jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

marax

Cytat: salsa w 10 Kwi 2012, 19:23:41
z satynowej tikkurilli z mieszalnika (którą malowało się zajebiście :D ) schodzi czerwone wino :D a ściana jasnoszara :P
ale pewnie na swiezo . Ja jak sie zabralam za mycie salonu po paru miesiacach od powstania zabruden to juz zejsc nie chcialo .

bozena.dp

no dobra, czyli farba w kuchni odpada, szkło hartowane za drogie i w dodatku, jak słusznie zauważyła elve, to kuchnia zamknięta, więc będą zwykłe kafelki ;D
a chcieliśmy, żeby było "inaczej" ;)

salsa

Cytat: maraxela w 10 Kwi 2012, 19:24:54
ale pewnie na swiezo . Ja jak sie zabralam za mycie salonu po paru miesiacach od powstania zabruden to juz zejsc nie chcialo .
nie no , rano po imprezie :D nie trzymałam plamy na scianie poł roku - była wielka bo cała butelka sie wylała :D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ale czemu - farba jest spoko, tylko beda kropki lol lol poza tym mozesz kupic kawal blachy stalowej i pierdyknac - ja sie nadal do tego zbieram :) mysle, ze to pikus, przy rzeczach, ktore macie dogadac wazniejszych teraz - zostawicie przerwe na 60cm to kazde plytki sie tam potem zmieszcza i 30x30 i 60x30 itp
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

co do drzwi - będą zwykłe, badziewiate, nie-drewniane, a w zwykłej okleinie ;)

mieszkania pokazowego ani jak z katalogu nie planuję, więc mi na drewnianych drzwiach nie zależy ;) mieszkanie ma być przytulne i ma nam się tam dobrze mieszkać ;)

marax

Cytat: salsa w 10 Kwi 2012, 19:26:59
nie no , rano po imprezie :D nie trzymałam plamy na scianie poł roku - była wielka bo cała butelka sie wylała :D
no to ja nie dzialam z takim rozpedem lol

Dodany tekst: wto, 10 kwi 2012, 18:30:22

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Kwi 2012, 19:28:14
ale czemu - farba jest spoko, tylko beda kropki lol lol poza tym mozesz kupic kawal blachy stalowej i pierdyknac - ja sie nadal do tego zbieram :) mysle, ze to pikus, przy rzeczach, ktore macie dogadac wazniejszych teraz - zostawicie przerwe na 60cm to kazde plytki sie tam potem zmieszcza i 30x30 i 60x30 itp
ta blacha to tak jak okap ze stali nierdzewnej- czyscic to jest strasznie ciezko  . Kafle daj i tyle .

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 19:32:16

Cytat: bozena.dp w 10 Kwi 2012, 19:29:17
co do drzwi - będą zwykłe, badziewiate, nie-drewniane, a w zwykłej okleinie ;)

mieszkania pokazowego ani jak z katalogu nie planuję, więc mi na drewnianych drzwiach nie zależy ;) mieszkanie ma być przytulne i ma nam się tam dobrze mieszkać ;)
no i dobrze wypierdzielisz je po 5 latach i zrobisz nowe . Moje kosztowaly chyba 200 zl za skrzydlo . Bez zalu wyniosłabym je na smietnik gdyby nie bylo ich 10 .............

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Kwi 2012, 20:28:14poza tym mozesz kupic kawal blachy stalowej i pierdyknac - ja sie nadal do tego zbieram

a masz gdzieś przykład kuchni z taką blachą? bo nie umiem sobie tego wyobrazić ;D

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Kwi 2012, 20:28:14mysle, ze to pikus, przy rzeczach, ktore macie dogadac wazniejszych teraz

to też fakt, że mamy ważniejsze rzeczy do dogadania, ale akurat kuchnie oglądałam i tak mnie naszło ;)

Dodany tekst: wto, 10 kwi 2012, 18:33:41

Cytat: maraxela w 10 Kwi 2012, 20:29:18no i dobrze wypierdzielisz je po 5 latach i zrobisz nowe . Moje kosztowaly chyba 200 zl za skrzydlo . Bez zalu wyniosłabym je na smietnik gdyby nie bylo ich 10 .............

dobrze, że ja będę miała tylko 3 szt drzwi lol

salsa

Cytat: maraxela w 10 Kwi 2012, 20:29:18no to ja nie dzialam z takim rozpedem LOL
ja szybko po tamtej imprezie wytrzeźwiałam :D

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

marax

daj spokoj z ta blacha mycie jej to koszmar

marax

ja do tej pory nie mam klamek w tych drzwiach za 200 zl :)

konwalia

albo takie płyty jak ma ikea

bozena.dp

Cytat: konwalia w 10 Kwi 2012, 19:55:33

czyli jakie? ja jeszcze nie nawiązałam bliższej znajomości z ikeą, może dlatego, że daleko do niej mam ;)

konwalia

bozena.dp

konwalia dzięki :)
temat do przemyślenia, kolejny :P

magdalinska

dobrze ze farba nie ;) ja mam wolny kawałek miedzy tą płyta a okapem, jak przyswieci slonce to widac tłuste plamki, bez tej płyty to by była porazka

zuzia

Cytat: bozena.dp w 10 Kwi 2012, 19:26:30
no dobra, czyli farba w kuchni odpada, szkło hartowane za drogie i w dodatku, jak słusznie zauważyła elve, to kuchnia zamknięta, więc będą zwykłe kafelki ;D
a chcieliśmy, żeby było "inaczej" ;)
to może pomyśl o jakimś kolorze tych płytek? tak żeby było troche z kontrastem?

bozena.dp

Cytat: zuzia w 10 Kwi 2012, 20:13:55
to może pomyśl o jakimś kolorze tych płytek? tak żeby było troche z kontrastem?

to też jest myśl, dzieki :)

wrobelek0403

Cytat: konwalia w 10 Kwi 2012, 19:55:33

nie, nie, ogladałam to ostatnio z bliska i jakos tak tandetnie wykonane :knuje:

bozenka, to sa takie cienkie płyty z kolorową okleiną do naklejenia na sciane, ale nie jak płytki ceramiczne tylko raczej jakies stworzywo sztuczne.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

jak będę miała projekt kuchni i wybrane fronty to będziemy myśleć ;)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

bozena.dp

wrobelek0403 dzięki :)
mi też one nie przypadły do gustu ;)
ale doceniam propozycję i zaangażowanie konwalii :)

wrobelek0403

bozena.dp wysyłam Ci maila ;)