Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

konwalia

Dorotka ja tam bym się punto nie bała, to fajne auto na pierwsze-szukaj ze zderzakami w kolorze, będzie ładniej :)

ja mam fiata z 98 i nie narzekam na niego, a mam go od 2003roku, w tym czasie z mniej typowych napraw wymieniłam (pompę wody-nie trzeba było, ale piszczała trochę, cewkę, alternator)
poza tym standard czyli, oleje, filtry, świece, klocki

Lwica

Cytat: konwalia w 09 Maj 2010, 17:27:55Dorotka ja tam bym się punto nie bała, to fajne auto na pierwsze-szukaj ze zderzakami w kolorze, będzie ładniej

hehe widze że myślimy podobnie  :friends:  :beer:
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

inkageo

Z tych trzech punciak najbardziej mi się podoba, mazda mniej bo ma wystający tył i gorzej parkować ;)
Imagine there is no hate

mobka

No wlasnie, jeszcze fiesta i ka moga sie znalezc w tej cenie. I mazda 121 bez dupy. Wszystkie 3 samochody to dokladnie to samo. Mazda i fiesta nawet wygladaja tak samo :D

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 17:36:35

No i ja bym patrzyla, zeby chociaz jedna poducha byla. Nasza fiesta z 96r miala dwie :D I sprzedalismy ja za 6200 bodajze..

inkageo

Ale Ka jest trzydrzwiowe, a priorytet to 4/5 drzwi dla Dorotki. Też jej Ka wczoraj znalazłam :)

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 17:39:17

Ja bym na wspomaganie kierownicy patrzyła :)
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 09 Maj 2010, 17:38:54
Ale Ka jest trzydrzwiowe, a priorytet to 4/5 drzwi dla Dorotki. Też jej Ka wczoraj znalazłam :)

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 16:39:17

Ja bym na wspomaganie kierownicy patrzyła :)

No tak, wspomaganie sie kobietom przydaje :D Fieste i mazde mozna w 4 furtkach znalezc :D

Lwica

Cytat: mobka w 09 Maj 2010, 18:34:49I mazda 121 bez dupy

No właśnie 121 oglądam są też bez dupy ale jakoś własnie mi sie bez dupy mniej akurat podobają.
Na razie mam dwa namiary na fajne Mazdy i 3 Punto zaczynamy się umawiać w wlnej chwili i oglądać. A póki co kumpel szuka i co rusz podsyła nowe linki   :crazy:
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

inkageo

Przyjaciółka sprzedawała mazdę 121, wystawiła ją w niedzielę po południu, a wieczorem się sprzedała. Facet przyjechał i kupił od ręki dla żony na walentynki :D
Imagine there is no hate

Lwica

Leje pomagającym  :beer: jeszcze oglądam golfy III ale znaleźć nie zjedzonego przez rdze w dobrym stanie w tej cenie to juz coś no i mało palącego ale szukać zawsze można a nóż widelec się uda.

konwalia

dorotka ja bym glfa odpuściła, bo idziesz od razu w starszy o 5 lat  srednio rocznik, a przy odsprzedaży za rok dwa, może mieć znaczenie dla kogoś czy to będzie 93-95 czy 99

Lwica

Cytat: konwalia w 09 Maj 2010, 19:01:18dorotka ja bym glfa odpuściła, bo idziesz od razu w starszy o 5 lat  srednio rocznik, a przy odsprzedaży za rok dwa, może mieć znaczenie dla kogoś czy to będzie 93-95 czy 99

Przy Golfie jest jeden plus taki że mąż i ten kolega co pomaga, mogą znależć na prawde po znajomosci dobry sprawdzony super egzemplarz, bo są pasjonatami Golfów prywatnie. Ale na razie zobaczymy co wyjdzie z ogladania Mazdy i Punto.

justynaaaa2

Dorotka1981 ja ci mogę oddać mojego mercedesa za darmo jeden minus taki, że jest zepsuty ;D i wkurza mnie już tak ten samochód, że bym go rozpieprzyła o pierwszą lepszą latarnie najchętniej :headbang:

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia ja mam japonca w ktorym siedzi sie wysoko ;)

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 18:13:22

a zderzaki w kolorze to czarne z czarnym jak dla mnie moga byc plastiki - jak Cie ktos otrze to na plastiku nie widac, a na lakierze od razu rysa z daleka ;D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

inkageo

Imagine there is no hate

Lwica

Cytat: justynaaaa2 w 09 Maj 2010, 19:09:37Dorotka1981 ja ci mogę oddać mojego mercedesa za darmo jeden minus taki, że jest zepsuty  i wkurza mnie już tak ten samochód, że bym go rozpieprzyła o pierwszą lepszą latarnie najchętniej

Dzięki u mnie za płotem stoją dwa mercedesy Teścia  :crazy: jeden stoi w ogóle nie używany przez tescia już żartowalam do niego że dam mu te 5 tysi i niech daje kluczyki i dowód .....ale jak woli żeby stał i się strarzał jego sprawa...nie to nie łaski bzyy

Dodany tekst: nie 09 maj 2010 14:20:20 GMT-1

Nie wiem czy moge tu wklejać to najwyżej na chwilke

inkageo

Obierak do warzyw  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 18:24:45

Punto fajny, mały przebieg :beer:
Imagine there is no hate

Lwica

mobka

Cytat: Dorotka1981 w 09 Maj 2010, 19:17:27http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13052284

Od handlarza, nie bralabym. I na pewno nie ma 98000 przebiegu :D Ale krecona nie jest na pewno, bo pewnie ma 5 miejscowy licznik i juz ie raz sie  przekrecil :D

Cytat: Dorotka1981 w 09 Maj 2010, 19:17:27http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12977690

Nie ma podanego przebiegu.

IMO z tych 3 punto najlepsze.

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 17:57:09

Ale to pierwsze rozowe. TO czerwone bez poduchy.

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 18:58:32

O, ale chyba oba punta nie maja wspomagania - dopytalabym wlascicieli.

Lwica

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C13052284 Co do tego autka to ten kumpel co mi pomaga szukać...jedzie teraz w tamte okolice do babci i powiedział że podjedzie mi go sprawdzić.

mobka

Ja bym odpuscila, szczegolnie, ze to 91 rok jest. Ale jak chcecie ;D

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 19:07:18

A na micry patrzylas? Hondy Starlet? Lub Suzuki Swifty?

Lwica

Cytat: mobka w 09 Maj 2010, 20:06:24A na micry patrzylas? Hondy Starlet? Lub Suzuki Swifty?

Suzuki mi jakieś pokazywał. Ja na razie patrze tylko na te auta co on mi pokazuje bo wiem że się zna. Więc już sama nic nie wynajduje póki co

zwierzatko_mojej_mamy

punto z 93 roku?? to tylko patrzec jak zacznie sie psuc co tydzien ;)  sto razy wolalabym mazde rok starsza ;) ja juz nie ufam fiatom ;) tzn tak - fiaty nowki moze i sa super, ale dla fiata prawie 20 letniego to juz jest jak dla czlowieka 130 lat wg mnie ;)

www.annawilk.pl

inkageo

Ja bym szukała młodszego. Zapytam z którego rocznika była mazda przyjaciółki, ale im była starsza tym więcej jej paliła, przed sprzedażą to już było kilkanaście litrów.

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 19:18:04

To punto z 95 najlepiej rokuje ;) Każdy rok eksploatacji to duża różnica.
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

ja bym szukala jak najmlodszego oczywiscie olewajac kwestie kolorystyki zderzakow ;) w koncu nie mamy 30 000 na auto ;)

www.annawilk.pl