Jak dbacie o swoją urodę - chwila prawdy;)

Zaczęty przez asko8, 06 Sty 2010, 08:38:57

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

cumberland

kawitacja to takie miziu miziu, nie daje spektakularnych efektów, trochę odświeżenia i tyle
mikrodermabrazja+algi to mój najczęstszy zestaw, tu już coś konkretnie widać
tylko nie można się opalać/nasłoneczniać przez 3 tyg.
z kwasami nie mam doświadczeń żadnych ;D

rudasekawf

Cytat: kasiad w 06 Lut 2012, 18:08:16rudasekawf nadaje  wink ładnie sobie oczyściłam skórę przed ślubem  wink ale na takie na problemy z krostkaami/wypryskami ja zawsze chodziłam na oczyszczanie + maska
jak byłam nastolatką to chodziłam na czyszczenie twarzy. Pamiętam jednak, ze kosmetyczka przed podjęciem się czyszczenia kazała doleczyć stany zapalne, ropne krostki itd. dopiero potem podjęła się. Muszę przejść się zapytać czy moja twarz w ogóle nadaje się do takiego zabiegu.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: maraxela w 06 Lut 2012, 17:24:00
Po kwasach na sloncd ? Po tych uzywanych w dermatologi nie mozna .
no wlasnie ponoc przy owocowych jedynie mozna
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 06 Lut 2012, 18:25:21
no wlasnie ponoc przy owocowych jedynie mozna
Zwierz ja jestem na 99'9 przekonana ze nie mozna sprawdz to lepiej

Helena

ja chodziłam na kwasy w zeszłym roku, raz w miesiącu kosmetyczka nakładała kwas na twarz a potem oczyszczała, efekty rewelacyjne, skóra była super. Minus taki ze po takim oczyszczaniu na kwasie moze sie łuzszczyc naskórek ale mi to nie przeszkadzało

magoo

rudasekawf kawitacja to zabieg oczyszczający, ale raczej dla skóry z niewielkimi problemami
mikro + algi powinny więcej zdziałać
ale najlepiej zapytaj, co ci polecają

magdalinska

ja chodze na klasyczne oczyszczanie, kawitacja u mnie nic nie daje

abkasia

A  ja w zyciu na zadnym takim zabiegu nie bylam...

magoo

Cytat: abkasia w 06 Lut 2012, 20:32:04
bo jak ktoś ma ładną cerę, to nie musi sobie takimi rzeczami głowy zawracać ;)

magdalinska

Cytat: abkasia w 06 Lut 2012, 20:32:04
nic przyjemnego :D ciesz sie, ze nie musisz ;)

magdalinska

Cytat: cumberland w 06 Lut 2012, 20:46:20
eeee no coś Ty...przeciez to jest prze-przyjemne :)
klasyczne oczyszczanie na pewno nie, boli jak szlag. Chyba ze poczatek i koniec całego zabiegu

wrobelek0403

rudasekawf mnie dermatolog mówił, ze spoko - zabiegi nie zaszkodzą. jest tylko jeden zakaz, jesli masz ropne, duze wypryski (takie stany zapalne) powyzej linii ust, to absolutnie nie. Nie pamietam tylko jak to uzasadniał, ale na pewno miało sens.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

Cytat: wrobelek0403 w 06 Lut 2012, 21:20:56
rudasekawf mnie dermatolog mówił, ze spoko - zabiegi nie zaszkodzą. jest tylko jeden zakaz, jesli masz ropne, duze wypryski (takie stany zapalne) powyzej linii ust, to absolutnie nie. Nie pamietam tylko jak to uzasadniał, ale na pewno miało sens.

Zapalenie mozgu .dostanie sie bakteri do wnetrza czaszki .

wrobelek0403

Cytat: maraxela w 06 Lut 2012, 21:31:10
Zapalenie mozgu .dostanie sie bakteri do wnetrza czaszki .

aaa, pamietałam, ze cos z mózgiem, ale nie pamietałam co dokładnie :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

elve

rudasekawf

Cytat: wrobelek0403 w 06 Lut 2012, 21:20:56rudasekawf mnie dermatolog mówił, ze spoko - zabiegi nie zaszkodzą. jest tylko jeden zakaz, jesli masz ropne, duze wypryski (takie stany zapalne) powyzej linii ust, to absolutnie nie. Nie pamietam tylko jak to uzasadniał, ale na pewno miało sens.
powyżej linii ust? Serio?

Dodany tekst: 06 Lut 2012, 21:39:02

Cytat: maraxela w 06 Lut 2012, 21:36:51O to
http://www.odskok.pl/smiertelny-trojkat-t11899.html?sid=7e90a88d390b61af13a52fc09a60ec94#p105025
w życiu o tym nie słyszalam, jednak strefa to bogate źródło informacji :)

marax

Cytat: elvelve w 06 Lut 2012, 21:36:11
maraxela :rotfl:
Co odechcialo sie zabiegow?  :rotfl:Trzeba sie liczyc z mozliwoscia smierci po kawitacji  :dance:

elve

maraxela myślę że trzeba częściej dezynfekować mózg
alkoholem

marax

Cytat: elvelve w 06 Lut 2012, 21:41:38
maraxela myślę że trzeba częściej dezynfekować mózg
alkoholem
Zlota rada. Po kazdym pilingu nakaz wypicia pol litra pro zdrowotnie .

wrobelek0403

elvelve ale moj dermatolog mowił to samo :knuje:

malutenka

Cytat: maraxela w 06 Lut 2012, 21:43:16Po kazdym pilingu nakaz wypicia pol litra pro zdrowotnie .
Refundowane :D

wrobelek0403

zresztą z tego co pamietam, to rodzice byli niezwykle uczuleni na pojawiające sie u mnie zmiany ropne własnie w przedsionku nosa. zaraz był antybiotyk miejscowo.

marax

Cytat: wrobelek0403 w 06 Lut 2012, 21:43:53
elvelve ale moj dermatolog mowił to samo :knuje:
alw to jest prawda . Jak do tego dochodzi przedstawia strona ktora wkleilam .najczesciej jest to przy czyrakach .