Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

konwalia

mobka bzdyra jak się ma swoje dbane od lat, ale jak kupujesz 15 latka, którym nie widamomo kto jeżdził i jak dbał, to nie będzie palił 6l

a Dorotka jaki jest w mojej okolicy?? i musze się zebrac odpisać ci nie w tym temacie, tylko myslę, bo mam niestety dwie opcje po focie

Lwica

Cytat: konwalia w 10 Maj 2010, 09:38:01Dorotka ja nie wierzę w to spalanie w golfie, na kazde 50-60tys prezebiegu lub 5 lat dorzuć tak 0,5l/100 za każdym razem-niestety im wszystko się bardziej zuzywa, tym spalanie  rośnie

Cytat: mayagaramond w 10 Maj 2010, 09:34:00
lol lol
Mielismy Golfa III, ale na benzyne, wiec zuzycia nie ma co porownywac, ale 6 l na miescie to troche malo, mysle, ze pali kolo 8.

No co do tego to ja nawet nie mam wątpliwości kumpel ma już 4 Golfa....on sięl ubuje w tej marce tak samo jak i mój mąż, znają te autko od podszewki wzdłuż i wszerz, jeżdzą na zloty tych aut itd. Poza tym jak pisałam ten M. zna to auto bo sam je robił i wymieniał rózne części. Więc stan techniczny znam bardzo dobrze.  

Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

konwalia

co do obejrzenia to pisz na priv lub tel

mayagaramond

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 10:17:04
Garbus mi się podoba ze względu na ciekawą sylwetkę, reszta VW jest zupełnie inna ;)

grabus jest kultowy (juz ich nie produkuja), ale moim zdaniem VW ma, z paroma wpadkami, b. dobry design. I III jest wlasnie jednym z przykladow:

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

Cytat: Dorotka1981 w 09 Maj 2010, 11:29:46
No to zaczynamy:
1. Mazda 121

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 08:31:14

2. Fiat Punto

Dodany tekst: 09 Maj 2010, 09:32:58

3. Peugeot 106

MAGDALENĘ BIERZ :) będzie koleżanka z moja :)

Dodany tekst: 10 Maj 2010, 10:58:34

Cytat: mayagaramond w 10 Maj 2010, 10:52:16
grabus jest kultowy (juz ich nie produkuja), ale moim zdaniem VW ma, z paroma wpadkami, b. dobry design. I III jest wlasnie jednym z przykladow:

produkują garbusy - nowe z nowym środkiem, tylko na zewnątrz stara lekko podrasowana linia ;D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Lwica

Cytat: konwalia w 10 Maj 2010, 11:23:43co do obejrzenia to pisz na priv lub tel

Jak tylko da mi znać kumpel co z tym golfem to wtedy odezwe sie w sprawie tej Micry z Poznania.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

salsa

Cytat: Dorotka1981 w 09 Maj 2010, 17:42:50
No właśnie 121 oglądam są też bez dupy ale jakoś własnie mi sie bez dupy mniej akurat podobają.
Na razie mam dwa namiary na fajne Mazdy i 3 Punto zaczynamy się umawiać w wlnej chwili i oglądać. A póki co kumpel szuka i co rusz podsyła nowe linki   :crazy:

ja mam 323 Cj wersje sportową ale Hatchback
bardzo fajnie sie tym bryka :)

inkageo

Cytat: salsa w 10 Maj 2010, 11:57:40produkują garbusy - nowe z nowym środkiem, tylko na zewnątrz stara lekko podrasowana linia Grin
Nazywają się teraz new beetle:
http://www.volkswagen.pl/modele/newbeetle/
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: ze_nitka w 09 Maj 2010, 22:11:21
Tylko pytanie czy do mazdy 121 na szrocie bedą jakiekolwiek części... pierwszy raz widze ten model na oczy ;)
jest świetny szrot w łodzi, mama wszytsko :) przynajmnije do mojej

Dodany tekst: pon 10 maj 2010 10:05:08 GMT-1

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 11:01:19

dla mnie to zawsze bedzie garbusek :) ten granatowy boski

mayagaramond

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 11:01:19

ale ja mowie o nowym garbusie - nie produkuja go teraz, raczej przestana produkowac w sierpniu.  

W 2011 roku maja wypuscic nowa edycje. Design bedzie podobny, ale inna technologia.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

justynaaaa2

Cytat: mignon w 10 Maj 2010, 09:42:59
Justynaa, to może te stare micry były lepsze ;) moja koleżanka ma teraz jakąś nowszą wersję i niestety psuje jej się na potęgę :( władowała już kilka tysięcy, a fachowcy dalej nie wiedzą co jest; może trafiła na jakiś fatalny model ;D
no tak tak te stare :) te nowe podobno zupełnie im się nie udały ;)

Lwica

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 10 Maj 2010, 11:38:46
Koleś zszedł 500 zł z ceny golfa.

A jaka byla cena poczatkowa? ;D

Lwica

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 10 Maj 2010, 11:42:26
6000

a nic tam nie rdzewieje w tym samochodzie? W naszym starym silnik byl dobry, ale niestety tu i owdzie rdza. Rura wydechowa trzymala sie na slowo honoru, nawet nie bylo juz jak jej przyspawac ;)

inkageo

Imagine there is no hate

Lwica

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 12:47:44A te 3 drzwi?

No dlatego się jeszcze ciągle waham. Umówimy się z nim na oglądanie auta i wtedy zadecyduje o ile jeszcze będzie bo może ktoś juz go kupić. A na złosć mąż dziś jedzie do Łodzi na nocke i nie wiadomo ile tam zostanie. Ehhh!

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 10 Maj 2010, 11:50:12
No dlatego się jeszcze ciągle waham. Umówimy się z nim na oglądanie auta i wtedy zadecyduje o ile jeszcze będzie bo może ktoś juz go kupić. A na złosć mąż dziś jedzie do Łodzi na nocke i nie wiadomo ile tam zostanie. Ehhh!

ale bedziesz nim jezdzis sama z wiktoria? Fotelik mozna chyba tez z przodu wstawic.

Lwica

Cytat: mayagaramond w 10 Maj 2010, 12:51:45ale bedziesz nim jezdzis sama z wiktoria? Fotelik mozna chyba tez z przodu wstawic.

No bede odwoziła i odbierała najczesciej ja Wiki bo to jest po drodze do mojej pracy. I ja krócej pracuje od męża.
można z przodu jeśli nie ma poduszki powietrznej.

mayagaramond

Cytat: Dorotka1981 w 10 Maj 2010, 12:53:46można z przodu jeśli nie ma poduszki powietrznej.

w III jest, ale moze da sie wylaczyc? W nowym mozna.

Lwica

Czyli musimy jak najszybciej podjechać do Strzelina obejrzeć autko. I ja muszę podjąć decyzję.

mayagaramond

Dorotka1981 - jestem za. Zupelnie nie rozumiem, jak komus moze sie nie podobac Golf III ;D :P

inkageo

Cytat: mayagaramond w 10 Maj 2010, 12:06:57
Dorotka1981 - jestem za. Zupelnie nie rozumiem, jak komus moze sie nie podobac Golf III ;D :P
Nie będę się rozwodzić na ten temat :D Najważniejsze, żeby Dorotce się podobał i żeby się super prowadził :D :beer:
Imagine there is no hate

Lwica

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 13:08:56Nie będę się rozwodzić na ten temat  Najważniejsze, żeby Dorotce się podobał i żeby się super prowadził

Ogólnie golfy lubię, może zaraziłam się od meża i kumpla pasją do nich. Ten akurat fajna wersja. Plus że diesel a chciałam diesla (mimo że wszyscy mówili ze benzyne powinnam na początke brać), jednen minus taki że ma 3 drzwi (chociaż może da się to jakos przeboleć).

inkageo

Cytat: Dorotka1981 w 10 Maj 2010, 12:13:42
Ogólnie golfy lubię, może zaraziłam się od meża i kumpla pasją do nich. Ten akurat fajna wersja. Plus że diesel a chciałam diesla (mimo że wszyscy mówili ze benzyne powinnam na początke brać), jednen minus taki że ma 3 drzwi (chociaż może da się to jakos przeboleć).
Ale jak będziesz miała wątpliwości to odpuść, wsłuchaj się w głos serca  :rotfl: Diesel fajny i nie gaśnie ;)
Imagine there is no hate