Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

callja

Cytat: aniak1211 w 27 Mar 2012, 11:39:55Ktora robila peeling kawowy???
Zgłasza się, robiła ;)
Ale nie z zaparzonych fusów, tylko po prostu z mielonej kawy, im bardziej kofeinowa, tym lepsza - więc żadne tam arabiki, kwaśna robusta najlepsza :)
Pół szklanki "suchej" zmielonej kawy mieszałam z łyżką cynamonu i łyżeczką soli kamiennej, po czym dolewałam tyle żelu pod prysznic (najzwyczajniejszego), by powstało gęste "błotko" - i traktowałam nim całe ciało. Skórę miałam po tym ustrojstwie :dreaming:, głądziutką i jędrną, a pachniałam tak, że P. zjadał mnie wzrokiem ;) Ostatnio już rzadko się kawuję, bo jednak po tej operacji kipisz miałam pod prysznicem nieludzki, wydłubywałam potem resztki kawy z najdalszych zakamarków ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

wrobelek0403

o rany, w weekend sobie robie, juz mi pachnie :D :D

ja byłam dzis na mikro, kupiłam grupona na 3 zabiegi i juz po pierwszym jest fajnie, babka mnie porzadnie wyczysciła, nie tam zadne mizio miziu :D do tego serum i maseczka i masaz, no bosko :D :D

jak skoncze grupona, to bede tam wracac, :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

callja

Cytat: wrobelek0403 w 27 Mar 2012, 20:49:25ja byłam dzis na mikro, kupiłam grupona na 3 zabiegi i juz po pierwszym jest fajnie
Byłam trzy razy, zawsze na groupona - też jestem zadowolona, skóra jakby mniej szara ;) A że w gabinetach podrzucają jakieś promocje (np. kolejny zabieg za 45 zł zamiast 160) to nawet i bez groupona coś da się zaoszczędzić... Normalne ceny niestety nie na moją kieszeń :(

aniak1211

Cytat: callja w 27 Mar 2012, 19:19:44Ale nie z zaparzonych fusów, tylko po prostu z mielonej kawy
Wyprobuje  taka i taka:)

callja

Cytat: aniak1211 w 28 Mar 2012, 00:58:54Wyprobuje  taka i taka:)
I sama stwierdzisz, którą wersję wolisz :)
Podobno "sucha" kawa ma w sobie więcej kofeiny (podstawowy składnik mazideł ujędrniająco-wyszczuplających), więc daje bardziej spektakularne efekty niż już zaparzona = częściowo odkofeinowana, ale to ponoć bbbb indywidualne odczucie jest ;)

magoo

robię zawsze z zaparzonej, bo świeżej mi szkoda ;)

rudasekawf

Kawowy peeling robię z kawy sypanej niezaparzonej, dodaję oliwę z oliwek i sru :) super działa

Dodany tekst: 28 Mar 2012, 06:57:46

Cytat: magoo w 28 Mar 2012, 02:01:40bo świeżej mi szkoda
kupuję najtańszą do tego peelingu :) nie da się tego wypić to i mi nie szkoda :P

mayagaramond

Mi mikro nic nie dawala...

Dodany tekst: 28 Mar 2012, 10:18:54

callja - zawsze robilam z fusow, ale wyprobuje ze swiezej, bo mam pol paczki starej kawe, ktorej nie da sie wypic ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

golinda

Cytat: rudasekawf w 28 Mar 2012, 07:56:43Kawowy peeling robię z kawy sypanej niezaparzonej, dodaję oliwę z oliwek i sru Smiley super działa

cynamon i sól jeszcze

wrobelek0403

ja mam taką sól bardzo grubą do młynka, da rade czy kupic drobniejsza??
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

emcia

jeśli gruba i ostra to nie za bardzo
czasem używam cukru

emcia

Cytat: golinda w 28 Mar 2012, 11:07:44
i jakie on ma mieć działanie?
a sól ma jakie? drapiące ma mieć ;)

wrobelek0403

emcia

Cytat: wrobelek0403 w 28 Mar 2012, 11:09:43
to sprawdze, na szczescie sol duzo nie kosztuje lol
bierz peklującą za 1.25zł :D

Dodany tekst: 28 Mar 2012, 11:10:51

http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Uroda/527444,1,Kawowe-zabiegi-pielegnacyjne--kosmetyki-z-kawa--peeling-kawowy.html

sól lub cukier

wrobelek0403

Cytat: emcia w 28 Mar 2012, 12:10:22bierz peklującą

opluty i sie zakonserwuje i bede piekna i młoda :D

aniak1211

Cytat: magoo w 28 Mar 2012, 01:01:40
robię zawsze z zaparzonej, bo świeżej mi szkoda ;)
No wlasnie szkoda mi pol paczki lavazzy na peeling:D
Ale kupie w funciaku specjalnie na peeling:)

Z tego co czytalam to cukier,sol,cynamon,oliwa,balsam lub zel do mieszanki:)

Dodany tekst: 28 Mar 2012, 11:20:16

Cytat: wrobelek0403 w 28 Mar 2012, 12:17:59i sie zakonserwuje i bede piekna i młoda Cheesy
Nigdy sie nie zestarzejesz:D
Musze se przywiesc tej soli:D

golinda

Cytat: emcia w 28 Mar 2012, 11:08:26
a sól ma jakie? drapiące ma mieć ;)

nie właśnie
kiedyś dotarłam do strony, gdzie wypisane było działanie każdego ze składników
spróbuję znaleźć

emcia

Cytat: golinda w 28 Mar 2012, 11:20:39
nie właśnie
kiedyś dotarłam do strony, gdzie wypisane było działanie każdego ze składników
spróbuję znaleźć
oj tam, oj tam
ważne, żeby cukier przez skórę się nie wchłaniał ;)

Dodany tekst: 28 Mar 2012, 11:23:03

Cytat: wrobelek0403 w 28 Mar 2012, 11:17:59
opluty i sie zakonserwuje i bede piekna i młoda :D
i o to chodzi :D

szelma

Się zapekluje i obwiąże sznurkiem i będzie jak piękna szyneczka :D.

A co do peelingu to muszę w końcu wypróbować. I też czytałam, że spokojnie kawę po zaparzeniu można wykorzystać.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

golinda

peeling naprawdę ładnie wygładza, skóra po nim jest jak jedwab, pachnie kawą (kwestia gustu), zasyfia łazienkę, ale działania antycellulitowego nie zaobserwowałam, to chyba lekka ściema ;)

emcia

chyba trochę ujędrnia, ale w połączeniu z zimnym prysznicem ;)

wrobelek0403

byłam na drugiej mikro i chyba za mocno zrobiła, bo jeszcze dzis mnie twarz piecze, ech...

malutenka

Cytat: szelma w 28 Mar 2012, 12:26:19A co do peelingu to muszę w końcu wypróbować. I też czytałam, że spokojnie kawę po zaparzeniu można wykorzystać.
można, ja utylizuję tą z papierowego filtra :) Zale odpływy z wanny zasyfia strasznie niestety.

suegro

Cytat: wrobelek0403 w 18 Kwi 2012, 11:52:46
byłam na drugiej mikro i chyba za mocno zrobiła, bo jeszcze dzis mnie twarz piecze, ech...

Uważaj na słońce i nakładaj filtry.
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski