Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Norka

Cytat: zuzia w 07 Lut 2015, 11:45:44M. uciekający ale na rowerze dużo bardziej się pilnował.
To pocieszające :D
Kiedy się to uciekanie zaczyna? Na razie E. idzie grzecznie za rączkę - widać, że się boi ruchu ulicznego.

golinda

Cytat: Norka w 07 Lut 2015, 12:33:32Kiedy się to uciekanie zaczyna?

u dziewczynek pewnie rzadziej ;)

niewiemjaka

Norka jakoś chyba moje poza tymi badaniami. Pierworodny sie dużo ruszal oraz ruszal w nocy i jest bardzo ruchliwy, żywy, sprawny fizycznie (rower, plywanie, narty)
drugorodny ruszal sie okropnie i boleśnie i dawal do wiwatu a jest normalnie ruchliwy, ale spokojniejszy narazie od pierwszego , zobaczymy co będzie dalej, ale jak narazie to jego ruchy płodowe wg mnie nijak sie mają do życia

Norka

Cytat: niewiemjaka w 09 Lut 2015, 10:28:01Norka jakoś chyba moje poza tymi badaniami.
Akurat w tym temacie nie było badań tylko jest zbierana ankieta ;)

Badania za to były, że nie ma różnicy w ruchliwości między chłopcami i dziewczynkami, choć Golinda twierdzi inaczej :P

salsa

A jak myslicie - lepeiej ten do biegania bez pedałów czy trzykołowy ?

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

a długo taki dwulatek sobie na nim biega? potem przechodzi juz na normalny?

zosia2007

salsa ja juz pisałam, że mój 5 latek nie chce innego roweru tylko ten biegowy
i dalej na nim jeździ :D

golinda

Cytat: salsa w 09 Lut 2015, 23:10:07
a długo taki dwulatek sobie na nim biega? potem przechodzi juz na normalny?

moja Nina poprzedniej wiosny przeszła na normalny rowerek (czyli miała niecałe 4,5 roku), bo biegowy był już zwyczajnie za mały
trochę pojeździła na 4 kółkach, a potem od razu nauczyła się na 2 - właśnie dzięki długiemu treningowi na biegowym

golinda

Cytat: salsa w 09 Lut 2015, 23:08:03
A jak myslicie - lepeiej ten do biegania bez pedałów czy trzykołowy ?

zdecydowanie dwukołowy do biegania

salsa

golinda dzięki !!a biegowy jaki macie ?

Angie

salsa tylko biegowy. Wystarczy mu na 2 lata, a potem wsiądzie na dwa kółka.

golinda

Cytat: salsa w 10 Lut 2015, 09:25:17
golinda dzięki !!a biegowy jaki macie ?

my mieliśmy tup tupa
lekki, wygodny, porządnie zrobiony, dla mnie fajna stylistyka. minus: drewniany.(plus estetyczny) Nina zostawiała często na deszczu i pod koniec swojego życia wyglądał już średnio
ale sądzę, że dzińkom też kupimy tup tupy

Kasia

Patrzcie jaki dziwoląg

mobka

Kuba dalej na biegówce pomyska, ma już drugi. Szymon odziedziczy pewnie Kuby decathlonowy (czyli pierwszy). Muszę tylko Kubie nowy kask kupic. Choć nie wiem, czy wyłamana blokada skrętu w decathlonowym, to przy Szymonie nie za duże ryzyko wypadku ;)

zosia2007

mobka jaki masz drugi? Jakiś większy? Bo mój P się uparł, że on nie chce na lato roweru z pedałami tylko będzie jeżdził na biegowym :crazy:

talula

Salsa poczytaj na aktywnymsmyku dużo porad jest. ..

zdecydowanie biegowy. ..u nas puky (chyba najniższyna rynku a J. mały)M i L dla A...

trojkolowy raczej nie rozwija za bardzo. ..podobno lepiej hulajnoge kupić po biegowym. ...je przed może do biegowego zniechęcić. ...nie wiem. ...

U nas b kopiąca w brzuchu dziewczynka...kopala dalej po wyjściu z brzucha i nadal to lubi :-) uciekać zaczęła jak dobrze już chodziła. ..przed 2 r.z. ale późno zaczęła chodzić (16mies), potrzebowała trochę czasu na rozkręcenie się. ...ale ruchowo wolniej się rozwija od spokojniejsze w brzuchu brata. ....

talula

Zosia są puky XL i jeszcze inne duże biegowe. ..

errata

Cytat: Norka w 08 Lut 2015, 18:05:13A propos ruchliwości: http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/

u mnie było dokładnie na odwrót ;D Pierworodna była mocno aktywna w życiu płodowym, potrafiła mnie tak kopnąć, że się prościłam w pół sekundy, brzuch mi cały falował, podskakiwał, każdy to był w stanie zobaczyć. Po narodzinach była spokojna, ostrożna, taka też jest do tej pory, co prawda sporo się rusza, ale ostrożnie - jestem pewna o jej bezpieczeństwo.
Natomiast drugorodny w brzuchu był bardzo spojony, w zasadzie to się chyba tylko kołysał i delikatnie mnie muskał. Nigdy nie kopnął mnie mocno. Za to po urodzeniu już było widać, że będzie mocno ruchliwy. Dużo szybciej zdobywał umiejętności ruchowe od starszej siostry, wspina się, nie jest ostrożny, co wymyśli to robi. Spada, wywraca się, ale nadal przed do przodu  :crazy: Jego samego choć na chwilę boje się zostawić.

mobka

Zosia mam jakiś czeski, yedi, kurcze nie pamiętam, ale Kuba ma teraz ok. 105 cm i taki na styk mocno już jest. Ale my go kupiliśmy jak miał 3 lata, bo decathlonowy był już za mały. Jest śliczny i bardzo fajny. No ale...  Raczej już nawet nie na najbliższy sezon.

mobka

Nie ma któraś do sprzedania puky lr m?

konwalia

ja sprzedam bmx mexller 12 a kupię decathlon btwin 16 z bocznymi kółkami

zwierzatko_mojej_mamy

ja mam do sprzedania hulajnoge disneyowska:

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

No to mamy btwina 16, Daga z bocznymi kółkami śmiga aż miło, teraz czas na mnie na rower ;-)