Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

jakie rowery mają wasze 6-latki? jaka firma?
planujemy 20"

Kasia

Michał ma 16' btwina z decatchlonu

golinda

Cytat: Kasia w 18 Mar 2015, 14:05:39Michał ma 16' btwina z decatchlonu

Nina też ma 16", puky
i już jest na nią za mały

Kasia

na Michała ta 16' jest taka akurat
za rok pewnie za mały bedzie

golinda

Kaśka, jakim cudem? ile on ma wzrostu?

Kasia

Nie wiem, podobno wysoki jest ale nie wiem ile ma.
W zeszłym toku ten jego rower był ok ale taki większy ok. Teraz jest idealny

W zeszłym tygodniu widziałam rówieśnica Michała, podobnego wzrostu, na tej decathlonowskie 14 (tej co połowa strefowych dzieciaków ma) i to był za mały rower ale dziewczynka jechała prawie normalnie.

Angie

golinda na pewno macie 16? Bo Lena też ma 16 i myślę, że dopiero w tym roku będzie robił się mały, a ona jest dość wysoka.
20 to już jest raczej duży rower.

Lena ma mbika.

golinda

Cytat: Angie w 18 Mar 2015, 16:09:42golinda na pewno macie 16?

tak, na 100%, puky 16"
ona u sąsiadów jeździła na 20" i był w sam raz, ta 16 jest za mała

Kasia

Golinda, a to możliwe. 16 jest niby do 6 roku a 20 od 5. Pewnie tez od ramy zależy. Ja Michała fo 20 nie przymierzalam wiec porównania nie mam. Na razie nie planuje zakupu, bo 16 jeszcze ten sezon pociągnie, chyba .......

niewiemjaka

nasz też ma 16, no ale pasowałby już 20, bo juz na takiem jezdzi u dziadkow i dostaje, a on wysoki nie jest

dragonfly

Cytat: golinda w 18 Mar 2015, 13:04:58
jakie rowery mają wasze 6-latki? jaka firma?
planujemy 20"
Ingrid ma (a raczej miala, bo nie chce jezdzic na rowerze, woli hulajnoge ;) wiec sprzedalismy niedawno) Isla bike, ale nie wiem czy sa dostepne w PL

Kasia

Ładny, biały, neutralny. Ninie sie podoba?

Angie

Nie wierzyłam, że taka 20 to już na moją Lenę będzie dobra, a jednak.
Byliśmy ostatnio w decathlonie i rzeczywiście taki rower jest ok.
A ta 16 nagle zrobiła się taka mała.

Czeka nas pewnie zakup. Tylko te 20 są cholernie drogie.
Najtańszy w decathlonie kosztuje 450 zł.

golinda

no mówiłam że 20" muszę Ninie kupić
kupiłam w decathlonie nowy z myślą o tym, że przecież Blanka na nim jeszcze pojeździ

Angie, spróbuj na allegro używany, można za połowę ceny kupić, a potem sprzedać :)

Angie

golinda musiałabym kupować z zaufanego źródła.
Zastanowię się czy kupić ten z decathlonu, czy jednak poszukać czegoś innego.

golinda

Cytat: Angie w 17 Kwi 2015, 09:53:26golinda musiałabym kupować z zaufanego źródła.

ja 16" puky kupiłam Ninie na allegro, jestem bardzo zadowolona, super stan, super cena, Nina wyrosła, a rowerek na pewno się przyda bliźniakom

Kasia

Ja tez Michalowi kupiłam używany na Allegro, w zeszłym roku, był ok.

Nad kolejnym tez sie z Allegro zastanowie. Mozna kupic w Warszawie i wziąć odbiór osobisty aby jeszcze obejrzeć rower. Nie wiem czy w takim dziecięcym, dobrze wyglądającym, jakieś poważne zniszczenia mozna ukryć.

My w tym roku raczej młodemu roweru nie wymienimy, Michał nie chce. Oglądał 20, sa na niego ok ale on woli swoją 16. Wyglada jeszcze na nim ok wiec nic na sile.

Angie

U nas właśnie ta 16 już jest na styk, siodełko wyciągnięte na maxa.
I Lena narzeka, że musi  szybko pedałować, żeby jechać równo z Miłoszem.

Kasia

No u nas tez na styk, siodełko wyciągnięte na maxa.
Ale to taki akceptowalny styk, nie moge powiedzieć ze rower jest za mały, na styk do bardzo dobre określenie.
Nie wiem, moze Michał jak zobaczy na wyścigach rowerkoeych (o ile beda i o ile pojedziemy) ze inni chłopcy maja większe koła i szybciej jada to i on zechce. Zobaczymy.

golinda

Cytat: Kasia w 17 Kwi 2015, 10:10:32nie moge powiedzieć ze rower jest za mały,

wg mnie ta 16" była już na N. za mała. wyglądała śmiesznie i szybko się męczyła na tych małych kółkach

ishka82

CytujNie wierzyłam, że taka 20 to już na moją Lenę będzie dobra, a jednak.
też byłam w szoku, a jednak jest ok :)

CytujCzeka nas pewnie zakup. Tylko te 20 są cholernie drogie.
Najtańszy w decathlonie kosztuje 450 zł.
my daliśmy u nas w rowerowym 550zł :sciana: i jeszcze chcemy dokupić błotniki ;) no trudno, to na kilka lat i nie wzięłam ani najtańszego ani najdroższego ;)

vobi

Wydaje mi się że 20'' w Decathlonie bardziej oplaca się kupic ten http://www.decathlon.pl/rower-dla-dzieci-20-mistigirl-300-ltd-id_8304259.html - róznica do tego pokazanego przez golinde ok. 100 zl, a ten ma juz biegi.