Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Cytat: konwalia w 10 Kwi 2010, 17:30:02
ale po kazdej stłuczce gdzie wywala poducha nalezy wymienic pasy i napinacz, to takie wzgledy bezpieczeństwa

a te 150 zł to już z wymianą?, nic tam nie trzeba zszywać?
150 zł to bez wymiany. Zszywać nie, zaślepka normalnie jest założona, nie widać, że coś było wywalone.
A co do słupków to ich nie ma, to auto ma zdejmowane pałąki dachu (można je zostawić w garażu), albo jeździć z otwartym dachem i założonymi pałąkami. Ale szybka z tyłu jest mała..
Imagine there is no hate

ishka82

inkageo, śliczne to autko, ale ja bym nie wzięła auta powypadkowego, które było całe lakierowane...nie wiesz tak na prawdę jak mocno oberwało, to dziwne, że trzeba było lakierować całe :hmm: No i jeśli jest bardzo zniszczony w środku, to chyba akurat Tobie to będzie bardzo przeszkadzać ;) ...może warto poszukać bardziej zadbanego auta ;)

konwalia

inka ja uważam, że auto kupuję się tak w środku jego pułapu cenowego, jak za tanie, to haczyk jest

i pytanie:czy takie cabrio-coupe będzie praktyczne?

zwierzatko_mojej_mamy

ja bym nie brala - za duzo do zrobienia, ale glowny powod to taki, ze gowno widzisz - ja mam ten sam problem i trabie o tym na prawo i lewo i nikt mi nie wierzy, ze jak nie siedze na czyms w rodzaju wysokiego krzesla to sie czuje slepa.. jak kupowalam auto po fiacie uno to siadalam we wielu i tylko honda jak wsiadlam to od razu wiedzialam, ze to to - siedze jak krolowa, widze maske, droge i boki i moge jechac, szurajac dupa po asfalcie z polowa lba nad kierownica ledwo to niestety nie moge ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

konwalia

dlatego ja kocham explo, bo widze wszystko z góry, ale  w palio tez się siedzi wysoko, ja nienawidze samochodów, w których się nisko siedzi wrrrr
nawet nie chodzi tu o widok maski, bo to się wyczuje

mignon

inka, jakąś czarną przeszłość ma ten samochód ;)

zwierzatko_mojej_mamy

konwalia maske tak, wyczuwa sie jak i tyl po jakims czasie jezdzenia, ale mimo wszystko wole jak znika, a nie ciagnie sie przede mna jak jakas sciana ;)

www.annawilk.pl

konwalia

a i czuję się żle w samochodach 3-drzwiowych, bo mam wrażenie, że mam ich tył na plecach, a jak ktoś we mnie wjedzie to będzie tak blisko....;)

inkageo

Jak siedziałam w c2 to czułam się lepiej, ale jak oglądam teraz zdjęcia to stwierdzam, że jestem szurnięta, że tego pluriela nie biorę ;D
Imagine there is no hate

konwalia

inka mi się c2 bardziej podoba, bo ma taki spoortowy zadzior, a to jest maly lans
a auto ma jechać przede wszystkim

inkageo

Cytat: konwalia w 10 Kwi 2010, 20:08:32
inka mi się c2 bardziej podoba, bo ma taki spoortowy zadzior, a to jest maly lans
a auto ma jechać przede wszystkim
:beer:

Dodany tekst: 10 Kwi 2010, 20:55:32

Mały lans w sportowym zadziorze to mój cel :D
Imagine there is no hate

Lwica

no to teraz ja za pozwoleniem Inki przejmuje schedę i szukam autka dla siebie.

Mam 5 tyś na autko, dwie najważniejsze rzeczy dla mnie to takie,które mało pali i  ma 4/5 drzwi. Zaraz powklejam linki od kumpla, który się dobrze zna na autach.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

inkageo

Przypomniałam sobie, że na punciaku robiłam kurs i zdawałam egzamin w 99 roku, całkiem zwrotny był ;)
Imagine there is no hate

rilla

punciaki sa fajne, my mamy punto II i na razie super sie nim jezdzi

Lwica

No to zaczynamy:
1. Mazda 121

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 10:31:14

2. Fiat Punto

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 11:32:58

3. Peugeot 106
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

mobka

Dorotka1981 ja bym sie jeszcze powaznie nad Matizem zastanowila. A chyba 106 odpuscila.

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 09 Maj 2010, 12:33:20
z tych to bym brala mazdunie od razu ;)

Ale ceny czesci do mazdy moga byc drozsze niz do fiata/matiza, a Dorotka cos wspominala o ekonomicznosci ;)

zwierzatko_mojej_mamy

mobka prawda to byc moze przy zamianie na oryginaly, ale ze szrota albo zamienniki juz nie takie drogie powinny byc - poza tym jak ja sprzedawalam uno z 93 roku, to co z tego, ze czesci tansze jak w cholere ich trzeba bylo co chwile wymieniac, bo sie sypal potwornie w 3 ostatnich latach swojego zycia przy mnie, a teraz z honda z 99 roku od 2 lat NIC nie musialam naprawiac - oplaty jedynie zwyklo-uzytkowe dotyczace kazdego auta ;)

www.annawilk.pl

bozena.dp

my też mamy japońca - toyote - i jestem z tej marki bardzo zadowolona  ;)
fakt, że do japońców części droższe, ale w nich się rzadko coś psuje...
my jezdzimy naszą corolla już 2 lata (auto z 2003 roku) i jedyne co zrobiliśmy to wymiana oleju i teraz ostatnio wymiana klocków i tarcz hamulcowych, ale to normalne przy eksploatacji auta, że takie rzeczy czasem trzeba wymienić ;D

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 13:13:52

chociaz VW to też dobra marka ;)

Lwica

Zwierzu no ja juz jade oglądać trzy mazdunie! Bo mi się podobają!

Mobka Matiz odpada kolega nie poleca a w sprawie aut to mu ufam bardzoo i się słucham koleś zna się fachowo na rzeczy. Co do Peugeota ogolnie w ogóle mi sie ten nie podoba jest okropny ale za to po Mazdzie u kumpla na 2 miejscu z polecanych.

Bozenka
Corolli za 5 tys za bardzo w dobrym stanie nie znajde tak samo Polo (moje ukochane- Polo na pewno będzie natępne to wiem  :dance:)

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 13:20:14

Cytat: mobka w 09 Maj 2010, 13:37:22Ale ceny czesci do mazdy moga byc drozsze niz do fiata/matiza, a Dorotka cos wspominala o ekonomicznosci

No to kurat M. ma obcykane co ile kosztuje do jakiego auta takze już to brał przede wszystkim pod uwage.

bozena.dp

Dorotka1981 ja wiem, że corolli za taką kwote nie kupisz ;)
chodziło mi tylko o to, że japońce niezawodne są ;) i rzadko się w nich cos psuje ;)

a w mazdzie mąż był zakochany jeszcze przed ślubem, w takiej sportowej, ale w końcu jej nie kupił ;D

marlen_ka

ja tez daewoo nie polecam, jezdziłam przez rok, ale juz niegdy wiecej.....
z tych, co pokazałas, to na pewno mazda

konwalia

ja z tych wzięłabym punto
na pewno nie matiza i na pewno nie 106

ew mazdę, ale ja nie lubię japońców, bo za nisko się siedzi

w tej kwocie znajdziesz tez np corsę, fiestę, forda ka

Lwica

Cytat: konwalia w 09 Maj 2010, 16:48:42w tej kwocie znajdziesz tez np corsę, fiestę, forda ka

Dwa ostatnie odpadają a co do Corsy to cieżko znależć tą z tym silnikiem co mało pali (sąsiad ma to mu żre 11) i 4/5 drzwi a tego nie odpuszcze.

No mamy już kilka namiaów z okolic Wrocławia i Legnicy i będziemy się umawiać na oglądanie zobaczymy co z tego wyjdzie.