wykonało się!

Zaczęty przez mary, 16 Paź 2007, 19:04:17

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mary

tachogti, my już jesteśmy w trakcie kursu w katedrze, który w sobie zawiera także poradnie rodzinną i dzień skupienia. Więc mamy takie 3 w 1. I świetnie, bo poradni osobnej bym chyba nie przeżyła ;)
Przy okazji, będąc wczoraj w Rialcie zajrzeliśmy z P. na wystawę w Sarah. Która suknia Ci się tam podobała?

Czy rilla84, nie miała czasem być dziś w madonnie? Czekam na relację!

[ Dodano: 05-11-2007, 17:20 ]
Aktualnie jestem na etapie załamania sukienkowego. Aż mi się odechciewa tego wesela jak widzę jakie problemy mam ze znalezieniem odpowiedniej sukni. A Wy jesteście od razu zdecydowane?

rilla

Cytat: "mary_popins", my już jesteśmy w trakcie kursu w katedrze, który w sobie zawiera także poradnie rodzinną i dzień skupienia. Więc mamy takie 3 w 1. I świetnie, bo poradni osobnej bym chyba nie przeżyła ;)
Przy okazji, będąc wczoraj w Rialcie zajrzeliśmy z P. na wystawę w Sarah. Która suknia Ci się tam podobała?

mary, a kiedy zaczyna się kolejny taki kurs? Czy on jest w niedziele? BO wypadałoby sie już za jakimś obejrzeć:/

A mnie suknie w Sarah się nie podobają:/ Jak byłam tak zapytać się jakiś miesiąc temu to nic nie wpadło mi w oko, a poza tym babka była bardzo niemiła. Już tam nie wrócę.

Cytat: "mary_popins"Czy  nie miała czasem być dziś w madonnie? Czekam na relację!

miała, ale chłop dalej chory. A ja chcę iść z nim, bo wiem, że tylko on mi powie naprawdę w czym mi dobrze. I ja też, z w/w powodu, mam załamanie sukienkowe.

mary

Ten nasz kurs jest w każdą środę, przez 9 tygodni. Kolejny prawdopodobnie rozpocznie się w styczniu. Naprawdę polecam, bo spotkania polegają w głównej mierze na dialogu w parze.

W sarah też nie byłam, a z tego co widzieliśmy przez szybę wystawową mają tam głównie suknie szerokie, w balowym stylu. Jak znajdę czas i będzie mi się chciało zboczyć z trasy powrotnej z pracy to wstąpię i zapytam czy mają też suknie koronkowe.
Aktualnie zakupienie sukni ślubnej wydaje mi się wyczynem przewyższającym moje możliwości psychiczne.
p.s.
ten Twój "chłop" strasznie długo choruje

rilla

hehe  za chwilke będzie, że coś ściemniam i że jestem ten Pan Wiesiek co ukrywa swoje prawdziwe ja:D

Mój N. już 10 dni bierze antybiotyk, ma problemy z górnymi drogami oddechowymi. I został w Kato, a ja jestem znów w Krakowie sama:/

mary

To tym bardziej powinnaś dla poprawy nastroju udać się do madonny i coś tam przymierzyć. Gdyby w Katowicach był ich salon to na pewno bym nie zwlekała z wizytą.

tachogti

mary_popins,  nie tyle ze cos misie konkretnie podobalo tylko nie odrzucilo mnie ze wstretem od wystawy a to juz dobrze :D bo np na Sokolskiej mnie odrzuca takie bezy tam sa, a w sarah to wszytsko w miare cywilizowanie wygladalo :D

rilla84, ja Ci polecam nasz kurs ( jak juz nie udalo mi sie go wcisnac mary  :-P ) w piotrze i pawle dwie soboty w miesiacu od 15 do 17 i raz spodtkanie z fajna pania (serio) z poradni miedzy 17 a 19 (zapisaujesz sie an godzine) i tyle :D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mary

ja w sarah nie widziałam żadnej "wąskiej" sukni. W zasadzie były same na halkach (o tych na kole w ogóle nie mówię).

rilla

rilla84, ja Ci polecam nasz kurs ( jak juz nie udalo mi sie go wcisnac mary  :-P ) w piotrze i pawle dwie soboty w miesiacu od 15 do 17 i raz spodtkanie z fajna pania (serio) z poradni miedzy 17 a 19 (zapisaujesz sie an godzine) i tyle :D[/quote]

Tylko, że ja pracuje w soboty:/ więc odpada:( w ogóle w KAto teraz będę tylko w cwartki i piatki i to póżnym popołudniem:/

[ Dodano: 13-11-2007, 16:16 ]
mary_popins, byłam dziś w obu madonnach:)

Malasia jest bardzo ladna:) kosztuje obecnie 4090 zł. Ja jej nie przymierzałam, bo Pani powiedziała, że to suknia na drobną i niską kobitkę:) A ja do takich nie należę... Suknię są piękne...

Ja się już zakochałam i mam dylemat:/

mary

rilla84, dzięki :) :) :) Ja też do drobnych nie należę, ale chętnie bym ją przymierzyła.
Choć ta cena mnie martwi :(
Czy to nie jest czyste wariactwo, by wydać tyle kasy na suknie "jednorazową"?

rilla

Cytat: "mary_popins"rilla84, dzięki :) :) :) Ja też do drobnych nie należę, ale chętnie bym ją przymierzyła.
Choć ta cena mnie martwi :(
Czy to nie jest czyste wariactwo, by wydać tyle kasy na suknie "jednorazową"?

mnie to też martwi.. ale te suknie są piękne... ja poczułam się w rondalli pięknie... Inaczej, zjawiskowo... hehe ależ nieskromna jestem:D

mary

chyba o to chodzi, by czuć się w dniu ślubu zjawiskowo ;)
Jesteś więc zdecydowana na zakup sukni za 4 tys.? Czy w tej cenie jest także welon, czy sama suknia?

rilla

w tej cenie jest suknia i bolerko. A welon dodatkowo 250 zł. Ale liczeęna gratis:) albo zamówię gdzie indziej:)

mary

Czyli gdzie?
Ja mam ciągle dylematy z suknią. Do Krakowa wyjątkowo nie chce mi się jechać, w Katowicach nic mnie nie zachwyca. Już praktycznie zdecydowałam, że zaczekam na nowe kolekcje. Choć też bez przekonania.
Kurcze, absolutnie na nic nie potrafię się zdecydować w kwestii sukni ślubnej. Chyba  poczucie, że ma być najpiękniejsza i tylko raz ma się szansę w niej wystąpić to wszystko sprawia.
Czy zapytać możesz o white one?

[ Dodano: 19-11-2007, 18:27 ]
A co myślicie o takiej sukience?

rilla

tak zpaytam. Podaj mi jeszcze raz numerek:)

a ta sukienka jest dwuczęściowa! jak dla mnie by odpadła....

[ Dodano: 19-11-2007, 19:13 ]
mary, ja się chcę jeszcze do Agnes w Chorzowie wybrać... tak jest jedna koronkowa suknia.. tak dla świętego spokoju:) i pokazać mamie, że tylko w Rondalli wyglądam ładnie:D

mary

rilla84, chodzi mi o tą sukienkę z white one. Nr 175 w necie ma.
Ja do Agnes też się planuję wybrać. Na ten cel mam nawet zamiar wybrać sobie cały dzień wolnego (mam 8h nadgodzin). Czy tam coś znajdę- nie nastawiam się. Koleżanka kupiła suknie na tegoroczny ślub. I była b. zadowolona. Ale chyba nie widziała tych z pronovias ;)

rilla

Cytat: "mary_popins"rilla84, chodzi mi o tą sukienkę z white one. Nr 175 w necie ma.
Ja do Agnes też się planuję wybrać. Na ten cel mam nawet zamiar wybrać sobie cały dzień wolnego (mam 8h nadgodzin). Czy tam coś znajdę- nie nastawiam się. Koleżanka kupiła suknie na tegoroczny ślub. I była b. zadowolona. Ale chyba nie widziała tych z pronovias ;)

a zerknij na te dwie?

według mnie całkiem fajne:)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

a ta?
Tyle, że dekolt ma nie na mój biust.

rilla

też całkiem fajna. Tylko, że w Agnes zrobią każdą twoją poprawkę do modelu... to jest duży plus:)

mary

hmmm. Tym bardziej więc będę musiała się tam wybrać ;) Gdyby mi ją przerobili na inne ramiączka i dekolt nie w v to kto wie?

rilla

no właśnie:) ja chce jak najszybciej sie tam wybrać...

foszek

rilla84, ta druga sukienka ma przepiekna koronke, taka ciezka, ktora swietnie modeluje figurke. Przymierzalam ja we Flossmannie we Wroclawiu, koszt ok 3200, na allegro mozna  znalesc za ok 1900 zl Model 1606

tachogti

mary_popins, ta z dekoltem w V super  :) i malo dodatkow do niej trzeba bo bardzo strojna przez ta koronke   :-D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

mary

tachogti, właśnie ten dekolt w V odpada. Biust by mi zaginął ;)
Ale i tak planuję ją przymierzyć jak tylko dojadę do agnes.

[ Dodano: 21-11-2007, 17:26 ]
Dzięki kate.zet trafiłam na tą sukienkę. Salon w Jaworznie je sprzedaje :-D

mayagaramond

Na zdjeciach bardzo mi sie podoba. Przymierzalas ja juz?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

mary

Nie, dopiero wczoraj, czy też we wtorek ją odkryłam. Jest z tej firmy, z której suknie miała Kate.zet.

[ Dodano: 22-11-2007, 17:23 ]
A Ty już po czy przed? Wybacz, że nie pamiętam ;)