Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

sputnik nikogo nie mozna zabijac, ani dzieci, ani dorosłych.

nie wchodzmy moze na ten grunt, bo dla mnie zycie dziecka i zycie dorosłego jest tak samo wazne.

a brak zatarcia pedofilii to była akcja zaostrzania odpowiedzialnosci za rzadów Pisu, nie oceniam czy dobra czy zła, twierdze jedynie, ze zrobiona pod publiczke.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

wrobelek0403

napisałam juz w pierwszym poscie, ze kazde przestestwo poza pedofilią ulega zatarciu.

dobra, niewazne. wiem, ze jestes zbulwersowana, nie dziwie sie.

mimo wszystko wierze, ze kazdy zasługuje na drugą szanse, jesli tylko odpokutuje za swoje czyny.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

goga

Cytat: wrobelek0403 w 27 Cze 2013, 22:15:17czy nauczyciele nie mają obow badan psychologicznych?Huh??

no niestety - nie mają...... a powinny być, oj powinny....

Dodany tekst: 27 Cze 2013, 22:52:20

kurcze - przynosimy zaświadczenia o niekaralności - nawet po zatarciu wyroku powinno coś byc o tym, że była w przeszłości karana - nikt przy zdrowych zmysłach nie zatrudniby jej wtedy do pracy z dziecmi....
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy

a ja przeczytalam regulamin i nie mam wiekszych zastrzezen, no ostry, ale ma 7 podpunktow, ktore wlasciwie mowia to, co bylo u mnie normalne, ze miejsca nie zmieniamy, ze czysto, ze porzadek, ze cisza
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

u mnie tez, ale za brak nikt nie stawiał kos z przemiotu ;)

no i pytanie, co ta pani traktwała jako bałagan.

Dodany tekst: 28 Cze 2013, 09:36:00

u mnie tez, ale za brak nikt nie stawiał kos z przemiotu ;)

niewiemjaka

myslalam ze uciekne od tematu i nie czytalam artykulu, no ale nie udalo sie, zostalam oswiecona rozmowa w kuchni
i tak, nadal nie czytam, nie chce szczegolow, bo to zle na mnie działa

natomiast ta pani zostanie zlinczowana, albo sama sie zabije, bo tak wrze.. a ludzie podaja sobie jej dane, adres, telefon, wszystko

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: wrobelek0403 w 28 Cze 2013, 10:35:58u mnie tez, ale za brak nikt nie stawiał kos z przemiotu 

no nie wiem przeciez, ale jakby sam regulamin oderwany od sprawy jest taki se,

www.annawilk.pl

Angie

Ciekawe jakim ona jest nauczycielem, czy jest lubiana.

To co ona zrobila temu dziecku przed śmiercią jest tak obrzydliwe
I okrutne... Jakim trzeba byc człowiekiem, zeby tak sie zachować

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 28 Cze 2013, 11:31:04bo gdybym ja miała dziecko w takim gimnazjum, to byłabym wdzięczna, że mogę je stamtąd zabrać, albo wpłynąć jakkolwiek na to, aby ta pani usunęła się w cień i przestała uczyć dzieci.
a ja szczerze to nie wiem - gimnazjum to dzieci rozumne, pewnie bym sie spytala dziecka, czy jest pierdolnieta, czy tylko mocno surowa, mnie w liceum nie denerwowaly najbardziej surowi i wymagajacy nauczyciele, tylko rozlazle gluty, ktore ani nauczyc dziecka nie potrafily zachowania ani przedmiotu, bo nie ogarnialy nieczego powyzej 2 metrow od siebie

www.annawilk.pl

niewiemjaka

doda no oczywiscie ze bym chciała, nie pisałam że nie, akurat wiem, ze to nie nauczycielka mojego dziecko
dla mnie sprawa jest makabryczna i w głowie mi sie to nie miesci... i to prawo.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 28 Cze 2013, 11:31:04ale w powiązaniu ze sprawą pokazuje, że pani ma skłonności sadystyczne
ktory podpunkt uwazasz za sadystyczny??

REGULAMIN PRACOWNI FIZYCZNEJ
1. Do pracowni Fizycznej uczniowie wchodzą tylko pod opieką nauczyciela i przebywają w niej tylko pod opieką nauczyciela.
2. Uczniowie zachowują bezwzględną ciszę podczas lekcji.
3. Uczeń, który nie słyszy poleceń nauczyciela przekazywanych podczas lekcji,
uzyskuje ocenę niedostateczną z pracy na lekcji (lub 0 pkt. z doświadczenia).
4. Uczniowie dbają o powierzony im sprzęt (w tym ławki) i urządzenia i korzystają
z nich tylko zgodnie z instrukcjami przekazanymi przez nauczyciela (zniszczenie
lub uszkodzenie czegokolwiek wymaga naprawienia przez ucznia lub na jego
koszt oraz powoduje uzyskanie oceny niedostateczne z pracy na lekcji (lub niezaliczenie doświadczenia – 0 pkt).
5. W Pracowni Fizycznej uczniowie zajmują stałe miejsca, które mogą zostać zmienione tylko na polecenie nauczyciela.
6. W razie zauważenia przez ucznia sytuacji zagrożenia np. pożar, uczeń natychmiast,
głośno oznajmia ten fakt nauczycielowi i czeka w ciszy na jego polecenia. Pozostali uczniowie przerywają natychmiast swoje czynności i w ciszy oczekują na polecenia nauczyciela. Do poleceń nauczyciela należy stosować się natychmiast,
w ciszy, koncentrując się na szybkim i dokładnym ich wykonaniu.
7. Uczeń odpowiada za porządek na swoim stanowisku pracy oraz w jego pobli-
żu. Zajmując miejsce powinien doprowadzić je do porządku (w tym umyć ławkę),
jeśli go nie było oraz pozostawić je w porządku. Brak porządku na stanowisku pracy wpływa na ocenę z pracy na lekcji (lub punktację za wykonane doświadczenie).

www.annawilk.pl

niewiemjaka

no ten regulamin w kontekscie regulaminu tamtego chlopca.. tez mi sie nie podoba

niedostateczny za wszystko, tzn za zachowanie, a ocena z przedmiotu.., przeciez są uwagi i oceny z zachowania
pewnie gdybym nie wiedziala ze ten Regulamin tej baby, to bym tylko pomyslala "ostry regulamin"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 28 Cze 2013, 11:43:56przecież gdyby ona mogła, to ona by te dzieci tłukła tam w szkole.
ale nie moze, wiec nie tlucze - mysle, ze jest jeszcze mnostwo pedagogow, ktorzy by tlukli, ktorzy nie maja takiej przeszlosci i zatarcia - zmiencie zatarcie, zrobcie testy psychologiczne dla pedagogow - co ja powtarzam kazdemu w rozmowach o edukacji po mojej przygodzie w liceum z bilogica i ksiedze, ktory sie poplakal na lekcji i uciekl z miasta.. chetnie popre - ale w tej chwili mamy juz w tvn24 klepane breaking news "zabojczyni pracuje w warszawskim gimnazjum" - jesli jej w najblizszym czasie nikt nie zatlucze w imie ratowania potencjalnych kolejnych ofiar w ciemnym katku to bede bardzo zdziwiona

www.annawilk.pl

niewiemjaka

Cytat: Angie w 28 Cze 2013, 11:35:13Jakim trzeba byc człowiekiem, zeby tak sie zachować
chorym, wychowanym w takim swiecie, nauczonym, ze to co robi jest normalne, takie 'okazywanie milosc'

na pewno tu nie wytrzyma, bo albo cos jej ktos zrobi, albo sama sobie cos zrobi, pewnie ucieknie stad.. wyjedzie w pizdu
poukrywa sie i po jakims zcasie zacznie uczyc w jakiejs malej szkólce gdzieś tam ...

Angie

Zwierzu ja cie trochę rozumiem,
Ja jestem ostatnia do samosądòw, oceniania spraw tylko na podstawie tego co w mediach.

Ale ta sprawa mnie bulwersuje,
uważam że człowiek
Z taką przeszłością moralnie nie ma prawa pracować z dziećmi
I żałuję, że prawnie może.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: Angie w 28 Cze 2013, 12:02:27Ale ta sprawa mnie bulwersuje,
uważam że człowiek
Z taką przeszłością moralnie nie ma prawa pracować z dziećmi
I żałuję, że prawnie może.
no oczywiscie, tez sie zgadzam, ze powinno sie zmienic prawo i juz jest spokoj - ale regulamin na przyklad to dla mnie tylko zwykla nauczycielka, jakich wiele, ktora ma pierdolca na punkcie porzadku i do tego jest starej daty i nie rozroznia wiedzy od zachowania - ale tez nawet i takie osoby rozumiem, ktore nie potrafia pogodzic sie z tym, ze bywa tak, ze najgorszy podjudzacz i stwarzacz problemow w klasie odpowiada na wszystkie pytania spiewajaco - to musi byc potwornie irytujace, szczegolnie, ze jego zachowanie bedzie kopiowane przez pol klasy, a postepy w nauce niekoniecznie ;)

www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: doda w 28 Cze 2013, 12:12:36chłopiec lat 17 zgwałci powiedzmy dziewczynę lat 14,5,

wcale nie musi jej zgwałcic, wystarczy ze to jego dziewczyna i pojda do łózka.

a co do reszty to mam bardzo mieszane uczucia, bo nie chodzi o to, zeby w ciemno zaostrzac przepisy, bo dorobimy sie nagle rzeszy ludzi, którzy nawet w MPO nie znajdą pracy i ja sie pytam, kto ich bedzie utrzymywał? stoczą się tylko i efekt będzie jeszcze gorszy.

wrobelek0403

doda dobrze, ze napisałas "normalny". niestety róznie z tym bywa.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 28 Cze 2013, 12:12:36zwierzątko nie jest to proste, mówisz zmieńcie prawo.
do kogo ten apel?
jak? ja nie wiem, jak to zrobić, aby brakiem zatarcia objąć wszystkie przypadki, które na to zasługują, a jednocześnie wykluczyć te, które nie zasługują.
no apel do tych, co moga ;) ja moge podpowiedziec jedynie, jak rozwiazac problem swiatel na alejach, zeby plynniej sie jezdzilo - no niech zmieni ktos, kto ma mozg i przejrzy wszystko i wymysli optymalne rozwiazanie ;)

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: doda w 28 Cze 2013, 12:26:59no to fajnie. daj adres tej osoby.
mowie - ja Ci moge dac adres do osoby, ktora usprawni system informatyczny - nie moja dzialka

www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy

mozecie odetchnac ;) znaczy osoby oburzone

tvn24 podaje, ze kobita wlasnie zlozyla wypwiedzenie z natychmiastowym zakonczeniem i zostalo to wypowiedzenie przyjete

www.annawilk.pl

niewiemjaka

zwierzu a Ciebie to nie oburzyło, że Pani pracuje nadal z dziećmi właśnie ?