Rowerek

Zaczęty przez Angie, 15 Kwi 2010, 23:40:31

vobi

Cytat: ishka82 w 17 Kwi 2015, 10:58:25my daliśmy u nas w rowerowym 550zł  i jeszcze chcemy dokupić błotniki

Ishka, a naprawdę potrzebne te błotniki? Jak dla mnie to niepotrzebne obciążenie roweru dziecka. Ale może się mylę ;)

niewiemjaka

U nas błotniki to must
Wiktor czesto jeździ i po mokrym i po deszcze i kałuże się trafiaja nawet jak jest slonce, na ścieżkach tak, ze nie da sie ominąć, bez błotników mialby cale plecy łącznie z włosami w błocie...

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: niewiemjaka w 29 Kwi 2015, 15:52:13tak, ze nie da sie ominąć
a chce omijac?? lol bo mlody to uprawia slalom odwrotny - obowiazkowo wjechac w kaluze i wszystkie blota ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

niewiemjaka

Wiktor chce zaliczać wszystkie kałuże czy to nogami czy rowerem i czasem mu pozwalam

ale jak ja odpowiednio zrobie zakaz to musi omijać, choć szczesliwy nie jest, wiadomo

ishka82

Cytat: vobi w 29 Kwi 2015, 15:38:01
Ishka, a naprawdę potrzebne te błotniki? Jak dla mnie to niepotrzebne obciążenie roweru dziecka. Ale może się mylę ;)
wg mnie tak, ona kocha wjeżdżać w kałuże ;) nawet jak w danej chwili nie pada, to czasem kałuże są, deszcz też złapać może, a raczej ciężkie te błotniki nie są ;)

Kasia

Ruszyły zapisy na wyścigi rowerkowe :)
CytujSzanowni Rodzice!

Jest nam niezwykle miło móc poinformować, że rusza 6 edycja wyścigów rowerkowych
Metlife Tour Kocham Rowerek 2015!

W tym roku odwiedzimy 12 miast w Polsce.

Zaczynamy się ścigać 16 maja w Opolu, finiszujemy 21 czerwca w Gdyni.

W podziękowaniu za dotychczasową aktywność zapraszamy Państwa jako pierwszych do
zapisów na zawody, jeszcze przed ogólnopolską kampanią promocyjnąJ

Gdzie i kiedy wystartujemy:

16.05.2015

Opole

17.05.2015

Wrocław

23.05.2015

Poznań

24.05.2015

Łódź

30.05.2015

Warszawa

31.05.2015

Kielce

6.06.2015

Zielona Góra

7.06.2015

Lublin

13.06.2015

Katowice

14.06.2015

Kraków

20.06.2015

Toruń

21.06.2015

Gdynia

Zasady uczestnictwa:

W wyścigu mogą uczestniczyć dzieci w wieku 3-10 lat.

Warunek uczestnictwa to sprawny rower, kask rowerowy i zgłoszenie dziecka przez
rodzica do wyścigu*

-pod nr tel. 690-242-716 (w godz. 9.00-15.00)

lub e-mail:

-zapisy@wyscigirowerkowe.pl

WAŻNA INFORMACJA!

Mail musi zawierać:

Imię i nazwisko dziecka

Rok urodzenia dziecka

numer kontaktowy opiekuna

W TEMACIE MAILA PROSIMY O WPISANIE TYLKO NAZWY MIASTA W KTÓRYM DZIECKO MA WZIĄĆ UDZIAŁ W ZAWODACH!
Maile z tytułem innym niż nazwa miasta automatycznie wpadają do folderu spam i nie są przez nas odczytywane a to oznacza, że dziecko NIE ZOSTANIE ZAPISANE do udziału w wyścigu!

Ilość miejsc ograniczona.  Udział w wyścigach jest bezpłatny.

*zapis dziecka oznacza automatyczną zgodę na bezpłatną publikację wizerunku
dziecka w mediach (internet, prasa, tv) w związku z promocją Tour Kocham
Rowerek.

Więcej na stronie www.wyscigirowerkowe.pl

kotabma

widze ze Kasia pierwsza zamiesnila info :)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

magdalinska

bylismy dzisiaj poogladac rowery. 16" na styk, pewnie pojezdziłby w tym roku i koniec, a 20" minimalnie za duzy, jechał, ale widze ze jest mu trudniej. babka doradzała nam 20, bo mowi, ze w 16" bedzie przy skretach zahaczał kolanami o kierownice  :mysli:
kurde szkoda mi kasy na rower, na którym pojezdzi 4 mce, a pozniej bedzie leazl 4 lata, az wsiadzie na niego Szym, z drugiej strony ta 20 jest troche na wyrost, zeby sie nie zraził  :mysli:
pojedziemy jeszcze raz pomierzyc na spokojnie, bo nie wiem co robic
ale w szoku jestem, ze 16 na styk, myslalam, ze bedzie idealny i na dłuzej

mika

magdalinska, ile Kuba ma wzrostu? dosięga na 16 stopami do ziemi? my mamy jakiś dziwny ten rower w rozmiarze 16 bo Kalina na najniżej położonym siodełku nie sięga stopami do ziemi, jeździ na nim super, wywaliła się kilka raz w tym raz porządnie i powiedziała że chce wrócić na 2-kołową 14 na której wygląda komicznie bo jest ewidentnie za mała. 

magdalinska

w 16 siega, w 20 nie, ale nie przypatrywałam sie za bardzo, bo to wszystko sie tak szybko toczyło, ja sie nie spodziewałam w ogole ze on wsiadzie na rower i pojedzie :D na 16 w tym sklepie smigał, a na 20 musiał włozyc duzo siły, zeby ruszyc
nie wiem ile ma wzrostu, rok temu miał metr, teraz troche podrosl, moze 105, 110 na pewno nie przekracza.
ale zdecydowalismy, ze kupimy jednak 16. na ten rok bedzie idealny, jak wyrosnie, to zostanie dla Szyma, nie zmarnuje sie i za rok kupimy 20. Z Kubą trzeba obchodzic sie jak z jajkiem, ja sie boje, ze ta 20 bedzie za duza, zrazi sie i tyle bedzie z jego jezdzenia. moze by sie udało nauczyc go w tym roku na 2 kółkach, na 16 da rade, na 20 nie ma szans, bo jest za duzy

mobka

Kuba jeździ na 14 z decathlonu i dziwnie nie wygląda. Ma 111cm. Na dzień dziecka 16 dostanie. I myślę, że w tym i przeszłym roku pojezdzi.

magdalinska

mobka, pooglałam filmiki, faktycznie nie jest zle :) raczej na pewno kupimy 16, dzieki :)

ishka82

Dominika ma 20", ale ona jest wysoka, na pewno ma już 120cm wzrostu :)

magdalinska

no własnie cofnełam sie, bo cos mi switało, ze kupiłas 20", a wiem, ze Dominika jest wysoka, Kuba to kurdupel ;)

Kasia

Cytat: mika w 02 Maj 2015, 19:07:32
magdalinska, ile Kuba ma wzrostu? dosięga na 16 stopami do ziemi? my mamy jakiś dziwny ten rower w rozmiarze 16 bo Kalina na najniżej położonym siodełku nie sięga stopami do ziemi, jeździ na nim super, wywaliła się kilka raz w tym raz porządnie i powiedziała że chce wrócić na 2-kołową 14 na której wygląda komicznie bo jest ewidentnie za mała. 
Michsl tez nie dotyka w 16 a w 20 dotyka. Inna rama

mobka

A o koryguje, Kuba ma 108.
I ja uważam, że lepiej kupić rower co  roku, niż kupić za duży i zniechęcić dziecko.
Magdalinska a Kuba na 2 kółkach jeździ, czy z bocznymi? Bo jak z bocznymi to bym na pewno o 20 nie myślała.

magdalinska

on w ogole nie jezdzi ;) ma taki malutki, kółka nie wiem, 10 cali? ale pedałował nim moze raz czy dwa, M. go musiał pchac, a on tylko sobie kierował. ale jak wsiadł na 16, babka kazała mu podjechac, to normalnie jechał, jakby miał jakies doswiadczenie w pedałowaniu :) na biegowym nigdy nie jezdził, wsiadł raz i koniec.
macie racje, biore 16, moze sie na niej nauczy na 2 kółkach w lecie, na 20 na pewno nie da rady

ishka82

magdalinska, Kuba sporo niższy niż Domi, do tego nie umie jeździć na 2 kółkach i za wiele się nie napedałował...brałabym zdecydowanie 16", żeby się nie zniechęcił większym i cięższym rowerem :) z resztą Tobie już rośnie kolejny użytkownik roweru ;)
Niuśka dałaby radę na 16", aż tak mały na nią nie był, ale ona śmiga nie jeździ, na 20" też sobie fajnie radziła, więc wolałam większy na dłużej i ona też :)

kotabma

magdalinska, dla Zosi 16 jest za duza i za ciezka ale uparla sie i koniec. nawet kazala boczne kolka odkrecic, wiec M ja prowadza a chwilami ona jedzie sama nie wiedzac o tym ;)
Problem w tym, ze sama ma problemy z ruszeniem i jak rower sie przechyla to trudno jej dotknac nogami ziemi.
Ale ze jest uparta to na wyscigi rowerkowe pojdzie z biegowka Marty i tyle. inaczej sie zabije

magdalinska

Kubus codziennie pyta, kiedy po rower pojedziemy. Zeby mu zapału wystarczyło na jezdzenie ;)

zuzia

chciałam kupić M rower 20", rozmiarowo ok. ale ma za małe rączki, żeby swobodnie do hamulca dosięgnąć.
rozejrzę się po innych modelach, ale pewnie poczekamy do przyszłego roku.

kotabma

Cytat: zuzia w 05 Maj 2015, 11:11:51ale ma za małe rączki, żeby swobodnie do hamulca dosięgnąć.
a hamulcow w pedalach nie ma?
dla mnie ten reczny na przednie kolo dla dzieci to troche niebezpieczny ;)

ishka82

Cytat: kotabma w 05 Maj 2015, 12:52:36a hamulcow w pedalach nie ma?
Domi ma w pedałach, ale go nie lubi i woli używać ręcznego ;) dlatego ucieszyłam się, że w jej rowerze są 2 ręczne, na przód i tył i wyegzekwowałam, by nie hamowała przednim :)

kotabma

Cytat: ishka82 w 05 Maj 2015, 12:54:37dlatego ucieszyłam się, że w jej rowerze są 2 ręczne, na przód i tył i wyegzekwowałam, by nie hamowała przednim
jak jest na tyl to ok, przedni ja wylacze z uzytku Z bo wiem jak fajnie przelatuje sie przez kierownice, wyprobowalam na sobie przy 30 km/h :D
cud ze nic mi sie nie stalo i nadal zyje

Kasia

Przedni można "wyłączyć".