wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

niewiemjaka

Cytat: gatka2804 w 31 Maj 2009, 17:04:44
I jeszcze sie chcialam zapytac tych co posiadaja albo mialy okazje uzywac o x-landera xa. Co prawda 4-kolowiec ale ma przednie skretne kola. A mi w duzej mierze chodzi o wlasnie wygodne manewrowanie. I ten 4-kolowy wydaje sie byc zgrabniejszy od 3-kolowca.
Ktos ma? Moze sie wypowiedziec czy nie zaluje zakupu?
my tez mamy x landera i fajnie sie prowadzi, super sa te kolka rewelacja,
ale jest dosyc ciezki - jesli chodzi o wnoszenie po schodkach

marax

patrzylam na allegro za sama spacerowka to nie ma zbytniego wyboru wiekszosc wozkow to zestawy :(

konwalia

moi znajomi polecali peg perego at4-to była mega wypasiona spaceróka, fajnie sie ją prowadziło

Pyś

Cytat: niewiemjaka w 01 Cze 2009, 10:53:17
my tez mamy x landera i fajnie sie prowadzi, super sa te kolka rewelacja,
ale jest dosyc ciezki - jesli chodzi o wnoszenie po schodkach

My też jeździmy xlanderem 4 kołowym. Bardzo dobrze się prowadzi. Czasami przycinają się przednie koła na wysokich krawężnikach ale to drobiazg.
No i faktycznie trochę jest ciężki.
;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rubin04

Cytat: konwalia w 01 Cze 2009, 11:25:54
moi znajomi polecali peg perego at4-to była mega wypasiona spaceróka, fajnie sie ją prowadziło

mój chyba jest tej firmy!
dzis sprawdze, bo jest u rodziców, wiec nie pamietam ale tak mi sie zdaje ze to wąłsnie taki mamy :)

marax

ja szukam 3 kolowego lekkiego ale na duzych kolach no i zeby sie skladal do malych rozmiarow.Tak sobie mysle zeby sprzedac tego swojego roana bez uzywania spacerowki ? jak myslicie? Dalam za niego 1000 zl ile moznaby odzyskac ? on jest jak nowy

Kasia

Cytat: gatka2804 w 31 Maj 2009, 17:04:44
Kasia
Ta przesiadke do spacerowki na pewno zweryfikuje pogoda. Jesli chcesz przesadzic ok.3 m-ca to bedzie jakos wrzesien/pazdziernik. Jesli bedzie chlodno to bedzie lepiej zostac w gondoli. Czy Twoja spacerowka jest przodem do kierunku jazdy czy dziecko moze byc zwrocone do Ciebie - to tez sie liczy. Ogolnie przyjelo sie ze spacerrowka to na cieplejesze dni, ale w praktyce i tak zrobisz jak bedziesz uwazac ze jest Twemu dziecku wygodnie

Dodany tekst: 31 Maj 2009, 18:40:31

I jeszcze sie chcialam zapytac tych co posiadaja albo mialy okazje uzywac o x-landera xa. Co prawda 4-kolowiec ale ma przednie skretne kola. A mi w duzej mierze chodzi o wlasnie wygodne manewrowanie. I ten 4-kolowy wydaje sie byc zgrabniejszy od 3-kolowca.
Ktos ma? Moze sie wypowiedziec czy nie zaluje zakupu?

no zobaczymy jak u nas będzie ze zmianą na spacerówkę, pewnie spieszyć się nie bedę bo nasza spacerówka jest kubełkowa,w zasadzie to syn zdecyduje kiedy pozbedziemy sie gondoli ;)
mozna ją zwrócić zarówno w stronę rodzica i w tej pozycji można zrobić pozycję "leżącą"
w wersji przodem do swiata jest możliwość siedzenia lub pół poziomego rozłożenia.

co do x-landera XA to był nasz faworyt cenowy :)

wózek bardzo podobny do Mytsu 4rider, którego chwali sobie Angelos

ten x-lander ma skretne przednie kółka które moim zdaniem sa dobrym rozwiązaniem, już w tej chwili jak muszę przestawić nasz wózek widzę że skrętne przednie kółka sie sprawdzają - wózek p[raktycznie kręci sie w miejscu :)
jak dla mnie bomba!

gatka2804

Cytat: maraxela w 31 Maj 2009, 23:25:05
http://www.allegro.pl/item640053472_hauck_tcm_spacerowka_trojkolowa_granatowa_od_ss.html
to jest moja spacerowka ktora smiga w samochodzie

Wlasnie hauck tylko nowasza wersja Twojego "Roadster" to jest moj faworyt. A ten TCM to udalo Ci sie kupic nowy? Bo na allegro widze tylko uzywane.
Czy te piankowe kola sa rownie dobre jak pompowane? I czy ten Hauck TCm ma mozliwosc blokady przedniego skretnego kola? Bo cenowo by nam b.odpowiadal nawet w wersji uzywanej. Tymczasem jednak nikt z naszej okolicy nie sprzedaje bo wolalabym pojechac i go sobie obejrzec.

marax

Cytat: gatka2804 w 02 Cze 2009, 19:09:34
Wlasnie hauck tylko nowasza wersja Twojego "Roadster" to jest moj faworyt. A ten TCM to udalo Ci sie kupic nowy? Bo na allegro widze tylko uzywane.
Czy te piankowe kola sa rownie dobre jak pompowane? I czy ten Hauck TCm ma mozliwosc blokady przedniego skretnego kola? Bo cenowo by nam b.odpowiadal nawet w wersji uzywanej. Tymczasem jednak nikt z naszej okolicy nie sprzedaje bo wolalabym pojechac i go sobie obejrzec.
kupilam uzywany za grosze cos kolo 100 zl dalam.Wiesz co nawet nie wiem jak jest z tym przednim kolem muze zobaczyc .Kolo piankowe na moje straszne wertepy sprawdza sie bardzo dobrze a jest duzo lzejsze

Dodany tekst: 02 Cze 2009, 19:29:58

Ten moj hauck to jest troche juz wysmigany kola ma starte lekko poplamiona tapicerke on mi sluzy jako wozek do samochodu ktory moze plowiec przez szybe ,brudzic sie o kolo w samochodzie  etc.Jest bardzo lekki duzo ma fajnych funkcji np regulacje raczki ,bardzo szybko sie sklada do naprawde malych rozmiarow ,wszytko obsluguje sie bardzo latwo.Minusem jest takie moje udczucie ze ten wozek jest taki za plastikowy w znaczeniu ze malo solidny-taki jakby reklamowy (nie wiem czy wiesz o co mi chodzi?)-jednak jako wozek do ciaglego uzywania to bym go nie polecala.

eva_luna

my jezdzimy x-landerem ale x1. Sprawdza sie znakomicie. Wprawdzie nie ma skretnych kol ale za to na wertepy i w trudny teren nie ma lepszego. Wada jest za maly kosz na zakupy i nie przekladana raczka,ale tego niestety nie ma zaden x-lander.

foszek

Ja sie juz przymierzam do kupna nowego wozka, malego, skladanego, jak gdzies jade, bo moj qunny choc rewelacyjny, na wojaze po miescie nie bardzo sie nadaje

marax

foszek jak to sie nie nadaje a ja chce wlasnie kupic uinny speedi sx a ty mowisz ze sie nie nadaje?

foszek

Ja mam Quinny Freestyle  on jest bardziej terenowka niz speedy, jest dosc szeroki i przez to mam czasami problem przecisnac sie kolo kas, musze dokladnie celowac. No i zajmuje duzo miejsca w bagazniku, co na codzien nie robi mi problemu bo mamy kombi, ale jak sie gdzies jedzie na dluzej niz dzien, to zaczyna byc ciezko z miejscem

nionczka

Najmniejszy z quinny jest zapp, jesli szukasz skladanej lekkiej spacerówki

Kasia

zapp mi sie bardzo podoba :)

marax a moze maclarena, jest duzo uzywanych na allegro i tez ladnie sie później odsprzedają :) a i nowe w calkiem fajnej cenie można utrafić, szczególnie te starsze modele (starszy model to niekiedy tylko inna kolorystyka)
W Warszawie chyba najwięcej maclarenów jexdzi :)

marax

ja mysle zeby sprzedac swojego za ok 600 doplacic i kupic jakas spacerowke 3 kolowa ktora zajmuje malo miejsca i jest lekka.KOla tez powinna miec takie jak quinny speedi .NIe wiem czy dobrze mysle.Ten moj roan marita jest dla mnei za duzy i za ciazki wiec rzadko  go uzwywam.Jak jade samochodem to nie mam nerwow zeby go rozkladacna czesci pierwsze do mojego malego bagażnika.Wozek ma 3 miesiace spacerowka nie uzywana wiec moze za 600 go odsprzedam -kosztowal 1050?

Dodany tekst: 10 Cze 2009, 12:58:19

http://www.allegro.pl/item654060604_wozek_spaceromaclaren_mx3_tanio_folia_gratis.html
ten tez jest calkiem ok

nionczka

Maclareny sa swietne i lekkie, ale maja 4 male kolka. Przynajmniej ja innych nie widzialam.

U nas na miescie 3/4 wozków to maclareny i wiekszosc albo szare albo blady roz. Reszta to bugaboo i jane :-)
Bylam dzis w wózkarni w zlobku i na 10 wózków byl tylko 1 quinny i 1 bugaboo, reszta wlasnie spacerówki maclarena. a dzieci wszystkie do roku bo starszaki wycieczke mialy.

Kasia

nionczka no ja tez myslałam ze maclareny sa tylko 4kołowe

ale zobacz maraxela znalazla trzykołowego - patrz aukcja allegro :)

ale nawet te 4kołowe bardzo mało miejsca zajmują :)

marax

Dziewczyny jako ze zawiodlam sie na moim Roan marita chce kupic spacerowke.Postanowilam ze zostawie chyba tego Roana na piesze spacery i na zime bo jest wygodny dla dziecka.Chce kupic cos bardziej uniwersalnego.A wiec kryteria
1- cana moze byc uzywany max do 1000 zl (wolalabym uzywany ale tanszy, wozic bo bede w bagazniku razem z kolem zapasowym wiec bedzie sie niszczyl)
2 -3 kola (najlepiej taki)
3 -maly po zlozeniu i szybki w skladaniu (najlepiej 1 reka)
4 -nie taki ciezki jak roan marita
5 -pompowane,plastikow lub gumowe kola.

Rozglądam sie za quinny speedi,x landerem ale moze znacie jeszcze jakies inne wozki warte uwagi?

konwalia

sonatina

maraxela

x - lander jest wygodnym wózkiem dla dziecka ale niestety nie jest mały po złozeniu, nie składa się go jedną ręką i jest dosyć ciężki.
Nie myslałaś aby do auta kupić typową parasolkę?? Może nie jest najwygodniejszym wózkiem ale spełnia Twoje wymogi. No i to wózek tylko na jakieś wypady. Koło domu miałabyś wygodny wózek roana.

ten Maclaren wyglada całkiem ciekawie!!! 

jusia

zgadzam sie z sonatina, najlepsza byłaby chyba jakas parasolka, a x-landera nie polecam,bo jest duzy, ciezki i na pewno nie rozlozysz, ani zlozysz jedna reka, my mamy dosc spory bagaznik, a i tak musimy tylne koła demontowac, co znacznie utrudnia wszytsko
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

nionczka

Ja tez tak mysle, ze moze kupimy maclarena albo quinny zappa kiedy przestaniemy uzywac maxi cosi. Bo poki co jak jedziemy samochodem wpinamy maxi cosi w stelaz i juz. A stelaz quinny sklada sie szybko i nie zajmuje duzo miejsca. Ale jak oporcz stelaza tzreba bedzie wozic jeszcze siedzisko to juz nie bedzie tak fajnie... Wtedy juz nam sie nie beda miesicly zakupy czy inne bagaze w samochdozie.

marax

kurcze jakos nie moge sie przekonac do tych parasolek i malutkich koleczek plastikowych .A ten co konwalia pokazuje tez sie nie nadaje ?

Dodany tekst: 21 Cze 2009, 12:03:42

A parasolki tez sie rozkladaja tak zeby dziecko moglo sobie spac ,nadaja sie na zime?

nionczka

Wedlug mnie ten co Konwalia pokazuje nie rozwiaze Twojego problemu. Po zlozeniu pewnie jest jak Quinny, w malym bagazniku pewnie trzeba kolka odczepiac a nie wiem czy to jest latwe w tym modelu. I watpie, zeby sie dalo go skladac/rozkladac jedna reka. Ta spacerówka jesdnak wazy 10 kg, dodaj do tego wage dziecka...
A parasolkowy maclaren to 5,5 KG. Moja koelzanka ma maclarena spacerówke wprawdzie blizniaczy, ale co to za roznica. Dzieci moga tam spac bo plecy rozkladaja sie calkowicie na plasko a zima mozesz miec tez spiworek.
Mi tez sie te male kolka srednio podobaja, ale zalozenie parasolek jest takie, ze to sa wózki miejskie, na podróze, dodatkowe. Taki wozek mozna bez problemu zapakowac do samochodu, zabrac w podróz, etc.

Dodany tekst: 21 Cze 2009, 12:39:15

Ale nie musisz kupowac maclarena. Sa inne marki, ktore nie sa zle i w zupelnosci wystarcza jak na dodatkowy wózek do samochodu.