Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

Angie

spróbuj przez inną przeglądarkę, bo mi w chromie też pokazuje limit a w innej działa

Angie

dla mnie to są chorzy popieprzeni ludzie
nie toleruję tej sekty

golinda

Cytat: Angie w 28 Sie 2015, 18:20:25dla mnie to są chorzy popieprzeni ludzie
nie toleruję tej sekty

ja też. od dawna jestem do tych pojebów bardzo źle nastawiona (opinia wyrobiona na podstawie wielu spotkanych łażących po domach)

inkageo

Nie, nie.. Jest ileś tam darmowych artykułów miesięcznie i ja chyba przekroczyłam ten limit. Taki mam komunikat.
Imagine there is no hate

inkageo

A faktycznie Angie, dzięki! To musi być powiązane z kontem google, skoro gazeta wie ile artykułów przeczytałam.
Imagine there is no hate

callja

Cytat: Angie w 28 Sie 2015, 18:20:25
dla mnie to są chorzy popieprzeni ludzie
nie toleruję tej sekty
Dla mnie niewiarygodne jest, jak można aż tak pozbyć się godności własnej i jakiejkolwiek woli, działać na zasadzie marionetki na sznurku... i ten absolutny mizogynizm, kobieta służy tylko jako sprzątaczka i inkubator.
Fundamentaliści KK to przy nich pikuś!!
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

dragonfly

Straszne to :( mam nadzieje, ze za to odpowiedza!

Uważam jednak, ze przy KK to jednak jest pikus (jezeli chodzi o skale). Bo to jednak ten jakże wspaniały polski papież przyczynił sie do wybuchu epidemii AIDS w Afryce, zeby nie wspomnieć o milionach dzieci, od których sie odwrócił, udając ze nic nie wie o pedofilii w KK. W ogóle zgadzam sie z Inka, religia to bagno.

golinda

Cytat: dragonfly w 29 Sie 2015, 07:19:01W ogóle zgadzam sie z Inka, religia to bagno.

z tym że śj to sekta

inkageo

Jest mi dużo lepiej od kiedy uwolniłam się mentalnie od KK.
Żal mi jak sobie pomyślę, że jeszcze przed ślubem stresowałam się naukami przedmałżeńskimi, spowiedzią z seksu i antykoncepcji..jaka ja głupia byłam!

Ja..wychowana w liberalnym domu i z otwartą głową miałam takie problemy..

Czułam, że nie pasuję do kościoła i miałam w związku z tym jakieś poczucie winy. Świetnie jest się go pozbyć :)
Imagine there is no hate

dragonfly

Golinda, no generalnie chodzi mi o wszystkich (KK, islam, sj, adventystow itp) którzy uważają, ze maja prawo decydować o ludzkim życiu, bo ich prawda jest najprawdziwsza.  A prawda jest niestety jak dupa, każdy ma swoją ;D

dragonfly

Tak czy inaczej naprawdę mam nadzieje, ze ci pedofile odpowiedzą za to co zrobili......

callja

I znowu smutek :( Ludzie, ludziom... Do pracy przy ludziach z dysfunkcjami naprawdę trzeba mieć powołanie i sporo jeszcze przymiotów!! Nie tylko wykształcenie... :( :(
http://wyborcza.pl/duzyformat/1,147365,18541186,terapia-przez-ponizanie-niepelnosprawnych.html

ddu

czytałam dziś o tych śj.
to się naprawdę w głowie nie mieści...
jakoś tam rozumiem, że w swoim gronie to ukrywali (choć....matki????), ale nauczyciele nie widzieli siniaków np?

wrobelek0403

inkageo, mogłabym powiedziec dokładnie to samo!!! :beer:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

ddu

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

didi_loczek

Cytat: wrobelek0403 w 04 Wrz 2015, 12:47:49
http://wyborcza.pl/1,75968,18704004,katolicka-walka-z-rakiem-lepsza-wstrzemiezliwosc-seksualna.html#MTstream

Strach się bać.

Mieszkam w Niemczech od 2009 roku i już wtedy szczepionka przeciw HPV była w kalendarzu szczepień dla dziewczynek w wieku 9-14 lat.
Ile się jeszcze w Polsce musi zmienić  :crazy:.

callja

Ale ta sprawa potrafi "spadać z ambony", apeluje się do rodziców, by odmówili zaszczepienia córki, bo to niby rozpasania promuje (były artykuły na ten temat) - na szczęście niezbyt to częste, ale jednak...

Swoją drogą, odnotowano przypadki polio, ciekawe, co na to lobby antyszczepionkowe...

niewiemjaka

nie artykuł, raczej zjawisko, tak mi się skojarzyło ze zdjęciem PARÓWEK pewnej osoby ;) :D

http://wizaz.pl/Dziecko/Socality-Barbie
https://instagram.com/socalitybarbie/

jestynka

ostatnio czytałam, że ponoć na zachodzie Europy wycofują szczepionki na hpv

wrobelek0403

jestynka

Cytat: wrobelek0403 w 09 Wrz 2015, 13:10:28
jestynka, pytanie gdzie czytałas ;)

tak, wiem i dlatego liczę na wypowiedź didi , ktora tam mieszka i wie co w temacie słychać.

ddu

Nie znam, nie wiem, ale się wypowiem ;)
Widziałam artykuł. (nie czytałam), ze te szczepionki mogą wpływać na bezpłodność i gdzieś ( Niemcy?) jest bardzo dużo spraw odszkodowania

wrobelek0403

jak dostane artykuł w Lancecie a nie w Bildzie to uwierze ;)

jestynka

przypomniałam sobie,to koleżanka wkleiła na fejsbuku,art z ekspresu elbląskiego , art. napisany przez M. Popielewicz. Artykuł przeciwko pomysłowi obowiązkowemu szczepieniu na hpv, wg artykułu w innych krajach UE nie jest to obowiązkowa szczepionka.