wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

gioseppe

Cytat: maraxela w 23 Lip 2009, 18:11:18
kupowala moze ktoras z was maclarena bo ten moj sprzedawca pisze mi tak :
"witam,
na stan mojej wiedzy jest tam oslona na nozki oraz oslona przeciwdeszczowa. w zalaczniku przesylam zdjecia"
no i nie wiem czy ten pakunek obok wozka to jest ta oslonka -facet chyba jest jakis malo zorientowany co sprzedaje
zapytaj na forum wozki dzieciece na gazecie, duzo uzytkownikow maclarena ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

brawurka

vobi mi sie na żywo te wózki podobają

aniak1211

maraxela
Z ciekawosci sprawdzilam ebay i w UK nowe maclareny chodza po ok 150 funtow najdrozej,to jest ok 750 zl!!!
A mozna licytowac i kupic taniej.
Az nie wieze ze w PL sa takie drogie!!!

A moze interes na wozkach zrobie??? ;)

Jak nie wiezycie to macie przyklad :D
http://cgi.ebay.co.uk/MACLAREN-QUEST-BUGGY-PINK-CORAL-NEW-BOXED-PUSHCHAIR_W0QQitemZ220454555631QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item33541d8fef&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1688|293%3A1|294%3A50

nionczka

Cytat: aniak1211 w 23 Lip 2009, 22:06:48
maraxela
Z ciekawosci sprawdzilam ebay i w UK nowe maclareny chodza po ok 150 funtow najdrozej,to jest ok 750 zl!!!
A mozna licytowac i kupic taniej.
Az nie wieze ze w PL sa takie drogie!!!

A moze interes na wozkach zrobie??? ;)

Jak nie wiezycie to macie przyklad :D
http://cgi.ebay.co.uk/MACLAREN-QUEST-BUGGY-PINK-CORAL-NEW-BOXED-PUSHCHAIR_W0QQitemZ220454555631QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item33541d8fef&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1688|293%3A1|294%3A50

Maclareny maja bardzo zroznicowana oferte cenowa. Wydaje mi sie, ze widzialam nowe od 100 do 200 euro z hakiem w zaleznosci od modelu.
Ale mi tez sie wydalo, ze w Hiszpanii sa tansze niz w PL.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Chyba wszystko co firmowe w polsce jest duzo drozsze niz gdzie indziej.
Nie znam sie na modelach ale tak na szybko sprawdzilam ebay i widze ze sprzedaja nowe a w sklepie 150-220funtow-tak pisza ;)

lenka

Cytat: nionczka
b]lenka[/b]
a co z waga i rozmiarem? ten wózek ma byc wnoszony po schodach? Ma zmiesicic sie w samochodzie? W jakim bagazniku? Ma byc uwyany w metrze/autobusie/etc?
kochana jak uda sie spełnić  te warunki podane wyżej to już bedziemy szczęśliwi
dobrze by było żeby wózek w miarę dobrze się składał, bo bagażnik nie jest za duży a od czasu do czasu pewnie bedą gdzieś wyjeżdżać - lekarz, zakupy itd., myślę że bardziej w tym przypadku gra rolę waga niż rozmiar, bo po kilku schodkach trzeba bedzie go wnosić do domu, a podjazdu nie ma , ja się śmieję, że niestety tatko będzie musiał podjazd do tarasu domontować :)

w metrze autobusie nie bedzie uzywany bo my na wsi mieszkamy także raczej terenówkę nam trzeba dlatego upieramy się przy tych pompowanych skrętnych kołach, a przekładana rączka i rozkładane nie kubełkowe siedzenie spacerówki to już kaprys mamuśki  :crazy:

Angie

lenka wydaje mi się, że mutsy jest dość ciężki, ale jeżeli mieszkasz na wsi i jak sama mówisz potrzebna ci terenówka to lekkiego wózka nie znajdziesz. Taki z pompowanymi jest raczej ciężki. Ale tak naprawdę  wózki są lżejsze i cięższe, ale każdy trudno jest wziąć pod pachę i przenieść po schodach  ;) ;).

Co do mutsy to szybko się rozkłada, koła łatwo się ściągą, bo są zamontowane na jedno kliknięcie i wtedy łatwiej schować wózek w bagażniku. My mamy focusa i nam się wózek w bagazniku bez problemu mieści.Łatwo wypina się też gondolę, więc jeśli musisz nosić po schodach to jest dość ważne, bo możesz przenieść części wózka osobno i potem bez trudu zamontowac gondolę na stelazu.

niewiemjaka

Cytat: kasiad w 23 Lip 2009, 10:06:53

ja wnoszę x-landera na II piętro ;D
ale jak stoję już pod drzwiami to zdycham :D
kasiad jak ty to robisz? wnosisz z malym wozek??? czy jakos partiami ? ;/ ja wtaczam tylem tylnymi kolkami do gory z malym ale sie boje ze sie kiedys gibne i mnie wozek przewazy i polece na ryj razem z mlodym...

kasiad

Cytat: niewiemjaka w 24 Lip 2009, 16:03:05
kasiad jak ty to robisz? wnosisz z malym wozek??? czy jakos partiami ? ;/ ja wtaczam tylem tylnymi kolkami do gory z malym ale sie boje ze sie kiedys gibne i mnie wozek przewazy i polece na ryj razem z mlodym...

niewiemjaka póki Olek jeździł w gondoli znosiłam Go w ten sposób
najpierw znosiłam Olka w gondoli i stawiałam na półpiętrze, później stelaż i tak co pół piętra aż na parter, żeby nie zostawiać Małego w gondoli na parterze samego i mieć na Niego oko

teraz jak jeździ w spacerówce najpierw znoszę spacerówkę ze stelażem, która waży 15 kg na parter
a następnie znoszę Małego

marax

Lenka ja szukalam takiego wozka o jakim ty piszesz i wybralam roan marita - wielki niewypal.
1 zeby wozek sie dobrze prowadzil na wybojach (ja mam straszne wyboje i 0 utwardzonej drogi) wystarcza duze gumowe/plastikowe kola sa duzo lzejsze
2 ile masz tych schodow na taras -ja mam 3 i ciezko mi jest wniesc wozek wazacy 16 kg .Nie jest to niemozliwe jest lekko mi nie jest
3 zwracaj uwage zeby wozek wszedl ci do bagaznika bez sciagania kol -szczegolnie sprawdz to czy spacerowka zlozy sie razem z siedzeniem od spacerowki.chodzi mi o to zeby stelaz wozka+ siedzisko spacerowki(ten material) dalo sie zlozyc razem i ta calosc weszla ci do bagaznika.Nie kupuj wozka ktorego bedziesz musiala rozkladac na czesci:kola ,siedzisko,stelaz.Moza sciagnac 2 kola ale sciaganie wszytkich zajmuje duzo czasu
4 zwroc uwage na to co pisza dziewczyny.Wszystko w wozku powinno sie sciagac jednym kliknieciem (u mnie sciaga sie wszytko prszy pomocy mlotka!)-jak mam mlotkiem sciagac 4 kola wsadzajac wozek do samochodu to sama rozumiesz .............
5 Nie wiem jak czesto jezdzisz samochodem i czy prowadzisz sama.Dzieczyny juz o tym pisaly lepiej kupic droga spacerowke a gondole uzywana.W gondoli jest dziecko pare miesiecy a w spacerowce kilka lat.Ja teraz juz kupilam spacerowke a moj roan bedzie tylko do chodzenia wokol domu bo jest
1 za ciazki
2 za duzy
3 nie wchodzi do baganizka
4 uzywam przy nim mlotka :)

vobi

maraxela moi znajomi kupili Roana i twierdza ze jest lekki i zgrabny (mieszkaja na 4-tym pietrze bez windy), tyle ze na razie sprawdzali "na sucho", czekam niecierpliwie na wiesci z porodowki (bo chyba wlasnie rodza :D) a potem na ich opinie o tym wozku "w akcji", bo niemozliwe chyba zeby o tym samym wozku byly takie rozbiezne opinie :rotfl:

Dodany tekst: pią 24 lip 2009 18:49:20 GMT-1

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lip 2009, 19:15:15
maraxela bierz - moze w tym pakunku jest na przyklad porshe? :D

albo wąglik :ohboy:

Dodany tekst: pią 24 lip 2009 19:54:08 GMT-1

Zamowilam tego Cybexa Topaz, coraz wiecej z Mala jezdzimy (autem znaczy sie ;)) a rozkladanie naszej spacerowki kilka razy dziennie jest troche wkurzajace ;D Opinie w necie o Topazach sa raczej pozytywne (ktos narzekal ze za ciezka, ale ja nie mam zamiaru jej nosic, tylko wozic w samochodzie), mam nadzieje ze bedzie ok :)

Dodany tekst: pią 24 lip 2009 20:58:29 GMT-1

Cytat: maraxela w 23 Lip 2009, 12:15:33
vobi nie mam pojecia ale wyglada niemal identycznie jak maclaren .Ja kupilam za 800 nowego XLR (tz sprzedaca sie nie odzywa wiec nie wiem czy kupilam czy tez mnie wikiwa) przy dobrych watrach za 2 lata sprzedam go za tą samą cene za ktorą kupilam -3 letnie wozki chodza nawet po 1000 zl.Tak wiec wyjdzie ze uzywalam wozek za darmo.Kupisz tanszy nic juz z nim nie zrobisz a komfort uzytkowania tez moze byc rozny-no ale tutaj trzeba "zamrozic"sobie 800 zl.Ja posprzedawalam to co mi niepotrzebne po malej i jakos prawie uzbieralam na malarena

marax, gdzie Ty znajdujesz takich jeleni, co 3-letnie Maclareny kupuja za 1000 zl?
Dwa - jak widze jak zniszczony jest nasz "podstawowy" :rotfl: wozek (kolpaki na kolach, opony) po niecalym roku uzytkowania, to jakos sobie nie potrafie wyobrazic wozka po 3-letnim uzytkowaniu, chyba ze ktos uzywa go sporadycznie.

niewiemjaka

kasiad to ja ci polewam kobieto za wytrwalosc :D  :beer: :beer: :beer: :beer:

kasiad

Cytat: niewiemjaka w 24 Lip 2009, 22:02:44
kasiad to ja ci polewam kobieto za wytrwalosc :D  :beer: :beer: :beer: :beer:

właśnie się zastanawiałam kto mnie piwskiem uraczył :D

marax

vobi sprobuj wniesc 15 kg wozek  na 4 pietro jak to zrobisz razem ze stelazem to jestes moim goru.Moze to tez kwestia budowy wozka -roan jest strasznie duzy i nie ma jak go chwycic zeby przeniesc.Gondola taka ciezka tez nie jest ale tak zbudowana ze moj maż mial problem w przeniesieniu jej z dzieckiem.POprostu przechylala sie i bylo to niebezpieczne.Wiesz na sucho to moja instalacja wodno kanalizacyjna swietnie wygladalo gorzej jak doprowadzili nam wode i teraz wszytko cieknie lol lol lol

kasiad

Cytat: maraxela w 24 Lip 2009, 22:26:27
vobi sprobuj wniesc 15 kg wozek  na 4 pietro jak to zrobisz razem ze stelazem to jestes moim goru.Moze to tez kwestia budowy wozka -roan jest strasznie duzy i nie ma jak go chwycic zeby przeniesc.Gondola taka ciezka tez nie jest ale tak zbudowana ze moj maż mial problem w przeniesieniu jej z dzieckiem.POprostu przechylala sie i bylo to niebezpieczne.Wiesz na sucho to moja instalacja wodno kanalizacyjna swietnie wygladalo gorzej jak doprowadzili nam wode i teraz wszytko cieknie lol lol lol

ja wnoszę na drugie  :P to jestem pół guru :D

marax

tz gondola ze stalezam to ok 20 kg wiedz nie sadze zeby ona to dzwigala -na pewno moze zostawiac na dole.Wiecie co mam kuzynke ktora jest w stanie wniesc wozek blizniaczy z blizniakami na 2 pietro nie wypinajac dzieci z wozka (one maja rok) wiec ja jednak ze mnie straszna slabizna jest

kasiad

Cytat: maraxela w 24 Lip 2009, 22:29:27
tz gondola ze stalezam to ok 20 kg wiedz nie sadze zeby ona to dzwigala -na pewno moze zostawiac na dole.Wiecie co mam kuzynke ktora jest w stanie wniesc wozek blizniaczy z blizniakami na 2 pietro nie wypinajac dzieci z wozka (one maja rok) wiec ja jednak ze mnie straszna slabizna jest

u nas nie ma takiej możliwości ;D
po godzinie wózka by nie było ;D

vobi

maraxela ja tego roana na zywca nigdy nie widzialam (w necie tylko), wiec moge jedynie polegac na opiniach uzytkownikow, dlatego jak kolezanka powiedziala ze kupila toto, od razu mi sie przypomnialo co pisalas na jego temat. Dlatego czekam z niecierpliwoscia na jej opinie ;D

Dodany tekst: 24 Lip 2009, 22:37:58

Cytat: kasiad w 24 Lip 2009, 22:32:07
u nas nie ma takiej możliwości ;D
po godzinie wózka by nie było ;D

u nas mozee i by sie ostal, tyle ze przez najblizsze pol roku wysluchiwalibysmy od sasiadow ze inny sasiad im mowil, ze strasznie mu/jej ten wozek w korytarzu przeszkadzal  :zly:

marax

moze w sklapie dawali w zestawie kochankawozkodzwigacza wiec to nie problem wniesc na 4 pietro z takim wyposazeniam dodatkowym jak mąz jest w pracy.Dziewczyny razem ten zestaw z dzieckiem bedzie wazyl 25 kg, sorry ale to polowa mojej wagi i z pewnoscia bym zapasci dostala juz na pietrze pierwszym :crazy:

Dodany tekst: 24 Lip 2009, 22:42:22

pisze sie chyba "więc" lol lol lol

vobi

Cytat: maraxela w 24 Lip 2009, 22:40:25
pisze sie chyba "więc" lol lol lol

to do mnie? ale ja polskich liter nie uzywam... chyba ze moze powstac watpliwosc o co chodzi, np. "zrob mi laske" a "zrób mi łaskę" rozni sie niby tylko brakiem polskich znakow a jaka roznica w tresci... :rotfl:

vobi

maraxela no ale 1,5 roku a 3 to jednak troche roznicy jest?

marax

Cytat: vobi w 24 Lip 2009, 22:49:15
maraxela no ale 1,5 roku a 3 to jednak troche roznicy jest?
no moze przesadzilam ale taniej niz 600 zl one nie chodza wiec jak sie kupi okazyjnie to za duzo sie nei traci a jak sie szanuje to mozna sprzedac dobrze

Dodany tekst: pią 24 lip 2009 21:57:13 GMT-1

2 lata prawie http://www.allegro.pl/item649826078_wozek_maclaren_techno_xlr_okazja.html

Dodany tekst: 24 Lip 2009, 23:00:06

http://www.allegro.pl/item656567823_okazja_maclaren_techno_xlr_okazja.html
tutaj na moje oko zuzyty ma cene o 100 zl nizsza niz ten ktory ja kupilam nowy-

vobi

maraxela ok, ja "polowalam" na Questa, nowki kosztuja ok. 1000 zl. Uzywany poszedl za 315 zl, bo przegapilam koniec aukcji :headbang: A uzywany za 600 zl to imho zadna okazja.

A te Twoje Techno nowki "chodza" po ca 1600 do ponad 2000 zl (wg Ceneo przynajmniej), to faktycznie wylicytowalas za ok. polowe ceny... ciekawe, Tira gosc obrobil czy dlaczego sprzedaje tak tanio?

Anyway, ja potrzebuje dodatkowej spacerowki, zalozylam ze ca 400 zl to max jaki moge (i chce) na nia przeznaczyc, moze jakbym miala wiecej czasu to jeszcze bym jakiego uzywanego Questa za te cene znalazla, ale zalezy mi na czasie, wiec... sprawdzimy tego Cybexa ;D