wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

asia407

mary_popins, moze poszukaj bransoletki na ebayu.
Ja wlasnie tam zamowilam swoja: http://picasaweb.google.pl/Asia407/24052008/photo#5124963921246919906
Jeszcze nie doszla,wiec nie wiem jak wyglada w rzeczywistosci.Wg sprzedawcy sa ta naturalne perly hodowlane. Wysylka idzie z Chin.Zaplacilam 5 funtow plus 5 za przesylke.Do tego dokupilam druga,troche inna, dla mamy.Za obie plus przesylka wyszl 20 funtow.Wiec cena dosc atrakcyjna..,
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

asia407, jak bransoletka dotrze koniecznie napisz jaka jest. Cena faktycznie atrakcyjna!

Czy suknie white one można dostać w Katowicach? Bo właśnie wpadła mi w oko jedna sukienka

rilla

chyba nie ma ehite one u nas:/ chyba, ze właśnie na Pl. Andrzeja. Ja właśnie w pon idę do MAdonny:) więc wieczorem zdajemy relację tutaj:)

inkageo

O rany ta suknia jest bardzo podobna do mojej, tylko ma mniejszy tren :)
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: "mary_popins"wszędzie szukałam bransoletki z perełek, takiej, jaką miała Inka.

ja miałam podoban bransoletkę z YES.
moze wiec tam sprobuj

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mary

inkageo,
faktycznie, bardzo podobna. Choć na pierwszy rzut oka nie rzuciło mi się to w oczy ;) Ta sukienka jest chyba z grubszej koronki niż Twoja.

salsa,
w yes też byłam. Tam mają tylko takie cieńsze bransoletki, a ja szukałam grubszej. Wygląda na to, że już jej nigdzie nie znajdę :(

rilla84,
już doczekać się nie mogę Twojej relacji ;) A white one na Andrzeja to niby gdzie może być ? W cymbeline?

rilla

rilla84,
już doczekać się nie mogę Twojej relacji ;) A white one na Andrzeja to niby gdzie może być ? W cymbeline?

Tam są podobno dwa salony jakieś. Innej możliwości chyba nie ma

mary

rilla84, jesteś pewna że w cymbeline mają white one? To super, gdyż ten ostatni model sukni wydaje mi się odpowiedni (prawie tak samo jak malasia czy bruma).

rilla

mary_popins, nie jestem pewna. Napisałam tylko, że tam mogłoby być. ALe nie w Cymbeline- bo na stronie ich tej kolekcji, o której pisze ni ema. Ale ponoć są na Pl. Andrzeja inne salony. Nio i na Sokolskiej jest ponoc wybór. Szczerze, wątpię, że byl white one w Katowicach:)

mary

rilla84, nie ma ;) Właśnie wróciłam z pierwszej wyprawy na salony. Przymierzyłam sobie jedną sukienkę koronkową na Sokolskiej. Była całkiem niezła a cenę miała bardzo przystępna, jedyne 2,5 tys. ;)
Byłam także w evicie i tam mi mają z Krakowa sprowadzić do końca tego tyg. sukienkę ponoć identyczną do tej z white one, więc pójdę ją zobaczyć i przymierzyć.
Byłam też w cymbeline (nic tam fajnego nie mają aktualnie) i w salonie Eva Sass (kawałek dalej). Tam można było dostać oczopląsu. 1200 rodzajów koronek, projektantka-stylistka, która fachowo zajmuje się PM, łącznie z dodatkami, fryzurą i stylizacją Pana Młodego (bez stroju, ale daje wskazówki jak PM winien być ubrany, by pasował do Panny Młodej). Po prostu kompleksowa opieka nad PM. Jedyne co tam przeraża to ceny, koronkowa sukienka kosztowała 7tys. (ponoć można uszyć z tańszych koronek, ale nie da się taniej niż za 5 tys.).
A jak Twoje przymiarki w Madonnie?

rilla

nie byłam. Mój N. zachorował- został w Katowicach. A z koleżankami z uczelni nie bardzo.Zresztą podjęłam decyzję, że zmieniam pracę. Teraz szukam kogoś na moje miejsce, żeby odejść wcześniej niż trwa wypowiedzenie. Troszkę mi suknie nie w głowie, po tym weekendzie.
Ale dzięki za info. Ja się też muszę przejść kurcze.

mary

buuu, a ja tu niecierpliwie czekam na Ciebie od popołudnia. No mam nadzieję, że uda Ci się tam szybko wybrać i zapytasz o "moja" malasie. Dziś się przynajmniej przekonałam, że bruma odpada zdecydowanie, gdyż źle mi w dekoltach w v. Generalnie to w ogóle porażka, bo suknia 36 była mi za duża w górze  :cry:

rilla

hm moj kolejny termin wizyty w MAdonnie to poniedziałek (5.11), może tym razem się uda

[ Dodano: 30-10-2007, 13:41 ]
mary_popins, mam pytanie, orientujesz się do któej jest otwarty sklep Ryłko na 3-maja? do 18 czy 19?:) pewnie niedaleko pracujesz, więc może akurat wiesz:)

mary

rilla84, pracuje na jagiellońskiej, więc mi do ryłko nie po drodze. Na intuicję strzelam, że do 19:00, ale to na pewno możesz sprawdzić w necie.

tachogti

dziewczyny a w salonie na dole kosciuszki obok Villeroy& Boch ktoras byla? dopierod zis go pierwszy raz w zyciu zobaczylam ;)
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mary

tachogti, mówisz o tym Sarah? Idąc w dół Kościuszki po lewej? Byłam tam w marcu z koleżanką, która przyszła przymierzyć sukienkę, na której wzór szyła jej krawcowa. Teraz nie doszłam tam jeszcze.

tachogti

wlasnie sarah sie to nazywa  :-D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mary

tachogti, ogólnie mówiąc jestem niepocieszona stanem katowickich salonów. Czy Ty znalazłaś u nas jakiś dysponujący interesującymi modelami? Wszędzie są bezowate księżniczki :(

tachogti

ja bardzo szybko spasowalam bo sa albo cyganskie ksiezniczki albo poszarpane firanki albo abstakcyjne konstrukcje albo wlansie torty bezowe... Jak szlam kolo Sarah ostatnio to mi sie cos na wystawie rzucilow oczy pozytywnie dlatego napisalam  :-D  ja bede miala szyta na wzor ( a w sumie to z kilku wzorow) sukienek pronovias  ;-)

mary

tachogti, gdzie, za ile i z jakich materiałów?
Boję się szycia na wzór, gdyż efekt końcowy jest wielką niewiadomą, a zapłacić trzeba.
Na wzór jakiej sukienki będzie szyta Twoja?

tachogti

na wzor kilku - Cupuli, Niegry, Niagary i Coliny chcoiaz ostatnio na stronie Madonny wyczailam jeszcze (nie wime jakich firm) Meduse i Desert oraz Danubio i je tez mailne mojej krawcowej :D materialy kupilam w dou towarowym w niemczech - surowy jedwab i koronke (firanke moi tata) i za calosc materialow zaplacilam 200 zl :D najbardziej w sumie bedzie podobna do niegry tylko zamiast czarnych elementowbeda srebrne (tak jak w niagarze)

a w sarah rzucilo mi sie w oczy to ze jak spojrzalam na wystawe to mnie od niej nie odrzucilo z obrzydzeniem ;p

mary

a biżuterię gdzie będziesz kupowała?
Ja niedawno odkryłam "Białą Magię" w necie i kilka rzeczy wpadło mi w oko.

tachogti

bizuteria mi sie podoba w kruku.. ale to wszystko wyjdzie w praniu :D Narzeczony jest od tego w koncu ;p

mary

narzeczony od kupowania biżuterii dla Panny Młodej???
Co to za zwyczaj? Szkoda, że u nas tego nie ma ;)

tachogti

mary_popins,  wszytskie baby w rodzinie sie wydarly ze absolutnie mam sama nie kupowac ze to sprawa narzeczonego ;p wiec ja o tylko poinformowalam :D

a zapomnialam Ci wczoraj powiedziec o naukach- pierwsze jak juz kiedys pisalam poprowadzil proboszcz i bylo poprawnie i na temat :) a teraz drugie prowadzila mloda pani psycholog i oprocz tego ze musiala powiedziec o naturalnych metodach antykoncepcji bylo superfajnie i supermilo i bylismy jedyna para bo mowi ze w zimie mniej ludzi i zalatwilismy to w godzine :) i okazalo sie ze ta mila pani tez przyjmuje w poradni rodzinnej przy piotrze i pawle wiec idziemy we wtorek z przyjemnoscia :D i to bedzie ostatnie nasze postkanie z naukami - szybko, na temat i na poziomie -POLECAM! :D