Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ishka82

za takie mundre wywody, to wg mnie powinna być odpowiedzialność karna...może by się jeden idiota z drugim dokształcił, doinformował, doczytał i nie pieprzył głupot, które w dodatku są szkodliwe i ranią innych :sciana: :idiota:
http://natemat.pl/144013,czasami-zaluje-ze-zyje-w-kraju-w-ktorym-mamy-wolnosc-slowa

wrobelek0403

ishka82, Zelnikowi mózg wyzarło i tyle, zal...

aaaa, o niemieckich strajkach ;)
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,18004171.html#MTstream
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

ishka82

od razu pomyślałam o naszych dziewczynach, co czują jak widzą, że osoba publiczna pierdoli takie głupoty :( mam nadzieję, że się nie przejmują wcale! i o tym, że taka wspomniana w artykule pindziowata matematyczka nawet nie ma pojęcia ile dzieci z in vitro uczyła, uczy lub będzie uczyć...dużo dzieci się rodzi teraz z iv i niekoniecznie rodzice się tym chwalą

wrobelek0403

czytałam to. w ogole to jakim trzeba byc zboczenczem, zeby 8latki z takich rzeczy przepytywac :headbang:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

niektórzy to juz chyba biorą udział w konkursie na najwiekszy poziom głupoty i podłosci...

http://natemat.pl/136841,abp-pieronek-reaguje-na-slowa-andrzeja-dudy-o-in-vitro-stara-sie-zeby-go-wybrali-czasem-gada-glupstwa

zuzia

Cytat: wrobelek0403 w 03 Cze 2015, 16:31:22

niektórzy to juz chyba biorą udział w konkursie na najwiekszy poziom głupoty i podłosci...

http://natemat.pl/136841,abp-pieronek-reaguje-na-slowa-andrzeja-dudy-o-in-vitro-stara-sie-zeby-go-wybrali-czasem-gada-glupstwa
ja się zastanawiam skąd się tacy ludzie biorą. normalnie nóż się w kieszeni otwiera.

wrobelek0403

malutenka

wrobelek0403

ja sie pytam, dlaczego tak mało jest takich polityków??? ech...

Kasia

A mi Biedroń "podpadł", bo uragalo premie w Wodociagach w Słupsku. To ze prezesowi uragalo kosmiczna nagrodę to ok ale zwykłym pracownikom? Tym bardziej ze slupskie wodociągi naprawde dobrze prosperują. Niech sam popracuje za 2000-3000zl brutto i wtedy sie wypowie czy premia raz na jakis czas to naprawde wygórowany przywilej.
Bardzo populistyczny ruch, wiadomo Polak zawsze zadowolony gdy innym zabiorą wiec poparcie rośnie.

Kasia

Kasia

Chociaż ogólnie gościa lubię ale jeszcze kilka takich działań pod publiczkę i stracę do niego sympatie.

wrobelek0403

Kasia, od czegos oszczednosci trzeba zacząc. do prasy przedostają sie tylko pojedyncze działania. nie wiemy jak to wyglada w całosci, ale cos czuje ze premie to obciął wszystkim, od urzedu do miejskie spółki.

poza tym, lepiej zyc za 2-3 tys niz za 0. A tak sie konczy kazde rozdawnictwo, bankructwem.

Kasia

Mam info z pierwszej ręki. Ludzie tam dużo nie zarabiają i czesto te nagrody czy premie sa jedyna szansa aby dokupić cos do domu, dla dziecka itd. Bo pensji nie starcza na przyzycie.
Niech tnie prezesom dyrektorom itd. Prosze, niech elitom poobcinaja pensje. Ale nie ludziom którzy i tak kokosów nie zarabiają.

Jakos jak nam tną cokolwiek to wpisujemy to na hujowy a nie skaczy z radości na pozytywnym, ze ktos w końcu poszedł po rozum do głowy i zaczął oszczędzać poczynając od naszych pensji.

No ale to takie własnie polskie ;) cieszy nas jak komuś cos zabiorą ;) oczywiście Polak zaraz znajdzie górnolotne idee aby pokazać słuszność tego działania.
Natomiast jak jego samego to dotknie to wielki wkurw ze jak tak mozna.
Artykuły tez widziałam i naprawde przykro byli czytać te komentarze, jak ludzie sie cieszyli ze inni grosza mniej dostaną.

ishka82

Kasia, a on urąbał je zupełnie? bo jak ja o tym czytałam, to mówił, ze jeszcze nie wie, czy z nich zrezygnuje, czy je po prostu obniży ;) gdzieś trzeba oszczędzać, on zabiera wszystkim, sobie też :)

Kasia

Z tego co wiem to pracownicy czekali na premie. I dostali info z kadr ze kasy nie bedzie.

Kasia

No ze zabiera sobie ..... Sorry ale on ma przyzwoita pensje wiec za nią sobie normalnie pożyje
Szeregowy pracownik w urzędzie zarabia mało i niby te premie jakos te pensje ratują ale rocznie to i tak naprawde żadne kokosy. To dalej jest dość niska pensja.
Niby maja poprawiać byt najuboższych ale jakos tego nie widać.

A z drugiej strony to żadne oszczędności bo taki mało zarabiający człek to sie załapie na zniżkę w przedszkolu, żłobku, pod mops bedzie podlegał itd.
No mało to rozwijające, bardziej widze tutaj rodzenie sie patologii.

ishka82

Kasia, zarabiający 2tys. na rękę człek nie załapuje się na MOPS ;) nawet w 3 osobowej rodzinie, gdzie jest jedynym pracującym ;) niestety w prywatnych firmach w małych miastach pensja 2-3tys. na rękę, to już super pensja i często nie ma żadnych premii, dodatków, 13tek, to jest właśnie w spółkach miejskich ;) ja nie mówię, ze to dużo, bo to mało, za mało na dzisiejsze czasy, ale gro osób tak zarabia niestety
ja nie wiem, czy on  w końcu uciął to po całości i wszystkim czy nie, nie mam info z pierwszej ręki, nie wiem też czy Słupsk potrzebuje aż takich oszczędności, czy nie...a że prezydent miasta zarabia więcej niż szeregowy pracownik to jakoś mnie zupełnie nie dziwi i podoba mi się, że i sobie uciął pensję, bo nie znam kogo innego, kto by mając wybór postąpił w ten sposób...większość lezie, za przeproszeniem, do koryta i żre ile wlezie, ile się da i w dupie ma, ze miasto potrzebuje oszczędności

Kasia

Z tego co wiem to wiele dofinansowań to od 1200zl na członka rodziny juz jest. Przy czteroosobowej rodzinie czy nawet trzyosobowej gdy tylko jeden dorosły pracuje nie jest trudno sie na nie załapać.
Nie wiem jaki próg ma mops, moze ma te niższe progi, 500-600zl ale przedszkola żłobki to czesto ten wyższy maja.
Mojej ciotki rodzina mieszka w Słupsku i akurat z tym jednym pracującym w tych Wodociagach, drugim dorosłym pracującym prywatnie z równie niska pensja, z dwójka dzieci normalnie maja jakieś zniżki ze wzgledu na niskie dochody. Nie wiem czy z mopsu czy skądś indziej.

Kasia

No i ja nie pisze ze Biedron jest zly ale po prostu mi tym jednym działaniem podpadł.
Wole widzieć rozwój a nie zubożenie ludzi.

Dobry menadzer to pomyśli gdzie zarobić a nie gdzie oszczędzić ;)

wrobelek0403

Cytat: Kasia w 05 Cze 2015, 13:59:21Dobry menadzer to pomyśli gdzie zarobić a nie gdzie oszczędzić

nie zgodze sie z tym. Dobry menadzer bedzie rownowazył dochody i wydatki.

ishka82

Kasia, jasne, że najlepiej by było, gdyby nie trzeba było nikomu zabierać, nie ograniczać premii i nagród i żeby płaca minimalna wynosiła co najmniej ze 2tys. na rękę i żeby większość ludzi zarabiała więcej...niestety strefa marzeń

goga

Cytat: Kasia w 05 Cze 2015, 13:36:00To dalej jest dość niska pensja.

Kasia - a ile ta pensja na rekę wynosi? wiesz? i tak z ciekawości po prostu pytam, bez podteksów żadnych
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)