Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fasolka1980

talula, dlaczego prze 6rz miałaby nie jezdzic na dwóch kołach??

Angie

talula jeśli wcześniej jeździła na biegowym to może CIę zaskoczyć. Lena na dwóch kołach jeździ od 4 roku życia właśnie
dlatego, że wcześniej miała rower biegowy, Ja bym już biegowego nie kupowała.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: fasolka1980 w 21 Sty 2015, 11:23:46
talula, dlaczego prze 6rz miałaby nie jezdzic na dwóch kołach??

tez nie rozumiem :D w zyciu bym nie uposledzila tak dziecka, zeby mu kupowac biegowy 4-6 roku zycia

mlody ma juz wielki czerwony rower, z bocznymi, palka do prowadzenia, koszykiem itd itp, porzadnej firmy rowerowej za 550 pln kupiony przez babcie i juz nie moze sie wiosny doczekac, a stary go uczy z palakiem, ale bez kolek bocznych juz zeszlej jesieni, kiedy mlody wygladal na nim, jak na traktorze :) czego akurat nie pochwalalam, bo na 2 kolach bedzie spieprzal szybciej niz na 4 lol i w wiecej rzeczy moze sie wpieprzyc, no ale trudno, kask ma
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mika

Talula kup z pedalami, Kalina juz od maja 2014 jezdzi na 2kolach, miala niespelna 4 lata, wczesniej 2 lata jezdzila na malym biegowym puky

Kasia

TALULA, tylko dwa kolka. Chcesz to moge ci pożyczyć rower po Michale, 14' z decathlonu. Bardzo fajny rower.

golinda

jasne, że 2 kółka. Nina po biegowym nauczyła się w jedno popołudnie
M. po prostu ją pchnął, a ona pojechała :)

talula

Zwierzaku to musialabys poznać Ale :-)
Do biegowego przekonywała się rok.....od tego czasu śmiga na nim i uwielbia go, ale J. zaczął jeździćod razu choć był za mały nawet na ten najmniejszy. Dzieci są różne,  A. "wszystkiego" się boi,  ogólnie ma kłopoty z równowaga,  koordynacją (pracujemy nad tym i widać efekty).

Ja skłaniam się do tego na pedalach,  ale waży 10 kg (biegowy 5 kg) i jeśli ma jeździć cały rok na 4 kołach. ..to średnio dla mnie, bo warto, żeby cwiczyla te koordynację. ....

talula

Chcemy kupić ok marca,  wiec chwilę jeszcze pomyślimy. ..dzięki wielkie za odp. i uwagi.
Kasiu dzięki,  ale boję się trochę pożyczyć. ..bo będzie trochę upadków. ..no i tez liczę,  że potem go J. przejmie.

Za tym z pedalami przemawiają tez finanse - tego dużego biegowego J. nie przejmie niemal na pewno...jest niższy niż A. w tym wieku i lepiej rozwinięty ruchowo, raczej dość szybko wskoczy na pedalowy o ile taki mały się znajdzie :-)

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: talula w 21 Sty 2015, 14:36:31Zwierzaku to musialabys poznać Ale :-)
Do biegowego przekonywała się rok.....
fran tez ;)

www.annawilk.pl

ishka82

talula, Dominika po biegowym pojeździła chwilę na normalnym z doczepionymi bocznymi kółkami, bo jednak był jeszcze dla niej trochę za duży i za ciężki, a latem, mając 4,5 roku nauczyła się już jeździć na dwóch kółkach :) wg mnie drugi biegowy jest niepotrzebny

talula

http://www.aktywnysmyk.pl/rowerki-puky-z6/365-rower-puky-z-6-czerwony.html

Jest jeden warunek - musi być czerwony :-) (chyba realne?)

Mnie się spodobał ten, ale nie jest zbyt tani, choć zwykle dziele na dwa,  wtedy mi lepiej:-)
Co polecacie z dwóch kółek? 
Ishka A. ma wiosnę będzie miała 4,5 r.

Kasia

ja decathlonowe rowerki polecam, te 14' to sporo strefowych maluchów miało :)
mbike też ma fajne rowerki ale u nich o stonowany model ciężko, oni lubia ozdabiać mocniej te rowerki.

salsa

dziewczyny, na pewno juz tu o tym było ale nie mam siły czytać całego wątku - powiedzcie mi jaki rowerek dla Aleksa na 2 ur ?
Babcia chce kupić ale mam powiedzieć jaki
taki bez pedałów ?? polecacie jakiś model? firmę? a moze 3 kołka ? co wolały Wasze dzieci ?

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zosia2007

biegowy, ja miałam z decathlonu
polecane na strefie są drewniane tuptupy i metalowe kritters. Mi wystarczył ten z decathlonu, do tej pory P używa choć jest już na niego za mały :D

didi_loczek

Cytat: zosia2007 w 05 Lut 2015, 09:35:00
biegowy, ja miałam z decathlonu
polecane na strefie są drewniane tuptupy i metalowe kritters. Mi wystarczył ten z decathlonu, do tej pory P używa choć jest już na niego za mały :D

I jeszcze Kettler:
http://www.aktywnysmyk.pl/rowerki-biegowe-kettler/23-rowerek-biegowy-kettler-speedy-10.html

zosia2007

o właśnie kettler a nie kriters :D

niewiemjaka

Cytat: salsa w 05 Lut 2015, 08:49:05powiedzcie mi jaki rowerek dla Aleksa na 2 ur
na pewno tego chcesz? weź Ty sie zastanów, nie dogonisz go już nigdy lol lol

wrobelek0403

Cytat: niewiemjaka w 05 Lut 2015, 10:01:21

lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

potwierdzam lol lol bedziesz stala u siebie pod domkiem straznika i jak stracisz mlodego z oczu to bedziesz sie tylko modlila, czy nie wywalil sie pod klatka, bo juz tego widziec nie bedziesz lol lol ja tak mam pod szlabanem, jak mlody jest juz pod klatka lol

www.annawilk.pl

errata

Ania też ma z decathlonu

iksa_nl

Cytat: zosia2007 w 05 Lut 2015, 09:35:00biegowy, ja miałam z decathlonu

my tez, na 2 lata i ten sam rower. w uzytkowaniu do dzis, doslownie ;)

na wiosne nowy z pedalami

rubin04

mym decatlonowy 3 kołowy mamy dla Mielny,
w tym roku chcemy kółka odkrecić by ruszyla na 2 kołach

salsa

może wreszcie dzieki temu zacznę biegać :D :D

dzięki dziewczyny - ten ketler fajny
obejrze jeszcze ten w decathlonie :)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

mika

Moje dzieci maja Puky :) salsa pomysl jeszcze nad hulajnoga, to tez dobry prezent na 2urodziny

zuzia

salsa, decathlonowy jest super.
i ja się wyłamię z tego uciekania. M. uciekający ale na rowerze dużo bardziej się pilnował. może to kwestia gróźb o zabraniu roweru :knuje: ;)