Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

Kasia

Wiem konkretnie o tej sytuacji.
Ta znajoma mojej ciotki (to nawet jakas rodzina ale funkcjonują na zasadzie znajomych) liczyła na 500zl premii, sama nie wiedziała czy brutto czy netto. Z tego co wiem to ona premii miesięcznych nie ma, ma 13, grusze i raz ba jakis czas własnie taką nagrodę/premie.
Mówiła ze rocznie jak jej wyjdzie 2tys na rękę to dobrze, raz jest mniej raz wiecej.

Ja wiem ze ludzie zarabiają jeszcze mniej i lepiej dostać jakakolwiek pensje niz 0 no ale nie akceptujmy niskich pensji tylko dlatego ze inni maja gorzej.
Jest rzesza ludzi którzy maja lepiej i do nich równajmy a nie w dół.

Ja nie jestem zwolennikiem oszczędności kosztem pracownikow, dla mnie to ostateczność.
Mozna ciąć koszty typu materiały, fundusz reprezentacyjny itd a nie ze pod przykrywka kryzysu tnie sie pensje czy niewygórowane nagrody szeregowych pracownikow.
Rozumiem jakby to naprawde rozrzutność była ale w tym przypadku to dla mnie działanie pod publiczkę.
Wystarczy poczytać komentarze internautów, nie wiem skąd w tych ludziach tyle uciechy z biedy innego. Z takim nastawieniem to my żadnego rozwoju nie zaznamy.

I jeszcze raz napisze, ogólnie Biedronia lubię ale mi tym działaniem po prostu podpadł, poczułam niesmak, ze osoba, ktora w jakim tam stopniu popieram w ten sposób postąpiła.
No ale ja mam tez hopla na punkcie warunków pracy, płacy itd ;) a w biedzie widze źrodła patologii.

No w każdym razie, mimo wszystko, życzę aby zwolenniczki takich cięć nie dostapily zaszczytu uczestniczenia w tym cudzie pomnażanie oszczędności ;)

wrobelek0403

Kasia, ludzie anonimowo rózne frustracje wylewają. Ale mam wrazenie, ze potraktowałas te kwestie zbyt osobiscie, co mnie nie dziwi, skoro to rodzina.

Z drugiej strony, jak mnie wkurwia zrobienie w moim sądzie sali rozpraw za 2 mln (sic!!!!) zł i termomodernizacja za 8 mln, podczas gdy na premie nie ma, na dodatkowe etaty nie ma, u nas dziewczyny zarabiają 1200 zł netto. To jest dopiero masakra! Wymiar sprawiedliwości, kuzwa....
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Nie nie osobiście ;)
Mnie ogólnie takie oszczędności denerwują ;)
I denerwuje mnie ta polska ucieszka, że komuś coś zabrano.

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 06 Cze 2015, 05:56:17I denerwuje mnie ta polska ucieszka, że komuś coś zabrano.

Mnie to juz w sumie zobojętniało, tak powszechne jest ;/
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

wrobelek0403

szelma

http://www.theguardian.com/business/shortcuts/2015/jun/10/euro-coin-row-france-wins-the-battle-belgium-wins-the-war
W skrócie: z okazji 200. rocznicy bitwy pod Waterloo Belgia chciała wydać pamiątkowe 2 euro. Francja zawetowała, bo to ich największa porażka w historii. Więc Belgia wyda monetę o nominale 2,5 euro lol - bo nowego nominału Francja nie może zawetować.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

Kasia

wrobelek0403

wrobelek0403

callja

szelma, padłam, niezłe!!

za to, wróbelek - ech, strach się bać :// nie ma to jak szczerzepolskie wymachiwanie szabelką z udziałem wysoko zadartego noska :crazy:
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

rubin04

http://wyborcza.pl/duzyformat/1,145321,18134124,Oddaj_dziecko__matko_nieletnia.html

Do dziś pamiętam jak niektóre połozne traktowały 17 letnią dziewczynę z domu dziecka, która urodziła i była ze mna w sali.
Koszmar. Szczęsliwie dyrektorka domu dziecka z któego była ta dziewczyna była po jej stronie.
A sama dziewczyna moim zdaniem jak na swoje 17 lat bardzo ogarnięta, z planem na nie łatwe  przecież życie.

wrobelek0403

rubin04, czytałam to wczoraj. masakra...

niewiemjaka

Kasia

Tez to wczoraj czytałam :( wszystko sie we mnie gotowało ze złości. Jak mozna komuś odebrać dziecko tylko dlatego ze jedt niepełnoletni i z domu dziecka.

golinda

nie przepadam za Mellerem i nie znoszę słowa "tacierzyństwo".

golinda

no dobra, ten artykuł fajny ;)
ładny językowo

Kasia

wrobelek0403

fajny, gdzies go kiedys czytałam.

w zeszłym roku na BN pisał o córce. Tez ładnie.

fasolka1980

golinda

ooo i to jest idealna odpowiedź na kampanię :D