wyścigi wózków - jaki kupujecie/macie?

Zaczęty przez inkageo, 26 Lut 2008, 12:28:38

elve

mika a wiesz, ze nie dopytałam o fotelik  :blush:
bo ona może chcieć go zatrzymać dla młodszego dziecka...... chyba że chce nowy fotelik, na stałe do auta

mika

to dopytaj, bo matrix to takie 2 w 1 - fotelik przerabiany na gondolę bo się rozkłada na płasko
a jeśli stata to osobny fotelik - z resztą z jakimś magicznym systemem ułatwiajacym oddychanie czy coś takiego, w każdym razie bajera - i osobno jest gondola - moim zdaniem dużo lepsze rozwiązanie

elve

mika w takim razie ma strata
w samochodzie najczęściej i tak korzystała z gondolki
a z fotelika rzadko

mika

elve

no to 18 marca będę wiedzieć co i jak

elve

cholera no i napaliłam się, a mąż powiedział że wózka przed narodzinami kupować nie będziemy...

zuzia

Cytat: fasolka1980 w 05 Mar 2009, 18:58:29
czy któraś z was zna jakieś strony z wózkami w USA? Prawdopodobnie mój mąż bedzie mógł kupić tam wózek. 

Nic konkretnego w internecie nie moge znalesc....

ja bym odradzała.
moja sis mająca rodzinę w stanach - też mi odradzała. powiedziała mi wtedy, że one się nie nadają na polskie warunki. sama też mimo, że miała duże mozliwości nie sprowadzała wózka stamtąd. chociaz wiele innych rzeczy - tak, np. elektroniczną nianię i inne takie gadżety.

polecam sklep:
http://www.toysrus.com/shop/index.jsp?categoryId=2255957
mają sklep on-line i sporo sklepów stacjonarnych.

vobi

Cytat: elvelve w 05 Mar 2009, 19:34:33
cholera no i napaliłam się, a mąż powiedział że wózka przed narodzinami kupować nie będziemy...

powroz na wlasna szyje sobie chlopina kreci.... potem bedzie jak z przyslowiowym piorkiem w tylku latal, bo po narodzinach jest tyle zajecia z dzieckem plus biegania po urzedach itp. ze dodatkowo bieganie za wozkiem to juz samoboj - i dlaczego? Bo przesądy? A myslalam ze juz tylko moja tesciowa ma tak pokrecone w glowie ;)

elve

vobi w dodatku będzie nas jeszcze przeprowadzał :D już ja go naprostuję (choć myślę, ze mu chodził żeby teraz teo wózka nie kupować :D )

vobi

elvelve, radze naprostowac, bo z autopsji wiem ze po narodzinach jest wystarczajaco duzo zajec zeby sobie jesszcze takie rzeczy jak wozek na ten czas zostawiac :) Moj biegal miedzy szpitalem, apteka, sklepami dzieciowymi/hipermarketami (bo zawsze o czyms zapomnisz albo nie uwzglednisz w wyprawce), przychodnia, zakladem pracy i USC...

fasolka1980

Cytat: zuzia w 05 Mar 2009, 21:32:46
ja bym odradzała.
moja sis mająca rodzinę w stanach - też mi odradzała. powiedziała mi wtedy, że one się nie nadają na polskie warunki. sama też mimo, że miała duże mozliwości nie sprowadzała wózka stamtąd. chociaz wiele innych rzeczy - tak, np. elektroniczną nianię i inne takie gadżety.

polecam sklep:
http://www.toysrus.com/shop/index.jsp?categoryId=2255957
mają sklep on-line i sporo sklepów stacjonarnych.

Dzieki Zuzia  :beer:  wlasnie na ToysRus trafiłam wcześniej i az mi się nie chiałao wierzyc ze tylko takie wózki mają...

Chyba rzeczywiscie lepiej to kupić w Polsce, a tam same gadzety.

Dzieki!

nionczka

My wózek kupilismy cos kolo 30 tygodnia, ciaza bezproblemowa a i tak do ostatniego momentu bylo latanie, zalatwianie i kupoowanie. Lepiej gdy po urodzeniu lub na ostatni tydzien zostana gadzety i zakupy np. w aptece a nie drogie/wazne sprawy jak wózek. Tym barzdiej, ze u nas przynajmniej miesiac tzreba czekac na dostawe w sklepie bo wózki to nie skarpetki i nie maja ich na skladzie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

eva_luna

my kupowalismy wozek juz w wakacje.

po 1 tak jak mowia dziewczyny pozniej nie w glowie jest kupowanie wozka, sa wazniejsze sprawy i sa ich 10000
po 2 chodzilo o rozlozenie kosztow (wozeczek 1600, nosidelko 600, meble kolejny 1000), gdybysmy zostawili wszystko na koniec, to trzeba by bylo bank obrabowac...
po 3 na wozek ktory wybralismy byla akurat promocja wiec nie bylo sensu czekac az znow bedzie drozszy ;)
po 4 jaka to przyjemnosc miec juz go w domu i sobie rozne rzeczy wyobrazac :D

Kasia

Cytat: elvelve w 05 Mar 2009, 19:34:33

mojemu też ktos ostatnio powiedział że wózek to najlepiej kupić po narodzinach

ale juz go naprostowałm że mu ktoś bzdur naopowiadał

bo nawet on nie wytrzyma latania po sklepach lub też po "uzywanych wózkach" z nosidłem w reku i torbą malucha na ramieniu.

Zakupy mozna odłożyc na po narodzinach ale własnie jak się ma wózek i jest ta wygoda że sie tylko wózek pcha o nie małego z całym majdanem taszczy :)

elve

chcialbym niniejszym wytłumaczyć męża mego, on nie chce mieć fizycznie wózka w domu
i tak mamy mało miejsca + przeprowadzka
wystraszył się, ze ja ten wózek to natychmiast chce kupić ;)

wczoraj stwierdził że możemy od koleżanki wózek odkupić, ale niech u niej do porodu stoi  :rotfl:

abkasia

ja kupowalam wozek na allegro- przyszedl w ciagu 2 dni :)

justynaaaa2

elvelve a u twojego taty nie mógłby "przezimować" ;) myślę, że tata by nie miał nic przeciwko  ;)

elve

justynaaaa2 jest to jakiś pomysł... tyle czy go myszy nie zjedzą ;)

dragonfly

Cytat: Kasia w 06 Mar 2009, 12:07:44

Zakupy mozna odłożyc na po narodzinach ale własnie jak się ma wózek i jest ta wygoda że sie tylko wózek pcha o nie małego z całym majdanem taszczy :)

szczerze, nie wyobrazam sobie - poza tym bedac w ciazy masz co najmniej kilka miesiecy zeby skompletowac wyprawke - ma sie wiecej czasu i mozna powybierac fajne rzeczy, a nie na hura bo dziecko sie urodzilo i teraz juz mozna i trzeba pedzic do sklepu, i kupowas WSZYSTKO na raz

Kasia

Cytat: dragonfly w 06 Mar 2009, 12:17:31
szczerze, nie wyobrazam sobie - poza tym bedac w ciazy masz co najmniej kilka miesiecy zeby skompletowac wyprawke - ma sie wiecej czasu i mozna powybierac fajne rzeczy, a nie na hura bo dziecko sie urodzilo i teraz juz mozna i trzeba pedzic do sklepu, i kupowas WSZYSTKO na raz

yyyyyyyy, chodziło mi o jakies pojedyncze rzeczy, których sie zapomniało kupić lub sie wstrzymało z zakupem ;)
a nie o całą wyprawkę  :rotfl:

dragonfly

Cytat: Kasia w 06 Mar 2009, 12:20:45

yyyyyyyy, chodziło mi o jakies pojedyncze rzeczy, których sie zapomniało kupić lub sie wstrzymało z zakupem ;)
a nie o całą wyprawkę  :rotfl:

bo juzes mnie wystraszyla, Kasiu .....  :mocking: :mocking: :mocking:

nionczka

Tym bardziej, ze ciuszki, posciel, reczniki, etc trzeba wczesniej wyprac, wyprasowac...

Znowu odchodzimy od tematu...
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Cytat: dragonfly w 06 Mar 2009, 13:05:39
bo juzes mnie wystraszyla, Kasiu .....  :mocking: :mocking: :mocking:

ja biore pod uwagę że po porodzie na bank mnie oswieci że czegos nie mam i coś jeszcze musze kupić :)

bez wózka na zakupy bym se za Chiny Ludowe nie wybrała
dlatego wiem ze wózek MUSZĘ mieć kupiony za wczasu :)

Cytat: nionczka w 06 Mar 2009, 13:09:10
Tym bardziej, ze ciuszki, posciel, reczniki, etc trzeba wczesniej wyprac, wyprasowac...

Znowu odchodzimy od tematu...

to żeby powrócic do tematu

uzywany wózek też przydałoby sie odświeżyc przed pojawieniem się dziecka :)

gioseppe

Cytat: nionczka w 04 Mar 2009, 15:00:24
mi sie podobal jeden Jane trawiasto zielono-czerwony, ale nie pamietam jaki model. carrera?
U nas wlasciwie wszyscy znajomi mieli Jane i bardzo sobie chwala.
carrera albo nomad
chyba ze 3kolowy to slalom
u nas na osiedlu co drugi wozek to jane
tez bardzo nam sie podobal ale kilka zapytanych osob powiedzialo, ze cos sie tam psuje, chyba hamulec
a na forum wyczytalam, ze w Polsce jest fatalny serwis

a znajoma, ktora miala wczesniej emmaljunge a teraz przesiadla sie na jane mowi ze jane jest fatalny jesli ma sie porownaniu do takiego wozka. Ponoc jest duzo twardszy i mniej komfortowy w prowadzeniu, łatwo tez wpada w wibracje na byle nierownoaci i ma strasznie terkotliwe przednie kołka. Poza tym ma wielki koszyk, do ktorego jest fatalny dostep a własciwie nie ma go wcale. No i narzekali ze strasznie sie niszczy - po 4 miesiąacach wyglada jakby mial z 5 lat - stelaz jest mocno porysowany, a tapicerka okropnie brudna - a co lepsze podobno w praniu porobly sie na niej ochydne zacieki :(

mi sie bardzo podobal trojkolowy, jak ja 3kolowcow nie znosze ;)
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP