jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: salsa w 11 Kwi 2012, 10:47:56
Zwierzu no tak ale nie fajne co fajne tylko co sie komu podoba ;) opza tym nierzadko jest tak,ze zrobisz sobie cos w domu uwazasz ze to super, a za jakis czas stwierdzisz, ze bys jednak chciała cos innego\
moze dla włąscicieli tego mieszkania te fronty sa super -skad wiesz? ;)

no tak, ale jak cos mi sie podoba to to biore, a nie pytam o zdanie :D

jakie fronty dla jakich wlascicieli? ja jestem wlascicielem kupowatych frontow i ich nie znosze ;D a sama wybieralam w momencie, w ktorym mi sie wydawalo, ze fronty to fronty, moga byc z ciulowatego mdfu i jakos to bedzie wspaniale w calosci :D a w calosci wyszlo bardzo nudno i przecietnie kowalsko wg mnie :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 11 Kwi 2012, 11:52:32jakie fronty dla jakich wlascicieli?
myslałam ze rozmawiamy o tym mieszkaniu z linka od Julki ;) moze im sie te fronty podobają ?

natomiast co do Twojej wypowiedzi to bardzo mi rpzykro, ze nie podobaja CI sie Twoje fronty no ale co ja moge z tym zrobic?? bo nie wiem jaki zarzut tu do mnie jest - ja tych frontów nie wybierałam ; tez miałas watek aranżacyjny, jakies tam szły rady, chyba te fronty tez był omawiane - czy to z watkie czy bez watku mozna potem zmienic zdanie, prawda ;) ?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

no wlasnie nikt nie omawial wtedy moich frontow tak, ani drzwi.. albo ja mam skleroze straszna, ale nie wydaje mi sie :D bo jeszcze niewiele bylo remontow i malo kto wiedzial o wszystkich mozliwych bledach do popelnienia :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

salsa

no ja pamietam ze były te projekty wstawiane i rozmawialismy jaki kolor układ etc
nie pamietam czy material byl tez omawiany , wiadomo, ze takich szczegołow nie pamietam

a no i zeby nie bylo - dobrze ze jest doradzanie omawianie wszystkiego - wiadomo, ze po to sie zakłada watek zeby skorzystac z wiedzy innych i przemielic przez swoja wizje
mnie chodzilo tylko o to, z czego Bożena musi sie tlumaczyc w taki dziwny spoosb

marax

A mi o wielu rzeczach mowiliscie zrobilam po swijemu i teraz musze zrobic po waszemu na nowo :/

ziuta

Cytat: salsa w 11 Kwi 2012, 12:01:12bardzo mi rpzykro, ze nie podobaja CI sie Twoje fronty no ale co ja moge z tym zrobic?? bo nie wiem jaki zarzut tu do mnie jest
salsa no :D jakoś nie sądzę, żeby zwierz miał do Ciebie pretensje o fronty :D
chodzi jedynie o analogię, że jej wtedy te fronty wydawały się fajne, nikt nie zaproponował innego rozwiązania i poszło, a po krótkim czasie okazało się, że można było inaczej, lepiej
i Bożenie teraz też coś tam wydaje się fajne, ale może jak zobaczy, jakie są inne opcje, to w efekcie wybierze coś lepszego i sama będzie bardziej zadowolona
a jeśli i tak wybierze to, co się jej pierwotnie podobało, to przynajmniej w sytuacji pełnego rozeznania, a nie z braku świadomości innych rozwiązań i wtedy większa szansa, że się to będzie dłużej podobać, a nie, że za rok zobaczy gdzieś, że można było inaczej i olaboga czemu ja tego wcześniej nie widziałam

inkageo

Cytat: ziuta w 11 Kwi 2012, 11:30:23
chodzi jedynie o analogię, że jej wtedy te fronty wydawały się fajne, nikt nie zaproponował innego rozwiązania i poszło, a po krótkim czasie okazało się, że można było inaczej, lepiej
i Bożenie teraz też coś tam wydaje się fajne, ale może jak zobaczy, jakie są inne opcje, to w efekcie wybierze coś lepszego i sama będzie bardziej zadowolona
a jeśli i tak wybierze to, co się jej pierwotnie podobało, to przynajmniej w sytuacji pełnego rozeznania, a nie z braku świadomości innych rozwiązań i wtedy większa szansa, że się to będzie dłużej podobać, a nie, że za rok zobaczy gdzieś, że można było inaczej i olaboga czemu ja tego wcześniej nie widziałam
:beer:
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: ziuta w 11 Kwi 2012, 11:30:23
tak dokłdnie o tym mowie :D
czyli sie rozumiemy, bo uwazam dokładnie tak samo i o tym pisze

chodzi mi o to zeby Bozenie pokazywac co i jak ale jednak uwzgledniac jej preferencje a nie ganic za to ze sie liczy ze zdaniem męza (co np dla mnie ejst oczywiste) albo ze jej sie podoba taki czy inny kolor a nie białe ;)

siog

Cytat: salsa w 11 Kwi 2012, 11:44:48

chodzi mi o to zeby Bozenie pokazywac co i jak ale jednak uwzgledniac jej preferencje a nie ganic za to ze sie liczy ze zdaniem męza (co np dla mnie ejst oczywiste) albo ze jej sie podoba taki czy inny kolor a nie białe ;)

jesuuuuuu, salsa ty czasem lubisz pisac ze maslo maslane:) kto gani Bozenke? i czemu ciagle piszesz o tych bialych drzwiach (mniemam). Wszystko co bylo pokazane tutaj i sugerowano nie wyciagnieto z du..y czy czegos innego, tylkmo po obejrzeniu zdjec. i wszystkie sugestie odnosily sie konkretnie do konkretnego mieszkania. Jak Bozenka sobie zrobi to juz inna bajka i czy do tych porad sie dostosuje.
a propos zdania meza... tez sie licze z moim , bo mieszka sie razem i to rozumiem. ale z tego co tutaj wyczytalam to przedstawione argumenty meza Bozenki to tak bo tak...

tutaj nikt nie dziala w zlych intencjach. i juz wyzej pisalam i pisaly dziewczyny po kilku remontach i po zrobionych bledach niektorych. mieszkanie Bozenki jest trudne i male i potrzebuje wiecej dumania niz inne.

p.s. drugie zdjecie z watku julki...chyba wlascicielom jednak sie nie podoba bo zamiescili zdjecie na forum i prosza o rade...

salsa

Cytat: siog w 11 Kwi 2012, 13:27:37kto gani Bozenke?
Ty siog, i tak uwazam, ze przeginasz w swoich komentarzach
jak czytam to co piszesz, to mysle, ze Bozenie jest przykro
sama sie piekliłas, ze skrytykowano Twoje "szpitalne" łózko, ale Ty robisz to samo i nie rozumiesz tego
a masło maślane to jednakowoż cos innego ;)

Cytat: siog w 11 Kwi 2012, 13:27:37ale z tego co tutaj wyczytalam to przedstawione argumenty meza Bozenki to tak bo tak...
no bo co to zapytanie : dlaczego Ci sie nie podoba? bo sie nie podba i juz - odpowiedz dobra jak każda inna

nie wiem - ma napisac 20 stron uzasadnienia dlaczego mu sie nie podobaja białe drzwi? to jest dopiero masło maslane

siog

Cytat: salsa w 11 Kwi 2012, 12:46:10
Ty siog, i tak uwazam, ze przeginasz w swoich komentarzach

gdzie ja przeginam????? w zyciu nie skomentowalam nigdy tak jak komentowano moje wnetrza, pomysly czy moje ubrania i buty. nigdy nawet blisko nie komentuje w ten spodob. Poczytaj i pomysl. tylko zauwazylam ze u mnie zawsze mozna skomentowac "szpitalne lozko", "szafa jak z meskiej szatni" itd itp i jest wesolo. i jakos nikogo to nie razi. juz przyzwyczailam sie i olewam. Tutaj wiecej nic nie napisze. Pozdrawiam

marax

Siog ale to lozko to wcale nie bylo powiedziane w takim sesie w jskim ty to odebralas . Troche luzu za bardzo serio traktujesz slowa . Nie widzisz tej nutki zartu . Zart to nie szyderstwo .

mika

Cytat: inkageo w 10 Kwi 2012, 21:07:48
Pol-skone fiord ;)
mika ma takie same jak nionczka ;) są inne kolory bo one są malowane, można sobie zamówić wg palety

wrobelek0403

wczoraj doczytałam na fotoforum, ze Dotyk Mgły Duluxa to odcien szaroniebieski natomiast jasnoszary to np. Stalowe Magnolie Śnieżki.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

salsa

te nazwy Duluxa mnie rozwalają :D sa równie koszmarne jak ich farby :D :D

golinda

Cytat: szelma w 10 Kwi 2012, 21:36:25
Żadnej stali - zajedziesz sie przy czyszczeniu! Nigdy wiecej tyle inoksa, stanowczo :D.

bo Ty szelmo nie masz środka do czyszczenia stali szlachetnej Wurth

wypróbujesz - pokochasz

powiadam Ci to ja!

szelma

Cytat: golinda w 12 Kwi 2012, 16:56:52nie masz środka do czyszczenia stali szlachetnej Wurth

Ano nie mam ja Ci go. Gdzież to, ach gdzie możnali go dostać?
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

Cytat: szelma w 12 Kwi 2012, 16:04:46
Ano nie mam ja Ci go. Gdzież to, ach gdzie możnali go dostać?

a w jakim mieście mieszka?

szelma

...
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

wysłałam gołębia szarego z pw

salsa

golinda, i ja nie mam :D :D :D  ze sie tak przypomnę :D :D

zuzia

a ja potwierdzam, że to cudowny wynalazek!

mika

Cytat: wrobelek0403 w 12 Kwi 2012, 09:57:18
wczoraj doczytałam na fotoforum, ze Dotyk Mgły Duluxa to odcien szaroniebieski natomiast jasnoszary to np. Stalowe Magnolie Śnieżki.
dotyk mgły nie jest szaroniebieski - on jest k..wa smerfnie niebieski!!!!! wiem bo jak my malowaliśmy mieszkanie to najpierw kupiliśmy próbki w takich małych pojemniczkach - pięknei szary, taki jak na próbniku, a potem kupiliśmy puszki na całe mieszkanie, malarze w dzien pomalowali jeden pokój i myślałam że się zastrzelę jak zobaczyłam

wrobelek0403

mika kurcze, współczuje. moze ktos zle nalał farby?? ja bym chyba kazała przemalowywac  :thumbdown:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mika

Cytat: wrobelek0403 w 12 Kwi 2012, 20:49:34
mika kurcze, współczuje. moze ktos zle nalał farby?? ja bym chyba kazała przemalowywac  :thumbdown:
myśmy przemalowywali oczywiscie :) farbami dekorala na piękny szary ;)
ale wtedy jak weszłam do mieszkania to na serio myślałam że padnę na zawał na śmierć