jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mobka

Bozena, to jest tylko projektu ukladu, czy kolorow tez? ;)

A do meritum, kuchenka za blisko zlewu, bedzie ci sie chlapac na ogiem bedzie ogolnie niewygodnie. Jak planujesz zmywarke, to zlew zrobilabym tylko w rogu maly, moze okragly.

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 09:13:35

Ewentualnie przesunelabym kuchenke na te ostatni szafke, ale ja lubei miec troche blatu przy kuchence z kazdej strony, zeby chociaz lyzke odlozyc.

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 10:14:42

Szafki gorne zrobilabym wszystkie 60cm. Nie podobaja mi sie te waskie.

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 11:15:53

Po co ta przerwa miedzy blatem a lodowka? PO co ta pusta przestrzen pod blatem, w ktora jest krzeslo wsuniete?  tam grzejnik masz?

szelma

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:12:18PO co ta pusta przestrzen pod blatem, w ktora jest krzeslo wsuniete?

Też mnie to zastanawia. Jeśli tam niczego nie ma, to bez sensu takie coś.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

mobka

Jak zrobisz blat pod oknem, to jaka bedzie odleglosc od szafek na przeciwleglej stronie? Nie bedzie za ciasno?

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 11:19:22

W szafie w przedpokoju zrezygnowalabym z tych poleczek.

zwierzatko_mojej_mamy

o jezu, jak dobrze, ze fronty dopiero do wybrania :D

pierwsze co mam w oczach to te cholerne zaokraglane poleczki - wez tego nie rob :D kojarzy mi sie tylko z miejscem na trzy paprotki u starej ciotki lol lol

jak chcesz wykorzystac rog - to zrob sobie taki blacik, jak jest u mnie - na klucze, a u gory swiatelko - bardzo czesto korzystamy w nocy, zeby sie nie zabic jak mlody zasypia, to tam sobie takie delikatne swiatlo cmi

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 11:22:53

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:12:18Po co ta przerwa miedzy blatem a lodowka? PO co ta pusta przestrzen pod blatem, w ktora jest krzeslo wsuniete?  tam grzejnik masz?
nie no - wg mnie to wizja stolika do jedzenia ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:12:18Bozena, to jest tylko projektu ukladu, czy kolorow tez? wink

tylko projekt układu

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:12:18A do meritum, kuchenka za blisko zlewu, bedzie ci sie chlapac na ogiem bedzie ogolnie niewygodnie. Jak planujesz zmywarke, to zlew zrobilabym tylko w rogu maly, moze okragly.

no mi też się wydaje, że zlew za blisko kuchenki, zmywarki nie planuje

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:12:18Szafki gorne zrobilabym wszystkie 60cm. Nie podobaja mi sie te waskie.

no z tyi szafkami też mi tu coś nie gra ;D

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:12:18Po co ta przerwa miedzy blatem a lodowka? PO co ta pusta przestrzen pod blatem, w ktora jest krzeslo wsuniete?  tam grzejnik masz?

tam jest grzejnik
a przerwa między blatem a lodówką żeby można było tam krzesło postawić, ale można go dociągnąć do samej lodówki

przerwa między szafkami a blatem to jakieś 90cm

elve

2 - odpada bo nie ma blatu roboczego, ale jest znacznie ładniejszy
1 - straaaaszny chaos

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Kwi 2012, 12:21:57jak chcesz wykorzystac rog - to zrob sobie taki blacik, jak jest u mnie - na klucze, a u gory swiatelko - bardzo czesto korzystamy w nocy, zeby sie nie zabic jak mlody zasypia, to tam sobie takie delikatne swiatlo cmi

zdjęcia poproszę, jeżeli to nie problem ;)
też mu powiedziałam, że te półki mnie rażą w oczy :P i czy nie można tego zamknąć albo co, powiedział, że można ale po skosie - do roga szafki licznikowej do roga szafy ;)

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Kwi 2012, 12:21:57nie no - wg mnie to wizja stolika do jedzenia wink

to też ;) + to, że tam grzejnik jest ;)
tej szafki na końcu blatu od strony lodówki nie musi być ;)

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 11:29:18

elvelve to co proponujesz? ;)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

bozena.dp

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Kwi 2012, 11:29:19
jezu, planuj!!!!

ale gdzie miałbym ją wcisnąć? ;D

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 11:31:35

jeszcze może zostać ta kuchnia w wersji drugiej (bez blatu pod oknem), ale lodówke dać w to miejsce gdzie teraz stoi (i gdzie jest zaznaczona na drugim planie), czyli na wprost wejścia do kuchni - zobaczcie sobie na zdjęciach z mieszkania jak teraz stoi
wtedy byłoby więcej blatu roboczego, ale lodówka w innym miejscu zupelnie ;)

zosia2007

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 11:29:43
ale gdzie miałbym ją wcisnąć? ;D
wypieprz jedna szafke i zrob zmywarke, nawet 45 cm, ja taka mam i wystarcza
jak nie zrobisz to bedziesz zalowac i za kilka lat bedziesz zmieniac szafki zeby zrobic miejsce na zmywarke ;)

bozena.dp

dobra, myślcie, piszcie, ja spadam do spółdzielni, bo pracują dziś tylko do 13 ;/

zajrzę wieczorem :)

salsa

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 12:29:43ale gdzie miałbym ją wcisnąć?
Bozena zle myslisz :D :D raczej pomysl co mam wywalic zeby ona była

Bedziesz załowała mowie Ci zrob ja wywal szafkę ale ze zmywarki nie rezygnuj

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

szelma

Rób zmywarkę! Ja nie mam i będe miała kiedyś, stanowczo :D.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: bozena.dp w 13 Kwi 2012, 12:29:43ale gdzie miałbym ją wcisnąć?
ja wcisnelam w sralon, Ty masz cala kuchnie, nie pierdziel, tylko wciskaj ;)

www.annawilk.pl

mobka

Bozena, w miejsce kuchenki wstaw zmywarke, kuchenke wywal na ostatni szafke. Tam od razu otwor dwiowy jest, czy co? Jak nie, to ja bym pomyslala, zeby dorobi na koncu tego ciagu jeszcze 45cm szafke, troalleya czy jak to sie zwie.
Blat pociagnij do lodowki, nad ta dziura z krzeslami sie zastanawiam., Jakby tam podspod wsttawiac jakies znosne taboreciki (ale nie takie starodawne, tylko cos fajnego) to zle by nie bylo. Ale super tez nie.
Te szafke pod blatem przy lodowce tez zorbilabym z szufladami, a nei pionowa, niech dol bedzie spojny i beda wszedzie szuflady.
Szafki 60cm tak jak pisalam, niech linie szafek gornych i dolnych pokrywaja sie szerokoscia. A nie tak jak masz teraz na lewo od zlewy, na dole szerokie szuflady, na gorze waskie pionowe szafki.
Oczywiscie inny okap, maly, zgrabny, dyskretny.

Dodany tekst: 13 Kwi 2012, 11:43:04

I dlaczego ten projekt nie jest z jakimis gladkimi prostymi fronatmi. Tak to sie takie brzydkie wydaje ;D

aniak1211

Bozenka,
zmywarka musi byc:D
Ja nie posiadam teraz,ale w nowej kuchni musi byc:)
Moja siostra i mama nie maja i teraz obie kombinuja gdzie wcisnac:)

Zlew z kuchenka wlasnie za blisko,fajnie jak pomiedzy bedzie kawalek blatu roboczego,
ja mam tak teraz,wszystko pod reka i jest to wygodne:)

mobka

CO do szaf, to Bozenka, musisz sie zastanowic gdzie i co bedziesz trzymac. Gdzie wiadro, mop, odkurzacz, deska do prasowania, suszarka na pranie... Ja bym to trzymala pewnie w przedpokoju i wtedy zrobilabym mniej polek, to takiej wysokosci, zeby wsadzic wasnie wymienione przeze mnie rzeczy. Wiec pewnie mniej wiecej do wysokosci drazka bym polki wyrzucila.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 13 Kwi 2012, 12:41:55I dlaczego ten projekt nie jest z jakimis gladkimi prostymi fronatmi. Tak to sie takie brzydkie wydaje
ja tez juz nie moge na to patrzec... pomijajac fronty to okap i krzeselko to tez tak sprzed 20 lat i doprowadza mnie pasji.. i jeszcze te poleczki - bozena  - nie robcie mzoe tych mebli w PRLu, co??? :D:D

www.annawilk.pl

mobka

Wracajac do szafek w kuchni, mi przydalby sie jeszcze rzut z gory, tak zeby bylo widac, gdzie jest okno, gdzie sa drzwi.

aniak1211

Kogo w tych sklepach zatrudniaja do projektowania???
Jak mojemu bratu zaprojektowali kuchnie to padlam,
tez mu zrobili taki blat/stolik w kacie kuchni,tak by rano sobie mozna bylo usiasc i zjecs sniadanie,jak jakis zlodziej;)
tylko ze to w nowym domku i calkiem bez sensu,
bratowa to wywalila calkowicie,wszystko pozmieniala.

iksa_nl

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 13 Kwi 2012, 12:21:57pierwsze co mam w oczach to te cholerne zaokraglane poleczki - wez tego nie rob  kojarzy mi sie tylko z miejscem na trzy paprotki u starej ciotki

tez mi sie tak kojarzy ;)

vobi

Cytat: zosia2007 w 13 Kwi 2012, 11:31:40
wypieprz jedna szafke i zrob zmywarke, nawet 45 cm, ja taka mam i wystarcza
jak nie zrobisz to bedziesz zalowac i za kilka lat bedziesz zmieniac szafki zeby zrobic miejsce na zmywarke ;)

popieram!

Kasia

Cytat: aniak1211 w 13 Kwi 2012, 13:15:37Kogo w tych sklepach zatrudniaja do projektowania???
no wizje, różne wizje ;)
mi tez architekt przesłał projekt naszego domu no i tez mnie to nie powaliło ;) za to doskonale widzę czym obecnie fascynuje się ten architekt ;)

feeling.good

Kasia, poka poka

Co do blatu w kuchni. Ja mam i dopóki nie było dzieci, bardzo często jadaliśmy tam wspólne śniadania.