Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

konwalia

U mnie wycieczki co mc,  dwa.  Całe szczęście nikt nie wpadł na taki pomysł

zuzia

u nas na szkolne wycieczki jeżdżą rodzice, tzn. 1 (na dwudniowej była 2) ale jako drugi opiekun, do pomocy wszystkim. Dyrekcja nie zgadza się na udział pań ze świetlicy etc. Słabe to, ale trzeba przeżyć. na ostatnich wycieczkach z klasą M. były babcie.
ale nawet w przedszkolu nie było opcji, żeby każde dziecko z rodzicem jechało, no way!

M. mi jęczy, żebym na zieloną szkołę z nimi jechała, ale ja jakoś tego nie widzę.

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

golnda, mam znajomych, kt. o tym kambo mówią jak o objawieniu, bez przerwy, trudno zmienić temat :d
na szczęście rzadko się widujemy

jeszcze tu o tym, jak wyglądało, czy było Aleppo http://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,21033005,wojna-w-syrii-sorbet-i-krew.html

fasolka1980

Bo to jest jak objawienie 😉"babcia" tez 😉

martullek

moja jedna znajoma sobie to robiła. była zachwycona. nie wiem nawet czy już nie powtarzała

golinda

zachwycona czym? 40 minutowym rzyganiem? ludzie mają nasrane

martullek

malutenka

Cytat: golinda w 24 Lis 2016, 14:42:07
głupich nie sieją :crazy:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21021000,czym-jest-kambo-praktyka-ktora-doprowadzila-do-smierci-mlodej.html#MT
ja mam świetny pomysł na kolejny rytuał oczyszczenia, założę białe giezło, żeby wyglądać na bardziej uduchowioną i 40 pasów na dupę każdemu interesantowi. Jak oczyści!

Tymczasem tak wrzucam, mnie juz nic nie zdziwi http://kobieta.wp.pl/antykoncepcja-i-seks-przed-slubem-nie-przeswietlanie-nauczycieli-tak-co-szykuje-nowa-ekspertka-men-6064496689206401a

wrobelek0403

malutenka, iluvu zslozmy spolke :D

Artykulu nawet noe skomentuje..
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

rubin04

callja

rubin, przeczytałam i powiem tyle - :ohboy:
Do jasnej cholery, skąd się biorą takie k(l)empy?!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

elve

Kasia

Cytat: elve w 02 Gru 2016, 11:53:59
a to? http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21061440,solidarnosc-bez-walesy-takiej-historii-beda-uczyc-sie-dzieci.html#BoxNewsImg
aż zajrzałam do podstawy programowej, ciekawe czy to przypadek czy celowe działanie...
aż dziwne, że Piłsudzkiego umieścili, przecież to też nie ich bohater ;) (o czym zapewne nie wiedzą narodowcy tak hucznie obchodzący 11 listopada - niezmiernie mnie to śmieszy co roku) ;)

wrobelek0403

Kasia, oni się generalnie dość wybiórczy ;)

niewiemjaka

rubin04

Wtopa na maksa...
Powinni teraz jakąś specjalna akcje info o cukrzycy zrobić

wrobelek0403

To jest niestety pochodna wiedzy o cukrzycy jako takiej :/ Wstyd tylko, ze firma z tskim budzetem nie znalazla kasy na konsultacje w tym zakresie.

Angie

To jest niestety pochodna wiedzy o cukrzycy.
Ludzie nie wiedzą czym jest typ1.
Mnie to denerwuje jak dostaje głupie pytania, ale jednocześnie wiem że nie mogę wymagać żeby inni mieli taką wiedzę.  Więc cierpliwie tłumaczę.

Ale ta akcja to wtopa, bo na tych dzieciach się odbija.
Do Leny na razie nie dotarło i mam nadzieję że nie dotrze.

rubin04

nie artykuł ale absolutnie warto!!!
Wrzucam tu by nei przepadło.

Z cyklu Legendy Polskie - Jaga Bagińskiego:

marax

Cytat: Angie w 02 Gru 2016, 22:33:23
z mojego podwórka

http://wyborcza.biz/biznes/1,147743,21065536,biedronkowy-gang-swiezakow-dyskryminuje-dzieci-chore-na-cukrzyce.html?disableRedirects=true
Ooo . Misjami lekcje w szkole na temat cukru i jego nadmiaru . Pytałam dzueci jakie choroby wywołuje cukier . Dzueci odpowiedziały ze cukrzyce . Wiedziałam ze jest u nich chłopiec z cukrzyca i celowo dokładnie wytłumaczyłam im różnice ( chłopca nie było był chory tego dnia ) . Nie wspominałam o nim tylko ogólnie ale dzieci momentalnie wychwyciły jego chorobę . Bałam się tej rozmówy żeby nie zrobić mu przykrości ale mam nadzieje ze zrozumiały .