wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rilla

tzn tak, Plan Andrzeja koniecznie, chociaż ja jeszcze tam nie dotarłam. Dziœ weszłam do evity na Chopina i tu nowoœć- będzie nowa kolekcja Villais:D ale niewiadomo kiedy... Hm nie wiedziałam, że na Opolskiej jest Lilea:/ na samym poczštku czy dalej w stronę Spiża:/
W Sophi hm ja tam nie będę kupować. W takiej cenie 2000-2500 dużo ładniedniejsze sš suknie w Classie na Mielęckiego. Tam przymierzałam- wybór hm nieduży ale kobitki przemiłe, jak masz czas to można pooglšdać. W Agnes też moja znajoma kupowała- była zadowolona i mówiła, że wybór jest duży...

mary

w agnes byłam, ale już ładnych parę lat temu. Wtedy już mieli ogromny wybór.

Z netu zrobiłam sobie wydruk salonów (widzę, że niekompletny)i tam pisało Lilea Galeria Włoskich Sukien Ślubnych- ul. Opolska 22 (tel. 032 781 80 43). Myślisz, że to może być nieaktualne już?
Gdzie jest ul. Mielęckiego? Bo nie kojarzę?
Czy miałaś jakiś problem z przymierzaniem sukien? (nikt nie marudził, że ślub dopiero w przyszłym roku, więc masz czas?)

rilla

właœnie patrzyłam na stronę lilea.com i faktycznie jest salon na Opolskiej, po prostu nie kajarzę jakoœ hm "wzrokowo" gdzie to jest. Ul. Mielęckiego jest na końcu Staromiejskiej, prostopadła do Mariackiej i hm cišgnie sie od tunelu na Wojewódzkš, aż do Warszawskiej:) hm jest tam Orbis na rogu Mielęckiego i Staromiejskiej. W Classie babki były super miłe- a byłam we wrzeœniu, wszytsko dały mi do zmierzenia. Dziœ w Evicie Pani była miła, pokazała mi katalogi i namawiała do mierzenia i do kupna sukni na promocji:) Ogólnie ja wchodzę i mówię, że chce do grudnia kupić i niech nie marudzš:) Dla mnie to zbyt drogi wydatek, i zbyt przyjemnym, żeby go załatwić w 2 godziny:)

mary

Aaaaa, więc to tam jest Mielęckiego? Przechodziłam tamtędy co poniedziałek idąc na Wydział Prawa na podyplomówkę. Widziałam tylko suknie na wystawie, bo nigdy nie miałam odwagi by wejść (nie specjalnie chciałam słuchać, że do ślubu mam jeszcze b. daleko).

Orientujesz się czy w K-c można kupić jakieś dobre, "firmowe" suknie? Oprócz cymbeline.
Ja też bym chciała do końca roku coś zamówić. Liczę na niższe niż po nowym roku ceny.

Jakie salony już odwiedziłaś i możesz powiedzieć, że nie watro wchodzić?

rilla

tak jak pisałam przymierzałam suknie TYLKO w Classie... TO nei taka "marka" o jakiej myslisz:) Oprócz Cymbeline to lilea własnie... Hm i w Evicie - Papilio, ale niei wiem czy to też taka 'marka". Hm i właœnie! A na SOkolkiej? to nei jest właœnie Lilea? szczerze mówišc, to w tygodniu jestem w Krakowie i tam pójdę do Madonny np:)

mary

Ja mam wrażenie (daj Boże mylne), że w Katowicach nie ma żadnego wyboru. Nie upieram się przy drogiej sukni, ale na pewno musi być piękna ;)
Do Krakowa na pewno bym się wybrała, gdyby była okazja. Niestety, pracuje i mieszkam w K-c a po pracy do Krakowa to już sensu nie ma.
Skoro jednak Ty tam będziesz to może zapytaj o cenę nacar i baile - tak dla mojej ciekawości zaspokojenia. I koniecznie napisz co przymierzałaś i jakie te suknie są na żywo.
Ja już sama nie wiem co robić, ale widmo wyprawy do Krakowa na kolejne przymiarki sukni mnie przeraża.

rilla

hm nio ja mam taki problem: uczę się i pracuję w Krakowie, na weekendy (nie wszystkie) bywam w Katowicach. I teraz moge kupić w Krakowie i "cišgnšć" mame, siostre i przyjaciółki na wybieranie + przymiarki (bo chcę żeby ktoœ ze mnš był i patrzył na wszystko krytycznym okiem). Albo wybrać coœ w KAtowicach i przyjeżdżać w soboty na przymiarki. Hm o te suknie zapytam jak będę w MAdonnie, ale stanie się to na pewno już w listopadzie. A w KAtowicach hm myœlę, że coœ znajdziemy:) Ja tam lubie nasz Œlšsk i wierze, że tutaj da sie kupić wymarzonš kieckę:D

mary

swoją drogą, mieszkamy w tak wielkiej aglomeracji i nie ma tu żadnych salonów z sukniami pronovias, la sposa czy st. patrick? Dziwne to dla mnie, przecież tu jest tyle młodych dziewczyn, potencjalnych panien młodych...

tachogti

mary_popins,  w kato nie ma wyboru  za nic... Po pronovias musisz do Krakowa, Agnes w chorzowie koniecznie i kolezanka mi mowila ze jest jakis fajny salon w sosnowcu na modrzejowskiej. Na sokolskiej bylam i kompletnie nic mi sie tam nie podobalo......
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mary

tachogti, niestety, mam podobne odczucie do Twoich. A ja chcę suknie mieć na miejscu, a nie na przymiarki do Krakowa...
No i nadal nie wiem jaki fason jest najlepszy dla sporych bioder i małej "góry" ;)

rilla

hm na pewno coœ znajdziemy... A do każdej figury dopasuje się suknię, albo na odwrót.
Ja jestem jak prostokšt- ramiona jak biodra i zero talii to dopiero wyzwanie (biustu tez brak:)

tachogti

a ja mam wystajacy tylek i sie garbie  :-P i wymyslilam sobie ze najlepiej bedzie w czyms empirowym - wysoki stan, maly rekawek, dol puszczony luzem (prawie) ale jak juz kiedys pisalam bede miala szyta.

mary_popins, to jedz do tego sosnowca tam podobno tez szyja, przerabiaja i cuda robia ogolnie :D

panny poczytajta tu:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=97375
ale najlepiej chodzic i mierzyc z kims krytycznym i szczerym - mama, siostra przyjaciolka ktora powie prawde, albo kolega gej (a najlepiej jeszcze jakby byl stylista albo fryzjerem  :-P )

jeszcze tu:
http://e-kobiety.pl/content/view/1445/451/

http://www.suknie-slubne.cudownewesele.pl/

http://slub.onet.pl/1393851,obyczaje_artykul.html
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

salsa

Cytat: "tachogti"ale najlepiej chodzic i mierzyc z kims krytycznym i szczerym - mama, siostra przyjaciolka ktora powie prawde, albo kolega gej (a najlepiej jeszcze jakby byl stylista albo fryzjerem :-P )

najlepeij to sie chodzi z kumpelami z forum,

Prawda ZWIERZAKU??!!! :mrgreen:

:mrgreen:  :mrgreen:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

rilla

mary_popins, które suknie z Pronovias CI się podobają? ja właśnie zrobiłam listę ( też la sposa, st.patrick) ze strony MAdonny. I chyba ruszę na zwiazdy... Może w środę:)CHciałam mojego N wyciągnąć, on mi naprawdę mówi w czym mi dobrze. ALe chory jest:/
Z Pronovias wybrałam: nalon/nectar (tu nei jestem pewna), libana/libra(taki fason mierzyłam i było mi dobrze w nim) i oleo- zakrwałaby mój pewny ubytek w ok. szyi i hm cena jest ok:)

Z la sposy to jak zawsze- sandalo  a i Sari...hm podobająmi się bardziej dopasowane suknie, może mnie Panie namówią...

mary

rilla84, moje typy były różne. Potem usłyszałam, że z każdym modelem jest coś nie tak (źle się układa, leży, wygląda).

Na początku była
NACAR
potem
OLEAJE
teraz
BAILE, NALON

jak wpadnie mi coś nowego w oko to dam znać ;)

zwierzatko_mojej_mamy

rilla84, gdzie bedziesz mierzyc? bo w kraku nectara w sobote jeszcze nie bylo a te na "l" i "o" to stara kolekcja? bo tez o nich w krakowie nie slyszalam

mary_popins,  oleaje to tez byl moj typ i duzo dziewczyn sie na nia "rzuca" na pierwszy raz - w sobote mierzyla szczuplutka dziewuszka i tez nie wyglada w niej dobrze - strasznie dziwna sprawa z tymi sukienkami :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mary

zwierzatko_mojej_mamy, aj noł. Okazuje się, że wszystko co na fotkach przypadło mi do gustu na żywo zbiera pełno negatywnych not. Już sama nie wiem czy nie zrezygnować z pronoviasu i nie szukać czegoś na miejscu. Tu przynajmniej mam wszędzie blisko...
Nie wiem jak tam ze szczupłymi dziewuszkami, ja mam właśnie problem by co nieco ukryć ;)

zwierzatko_mojej_mamy

mary_popins,  puknij sie w czolko siroto :D jak Ty masz cos ukryc to ja sie owine w toge :P

www.annawilk.pl

mary

zwierzaku, każdym ma coś do ukrycia. Tu nadmiar, tam niedomiar ;)

Jak Twoje przymiarki? Widziałaś może NALON?

rilla

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"rilla84, gdzie bedziesz mierzyc? bo w kraku nectara w sobote jeszcze nie bylo a te na "l" i "o" to stara kolekcja? bo tez o nich w krakowie nie slyszalam

TO moje typy ze strony Madonny. Już sie umówiłam z N., że w następnym tygodniu dzwonię, pytam o suknie, umawiam sie i idę mierzyć ( z N.). Obawiam się, że tyc sukien może nie być, ale moja lista jest dość długa, więc może to i dobrze:D

zwierzatko_mojej_mamy

rilla84,  ale w krakowskiej madonnie?

www.annawilk.pl

rilla

tak, byłam dzisiaj w pasażu bielaka, tam jestlasposa, saturno i sandalo odpadaja napierwszy rzutoka. W następnym tygodniu pójdę mierzyć. Babki miłe:) Miała przymairkę dziewczyna w sukni Santana, wyglądała pięknie:D

zwierzatko_mojej_mamy

rilla84,  saturno   saturno to byl jeden z pierwszych moich typow  - to daj znac jak bedziesz :D zwali sie do madonny kupa forumek :D

www.annawilk.pl

rilla

hehe ale ja idę z N:) poznam po jegotwarzy co mu sie podoba:) ale decyzję podejme sama bez neigo... Aha, do Madonnyna Florianskiej też pójdę:)

mary

koniecznie napisz mi jak było. I rzuć okiem na moje typy. Ciągle nie wiem czy zdołam się wybrać do Krakowa w tym celu.