allegro.pl/item665049057_instep_wozek_spacerowy_3kola_jogger_run_around.html

ja bym obstwiała phil and teds :D

mayagaramond

mika

oh yeah mountain buggy to jest bryka!!!

mayagaramond

Cytat: mika w 05 Lip 2009, 21:31:41
oh yeah mountain buggy to jest bryka!!!

takie porsche wsrod wozkow? ;)

mika

Cytat: mayagaramond w 05 Lip 2009, 21:38:57
takie porsche wsrod wozkow? ;)

a nawet ferrari
nie jeździłam tym, ale widziałam w akcji babkę która z tym czymś biegła nad Morskie Oko w Zakopcu - o dżisas jaki to miało power

mayagaramond

Cytat: mika w 05 Lip 2009, 21:41:40
a nawet ferrari
nie jeździłam tym, ale widziałam w akcji babkę która z tym czymś biegła nad Morskie Oko w Zakopcu - o dżisas jaki to miało power

wlasnie sprawdzilam cene - 1000€ hahaha.

nic wiecej juz u tego goscia  w aptece nie kupie, koniec z dorabianiem ;)

mika

Cytat: mayagaramond w 05 Lip 2009, 22:08:01
wlasnie sprawdzilam cene - 1000€ hahaha.

nic wiecej juz u tego goscia  w aptece nie kupie, koniec z dorabianiem ;)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

nionczka

1000€ za co? Tylko za gondole?

A Stokke byl moja pierwsza miloscia wózkowa kiedy anwet w ciazy nie bylam...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mayagaramond