Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ishka82

ja nie jestem pewna, czy chcę to czytać...

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

niewiemjaka

ja niestety natknelam sie na info o tym w Faktach :/ i to juz bylo za duzo............
do tej pory mysle o tym i choruje ..

golinda

ja też nie, początek za darmo mi w zupełności wystarczył. takie coś przekłada się od razu na swoją rodzinę. nie ubogaca mnie czytanie takich rzeczy, a tylko dołuje.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: golinda w 28 Cze 2017, 15:51:40
ja też nie, początek za darmo mi w zupełności wystarczył
mi tytuł w linku

www.annawilk.pl

golinda

a nie czytałaś dalej, jak kazał dziecku bić pałką mamę w głowę, bo chcieli nową mamę?

nie mogłam przestać o tym myśleć.

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

golinda

jak ochłonęłam to zaczęłam się zastanawiać, jakim cudem sąd dwa razy oddalił tą sprawę (dobrze kojarzę?)

wróbelek, jesteś w stanie to wyjaśnić, znając realia w polskich sądach?

wrobelek0403

Mnie w tym artykule bardziej bulwersuje postawa sluzb. Ale ja generalnie jestem znieczulona, za duzo widzialam. Obecnie jedyne co mnie jeszcze rusza to pedofilia i przemoc wobec dzieci.
Ten artykul doskonale pokazuje jaki jest stosunek spoleczenstwa do przemocy wobwc kobiet. To jest istota.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

golinda, inaczej. Prokurator umorzyl sprawe bo uznal, ze jej zeznania to za malo. Sad to umorzenie uchylil i nakazal dalsze prowadzenie sprawy, ale prokuratora taki nakaz nie wiaze. Wiec umorzyl ponownie. Sad nie moze zrobic w takich sytuacji nic. Bo zeby prowadzic postepowanie musi miec akt oskarzenia.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

i dlaczego to umorzyli? to jest skandal!

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 28 Cze 2017, 16:14:02co mnie jeszcze rusza to pedofilia i przemoc wobec dzieci.

czy Duda nie podpisał ostatnio jakiejś ustawy zaostrzającej kary dla takich?

wrobelek0403

Cytat: golinda w 28 Cze 2017, 16:16:44
i dlaczego to umorzyli? to jest skandal!
Po artykule ponoc wszczeto postepowanie wyjasniajace w prokuraturze w tej sprawie. Ale jeden prok juz od dawna jest adwokatem czy radca, wiec i tak mu nic nie zrobia.

A dlaczego? Bo tam tez panuje znieczulica, bo ludzie klamia jak z nut, a przepracowany prokurator nie ma czasu sie zastanawiac kto klamie jak jest slowo przeciw slowu. To tak w wiekszym uproszczeniu.

wrobelek0403

Cytat: golinda w 28 Cze 2017, 16:17:30
czy Duda nie podpisał ostatnio jakiejś ustawy zaostrzającej kary dla takich?

I co z tego? To dzialanie pod publiczke. MS jednoczesnie odbiera kase na telefony zaufania dla dzieciakow. To jak w ogole takich scigac?

mayagaramond

Ja też przeczytałam tylko ten kawałek, o którym wspomniała golinda i mało nie zwymiotowałam.
Mam nadzieje, że ta kobieta otrzyma jakąś pomoc psychologiczną, finansową. A  co z tym dzieckiem??  Ta córka mieszka z nią?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

mayagaramond, tam są dwie córki. co do pomocy nic na ten temat nie ma, niestety w Polsce jest to w powijakach. no, ale po co komu konwencja antyprzemocowa, wszak w Polsce nie ma przemocy domowej :crazy:

bo nie wiem, czy słyszałas, w MS trwają prace nad wypowiedzeniem podpisanej przez PO konwencji...

wrobelek0403

malutenka, daj maila, gdzies mi wcieło.

mayagaramond

wrobelek0403 myślałam, że już ją wypowiedziano. Może nie zdążą.

Nota bene to jest chore, że normalne prawo nie wystarcza i taka konwencja w ogóle jest potrzebna gdziekolwiek na świecie.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

callja

wróbelku - ja też poproszę na maila, choć obawiam się, że odchoruję tę lekturę...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

malutenka, rubin , kuzwa. Gogiel mi blokuje przeslanie maia. Dostalam mailera ze mail potencjalnie zawiera jakies zagrozenia. Que passa???

niewiemjaka

uuu wrobel moze juz atak hackerow do Ciebie dotarl ?