jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.dp

Cytat: wrobelek0403 w 12 Kwi 2012, 10:57:18wczoraj doczytałam na fotoforum, ze Dotyk Mgły Duluxa to odcien szaroniebieski natomiast jasnoszary to np. Stalowe Magnolie Śnieżki.

o widzisz, dziękuję ci bardzo za tą wiadomość :beer:
stalowe magnolie śnieżki widziałam w katalogu tylko i tak mi w szary wpadały, ale ta nazwa mnie zmyliła i nie byłam pewna czy to szary czy nie-szary ;)

Cytat: mika w 12 Kwi 2012, 22:02:02myśmy przemalowywali oczywiscie Smiley farbami dekorala na piękny szary wink

ale szary z dekorala ciemny jest z porównaiu z duluxem czy śnieżką, przynajmniej tak mi się wydaje po tym co widziałam w katalogach ;D

Dodany tekst: 12 Kwi 2012, 22:34:12

wczoraj cały dzień sprzątaliśmy mieszkanie, potem zrywaliśmy podłogi i tapety ze ścian... jak zerwaliśmy tapetę w przedpokoju tak nam spadła cała jedna ściana (tynk ze ściany), potem w pokoju dorobiliśmy się pięknej dziury, dziś mąż z teściem wyrywali ościeżnice i poleciały kolejne ściany :crazy: w dużym pokoju jest kilka głuchych miejsc, takich małych placków, które też mogą odpaść...
jutro musimy opróżniamy łazienkę i kuchnie ze sprzętu, podłóg i ścian (kafelek/tapety)...
wiedzieliśmy, że to mieszkanie nie jest w najlepszym stanie, bo ściany, podłogi, sufity krzywe, ale nie spodziewaliśmy się, że nam tynki polecą, że wystarczy lekko młotkiem stuknąć i wszystko leci :crazy: w korytarzu to chyba tylko tapeta te ściany trzymała
tutaj kilka zdjęć mieszkania po wyniesieniu mebli (zaczęłam już tapetę w przedpokoju zdzierać kiedy przypomniałam sobie, że trzeba zdjęcia zrobić ;)) i w trakcie demolki ;)
https://picasaweb.google.com/BozenaDP/Remont?authkey=Gv1sRgCMbl35z9jdvesAE#5730609792890520866
na bieżąco będę uzupełniać

aniak1211

bozena.dp
Ile pracy z takim mieszkaniem :crazy:

A wlazience na rurach te kwiatki to ozdoba??? :D

bozena.dp

nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam wam niedawno, że widzieliśmy całkiem ładne (jak dla nas ;)) płytki do łazienki biało-grafitowe, tyle, że w delikatne paseczki ;D płytki hiszpańskie podobno, nie znam producenta, dlatego nie mogę znaleźć w necie więc zrobiłam kilka fotek ;) niestety zdjęcia kłamią ;D ten ciemny kolor to grafit, jasne płytki to białe i są na nich takie delikatne paseczki, które słabo widać na zdjęciach... no i poważnie się nad nimi zastanawiamy - grafitowe na podłogę, białe na ściany ;)
nigdzie nie mają w okolicy płytek tubądzina circle stone, które chciałam zobaczyć na żywo ;/ inne płytki tej firmy i owszem, ale tych nie ma ;/

p.s. w sumie ustaliliśmy, że nie ma byc dekorów, ale ten dekor/mozaika nawet mi się podoba, ale tak właśnie jak na zdjęciu - tylko w formie takiego paseczka np. pod lustrem w łazience=na całej długości jednej ze ścian, co myślicie? :P
żeby nie było - nie upieram się przy tym dekorze, zastanawiam się tylko :P

Dodany tekst: czw, 12 kwi 2012, 21:46:39

aniak1211 kwiatków już nie ma :P

aniak1211

Cytat: bozena.dp w 12 Kwi 2012, 23:46:07aniak1211 kwiatków już nie ma Tongue
:mocking:

Mnie sie plytki podobaja,ten dekor w majej ilosci tez fajny:)
Ale ja nie bardzo sie znam;)

bozena.dp

chciałam jeszcze o panele zapytać, ale najpierw "załatwmy" łazienkę ;)

aniak1211

Widzialam dzisiaj piekny stol,chyba byl 50%off i jedynie 800funtow:)
No i zestaw lamp,wiszaca-sufitowa,stojaca i taka na stolik,
ceny zaczynaly sie od 700funtow:D
Wiszaca,oczywiscie w cenie promocyjnej chyba 1200f :)

bozena.dp

Cytat: aniak1211 w 12 Kwi 2012, 22:54:59
:mocking:

Mnie sie plytki podobaja,ten dekor w majej ilosci tez fajny:)
Ale ja nie bardzo sie znam;)

to tak jak ja ;)

a ten dekory, gdyby był, to tylko w małych ilościach, bo cena jednej płytki 30x30 tej mozaiki zabójcza ;D
dlatego myślałam o takim paseczku jak na zdjęciu, 1 rząd tej mozaiki i np. tylko pod lustrem, ewentualnie 2-3 rzędy (nie wiem jak by było lepiej), ale nie więcej ;)

no ale czekam na ekspertki ;) elve?

aha, gdybyśmy się zdecydowali na te płytki to tam robią też projekty łazienek i wtedy można by zobaczyć projekt z/bez dekoru ;)

Dodany tekst: czw, 12 kwi 2012, 22:15:20

wiecie co, mąż dzisiaj stwierdził, że gdyby wiedział w jakim to mieszkanie jest stanie, że tam "ściany lecą", to zastanowiłby się czy je brać... to mieszkanie babcia przepisała na niego, ale... musi spłacić jednego wujka, no i to mieszkanie nie jest do końca wykupione, zostało jeszcze kilka tys. do spłacenia, jest to robite na x lat (nie pamiętam ile) i płacone w czynszu... do tego ten remont... drogo nas wyjdzie to mieszkanie...

elve

No możecie dać ten dekor, ale tylko pod lustrem, nie na całą łazienkę

A te płytki jak cenowo? Nie chce wam się szukać czegoś z bardziej "naturalnym" wzorem? Jak dla mnie są ok, dość neutralne

bozena.dp

cenowo coś ok. 60zł/m.kw teraz nie pamiętam dokładnie

dekor tylko pod lustrem bym widziała właśnie, i to by było jedyne miejsce w łazience z dekorem ;)
a jeżeli dawać ten dekor to ile rzędów tej mozaiki - 1 jak na zdjęciu czy więcej, np. 2-3?

a bardziej "naturalny" wzór to jaki, w maziaje?
chciałam takie, ale teraz bardzo dużo wzorów ma paseczki właśnie ;D a jak jest coś w maziaje, to albo nam się nie podoba ale cena zabija, bo są w tym sklepie jedne płytki beżowe/cremowe na ściany i brązowe na podłogi w takie mazy jasniejsze-ciemniejsze (cos w stylu tubądzina), no podobają mi się bardzo, ale cena ani trochę, bo grubo powyżej 100zł/m ;/ jak to pani powiedziała, te płytki to mercedes wśród płytek ;)

elve

te z paradyża ;)
przelicz sobie ile płytek potrzebujesz i jaka wyjdzie różnica w cenie między płytkami droższymi i tańszymi

ja bym dała jeden pasek

bozena.dp

no i ja bym może i poszukała jeszcze innych płytek, chciałam zobaczyć na żywo tubądzin circle stone, ale u nas w mieście nigdzie nie ma, musiałabym jechać do jakiegoś dużego salonu, w innym mieście, a teraz nie mamy na to zwyczajnie czasu, bo całe dnie siedzimy w mieszkaniu i robimy demolkę póki co ;)

teraz mi się przypomniało, że mamy/mieliśmy w mieście jeszcze 2 sklepy z płytkami, jak będę miała chwilę to podjadę zobaczyć co mają, a jak nie to chyba zostaniemy przy tych, bo podobają nam się ;) no i mąz powiedział, że on by już nie szukał tylko brał te

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 00:28:21

Cytat: elvelve w 13 Kwi 2012, 01:23:50te z paradyża

które? bo się pogubiłam

konwalia

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 00:09:06wiecie co, mąż dzisiaj stwierdził, że gdyby wiedział w jakim to mieszkanie jest stanie, że tam "ściany lecą", to zastanowiłby się czy je brać... to mieszkanie babcia przepisała na niego, ale... musi spłacić jednego wujka, no i to mieszkanie nie jest do końca wykupione, zostało jeszcze kilka tys. do spłacenia, jest to robite na x lat (nie pamiętam ile) i płacone w czynszu... do tego ten remont... drogo nas wyjdzie to mieszkanie...

w każdym do remontu polecą-jak się robi jedno, to się sypie drugie
a czy brać-oczywiście, pomieszkacie pół roku sami i zobaczycie różnicę na plus

mobka

Kasia

bozena.dp przy kazdym remoncie takie kwiatki wychodzą :hmm:
nam odpadła jedna cała sciana, pół sufitu i kolejne mniejsze i wieksze dziury się porobiły ;)

bozena.dp

wiecie, ja myślę, że jak już mieszkanie będzie gotowe, to inaczej na to spojrzymy, ale na tym etapie to przeraża trochę ;)

ale, ale... wy mi powiedzcie lepiej co o płytkach do łazienki myślicie ;)

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 09:53:04

Cytat: konwalia w 13 Kwi 2012, 07:28:58a czy brać-oczywiście, pomieszkacie pół roku sami i zobaczycie różnicę na plus

też tak myślę ;)

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

iksa_nl

konwalia

ok, ale jak już ten dekor dajcie jak pisze elve-przy lustrze

wrobelek0403

mnie sie płytki i dekor pod lustro bardzo podobają  :D :D

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: konwalia w 13 Kwi 2012, 10:05:05
ok, ale jak już ten dekor dajcie jak pisze elve-przy lustrze

mysle, ze to juz ma bozena wbite do glowy :D nawet takie neutralne plytki mozna zjebac - jak widac na zalaczonym ostatnim obrazku - biale fugi i czarne pod sufitem i dekorek okalajacy bialy pasek, bleeeeeee

www.annawilk.pl

bozena.dp

no przecież od początki pisałam, że dekor tylko w formie paska i tylko pod lustrem :P

ale wy widzicie, że tam są delikatne paseczki na tych płytkach? ;)

dostałam wstępne projekty i wycenę kuchni i szaf ;)

zwierzatko_mojej_mamy

ja widze paseczki, mi nie przeszkadza ;)

www.annawilk.pl

bozena.dp

mi też nie przeszkadza, ale wiem, że inne płytki z paseczkami były na nie :P

zwierzatko_mojej_mamy

ja nic nie mowilam o paseczkach ;) plytki na nie to byly te z pasami niby fugi :)

www.annawilk.pl

bozena.dp

dobra, wrzucam wam wstępne projekty kuchni i szaf - uwagi mile widziane ;)
kuchnia jest w dwóch wersjach - z lodówką w tym miejscu jak teraz i z dodatkowym blatem pod oknem, druga wersja lodówka w rogu przy oknie i wtedy w kuchni stanął by jeszcze jakiś mały stolik (np. ty rogu/miejscu gdzie lodówka aktualnie)
szafy - w małym pokoju, będzie trochę zmieniona - patrząc od lewej miesce z drążkami będzie podzielone w stosunku 1/3 do 2/3 i w taj 1/3 będzie miejsce na deskę do prasowania, mopa i te sprawy, a w tej części 2/3 jeszcze jedna półka, a pod nią drążek na dłuższe ubrania
w przedpokoju szafa ma tylko 40cm głębokości i ten drążek to taki wysuwany do przodu będzie, a te półki są na buty przeznaczone ;) na drugim końcu tych zaokrąglonych półek jest jeszcze jedna taka wąska na 25cm szafka, w której u góry jest skryty licznik z gazu, a na dole półeczki będą
tylko nie wiem czy na tym rogu zostawić takie otwarte półokrągłe półki, czy może zamknąć to też pod skosem, albo coś...
nie wiem czy wnętrze szafy są ok, czy coś zmienić
dlatego wszelkie uwagi mile widziane ;)
oczywiście fronty kuchni i szaf do wybrania, to tylko taki wstępny szkic ;) od pierwszego z panów, który był na pomiarach ;) drugi pan dopiero w przyszłym tyg. będzie miał projekty, ale nie dostanę ich niestety na maila, chyba, że się na jego firme zdecydujemy, a trzeci pan ma przyjśc na pomiary w sobotę ;)
tak na marginesie to musze wam powiedzieć, ze panowie od mebli przystojni byli :D szczególnie ten pierwszy :D