wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

sputnik_sweetheart

marax

moze inne dziewczyny tez opisza w ten sposob swoje wozki ?nastepnym pomoze to w wyborze i uniknemy caglych powtorzen

vobi

az wstyd sie przyznawac wsrod quinny, speedy i innych, ale my mamy wozek, ktory w calosci (tzn. gondola, spacerowka i fotelik) kosztowal niecale 1300 czy 1400 zl, prawdopodobnie byl robiony w Chinach i wiecie co? Nie mam sie do czego doczepic.... (na razie, spacerowki jeszcze ne probowalam). Ma aluminiowy stelaz i jest tak lekki, ze wnosze dziecko razem z wozkiem (fakt ze mam tylko kilka stopni do pokonania bo mieszkam na parterze, ale mimo wszystko trzeba je pokonac), na zlozenie/rozlozenie potrzebuje ca 3 minuty (ja, maz o polowe krocej), a po zlozeniu miesci sie do ... Fiata Seicento (gondola do bagaznika, stelaz za siedzenie)  :rotfl: Kosz na zakupy mnie troche wkurzal, to go odpielam, wole wozic ze soba torbe - o, tu sie moge przyczepic, torba moglaby byc ladniejsza. No i jezdzimy takim gniotem ;) http://www.allegro.maked.pl/COLETTO/AUSTIN3/index.html

Angie

vobi wcale nie jest to gniot. Wygląda zupełnie przyzwoicie.  Mi sie w każdym razie podoba :)

A cena rzeczywiście atrakcyjna.

I jak jesteś zadowolona z użytkowania tego wózka to tylko się cieszyć :)

ishka82

vobi, ale ten wózek bardzo fajnie wygląda :) I ma fotelik wpinany w stelaż, co chyba wcale nie jest standardem przy tańszych wózkach ;) Mnie się bardzo podoba, a jeśli jesteś zadowolona, to tylko dowód, że niekoniecznie trzeba na wózek puścić morze kasy :D

niewiemjaka

vobi fajny ten wozek i swietnie wyglada:)

pytanie setne - ktora ma tutaj X LANDER XA ? znane jakies opinie?  ... help

Pyś

Cytat: niewiemjaka w 16 Kwi 2009, 16:22:49

Jeździmy xlanderem XA dwa tygodnie (spacerówką). Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolona. Trochę ciężki - to fakt ale nam to nie przeszkadza. Szybko się składa i jak zdjąć trzeba koła to też nie ma problemu. Lekko się prowadzi, jest bardzo zwrotny. Szerokie siedzisko. Mała ma bardzo dużo miejsca.
Czasami ciężko tylko jest nim zjechać z wyższego krawężnika. Przednie koła jakoś dziwnie się ustawiają i się przyblokowują - ale ogólnie da radę.
;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

fasolka1980

niewiemjaka - tez o nim myślimy, jusia ma taki i  opisywała swoje wrazenia pare stron temu

niewiemjaka

fasolka - juz kliknelam Kup teraz i kupilam tego X LANDERA XA... zobaczymy
teraz dopiero widze ze nie ma przekladanej raczki i mala gondolka mnie martwi.. no trudno :) mam nadzieje ze jakos to bedzie:) musialam juz cos wybrac, a ze zaczely mi chodzic po glowie coraz drozsze wozki, trzeb abylo sie opanowac:)

jak dostane i wyprobuje dam znac! :D

marax

moze poprosic zwierzaka o przyszplenie opisow wozkow forumowczek ktore juz maja swoje  moga cos o nich powiedziec unikniemy ciaglych pytan co kto ma  co o tym sadzi?

abkasia

niewiemjaka mysle ze bedziecie zadowoleni z xlandera.. nie nadarmo jest taki popularny :)

kasiad

niewiemjaka my mamy x-landera xa :)
jego zalety to
wózek jest bardzo fajny, super się prowadzi, gondolka wcale nie jest taka mała, ale to zależy jaką porą roku rodzi się dziecko
np. jusia zimą musiała ubierać Frania w cieplejsze rzeczy, które niestety zajmują trochę miejsca
wiosenne i letnie dzieci będą ubierane dużo lżej i w mniej warstw, więc gondolka nie powinna być za mała
wózek ma skrętne koła, ale ja na razie nie korzystam z tej opcji, nie lubię jak mi koła na bok same na bok skręcają
spacerówka ma duże i głębokie siedzisko
główną wadą jest jego ciężar, ja mieszkam na II piętrze, wózek znoszę na "raty"
najpierw na parter znoszę stelaż, który jest dosyć ciężki
następnie gondolę z Olkiem, która sama z siebie do najlżejszych nie należy
ale ogólnie obydwoje z Mężem jesteśmy z niego bardzo zadowoleni :)

niewiemjaka

dziewczyny bardzo dziekuje:) polewam!!! juz sie nie moge doczekac wozka, ja nie mam problemu z wnoszeniem bo mam 4 schodki do windy i tyle, wiec nie bede musiala znosic calosci (chyba ze sie winda zepsuje :D)
marax dobry pomysl z osobnym watkiem! :)

wózek wczoraj przyszedł! jest śliczniutki i super! :) bardzo mi się podoba, zobaczymy jeszcze jak bedzie sie sprawowal! :)

fasolka1980

a kto cos wie na temat wózków JEDO FYN? Polecono mi ostatnio i sie zaczęłam zastanawiać...w sumie ma wszystko czego szukalam no i cena tez bardzo atrakcyjna... :knuje:

abkasia

czy wiecie w jakiej gondoli mozna przewpzic dziecko w samochodzie?? czy sa takie wogole?

elve

jane, slalom, napewno; nie wiem czy można kupić gondolę osobno
może zobacz na stronie producenta

mika

Cytat: abkasia w 25 Kwi 2009, 20:04:45
czy wiecie w jakiej gondoli mozna przewpzic dziecko w samochodzie?? czy sa takie wogole?

jane matrix, sprzedawane osobno, najlepsze ceny na allegro

Dodany tekst: 25 Kwi 2009, 20:11:28

jeszcze jane capazo

jusia

Cytat: kasiad w 17 Kwi 2009, 20:51:27
niewiemjaka my mamy x-landera xa :)
jego zalety to
wózek jest bardzo fajny, super się prowadzi, gondolka wcale nie jest taka mała, ale to zależy jaką porą roku rodzi się dziecko
np. jusia zimą musiała ubierać Frania w cieplejsze rzeczy, które niestety zajmują trochę miejsca
wiosenne i letnie dzieci będą ubierane dużo lżej i w mniej warstw, więc gondolka nie powinna być za mała
wózek ma skrętne koła, ale ja na razie nie korzystam z tej opcji, nie lubię jak mi koła na bok same na bok skręcają
spacerówka ma duże i głębokie siedzisko
główną wadą jest jego ciężar, ja mieszkam na II piętrze, wózek znoszę na "raty"
najpierw na parter znoszę stelaż, który jest dosyć ciężki
następnie gondolę z Olkiem, która sama z siebie do najlżejszych nie należy
ale ogólnie obydwoje z Mężem jesteśmy z niego bardzo zadowoleni :)
kasiad a nie przeszkadza Ci brak przekladanej rączki ? bo nam strasznie, jak wozisz malego w gondoli to nie jest to az tak dokuczliwe, ale my juz w spacerowce i jest masakrycznie, i to juz nawet nie o słonce chodzi, bo zaopatrzylismy sie w parasolke, ale jak wiatr mocno zawieje to ciagne wozek za soba  :headbang: :headbang: ale i tak wozek mi sie podoba, tylko mogliby usprawnic ten model o przekladana raczke ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

abkasia

Cytat: mika w 25 Kwi 2009, 20:09:54
jane matrix, sprzedawane osobno, najlepsze ceny na allegro

Dodany tekst: 25 Kwi 2009, 18:11:28

jeszcze jane capazo
dziekuje bardzo :beer: :beer:
a wiecie jak jest z bezpieczenistwem?? czy nie jest to mniej bezpieczne niz przeworzenie w foteliku??? bo nas czeka dluga podroz i mysle ze maly zmeczy sie bardzo podczas takiej trwajacej 8 godz podrozy w ciasnym foteliku...i myslalam o zakupie takiej gondoli

konwalia

fotelik jest bezpieczniejszy, w gondoli są "szelki" i trochę to luźne, trudniej też umocować gondolę.
Maluch da radę w foteliku, może się trochę spocić jedynie ze względu na pokrycie fotelika

kasiad

Cytat: jusia w 25 Kwi 2009, 20:14:12
kasiad a nie przeszkadza Ci brak przekladanej rączki ? bo nam strasznie, jak wozisz malego w gondoli to nie jest to az tak dokuczliwe, ale my juz w spacerowce i jest masakrycznie, i to juz nawet nie o słonce chodzi, bo zaopatrzylismy sie w parasolke, ale jak wiatr mocno zawieje to ciagne wozek za soba  :headbang: :headbang: ale i tak wozek mi sie podoba, tylko mogliby usprawnic ten model o przekladana raczke ;)

jusia jeszcze nie przeszkadza bo my na razie jeździmy w gondoli :)
ale każdy mi mówi, że jak Mały będzie jeździł już w spacerówce to nie będzie chciał patrzeć na mamę tylko świat będzie oglądał, więc nic nam po przekładanej rączce ;D
ale myślę jednak, że ona bardzo by się przydała i jej brak to minus tego wózka   ;)

marax

Cytat: abkasia w 25 Kwi 2009, 20:53:19
dziekuje bardzo :beer: :beer:
a wiecie jak jest z bezpieczenistwem?? czy nie jest to mniej bezpieczne niz przeworzenie w foteliku??? bo nas czeka dluga podroz i mysle ze maly zmeczy sie bardzo podczas takiej trwajacej 8 godz podrozy w ciasnym foteliku...i myslalam o zakupie takiej gondoli
moze ktos ci pozyczy na te kilka dni ,kupowac to chyba za duzy koszt.nie ma ktos ze znajomych czegos takiego ty bys pozyczyla swoj wozek jemu i byloby ok/a co do pokrycia to mozna w bajce dokupic takie z frote na maxi cosi

abkasia

juz zrezygnaowal z tej gondoli, juz i tak nie zdaze jej ani zalatwic ani kupic, a szkoda mi kasy na to zeby uzyc ja raz czy dwa
a pokrowiec frotowy na maxi cosi mam :)

gatka2804

przymierzam sie do wymiany wozka na trojkolowca. Czy ktoras posiada i moze mi opisac czy rzeczywiscie dobrze sie prowadzi itp. Mamy teraz 4-kolowca i po tym czasie stwierdzam ze dosc ciezko sie nim manewruje. Szczegolnie teraz gdy Ania siedzi przodem do kierunku jazdy i srodek ciezkosci sie przesunal dosyc niewygodnie.
Zastanawiam sie na x-landerem sp[acerowka trzykolowa lub jeszcze taki typ mam na oku:

http://www.allegro.pl/item648988385_hauck_jeep_skretne_kolo_carrot_pelna_regulacja.html

Ania jest juz dosc duza i chcialabym aby byl juz to nasz wozek docelowy, tzn zeby nie wyrosla zbyt szybko.
Nie chce kupowac parasolki, mam awersje do malych, tandetnych, plastikowych kolek.
Wole poddzwigac i zeby Ania miala lepszy komfort jazdy bo jak czasem widze te lekkie parasolki z rozchybotanymi kolkami to mam ochote wyjac to dziecko i go ... uratowac

:P

abkasia

my mamy wózek 3 kołowy..
prowadzi sie świetnie i jest bardzo zwrotny, nie ma problemu ze skręcaniem.. ważne tylko żeby przednie kolo można było zablokować, bo jak sie jedzie po wyboistych ścieżkach w parku to wtedy lepiej się prowadzi.
jedynie większą trudnością jest ze zjeżdżanie i wjeżdżanie na krawężniki. zwłaszcza, jeśli wcześniej prowadziłaś 4-kołowca, to możne cie to denerwować....