jest mieszkanie, jest remont

Zaczęty przez bozena.dp, 07 Mar 2012, 12:54:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: maraxela w 09 Kwi 2012, 21:06:52
przy dziecku powodzenia w ich czyszczeniu z malych brudnych lapek

a biale to takie samo czyszczenie ;) szklane latwiej zmyc wg mnie ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Jak nie biale, to ja bym wziela w kolorze debu bielonego i pelne.
Na tym zdjeciu wyglada to neizle przy szarych scianach http://www.barausse.pl/pl/linea.php/6775

inkageo

No i wtedy takie panele najlepiej..
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 09 Kwi 2012, 21:13:42
No i wtedy takie panele najlepiej..

Dokladnie, choc pewnie i tak sie kolorystycznie nie trafi dokladnie...

sierpniowajulka

Bozenko, jeżeli drzwi mają być drewniane, to będą najlepsze w kolorze podłogi, gdyż przy meblach i dodatkach stworzą harmonijną całość, a nie będą konkurować z każdym innym elementem w mieszkaniu. Jeżeli chcecie ze szkleniem, to może takie: http://allegro.pl/drzwi-wewnetrzne-drewniane-model-styl-plus-sosna-i2255106226.html (te z prawej z przeszkleniem na całą wysokość). Wybierzcie jak najprostsze drzwi - wtedy najdłużej Wam posłużą.
Pytasz też o kolorowe drzwi - mogą być różne, nawet czerwone, ale takie wymagają dużej dyscypliny w planowaniu reszty elementów i istnieje ryzyko, że szybko Wam się opatrzą... więc polecałabym coś w miarę neutralnego (szare, beżowe?? - zależy od kolorystyki reszty bazy mieszkania).
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

OlaFasola

Bożena, te drzwi które wkleiłaś, bardzo mi się nie podobają. I kolor zły i materiał i forma. Ja się zgadzam z dziewczynami, powinny być maksymalnie proste, w neutralnym kolorze.
Co do dużych przeszklonych powierzchni w drzwiach, to trzeba zwrócić uwagę co to za szkło, bo przy dziecku jeśli jest zwykłe, to może być niebezpieczne.

aniak1211

Cytat: OlaFasola w 09 Kwi 2012, 22:38:25trzeba zwrócić uwagę co to za szkło, bo przy dziecku jeśli jest zwykłe, to może być niebezpieczne.
Rodzice maja jakies dziwne szklo w drzwiach,
z jednej strony gladkie, z drugiej piaskowane,mleczne,
strasznie ciezko sa w utrzymaniu czystosci,kazdy paluszek widac i ciezko je wyczyscic,
zwykla szyba bylaby latwiejsza w utrzymaniu czystosci.

siog

ja nie cierpie i nie rozumiem tych przeszklen w drzwiach. no bo co to niby daje? swiatlo? no chyba nie bo i tak to szklo jest albo mleczne albo jekies perforowane (?) zeby nie bylo widac. wiec po co?

to juz nie o to chodzi co kto lubi itd tylko o to ze mowa tutaj o TYM konkretnym mieszkaniu ktore duze i latwe w aranzacji nie jest. i w tym watku dziewczyny jednym glosem (a dawno takiej zgodnosci nie bylo  ;) trabia ze albo drzwi biale pelne albo jasne drewniane pelne i jak najprostsze.... no trudne to chyba nie jest...

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: siog w 09 Kwi 2012, 23:32:07ja nie cierpie i nie rozumiem tych przeszklen w drzwiach. no bo co to niby daje? swiatlo? no chyba nie bo i tak to szklo jest albo mleczne albo jekies perforowane (?) zeby nie bylo widac. wiec po co?
no nie ma bata - swiatlo daje, nawet przy mlecznych ;) jak mlody do spania idzie to wlaczam zarowke w przedpokoju i dzieki temu trafiam mu w dziub butla ;) bez szyb bym nie trafila :D

www.annawilk.pl

siog

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Kwi 2012, 23:03:32
jak mlody do spania idzie to wlaczam zarowke w przedpokoju i dzieki temu trafiam mu w dziub butla ;)

:))))))))))

aniak1211

Cytat: siog w 09 Kwi 2012, 23:32:07nie rozumiem tych przeszklen w drzwiach.
Tu w UK spotkalam lepsze rozwiazanie:D
Jednolite drzwi i okienko nad nimi:D

Kasia

Cytat: aniak1211 w 09 Kwi 2012, 23:27:32
Tu w UK spotkalam lepsze rozwiazanie:D
Jednolite drzwi i okienko nad nimi:D

Jak ja tego nie lubię ;) w pl w starych domach, urzędach, szpitalach, szkołach p tez takie rozwiazanie jeszcze można spotkać. W ck dezerterzy któryś przez to okienko wychodzi czy zagląda.

bozena.dp

mojemu mężowi podoba się np. takie drzwi
http://ruckzuck.pl/pl/page/details/door/283 kolor dąb natural

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 08:50:47

te drzwi, które wkleiła mobka, w takim kolorze też są fajne i właśnie coś takiego jasnego chcemy

chciałabym też mieć tak jak na tym zdjęciu - że drzwi, ościeżnice i listwy przypodłogowe są w tym samym kolorze http://ftp.barausse.com/webshare/espansori/ambientate/big_web/amb_Vanilla-On.jpg

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 09:53:38

no i cieszę się, że jesteście takie zgodne co do tego, że najlepsze byłby białe drzwi do tego mieszkania, ale jak pisałam, ja tam sama mieszkać nie będę i muszę się liczyć ze zdaniem męża, a ten białych drzwi nie chce bo mu się nie podobają, nie każdy musi biały kolor lubić!
poza tym on początkowo chciał ciemne drzwi, nie wiem czy pamiętacie, ale dał się przekonać, że jasne będą lepsze... no ale dał się przekonać do jasnych nie-białych

zuzia

Cytat: bozena.dp w 10 Kwi 2012, 10:46:56ja tam sama mieszkać nie będę i muszę się liczyć ze zdaniem męża, a ten białych drzwi nie chce bo mu się nie podobają, nie każdy musi biały kolor lubić!
bozena, nie obraź się, zaglądam tu czasem, nie piszę bo zanim dotrę to temat jest ogarnięty.
ale mam wrażenie, że to twój mąż zapomina, że nie będzie sam mieszkał. bo co i rusz jest "bo mężowi się nie podoba, bo on tak nie chce etc".

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 09:59:47

nota bene u mnie też tak w wielu przypadkach było a teraz muszę kombinować jak to pozmieniać a wielu rzeczy się nie da :(

zwierzatko_mojej_mamy

a ja mysle, ze jak ktos nie ma parcia na nic - znaczy nie jest swiecie przekonany, ze jesli kuchnia to tylko biala lsniaca z zoltym, jesli fotel to z prlu z nowym obiciem w kolibry, a jesli drzwi to biale to to wlasnie tak wyglada, jak na tym watku ;) znam to z autopsji - nie wiem, jak to dziala, ale tak, ze sie decyduje czlowiek na remont, zbiera 15 kg gazet i oglada, wydaje mu sie, ze ma jakas tam wizje wnetrza, idzie nawet do architekta, ktory mu zrobi rozwiazania moze i dobre funkcjonalnie, ale zapyta jakie kolory - ja odpowiedzialam, ze bezobrazy (o loooosieee lol lol ) i tak tez zrobi, zeby sie nie wychylac, skoro zamawia przecietny kowalski i domu pokazowego do gazety z tego na bank nie bedzie, to po co kombinowac ;)

ja bym obecnie wymienila wszystko, oprocz parapetow lol zostalaby jeszcze indukcja, kibel i wanna ;) i dopiero teraz wiem dokladnie jakie bym chciala kolory, fasony, wzory, wszytsko ;) jakbym teraz urzadzala to pierdzenie kogokolwiek, ze cos mu sie nie widzi mialam gleboko w dupie, bo mialabym wizje swoja i wiedzialabym, ze bedzie ok, a jak pamietam 4 lata temu to jak ktos powiedzial, a moze tak drzwi? a moze.. a moze takie? (zupelnie inne) - a tez moze, w sumie to tylko drzwi i tak z kazda rzecza lol lol ja podejrzewam, ze u bozeny tak wlasnie jest ;D

www.annawilk.pl

bozena.dp

zwierz no niestety masz rację ;D
i fajnie, że mnie rozumiesz :P że choć jedna osoba kiedyś też tak miała :P

na chwilę obecną wiem tylko tyle, że:
- przedpokój i kuchnia będą miały płytki na podłogach (jeszcze nie wybrane) i szare (jasne) ściany, myślę o dotyku mgły z duluxa, choć mice ten kolor nie wyszedł, ale komuś innemu już tak ;)
- pokoje na podłodze panele jakieś jasne
- duży pokój na ścianach jasny beż, bo obecnie mam orzechowo-beżowe meble, czyli pokój na razie będzie beżowo-brązowy ;)
- pokój małego jakiś zielono-biały albo niebiesko-biały
- łazienka grafitowe płytki na podłodze białe/jasne na ścianach - miało nie być pasków, ale możliwe, że jednak będą płytki z paskami, bo widzieliśmy jedne fajne, niestety nie umiem ich znaleźć w necie, ale podjadę tam i zrobię zdjęcie ;)
- w łazience prysznic z głebokim brodzikiem półokrągły 90x90, wc podwieszane + zestaw podtynkowy, umywalka max. 40cm głębokości i 60cm szerokości może mieć ;)
- kuchnia fronty - nie wiem jeszcze jaki chce kolor ani nic
- drzwi - jasne ;D
- wiem też, że w przedpokoju i pokoju małego chce szafy zabudowane białe ;)

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 10:43:08

i w naszym przypadku to nie było tak, że my się zdecydowaliśmy na remont akurat teraz, tylko życie za nas zdecydowało ;) my się nie spodziewaliśmy, że to aż tak szybko nastąpi, gdybym wiedziała, to bym już od dawna siedział i zbierała "inspiracje" i myślała co i jak ;)

zuzia

Cytat: bozena.dp w 10 Kwi 2012, 11:40:01i w naszym przypadku to nie było tak, że my się zdecydowaliśmy na remont akurat teraz, tylko życie za nas zdecydowało  my się nie spodziewaliśmy, że to aż tak szybko nastąpi, gdybym wiedziała, to bym już od dawna siedział i zbierała "inspiracje" i myślała co i jak
ale mi nie chodziło o to, że jesteś/jesteście niezdecydowani i to źle
nie
chodziło mi wyłacznie o to, zebyś w tym wszystkim nie zapomniała, że ty też masz tam mieszkać i nie dała się zdominować mężowi we wszystkim. bo trzeba iść na kompromisy, ale bez przesady :)

salsa

a ja mysle, ze jest troche inaczej - na strefie pojawił sie pewnien styl w urzadzaniu mieszkań, wykreowany głownie przez kilka osob, ktore mocno udzielają się w temacie, maja wizje, pomysły w tym zakresie etc
i ten styl jest forsowany
dodatkowo podoba się wiekszosci strefowej, wiec inni tez to kupili
tak bywa na forach, w grupach znajomych itp - nic na to nie poradzimy, mamy to tez w innych tematch, nie tylko w kwestii urzadzania mieszkań
kiedy wątek aranżacyjny zakłada osoba uznajaca ten styl, mająca podobny gust do "nurtu głównego", to wtedy wypowiedzi sa zgodne , remotn "idze" w watku szybko

no ale przypomnijcie sobie jak było np z Rudaskiem, ktora miała jednak wizję odbiegajacą od głownego nurtu strefowego
ciezko jej było przebic sie z swoimi pomysłami, choc ona - w przeciwienstwie do Bożeny - miała swoja wizję ;)

moze Bozena w wielu kwestiach jeszcze sie nie zdecydowała - stąd ten wątek w poszukiwaniu pomocy - no ale bedzie odrzucała rozwiazania, ktore nie podbaja sie czy to jej czy mężowi i osoby doradzajace jednak powinny to zaakceptowac ;)

ja to tak widze czytajac ten watek ;)

przykładowo: ja nie przepadam za brązami i beżami - rozumiem jednak, ze komus sie to podoba i tak wałsnie chce miec w swoim mieszkaniu
nie bede mu na siłe wciskac szarej sciany jak on woli beż - co mi dobitnie mowi ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

bozena.dp

zuzia wiem o co ci chodziło ;)
a na kompromisy idziemy oboje ;)

Dodany tekst: wto, 10 kwi 2012, 09:55:47

salsa  :beer:

vobi

Cytat: siog w 09 Kwi 2012, 23:32:07ja nie cierpie i nie rozumiem tych przeszklen w drzwiach. no bo co to niby daje? swiatlo? no chyba nie bo i tak to szklo jest albo mleczne albo jekies perforowane (?) zeby nie bylo widac. wiec po co?

????

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 10:50:11

salsa  :beer:

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 11:53:07

Cytat: bozena.dp w 10 Kwi 2012, 10:46:56mojemu mężowi podoba się np. takie drzwi
http://ruckzuck.pl/pl/page/details/door/283 kolor dąb natural

pewna nie jestem, ale wydaje mi sie ze te drzwi widzialam "na zwyca" i to zestawienie ryfli, gladkiej powierzchni i szybek wywarlo na mnie wrazenie takiego... przesytu. Za duzo grzybow w barszczu, jak to mowia ;) Wydaje mi sie, ze jesli drzwi z przeszkleniem, to "reszta" drzwi powinna byc jednolita w fakturze.

bozena.dp

vobi mi w tych drzwiach nie podobają się te "deseczki" w poprzek na szybie, bo są ryflowane właśnie, ale już kolor tych drzwi (dąb natural) jak dla mnie jest ok ;)

Dodany tekst: 10 Kwi 2012, 13:10:33

dziewczyny, a co można dać na ściane, między szafkami w kuchni, zamiast płytek?

bozena.dp

aha, tak w ogóle to święta minęły, czyli remont czas zacząć ;)

mąż (z teściami) od rana walczy w mieszkaniu - opróżniają je z mebli, a raczej najpierw z tego co w meblach...
jak z nim rozmawiałam jakiś czas temu to mówił, że ogólnie jest wesoło (była tam siostra babci, syn babci, a brat mojej teściowej i nie wiem kto tam jeszcze) i trochę to potrwa, bo co chwilę słyszy, że "to się jeszcze przyda" ;D

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)