Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

abkasia

Cytat: inkageo w 10 Mar 2010, 11:20:35
Przestaniesz jak trzeciego dnia napiszę, że już je rozwaliłam ;) :D

Dodany tekst: 10 Mar 2010, 11:21:27

A zanim do Ciebie sama się wypuszczę przez Wrocław, to Huguś już pewnie do komunii będzie się szykował  :rotfl:
eee tam, glupoty powiadasz! ;)

inkageo

Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: inkageo w 10 Mar 2010, 11:58:01
Buuuu znowu nie ma żadnej c2 w okolicy, ale jest taka Micra  :hmm::
http://moto.allegro.pl/item952606764_nissan_micra_2003_benzyna_super_wyposazenie.html

Nie nie wiem o silnikach i reszcie, w pierwszej kolejnosci samochod musi mi sie podobac. Podoba Ci sie micra?

Tak patrze na te male samochody i moim zdaniem prawie nie ma malych samochodow, ktore mi sie podobaja. Z wyjatkiem mini, ale mini jest strasznie drogi.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rilla

inkageo geunt to jezdzic... ja wole po miescie jezdzic niz na trasie to fakt

hehe dzisiaj nawet prowadzilam auto, z wielkim brzucholem:D
kiedys bym sie bała, a teraz jest to po prostu normalka

inkageo

Cytat: mayagaramond w 10 Mar 2010, 13:02:48
Nie nie wiem o silnikach i reszcie, w pierwszej kolejnosci samochod musi mi sie podobac. Podoba Ci sie micra?

Tak patrze na te male samochody i moim zdaniem prawie nie ma malych samochodow, ktore mi sie podobaja. Z wyjatkiem mini, ale mini jest strasznie drogi.
W sumie mi się podoba, ale mniej niż C2, mimo, że ma więcej bajerów ;)
Imagine there is no hate

justynaaaa2

Cytat: inkageo w 10 Mar 2010, 11:58:01
Buuuu znowu nie ma żadnej c2 w okolicy, ale jest taka Micra  :hmm::
http://moto.allegro.pl/item952606764_nissan_micra_2003_benzyna_super_wyposazenie.html

fajna oferta i wypaśna wersja :) choć fakt dla kogos komu micra się nie podoba to i tak oferta fajna nie będzie ;)
inka warto pojechać gdzieś i chociaż wsiąść do micry i c2, bo może się okazać że np. micra zupełnie nie dla ciebie a c2 super, albo na odwrót :)

inkageo

W sobotę mam nadzieję się przymierzyć :)
Imagine there is no hate

abkasia

inka, ja sobie pomyslalam, ze moze jednak ty kup auto 5 drzwiowe, wygodne, bo jak nas takim malym na zlot zawieziesz? :D
bedzie nam niewygodnie... ;D

inkageo

Abkasiu i tak nie sądzę żeby ktokolwiek chciał ze mną jechać  :rotfl:

Nadal czekam na super ofertę czarnego C2. Dzisiaj pojawił się fajny, ale zielony i ma podejrzanie niską cenę..
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11891394&clipboard=add
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 12 Mar 2010, 20:07:38

Nadal czekam na super ofertę czarnego C2. Dzisiaj pojawił się fajny, ale zielony i ma podejrzanie niską cenę..

Fajny jest ten zielony :D Cena rzeczywiscie podejrzana. Ale chyba pojechalabym obejrzec :D

abkasia

Cytat: inkageo w 12 Mar 2010, 20:07:38

no przeciez napisalam, ze ja :D
do czerwca sie podszkolisz :D

szelma

inka, jechałam dzisiaj C2, bo musieliśmy naszego zostawić u mechanika na wymianę klocków. W tę stronę jechałam jako pasażer, ale w drugą poprowadzę, to dam jeszcze znać, jak z tej strony to wygląda :). Ale tak - wersja podstawowa (bez klimy i bajerów), silnik 1,4 diesel. No fajny jest :). Komfortu to tam się nie zazna zbytniego, bo jednak bliżej mu do mojego ś.p. cieniasa niż C5, ale jeździ się fajnie. Mały, ale dobrze się trzyma drogi. Przy 130 km/h nie hałasował ani nie rzucało nim czy coś takiego. Kopa ma całkiem fajnego :). Do jeżdżenia po mieście super :). Nawet D. się zdziwił, a on jest mocno anty w stosunku do małych samochodów. 1000 km stąd do PL wolę jechać naszym, ale gdybym mieszkała w mieście, to C2 jest super :).

inkageo

Cytat: szelma w 13 Mar 2010, 12:04:07
inka, jechałam dzisiaj C2, bo musieliśmy naszego zostawić u mechanika na wymianę klocków. W tę stronę jechałam jako pasażer, ale w drugą poprowadzę, to dam jeszcze znać, jak z tej strony to wygląda :). Ale tak - wersja podstawowa (bez klimy i bajerów), silnik 1,4 diesel. No fajny jest :). Komfortu to tam się nie zazna zbytniego, bo jednak bliżej mu do mojego ś.p. cieniasa niż C5, ale jeździ się fajnie. Mały, ale dobrze się trzyma drogi. Przy 130 km/h nie hałasował ani nie rzucało nim czy coś takiego. Kopa ma całkiem fajnego :). Do jeżdżenia po mieście super :). Nawet D. się zdziwił, a on jest mocno anty w stosunku do małych samochodów. 1000 km stąd do PL wolę jechać naszym, ale gdybym mieszkała w mieście, to C2 jest super :).
Dzięki :D :beer: Jestem coraz bardziej podniecona :D

Dodany tekst: 13 Mar 2010, 12:44:51

I ciekawa jak ze zwrotnością tego żuczka :D
Imagine there is no hate

szelma

No wiec jechalam z powrotem po naszego :). I tak: jezdzi sie super! Zwrotny jest dziabag jak ho ho :). Kreci sie nim leciutko i reaguje natychmiast. Ma fajnie wyprofilowana kierownice - lepiej niz w moim :D. Takie sa fajne wciecia i dobrze sie ja trzyma. Biegi wrzucaja sie bardzo latwo (a po pol roku jezdzenia automatem instytucja zmieniania biegow to w ogole kosmos lol. Ale pewnych rzeczy sie nie zapomina ;)). Spokojnie pocielam autostrada 130 i praktycznie zadnej roznicy w prowadzeniu nie bylo (a autostrada dziurawa po zimie jak ho ho). Wskazniki sa wyrazne - fajny jest ten duzy szybkosciomierz. Taki obrotomierz na pasku tez jest dobrym rozwiazaniem. Jedyne co, to sprzeglo bylo dosc wysoko i ciezko sie je dociskalo (ale w BXie z kolei bylo strasznie miekkie, wiec to pewnie po prostu ta roznica tak mi sie odczula). I hamulce ma ostre :D. Trzeba delikatnie sie z nimi obchodzic.

Wiec tak :). Naprawde fajne autko :).

inkageo

Szelma dzięki :D  :beer: :beer: :beer: :beer: Fajnie mieć opinię z pierwszej ręki :D
Imagine there is no hate

szelma

Czulam sie dzisiaj troche jak Clarkson :D. Zrobilam dedykowany test C2 dla inki :D.

inkageo

Hahaha :D A jaki kolor miał? Ja się uparłam na czarny i czekam, aż się pojawi :)
Imagine there is no hate

szelma

Bialy :). No i nie wiem do konca, jak wyglada sprawa z miejscem w srodku, bo to bylo ciezarowe C2 bez tylnej kanapy. Ale D. sie zmiescil, a on duzy i daleko odsuwa fotel, a jakos dal rade :).

inkageo

Aha, tam z tyłu powinny być dwa niezależne fotele, trochę mniejsze niż z przodu :)
Imagine there is no hate

justynaaaa2

inkageo ale ten zielony jest fajny :) kobiecy ;)
ja lubię kolorowe auta :)
obejrzyj go chociaż

inkageo

Justa on jest dosyć daleko.. 140 km w jedną stronę i jak byśmy tyle przejechali i nie byłoby się do czego przyczepić to powinnam go kupić, a ja chciałabym czaaaarny :D
Czarny spełniający kryteria jest, ale pod Tarnowem - 270 km w jedną stronę.. Jeszcze kolejny tydzień przeglądania ogłoszeń wytrzymam :)
Imagine there is no hate

sonja

inkageo moim zdaniem czarny mały samochód wygląda śmiesznie :D żyj kolorowo!

inkageo

Cytat: sonja w 15 Mar 2010, 18:48:28
inkageo moim zdaniem czarny mały samochód wygląda śmiesznie :D żyj kolorowo!
:ciagnie: :D :D :D
A małej czarnej nie lubisz? :D :D

Dodany tekst: 15 Mar 2010, 18:51:34

Czerwony też byłby fajny, ale mało ich..
Imagine there is no hate

sonja

Luebię :D

Nie wiem, ale jakoś strasznie mnie bawią małe czarne samochody typu 206, c3 itd itp :D już o seicento czy pandzie nie wspominając ;D tak jakby aspirowały do bycia limuzyną, którą nigdy nie będą lol

Czerwony byłby git :) choć ja właśnie zielone, niebieskie albo kremowe najbardziej lubię :)

inkageo

Pięęęękny jest :D Ten chyba na mnie czeka pod Tarnowem :D
Ka kupiliśmy głównie dlatego, że podobał mi się jego fioletowy kolor ;)
Imagine there is no hate