Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: jestynka w 30 Maj 2014, 09:44:59F. by w życiu nie założył (nie miał żadnej pogadanki ideologicznej na ten temat  )
pewnie faceci w jego okolicach ubieraja sie dosc konserwatywnie kolorystycznie ;) fran nie ma problemu z wiekszoscia rzeczy, no ale coz sie dziwic, skoro 3 tygodnie temu jego ojciec kupil se czerwone spodnie lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 30 Maj 2014, 12:12:11skoro 3 tygodnie temu jego ojciec kupil se czerwone spodnie

i super :D P chciał kupic takie fajne zielone, ale nie pasowały na niego, szkoda :/

a różowe koszule nosił M i obiektywnie patrzac, wygladał swietnie. ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: zuzia w 30 Maj 2014, 11:50:28powiedział, że mu się podoba, ale tata mówił, że różowy jest dla dziewczyn....
M. lubi róż, ale chłopaki z przedszkola mówią mu, że "to dziewczyński kolor" :D

golinda

ważne, żeby do człowieka pasowało, nie? ;)
M w czerwonych wyglądałby jak pajac, ale nosi turkusowe żarówiaste i wygląda w nich super
w różowej koszuli też

wrobelek0403

Cytat: golinda w 30 Maj 2014, 12:20:34ważne, żeby do człowieka pasowało, nie?

pewnie :) dlatego nie lubie podziałów na "dziewczynskie/chłopackie" czy jak to sie tam zwie. To jest ładne, co sie komu podoba :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jestynka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 30 Maj 2014, 12:12:11skoro 3 tygodnie temu jego ojciec kupil se czerwone spodnie

P. też ma

Dodany tekst: 30 Maj 2014, 14:16:16

F. ma bardzo wyrąźny podział w głowie na to co jest dziewczyńskie i chłopięce. Sam sobie to "tworzy"

ddu

helka też...

rubin04

Mila tez ma jakis chyba podział w głowie bo jak dostali korony i P. powiedział "ja bede królem a ty królową!" to od razu oprotestowała ze ona jest królem!

P. coś jej tam tlumaczył, ze jest dziewczyną wic musi być królową albo ksiezniczką ale ona upierałą się na króla :D

zuzia

Cytat: golinda w 07 Maj 2014, 15:17:45
tę w końcu zamówiłam:

http://allegro.pl/wyczynowa-hulajnoga-trojkolowa-atom-cruiser-100kg-i4203531932.html
wczoraj dowiedziałam się, że ta hulajnoga jest beznadziejna! :crazy:
Awantura o prezent na dzień dziecka

M. dostała ją na dzień dziecka. zachwycony, niemalże chciałby z nią spać.
i jak K. go zabierał to M. konieczne chciał zabrać hulajnogę. K. nie był zachwycony, ale M. był uparty.
I dzwoni później do mnie, że hulajnoga jest beznadziejna, że M. przecież umie jeździć na dwukołowej, że go uwsteczniam i w ogóle miałam bardzo głupi pomysł
tłumaczyłam, że to hulajnoga wyczynowa, że fajnie się jeździ, że starsze dzieci też jeżdżą etc. ale dla niego to bez znaczenia.
powiedział, że on uważa, że dwukołowa jest lepsza (on kupił M. dwukołową, najprostszą).
nie chcąc się kłócić powiedziałam po prostu, że zdania nie zmienię.
no to foch, i zaraz awantura, że ze mną nie ma rozmowy i pare epitetów
zapytałam czego oczekiwał
K. "no że wyciągniesz wnioski!"
Jakie wnioski?
K "no że M. MA JEŹDZIĆ NA DWUKOŁOWEJ"
więc wg. K. mam się tej pozbyć i kupić M. dwukołową bo on tak chce i on taką kupił.
nazwałam go dupkiem, powiedziałam, co myślę o jego zachowaniu i skończyłam.
jemu już naprawdę na głowę padło, żeby czepiać się o hulajnogę! o prezent! albo to zazdrość.

Nie to, żebym się przejęła.
Wk..wił mnie tylko, że się wtrąca.
M. zachwycony prezentem i to najważniejsze

ddu

Zuzia, a K nie może kupić M "odpowiedniej" hulajnogi i niech sobie razem jeżdżą? A z Tobą na tej?

Helena zachwycona hulajnogą z myszką Mickey, polecaną przez zwierza i je stynkę

zuzia

Cytat: ddu w 02 Cze 2014, 22:51:30Zuzia, a K nie może kupić M "odpowiedniej" hulajnogi i niech sobie razem jeżdżą? A z Tobą na tej?
ale on taką właśnie kupił.
ale żąda bym ja kupiła taką samą.

mobka

Niech się cmoknie. Dziecko pojeździ na dwóch i wybierze tę, co mu się bardziej podoba. I tyle się cieszyć, że będzie miał dwie różne.

niewiemjaka

zuzia doczytałam :crazy: K się w głowie juz poprzewracało, zeby sie o hulajnoge klocic :headbang:
a M. ma dwie niech jezdzi na dwoch, albo na tej na której mu się podoba, no i już! dżizas,,,,

olgaaa1

dziewczyny,
szukam hulajnogi 3-kołowej, ale aby przednie kółka skręcały się w momencie skrętu kierownicy. Nie wiem czy dobrze się wyraziłam. Ma taką, na której trzeba mocno balansować ciałem i porostu nie umie nie umie skręcać i się zniechęca. możecie coś polecić?

aja

to ja kojarzę tylko taką http://allegro.pl/hulajnoga-trojkolowa-spokey-2-kolory-led-3-kolowa-i4612951741.html ale nie polecam bo dwa koła ma z tyłu a nie z przodu

Kasia

Olgaaa a sa takie hulajnogi? Bo to technicznie utrudnione jest. No i jak kierownica ma byc ruchoma to nie lepiej tradycyjnej hulajnogi lub z dwoma kolkami z tylu a jednym z przodu (chociaż akurat to gorsza wersja jest)

olgaaa1

widziałam u dziewczynki taką, ale zapomniałam nazwe. Koła były ruchome. Na tradycyjną jest za mała, a tej jednej z przodu nie chcę.

iksa_nl

jednak nie dam rady przebic sie przez 37 stron...

zwierzu, bozenadp, mamy przedszkolaków,
Wasze dzieci juz maja "normalne" rowery? w sensie z pedalami?
jaki rozmiar roweru macie?

Mlody ma teraz niecale 100cm, rower ma byc na Gwiazdke/4 urodziny wiec jezdzenie na wiosne no i tak najlepiej chociaz na nastepne 2 lata ;), teraz lata na biegowym...

rozwazamy unibike lub decathlon..glupio opisane jakos te rozmiary, albo ja tepa..raz rozmiar ramy, raz kol.

http://www.unibike.pl/viking.html
http://www.unibike.pl/pilot.html

w decathlonie:
http://www.decathlon.pl/rower-dla-dzieci-14-birdyfly-id_8275670.html#anchor_ComponentProductFeatures
http://www.decathlon.pl/rower-dla-dzieci-16-cop-trooper-id_8221070.html

zwierzatko_mojej_mamy

ma, dostal od babci, 16 cali rozmiar, ma rowny metr
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

rubin04

Mila jest mała, ma tego Decathlonowego z rybką Nemo, to jest 14 cali.
Mila ma teraz jakies 90 cm. Fajnie sobie na nim jeździ, w przysłżym roku boczne kółka zdejmiemy i bedzie sie uczyła na dwóch.

yoy

Franek ma 14 cali z decathlonu.  Dla niego super. Jeździ juz na dwóch.  Na wyższym było mu ciężko.

Dodany tekst: 06 Paź 2014, 17:46:19

Aha, ma coś ok 100 cm wzrostu.

Norka

Laski, nie dam rady się przebić przez wątek. Miała któraś rowerek biegowy Wishbone 3w1?

OlaFasola

Norka, głowy nie dam, ale chyba go na strefie nie było.

talula

Co lepiej dla 4 latki, która wyrosła ze średniego biegowego puky ? duży biegowy czy taki z pedalami?
Ona chce z pedalami,  ale one ciężkie są (9-10kg), biegowy ok 5 kg. i raczej w tym roku bedzie jeździła na 4 kołach,  co średnio rozwija w porównaniu do biegowego (chyba). Jeśli duży biegowy to starczy na ok 1-1,5-2 lata. ...Spodziewam się,  że raczej przed 6 r.z. nie będzie jeździć na dwóch kołach,  ale mogę się mylić. ..No i cena duży biegowy ok.500 zł,  z pedalami. ...nie wiem dokładnie, ale chyba 750 zł.