Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jestynka

w życiu nie byłam na pedicure, głupio mi pójśc ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

Cytat: jestynka w 05 Maj 2012, 10:41:48
w życiu nie byłam na pedicure, głupio mi pójśc ;)
Tez nie bylam,
mam ochote ale moje stopy sa w calkiem dobrej kondycji:)
Cala zime o nie dbam:)

rudasekawf

Cytat: jestynka w 05 Maj 2012, 11:41:48w życiu nie byłam na pedicure, głupio mi pójśc wink
głupio to mi będzie pójść po graniu na piasku moje stopy są w koszmarnym stanie

malutenka

Pedicure niestety mogę tylko sama sobie zrobić, bo mam fobię na punkcie swoich stóp i dotknięcia ich przez obce ręce.
Natomiast wczoraj użyłam olejku avocado z Rossmanna, który poleciła Helena kiedyś na plotach. Trzymałam jakieś 2 h na włosach. Trochę mi zapach nie odpowiada, ale włosy są naprawdę fajniejsze, nawet po pierwszym użyciu, bardziej miękkie i lepiej mi się kręcą.
Olejek się dużo fajniej nakłada i zmywa niż rycynowy :)

Chermelle

Cytat: malutenka w 06 Maj 2012, 17:00:09Olejek się dużo fajniej nakłada i zmywa niż rycynowy

wlasnie balam sie tych olejkow ze beda sie zle spłukiwac, bo rycynowy tragedia, ale jezeli porownalas to i ja moze sie odwaze

a wiesz jak wypada ten sossmanowy w porownaniu z oliwa z oliwek?

golinda

a ten olejek arganowy na włosy to się nakłada i zostawia jak jedwab, czy zmywa?

mayagaramond

Cytat: golinda w 25 Cze 2012, 12:01:19a ten olejek arganowy na włosy to się nakłada i zostawia jak jedwab, czy zmywa?

naklada i nie zmywa. Ja nakladam tylko na koncowki.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

malutenka

Zamówiłam na all olejek Monoi z przeznaczeniem do włosów i do ciała, zobaczymy co wart :)

jestynka

malutenka jaki krem polecałaś do stóp?
co go abkasia już chwaliła,a mobka zastanawiała sie czy jej nogi nie odpadną :D

malutenka

Cytat: jestynka w 08 Sie 2012, 11:14:03malutenka jaki krem polecałaś do stóp?co go abkasia już chwaliła,a mobka zastanawiała sie czy jej nogi nie odpadną
krem to nie, ale kąpiel do stóp w roztworze siarczanu magnezu, po tym wszystko suche i stwardniałe schodzi za pomoca szczoteczki i stópki są miękkie. Krem mam ostatnio Soraya z bambusem i jeszcze z czymś. A poza tym smaruję raz w tygodniu parafiną na noc i nakładam skarpetki. Jak nie mam parafiny to krem do rąk.
Ja mam bardzo problematyczne stopy, bardzo często mi się robią odciski, albo skóra z nich złazi i wygląda to paskudnie i jak tylko zapomnę sobie o dbaniu choćby na kilka dni to jest tragedia grecka i do sandałów nie podchodź.

ziuta

jestynka, a krem do stóp, który chwaliła abkasia to Gehwol Hornhaut-Creme
ja też go polecam, świetny jest

konwalia

ja całą serię gehwola uwaząm za genialną

Dodany tekst: 08 Sie 2012, 11:01:00

ja całą serię gehwola uwaząm za genialną

abkasia

Cytat: ziuta w 08 Sie 2012, 10:53:41
jestynka, a krem do stóp, który chwaliła abkasia to Gehwol Hornhaut-Creme
ja też go polecam, świetny jest
o tak :)
i cena jest dobra :)

jestynka

dzięki Dziewczyny :beer:
no moje stopy tez sa wymagająca, a do tego uwielbiam chodzić na bosaka

malutenka

Kupiłam i wypróbowałam dziś olej manoi na włosy.
Prześlicznie pachnie, jeśli ktoś lubi takie słodkie zapachy, nakłada się bardzo dobrze - bez porównania lepiej niż rycynowy czy avocado. Tak, jakbym jedwabiem włosy smarowała. Trzymałam ok. 3 godziny. Zmywa się dobrze, ja oleje zmywam z włosów zawsze tak, że mocze głowę, nakładam szampon, spieniam i zostawiam na trochę, w międzyczasie np. golę nogi czy coś, jeszcze raz spieniam i dopiero spłukuję.
Włosy ślicznie się błyszczą po zabiegu, są  miłe w dotyku, bardzo nawilżone, jeśli miałyście kiedyś saunę na włosy to rozumiecie o co chodzi :)
No i wydaje mi się, że idealny dla rozjaśnianych włosów. Jedyny mankament to to, że włosy po olejowaniu strasznie długo schną.

elve

malutenka a kręcą się lepiej? gorzej? jak z rozczesywaniem? gdzie nabyłaś?

mobka

malutenka

Cytat: elvelve w 09 Sie 2012, 21:23:42malutenka a kręcą się lepiej? gorzej? jak z rozczesywaniem? gdzie nabyłaś?
ja kupiłam na Limanowskiego 1, tam jest sklepik 'Galeria mydła i soli' czy coś takiego, mogłam oczywiście przekręcić. Kręcą się lepiej, bo są dużo lepiej nawilżone i rozczesują super. Myślę, że tak raz w tygodniu będę stosowała.

konwalia

mobka

Konwalia, w aptekach zazwyczaj drogo ;) Chyba, ze chcesz cos powiedziec miedzy wierszami ;) 

konwalia

Cytat: mobka w 09 Sie 2012, 21:56:31chcesz cos powiedziec miedzy wierszami wink
a co potrzeba>? tylko nie wiem, czy jeden produkt z wysylka warto

mobka

Cytat: konwalia w 09 Sie 2012, 20:57:24
a co potrzeba>? tylko nie wiem, czy jeden produkt z wysylka warto

Zartuje, pytajac glownie mi chodzilo o jakies tanie atrakcyjne zrodla ;) Pewnie i tak kupie gdzies stacjonarnie, bo jak tak chwalicie to mam ochote sprobowac :D

konwalia

wez na poczetek te małe-lipidro i hornhaut, powinny być za ok 6zł
do tego sól i peeling, próbki apteki dostają, zapytaj :D