Małe auto dla początkującego kierowcy ;)

Zaczęty przez inkageo, 05 Mar 2010, 10:23:46

marlen_ka

inkageo

Cytat: marlen_ka w 10 Maj 2010, 17:45:05
a mi sie własnie wydaje, ze to nie jest duzy przebieg. tak na dobra sprawe, to dieslem mozna spokojnie zrobic jakies pol miliona kilometrów, a 200 000 na dobra sprawe mozna przejechac w ciagu kilku lat
Marlenka auto to nie tylko silnik, przy eksploatacji zużywa się wszystko.. Karoseria, zawieszenie, wnętrze auta..
Imagine there is no hate

Lwica

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 18:45:22A Opel Corsa? Są jakieś fajne w tej cenie?
Cięzko znależć.... i to z tym silnikiem co nie żre jak smok. Ale też oglądałam.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

marlen_ka

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 17:46:52
Marlenka auto to nie tylko silnik, przy eksploatacji zużywa się wszystko.. Karoseria, zawieszenie, wnętrze auta..

no tak, ale majac do dyspozycji 5 tysiecy, lepiej sie skupic na silniku niz na wnętrzu. Ja mysle, ze naprawde lepiej kupic samochód starszy, ale z pewnego zródla, niz 3-4 lata młodszy, ale nie wiadomo skąd.

inkageo

Ale tu jest 6 lat! I historia auta pewna tylko przez ostatnie 2 lata, a wcześniejszych 15 lat to chyba też niewiadoma..
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 17:43:15
Salsa a co proponujesz w dostępnym budżecie, czyli do 5000 zł? :)

hmm, za bardzo nie znam sie na małych autach
ale pewnie bym kupiła jakiegoś Japończyka

może Yariskę ??
w sumie to ja tylko japońce :D

ale ostanio jeździłam fordem focusem teściowej i też by sie nadał
tyle ze mało zrywny na skrzyżowaniu

Dodany tekst: 10 Maj 2010, 17:56:46

Cytat: marlen_ka w 10 Maj 2010, 17:45:49
salsa zapomniałas mi polac  :crying: :crying: :crying: :crying:
MATKO I CÓRKO
juz
i od razu zrobiłam ładną liczbę :)

:D
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Lwica

Oglądamy Punto 1.1, Lancia Ypsilon, Mazda 121 ale od 96 roku, Ta Micra czerwona ciągle na tapecie póki co...golf coraz dalej w niepamiec u mnie odchodzi mimo ze mi sie podoba.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

marlen_ka

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 17:50:55
Ale tu jest 6 lat! I historia auta pewna tylko przez ostatnie 2 lata, a wcześniejszych 15 lat to chyba też niewiadoma..
to sa niby tylko dwa lata, ale przez ten czas oni na pewno wymienili sporo czesci (wahacze, rozrząd etc) i Dorotka wie, ze na razie nie bedzie sie musiała za to zabierac. A kupujac auto nie wiadomo od kogo, po zakupie w ciagu kilku miesiecy okazuje sie, ze trzeba zaczac po kolei wymieniac prawie wszystko. a poza tym to jest jednak różnica VW|nissan, dla mnie te 6 lat w tym przypadku to niewiele (chociaz moze ja jestem uprzedzona, bo sama mam VW

inkageo

Imagine there is no hate

Lwica

Cytat: salsa w 10 Maj 2010, 18:55:40może Yariskę ??

Oj kochana chętnie ale za tę kasę ni dy trydy.

inkageo

Cytat: marlen_ka w 10 Maj 2010, 17:59:15
to sa niby tylko dwa lata, ale przez ten czas oni na pewno wymienili sporo czesci (wahacze, rozrząd etc) i Dorotka wie, ze na razie nie bedzie sie musiała za to zabierac. A kupujac auto nie wiadomo od kogo, po zakupie w ciagu kilku miesiecy okazuje sie, ze trzeba zaczac po kolei wymieniac prawie wszystko. a poza tym to jest jednak różnica VW|nissan, dla mnie te 6 lat w tym przypadku to niewiele (chociaz moze ja jestem uprzedzona, bo sama mam VW
W opisie aukcji wspominają tylko o wymianie oleju, pasków i płynów.
Imagine there is no hate

marlen_ka

ale Dorotka chyba pisała, ze jej kolega mechanik opiekował sie tym autem, wiec wie, jaki jest stan techniczny i jesli mowi, ze warto brac, to ja bym sie powaznie zastanowiła

Lwica

marlen_ka

Dorotka1981 ale tez nie jest 4 drzwiowe

inkageo

Ooooo to ja bym wolała taką Lancie! :beer:
Imagine there is no hate

Lwica

inkageo

Imagine there is no hate

Lwica

Śmieszny kokpit mają te Lancie. I w dziwnym miejscu zegary..ale z zewnątrz fajne. To jest to samo co Punto te same części itd.

inkageo

No tak dziwnie te zegary na środku, Yaris też tak ma, trochę mi się to nie podoba, ale pewnie kwestia przyzwyczajenia..
Imagine there is no hate

Lwica

inkageo

Z tyłu jak fiesta, a z przodu trochę do lancii podobna :) Pierwszy raz chyba taką widzę :)

Dodany tekst: 10 Maj 2010, 18:28:48

Te zderzaki tak rzucają się w oczy  :hmm:
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: inkageo w 10 Maj 2010, 19:28:12Z tyłu jak fiesta
Ona jest cala jak fiesta. Znaczkiem tylko sie rozni :D

calla

Cytat: salsa w 10 Maj 2010, 17:55:40

ale ostanio jeździłam fordem focusem teściowej i też by sie nadał
tyle ze mało zrywny na skrzyżowaniu

salsa, moi rodzice jezdza focusem (turbo diesel) i calkiem fajnie sobie daje rade jesli chodzi o przyspieszenie.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

inkageo

Imagine there is no hate

justynaaaa2

mi ten link do micry nie działa już  :hmm:
ta mazda całkiem fajna i czerwona :)